معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۴/۰۶- ۱۸:۰۰ - مشاهده: ۲۸۰

مهمترین تحولات مرتبط با کرونا در اروگوئه (هفته پایانی خرداد ماه 1399)

در گزارش پیش رو مهمترین تحولات مرتبط با کرونا در اروگوئه و تأثیر ویروس یاد شده بر حوزه‌های مختلف هفته پایانی خرداد 1399- تشریح خواهد شد.

تا تاریخ 30 خرداد 1399، آخرین آمار و ارقام مرتبط با کووید 19 در اروگوئه به این شرح است:

تعداد کل مبتلایان (از 13 مارس 2020 تا زمان تهیه گزارش):  849 نفر؛

تعداد مبتلایان در حال حاضر: 15 نفر؛

تعداد بهبود یافتگان: 810 نفر؛

تعداد ابتلای پرسنل بهداشتی و درمانی (از 13 مارس 2020 تا زمان تهیه گزارش): 110 نفر؛

تعداد جانباختگان: 24 نفر؛

تعداد کل تست های انجام شده (از 13 مارس 2020 تا زمان تهیه گزارش): 55215 تست؛

شایان ذکر است، ائتلاف بین المللی پایان ویروس کرونا (ECV) که متشکل از 4000 نفر از دانشمندان و متخصصین امور کنترل ویروس کرونا است، در تازه ترین بررسی خود، با احتساب میانگین مبتلایان به این ویروس در طول یک هفته، گزارش داد، 46 کشور که اروگوئه نیز در میان آنها قرار دارد، در مبارزه با کووید-19 در حال کسب پیروزی هستند. در این فهرست، اسامی 7 کشور در قاره آمریکا ( باهاماس، باربادوس، بلیز، کوبا، جامائیکا، ترینیداد و توباگو و اروگوئه) به چشم می خورد. در میان کشورهای آمریکایی، تنها پاراگوئه است که فاصله اندکی با فهرست مذکور دارد و 18 کشور دیگر هنوز راه طولانی برای مبارزه با کووید-19 در پیش دارند، بالاخص آمریکا و برزیل که دارای بیشترین تعداد فوتی و ابتلاء به این ویروس در جهان هستند.

احتمال برقراری پروازهای بین المللی در اروگوئه:

رئمو مونزگلیو معاون وزیر گردشگری اروگوئه با بیان اینکه، این کشور ورود پروازهای بین قاره ای از ماه جولای را از دو ماه گذشته تاکنون در دست بررسی دارد، افزود، تثبیت این پیشنهاد منوط به موافقت گروه مشاوران علمی‌با همکاری دفتر برنامه و بودجه خواهد بود. مونزگلیو افزود، تحقق این پیشنهاد تنها با کشورهایی خواهد بود که دارای شرایط بهداشتی مشابه اروگوئه هستند. وی افزود، تاکنون چهار خط هوایی علاقه مندی خود را برای از سرگیری پروازها به اروگوئه ابراز داشته اند.

 دولت اروگوئه پرداخت بیمه بیکاری موقت را تا پایان جولای تمدید کرد:

پابلو میئرس وزیر کار و امنیت اجتماعی اروگوئه در کنفرانس مطبوعاتی از تصمیم این وزارتخانه برای تمدید بیمه بیکاری موقت تا سی و یکم جولای خبر داد. وی در ارتباط با درخواست بیمه بیکاری ارائه شده به بانک تأمین اجتماعی در ماه مه گذشته خاطرنشان کرد، از کل درخواست های صورت گرفته در این ماه، 40 درصد مربوط به بیمه بیکاری موقت بوده است. میئرس همچنین با اشاره به اینکه، ارائه یارانه به دارندگان شرکت های تک نفره پایه (زیر مجموعه وزارت توسعه اجتماعی) به مدت دو ماه دیگر تمدید شد، خاطرنشان کرد، یارانه ماهیانه به این شرکت ها 6779 پزو ( حدود 155 دلار) است. وی به علاوه از افزایش نیم درصدی یارانه بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی از ماه جولای به بعد خبر داد.

