معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۶/۰۲- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۴۶

اخبار اقتصادی ایتالیا ( هفته چهارم مرداد ماه 1399)

مهم ترین تحولات و اخبار اقتصادی ایتالیا در هفته چهارم مرداد ماه 1399 که در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور انتشار یافته به شرح ذیل می‌باشد:

پذیرش مهاجران کارگر

وزارت کشور ایتالیا اعلام نمود از بین 207 هزار درخواست کار و مهاجرت به ایتالیا، ، صرفا 30 هزار نفر برای کار در بخش کشاورزی درخواست داده بودند. بسیاری از این تقاضاها برای فعالیت فصلی پذیرش شده و  هم اکنون  به صورت کارگران فصلی در مزارع با مجوز مشغول به کار هستند. 85% درخواست ها نیز جهت کار در منازل (خدمات و پرستاری) بوده است. وزیر کشاورزی ایتالیا نیز اعلام نمود در پالایش درخواست های پناهجویان ، 13 هزار نفر از افراد با اقامت غیر قانونی، مورد پذیرش قرار گرفته و میتوانند مجوز کار و اقامت را کسب نمایند. . وی اعلام نمود در برنامه سه ساله تامین نیاز نیروی انسانی در برابر استخدام های غیر رسمی و غیر قانونی، تدابیر خوبی اجرا شده است. کشورهای اوکراین، بنگلادش و پاکستان اصلی ترین مبدا کارگران فصلی و جهت کارهای خدماتی و پرستاری در منازل نیز اتباع آلبانی، مراکش و هند بیشترین متقاضیان را تشکیل می داده اند.

https://www.corriere.it/economia/lavoro/20_agosto_19/immigrati-regolarizzati-solo-15percento-l-agricoltura-288b12ce-e1de-11ea-a4fa-66caaba57e85.shtml

طرح تشکیل شورای راهبردی برنامه ریزی اقتصادی و  شورای امنیت ملی

ایل سوله ص 9، ادلفو اورسو معاون کمیته پارلمانی امنیت ملی اعلام نمود طرح تشکیل شورای رهبری برنامه ریزی اقتصادی  و  شورای امنیت  ملی (مشابه امریکا) تدوین  شده و در ماه آینده در مجلس بررسی خواهد شد. شورای رهبری برنامه ریزی اقتصاد جهت سازماندهی امور شرکت  ها  و سرمایه گذاری درکشور خواهد بود، شورای امنیت ملی نیز به مسائل امنیتی کشور ، تشکل های اطلاعاتی  درراستای منافع ملی خواهد پرداخت.

افزایش صادرات محصولات ضد کرونایی ایتالیا

ایتالیا موفق  شده است در د وران  بحران کرونا صادرات انواع ملزومات، مواد  مصرفی و تجهیزات مرتبط  با مبارزه با کرونا  اعم از مواد ضد عفونی کننده، ماسک، لباسهای بیومدیکار ویکبار  مصرف و .. را افزایش دهد. در ماه مارس که این کشوربا اوج بیماری روبرو بود، 650 میلیون یورو صادرات این محصولات بوده و متقابلا 200 میلیون یورو نیز به واردات محصولات مشابه اختصاص یافت. بر طبق آمار جهانی، سهم ایتالیا در صادرات این محصولات درجهان3.7% بوده و این کشور جزء ده کشور اول صادر کننده بعد از آلمان،امریکا،چین قرار دارد.

تسریع انحلال شرکت ایرایتالی

ایل سوله ص 16، شرکت هوایی ایرایتالی دومین شرکت بزرگ هواپیمایی ایتالیا بعد از اعلام ورشکستگی در اواسط ماه فوریه، بدنبال  اعلام  وضعیت فوق العاده درکشور بعلت کرونا، انحلال و اخراج کارکنان خود را  به تعویق انداخت. اینشرکت اعلام نموده است 1450 نفر از کارکنان خود را تا اخر ماه جاری اخراج خواهد نمود. سهامداران عمده این شرکت قطر، بنیاد آغاخان می‌باشند که در سال 2018 آنرا خریداری نموده و در صدد احیاء آن بودند.

 

هشدار کنفدارسیون مشاغل ایتالیا در خصوص  کاهش  شدید مصرف

ایل سوله ص 1 - رئیس کنفدراسیون مشاغل ایتالیا (اتاق اصناف) اظهار داشت میزان مصرف سرانه در کشور به پائین ترین سطح در 25 سال گذشته رسیده است. این درحالی است که هزینه‌های اصلی خانوارها شامل مسکن، هزینه آب، برق، گاز و مخابرات، بیمه و... افزایش یافته و بیش از 44% سبد مصرف آنها را می رباید. در پی بحران کرونا، خانواردها امسال حداقل 7 هزار یورو هزینه بیشتری را متحمل شده اند که بالتبع منجر به کاهش سبد مصرفی آنها بخصوص در بخش مواد غذایی، البسه و خدمات شده است. وی سرانه مصرف را در سالجاری 16150 یورو عنوان نمود که نسبت به سال گذشته (18100 یورو) اختلاف زیادی داشته و آسیب جدی به توان خرید خانوارها زده است. وی هشدار داد چنانچه دولت با سیاست های جبرانی از قبیل حذف یا کاهش مالیات بر ارزش افزوده و مشوق های مصرفی بازار را تحریک نکند، برنامه رونق و رشد اقتصادی محقق نخواهد شد.

فشار شرکتهای بزرگ به دولت برای کاهش نیروی انسانی

ایل سوله، ص 7 - وزارت توسعه اقتصادی ایتالیا اعلام نمود ، شرکتهای بحران زده بزرگ ایتالیا که بخش عمده ای از اشتغال را برعهده دارند، هشدار داده اند به زودی تا 170 هزار نفر از کارکنان خود را اخراج خواهند نمود. بحران کرونا و کاهش شدید تولید و بازار این شرکتها را بر آن داشته است تا نسبت به تعدیل نیروی  مازاد خود اقدام نمایند. شرکتهایی مانند آل ایتالیا، ارسنال میتال درصدر تعدیل نیرو قرار دارند. بر طبق گزارش سازمان آمار ایتالیا درصورت عدم حمایت جدی دولت از شرکتها، انتظار می رود امسال یک میلیون فرصت شغلی در این کشور از بین برود.

بالاترین رکورد بدهی عمومی دولت

بانک ایتالیا در گزارش منتشره در نشریه تأمین مالی عمومی اعلام نمود: رکورد جدید بدهی‌های عمومی  در پایان ماه ژوئن 2،530.6 میلیارد رسید که 20.5 میلیارد یورو بیشتر از این بدهی ثبت شده در ماه مه بود در مقابل نیاز به 20.6 میلیاردی بود. در ماه ژوئن ، درآمدهای مالیاتی ثبت شده در بودجه دولت با 6.5 میلیارد (با کاهش -19.9٪) در مقایسه با سال گذشته به 26.2 میلیارد یورو کاهش یافته است ، کاهش در شش ماهه اول سال 2020 از 19.4 میلیارد (-10.3٪) به 169.9 میلیارد یورو همراه بوده است که به علت تعلیق پرداخت مالیاتی که به موجب مصوبات بسته‌های تشویقی و حمایتی دولت و به جهت جلوگیری از بدتر شدن وضعیت اقتصاد کلان اعلام شده است.  نقدینگی و شبه نقدینگی خزانه اندکی (-0.8 میلیارد) کاهش یافت و به 60.7 میلیارد رسید.

روند دیجیتالی کردن شرکتها در ایتالیا

براساس داده‌های مرکز آمار ایتالیاISAT ، در سرشماری تجاری مشخص شد، حدود سه چهارم( 77.5٪) شرکت هایی که حداقل ده کارمند دارند مشغول سرمایه گذاری دیجیتالی در دوره 2016-2018. بوده اند، اما تنها 3.8٪  آنها توانسته اند به مرحله "بلوغ" با استفاده یکپارچه از فن آوری‌های موجود مشخص می‌شود، برسند. شرکت های دیجیتالی بالغ ، علیرغم اینکه تنها 3% هستند ، 16.8٪ اشتغال و 22.7٪ ارزش افزوده را در اقتصاد ایتالیا تولید میکنند. حضور آنها به طور قاطع در مناطق شمال غربی (4.7٪) بیشتر است ، در بین شرکت های بزرگ با بیش از 500 کارمند این آمار (23٪) و در صنعت (5.2٪) می‌باشند  مشوق های مداوم دولت برای دیجیتالی شدن در استان‌ها و سطح منطقه ای در طی پنج سال گذشته تاثیر مثبتی داشته است. در این گزارش آمده است اکثر شرکت ها هنوز از تعداد محدودی فناوری‌ها پیشرفته استفاده می‌کنند و اما شرکتهای پیشرو  اولویت سرمایه گذاری‌های خود را در امور زیرساختی (راه حل های ابری ، فیبر نوری یا اتصال موبایل ، نرم افزار مدیریت و لزوماً امنیت سایبری) و احتمالاً استفاده از فناوری‌های کاربردی می‌باشد. 73.2٪ شرکتها با 10-19 کارمند و 1/97٪ از شرکتهای دارای بیش از 500 کارمند سرمایه گذاری برای دیجیتالی شدن داشته اند علاوه بر این ، برای سه فن آوری کلیدی اینترنت اشیاء ، اتوماسیون و رباتیک و تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ ، 50٪ از بزرگترین شرکتها (250 کارمند و بیشتر)  برنامه و اهداف خود را برای حفظ نرخ بالای رشد سرمایه گذاری در این بخش اعلام کرده اند.

دام کمکهای دولتی به شرکتهای ایتالیا جهت تملک ومالکیت آنها

دولت با دریافت مجوز از مجلس برای افزایش 25 میلیاردیورویی کسری بودجه(مجموعا 100 میلیارد در سال جاری) درتلاش است باورود به مالکیت شرکتهای  کوجک و متوسط آنها ر ا تملک و درمرحله بعد بهفروش  برساند. شرکتهای کوچک و متوسط با میزان اشتغال کمتر از 250 نفر عموما از وضعیت بغرنج اقتصادی در رنج بوده ونیازمند کمک های دولت در دوران پسا کرونا می‌باشند. آلبرتو  الویوری کارشناس اقتصادی ایتالیایی با متهم کردن دولت به کویدالیسم (فرصت طلبی ناشی از بحران کرونا) آنرا دامی‌برای شرکت های بحران زده این کشور عنوان کرد. بر این اساس شرکتهای بزرگ هم همانند ایلوا، آل ایتالیا، شرکت توسعه بزرگراه  های ایتالیا و شرکت مخابرات ایتالیا(تیم) از جمله طعمه‌هایی هستند که در دام بدهی دولتی گرفتار آمده و کم کم دولت سهم قالب را درآنها خواهد داشت. اقدام مشابه اوباما با شرکتهای خودرو  ساز و همچنین آلمان وفرانسه در دوران پساکرونا، الهام بخش دولت ایتالیا دراین زمینه بوده است (ایل سوله مورخ 25/5/99، ص 1). 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما