معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۲۸- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۳۵۹

آخرین تحولات حوزه گردشگری در آلمان

صنعت گردشگری اولین حوزه ای بود که تحت تأثیر بحران کرونا قرار گرفت و آخرین صنعتی خواهد بود که دوباره به چرخه اقتصادی وارد می‌شود. آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا، تمام فرودگاه‌های ایران در برابر ویروس کرونا ایمن دانسته و این امر برای جذب گردشگر از اتحادیه اروپا از نظر حصول اطمینان حفاظت از مسافران و خدمه پرواز مهم است اما با توجه به بررسی مداوم شاخص های اتحادیه در بررسی آمار موارد ابتلای فعال، آمار موارد بهبود یافته، میزان رشد آمار روزانه و ...، امکان تجدید نظر در فهرست کشورها وجود دارد.

علیرغم شناسایی ایمنی فرودگاههای ایران، وزارت خارجه آلمان، هشدار سفر به ایران در کنار 160 کشور غیر اروپایی را تا 31 آگوست تمدید کرده که از دیدگاه اتحادیه‌های تخصصی فعال در این حوزه، این نوع تصمیم گیری، متناسب با واقعیت نیست و رویکرد متفاوتی برای هر یک از کشورها مورد نیاز است تا خطرات اقتصادی ناشی از محدودیت های سفر به حداقل کاهش یابد.

با برطرف شدن هشدارهای سفر از روز دوشنبه 15 ژانویه برای بسیاری از مقاصد سفر در اروپا، تعطیلات تابستانی آلمانی‌ها آغاز می‌شود. تور اپراتورها در حال کار برای شروع مجدد برنامه‌های سفر و بررسی امکان سفر به کشورهای مجاز می‌باشند. بعد از اینکه فعالیت آژانس های مسافرتی و اپراتورها در اواسط ماه مارس به دلیل بحران کرونا به حالت تعلیق درآمد، اکنون رزروهای اماکن تفریحی به آرامی جان می‌گیرند و گزارش هایی در خصوص رشد سفرهای زمینی در آلمان منتشر شده است. به احتمال زیاد در مرحله نخست، سفر هوایی به یونان، کرواسی و پرتغال دوباره آغاز خواهد شد. به این ترتیب، اولین قدم برای مسافرت در سطح اروپا برداشته شده و چنانچه شیوع کرونا کنترل شود، سفر به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا،  امکان پذیر می‌شود.

بنا به گزارش اتحادیه اقتصاد سفر آلمان، از اواسط ماه مارس تا پایان ماه ژوئن، صنعت سفر و گردشگری با زیانی در حدود  10.8 میلیارد یورو روبرو خواهد شد و تمدید هشدار سفر به کشورهای غیر اروپایی برای ماه ژوئیه و آگوست، شامل مقاصد تابستانی محبوب آلمانی‌ها نظیر ترکیه، تونس و مصر، به معنای از دست دادن 9 میلیارد یورو دیگر خواهد بود. دولت فدرال در جلسه ویژه ای که 12 ژوئن برگزار شد، تصمیم گرفت کمک هایی به ارزش 25 میلیارد یورو به عنوان بخشی از بسته نجات اقتصادی و مدیریت بحران، به صنعت توریسم اختصاص دهد. شرط اصلی واجدین شرایط، کاهش قابل توجه فروش ( بیش از 60 درصد نسبت به سال گذشته ) است. توراپراتور ها می‌توانند از وجوه ارائه شده، برای پرداخت 80 درصد از هزینه‌های خویش استفاده کنند. علاوه بر این، طرح مکمل حمایت از شرکت هایی فعال در حوزه گردشگری که دارای حداکثر دارای پنج کارمند هستند، محدودیت تأمین اعتبار مالی و کمک بلاعوض، از 9000 یورو به 15300 یورو افزایش یافت و شرکت هایی که حداکثر ده کارمند دارند، 33750 یورو، و شرکت هایی که بیش از ده کارمند دارند، برای مدت سه ماه، 150 هزار یورو دریافت خواهند کرد.

علیرغم این حجم از کمک، آقای نوربرت فیبگ، رئیس اتحادیه اقتصاد سفر آلمان (DRV)ضمن انتقاد از حجم پایین ارائه کمک های بلاعوض معتقد است علیرغم اینکه دفاتر مسافرتی، فرصت تازه ای بدست می آورند اما برنامه دولت فدرال،  متناسب و کافی نیست چون کمک ها فقط به سه ماه محدود می‌شود و بخش اندکی از ضرر را شامل می‌شود لذا نیاز است تا خط اعتباری از جانب KfW  اختصاص یابد. علاوه بر این، شرکت هایی که بیش از 249 نفر را در استخدام دارند - یعنی به اصطلاح SME ها نیستند - به هیچ وجه در برنامه کمک های اضافی قرار نمی‌گیرند. بسیاری از این شرکت ها در صنعت گردشگری فعال هستند و به همان اندازه تحت تأثیر ویروس کرونا و پیامدهای آن قرار دارند و به حمایت مالی احتیاج دارند.

مطابق نظر سنجی انجام شده توسط اتحادیه اقتصاد سفر آلمان از حدود 500 شرکت، نیمی از پاسخ دهندگان از بسته حمایتی دولت فدرال ناامید هستند. شرکت های صنعت گردشگری از دو جهت تحت فشار هستند: ماه‌ها هیچ رزروی صورت نگرفته و پیش بینی ورود پول جدید در تابستان بسیار اندک است و از جانب دیگر سفرهایی که بدلیل بیماری کرونا کنسل شده، منجر به خروج گسترده نقدینگی شده است. بنا به برآورد اتحادیه‌های تخصصی، حدود 4.7 میلیارد یورو صرفا برای بازپرداخت کنسلی سفرها به مشتریان مورد نیاز است و پولی نیز در شرکت ها وجود ندارد زیرا قبلاً به ارائه دهندگان خدمات پرداخت هایی انجام شده است.

تمدید هشدارهای سفر برای کشورهای خارج از اتحادیه اروپا

بنا به تصمیم دولت فدرال، هشدار سفر برای کشورهای خارج از اروپا تا 31 آگوست تمدید شده و از نظر اتحادیه‌های تخصصی فعال در این حوزه، این نوع تصمیم گیری، متناسب با واقعیت نیست و رویکرد متفاوتی برای هر یک از کشورها مورد نیاز است تا خطرات اقتصادی ناشی از محدودیت های سفر به حداقل کاهش یابد.

وزارت امور خارجه فدرال با هشدار سفر به 160 کشور در سراسر جهان، کار را برای خویش بسیار آسان کرده است. شیوع این بیماری در بسیاری از کشورهای جهان در حال کاهش بوده و میزان آلودگی در کشورهایی که هشدار سفر به آنها ارتباط دارد، بسیار متفاوت است. بسیاری از کشورها در مبارزه با ویروس کرونا به نسبت آلمان موفقیت خوبی داشته و ثابت شده که تعداد بیماران، کمتر از آلودگی در آلمان است و پروتکل های بهداشتی و ایمنی محکمی اعمال می‌شود. بر این اساس موسسات و اتحادیه‌های توریستی انتظار دارند وزارت خارجه توصیه سفر متفاوتی را ارائه دهد و استانداردهای متناسبی تدوین گردد.

 بنا بر اخبار منتشر شده آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا، تمام فرودگاه‌های ایران در برابر ویروس کرونا ایمن هستند. آژانس مزبور فهرستی از فرودگاههای جهان را منتشر کرده که اقدامات لازم برای کاهش شیوع ویروس کرونا از جمله ضد عفونی کردن هواپیماها را انجام داده‌اند. این فهرست تنها با هدف حصول اطمینان حفاظت از مسافران و خدمه پرواز تهیه شده و قرار نیست محدودیت‌های مسافرتی یا سایر اقدامات بهداشت عمومی (مانند قرنطینه) را به دولت‌ها پیشنهاد دهد. به گزارش یورونیوز فهرست مزبور با هماهنگی کشورهای عضو آژانس و عمدتا بر اساس اطلاعات به دست آمده از سازمان جهانی بهداشت، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های اروپا و سایر مؤسسات معتبر بهداشت همگانی تهیه شده و با مشورت با همین نهادها به طور مداوم به‌روز می‌شود. از جمله شاخص‌های مهم برای ایمن خواندن فرودگاه‌های کشورهای جهان، آمار موارد ابتلای فعال، آمار موارد بهبود یافته، میزان رشد آمار روزانه موارد ابتلا و آمار روزانه موارد فعال در یک کشور اشاره کرد که با توجه به افزایش دامنه شیوع در ایران، احتمال خروج ایران از این فهرست می رود.

 به گزارش رویترز هم‌زمان با برداشته شدن تدریجی محدودیت‌های کرونایی، برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان قوانین و مقررات سخت‌گیرانه خود را برای ورود مسافران و پروازهای خارجی اجرا و اعمال می‌کنند. اسپانیا همچنان تا تاریخ ۲۱ ژوئن اجازه ورود گردشگران و توریست‌های خارجی را به داخل خاک این کشور نخواهد داد که البته جزایر متعلق به اسپانیا از این قانون مستثنی خواهد بود. یونان نیز برای آن دسته از مسافرانی که از فرودگاه‌های ۸ کشور عضو اتحادیه اروپا قصد ورود به این کشور را دارند، همچنان قانون قرنطینه اجباری را اجرا می‌کند. جمهوری چک نیز با دسته‌بندی کشورهای مختلف با رنگ‌های مختلف سفید، زرد، نارنجی و قرمز، ورود مسافرانی را که از کشورهای قرمز و نارنجی همچون پرتغال و سوئد می‌آیند، ممنوع کرده است. دانمارک نیز به