تمدید وام دوازده هزار پزویی دولت به شرکت های اروگوئه ای:

اثوسئنا آربئلچه وزیر اقتصاد و دارایی اروگوئه از اقدامات حمایتی دولت در بخش تولیدی به منظور توسعه کاریابی در کشور خبر داد و گفت، اعطای وام دوازده هزار پزویی (حدود 270 دلار) به مدت دو ماه دیگر به شرکت های تک نفره و شرکت های مستقل با مسئولیت محدود تمدید شد. وام های اعطایی بدون بهره بوده و به صورت واحد های پولی قراردادی Unidades Indexadas  پرداخت شده و بازپرداخت آنها نیز طی 24 قسط انجام می‌گیرد که اولین قسط از اواخر نوامبر سال جاری صورت خواهد گرفت. این وام از طریق آژانس ملی توسعه (ANDE) و با هدف کمک به شرکت هایی که از بحران کرونا آسیب دیده اند، اختصاص می یابد. به گفته وزیر اقتصاد، همچنین خطوط اعتباری با تضمین "سیستم ملی ضمانت" تا پایان سال جاری برای شرکت های بزرگ، کوچک و متوسط تمدید شده اند و قرار است خط اعتباری جدیدی نیز برای شرکت های بزرگتر در نظر گرفته شود.

عایدی 8 میلیون دلاری "مالیات اضطراری بحران کرونا" در اروگوئه:

اثوسئنا آربئلچه وزیر اقتصاد و دارایی اروگوئه گفت، مالیات موسوم به "مالیات شرایط اضطراری و بهداشتی کووید-19" بر بالاترین حقوق و دریافتی‌های کارمندان و بازنشستگان دولت (افرادی که میزان دریافتی ماهیانه خالص آنها بیش از هشتاد هزار پزو - هر دلار معادل 45 پزو- بوده است) در ماههای آوریل و مه، در مجموع 8 میلیون دلار عایدی برای کشور داشته است. اربئلچه گفت، دریافت این مالیات طبق آنچه که در قانون پیش بینی شده است، از ماه جاری قطع خواهد شد. برغم اینکه امکان آن وجود داشت به مدت دو ماه دیگر تمدید شود. {اما بدنبال انتشار آمارها مبنی بر مهار شیوع ویروس کرونا در کشور، نگرانی‌ها مرتفع شده است} 

  • مراسم مذهبی در اروگوئه از 19 ژوئن از سر گرفته می‌شود:
  • کاردینال اروگوئه ای دانیل اشتورلا گفت، مراسم و گردهمایی‌های مذهبی از روز جمعه 19 ژوئن در کشور طبق پروتکل های بهداشتی با برخی محدودیت ها بدین قرار از سر گرفته می‌شود: معابد، کلیساها، کلیساهای جامع و کنیسه‌ها با یک سوم ظرفیت گذشته ( از لحاظ وسعت مکانی) به فعالیت خواهند پرداخت و نباید بیشتر از یک بار در روز محل برپایی مراسم باشند. مدت زمان گردهمایی‌ها نیز نباید بیش از 45 دقیقه به طول بیانجامد. استفاده از ماسک بهداشتی و ژل الکل برای نظافت دست ها ضروری است. در مرحله نخست بازگشایی اماکن مذهبی، از افراد بیش از 65 سال سن درخواست شده است، در مراسم حضور نیابند.
  • فعالیت مجازی و حضوری دانشگاه رپوبلیکا در نیمسال دوم:
  • رودریگو آریم رئیس دانشگاه لارپوبلیکای اروگوئه با اشاره به تدام کاهش موارد ابتلاء به ویروس کرونا در کشور گفت، مادامی‌که روند نزولی ویروس کرونا مشابه هفته‌های اخیر ادامه داشته باشد، تصمیم دانشگاه آن است که در شش ماهه دوم سال جاری، مراکز آموزشی به دو صورت مجازی ( از راه دور) و حضوری (بر سر کلاس) فعالیت خود را از سربگیرند، بطوریکه واحدهای درسی که عملی و آزمایشگاهی هستند بصورت حضوری، و دروس و دوره‌های پیشرفته که نیازمند ارائه مقاله و سخنرانی هستند، بصورت مجازی برگزار خواهند شد. لذا  25 درصد از جمعیت سالن‌های آموزشی (در مقایسه با دوره ی قبل از بحران کرونا) به منظور رعایت فاصله اجتماعی میان دانشجویان، کاسته خواهد شد. آریم در عین حال درباره نحوه ارزشیابی‌ها در شش ماهه نخست سال یادآور شد، هر دانشکده مختار است با توجه به معیارهایی که دانشگاه لارپوبلیکا تعیین نموده است، نسبت به برنامه ریزی جهت پایان بخشی به نیمه نخست سال اقدام نماید.
  • بازگشایی مراسم اجرای موسیقی از پایان هفته آتی در اروگوئه
  • پابلو سیلویرا وزیر آموزش و فرهنگ اروگوئه از بازگشت فعالیت های فرهنگی از پایان هفته آینده در کشور خبر داد و گفت، این فعالیت ها در فاز نخست، با شروع اجرای مراسم موسیقی در اماکنی نظیر رستوران‌ها، کافه بارها و غیره (که مواد غذایی و نوشیدنی سرو می‌شود) از سر گرفته می‌شوند. وی درخصوص پروتکل های بهداشتی مربوطه افزود، بیش از چهار نوازنده نمی‌توانند در صحنه حاضر شوند و به علاوه تعداد جمعیت تماشاچی نیز بنابر ویژگی‌های هر مکان، محدود خواهد بود. وی انجام سایر فعالیت های فرهنگی در فازهای بعدی را منوط به چگونگی پیشرفت در مهار تعداد مبتلایان به ویروس کووید-19 در کشور دانست ولی در عین حال خاطرنشان کرد، گام بعدی در ارتباط با بازگشایی تئاتر ها و سالن‌های نمایش خواهد بود و پروتکل های مربوط به آنها در دستور کار قرار دارد.  
  • بروز دوباره ویروس کرونا در چین و لغو قراردادهای صادرات گوشت اروگوئه:
  • بدنبال بروز دوباره ویروس کرونا در پکن و مشاهده بیش از 100 مورد جدید ابتلاء به این ویروس، چین درصدد برآمد در زمینه ورود مواد غذایی، کنترل های مجدد را نه تنها از سربگیرد بلکه بر شدت آنها بیافزاید، موضوعی که نگرانی صنعت ملی گوشت اروگوئه را برانگیخته، چرا که پیشنهاداتی برای مذاکرات مجدد و حتی لغو قراردادها از سوی واردکنندگان خود دریافت نموده است. به گزارش هیأت مدیره مؤسسه ملی گوشت اروگوئه (ایناک)، صادرکنندگان اروگوئه ای هم اکنون درخصوص کانتینرهایی که بسوی چین در حرکت هستند و یا وارد بنادر این کشور آسیایی شده اند، دغدغه خاطر دارند، اما بر اساس استراتژی دولت اروگوئه، این کشور (برای حل چالش موجود) قصد دارد به وضعیت بهداشتی موجود در کشور در خصوص ویروس کرونا که به خوبی تحت کنترل قرار گرفته است، استناد نماید. شایان ذکر است، قیمت گوشت صادراتی در بازار اروگوئه نیز  بدنبال بروز مجدد ویروس کرونا (و کاهش تقاضا) کاهش یافته است.
  • کووید-19 و متضرر شدن زیاد بخش لبنیات در اروگوئه:
  • بررسی‌های رسمی حاکی از آن است که بخش لبنیات در اروگوئه تحت تأثیرات ناشی از بحران ویروس کرونا در این کشور، به میزان 32 میلیون دلار متضرر شده است. آسیب های وارده به این بخش به طور اخص صادرات محصولات لبنی را دستخوش تغییرات نموده، چرا که فاکتورهای موجود در ماه مه از کاهش حجم تجارت این محصولات در بازارهای خارجی حکایت دارند. کارلوس مارییا اوریئارته وزیر کشاورزی و دامداری اروگوئه گفت، دولت برای مواجه با شرایط موجود، گفت و گوهایی را با شرکت های صادرکننده در صنعت لبنیات انجام داده و سیاست گذاری‌هایی را نیز در این بخش در دست بررسی دارد.
  • یارانه 181 میلیون دلاری دولت اروگوئه برای بیکاری ناشی از بحران کووید19:
  • پابلو میئرس وزیر کار و امنیت اجتماعی اروگوئه در میزگردی مجازی که از سوی انجمن مدیران بازاریابی اروگوئه (ADM) تدارک شده بود گفت، دولت 181 میلیون دلار به عنوان یارانه بیکاری در ماه‌های مارس، آوریل و مه پرداخت نموده است. فرناندو پرئیرا رئیس سندیکای کارگری اروگوئه بر یافتن راه حل و تدابیر کوتاه مدت از جمله تعیین و تخصیص حقوق اضطراری برای افرادی که بدون درآمد شده اند، تأکید کرد. خولیو سزار لئستیدو رئیس اتاق بازرگانی و خدمات با اشاره به اراده  موجود برای بازگرداندن و به کارگیری مجدد کارگرانی که به بیمه بیکاری معرفی شده اند افزود، البته در  شرایط ( اقتصادی) موجود، دستیابی و تحقق این هدف دشوار است.
  • کاهش 1.4 درصدی تولید ناخالص داخلی اروگوئه طی سه ماهه ابتدایی سال 2020:
  • به گزارش بانک مرکزی اروگوئه، تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه ابتدایی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال 2019 (ژانویه، فوریه و مارس) به میزان 1.4 درصد کاهش یافته است. مقایسه این شاخص با سه ماهه ی قبل (اکتبر، نوامبر و دسامبر 2019) کاهش 1.6 درصدی را نشان می دهد که عمدتاً ناشی از کاهش شاخص فعالیت در کشور در اکثر بخش ها به غیر از حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات بوده است. در این گزارش همچنین خاطرنشان شده است، عملکرد در فعالیت هایی نظیر کشاورزی، دامداری، شکار و جنگلداری، همچنین تأمین برق، گاز و آب  منفی بوده است. طبق آمارهای موجود، صادرات اروگوئه در سه ماهه سال 2020 در مقایسه با سه ماهه سال قبل، کاهش 5.8 درصدی را به ثبت رساند. این درحالی است که واردات در این مقیاس زمانی به میزان 9.2 درصد افزایش یافت. شایان ذکر است از اواسط ماه مارس بدلیل شیوع ویروس کووید-19، کشور دچار بحران اقتصادی شد.    
  • کاهش میزان تصادفات در اروگوئه:
  • کاهش میزان سوانح رانندگی در اروگوئه:
  • عبور و مرور خودروها در مسیرهای ملی اروگوئه طی هفته‌های گذشته به وضعیت عادی قبل از بحران کرونا بازگشته است. دانیل سگوویئا سخنگوی پلیس راهنمایی و رانندگی خاطرنشان کرد، در دوران اضطراری ناشی از شیوع ویروس کووید-19 در کشور، بدنبال درخواست های صورت گرفته از شهروندان برای ماندن در منزل، بین 30 تا 40 درصد از سوانح جاده ای کاسته شده است.
متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما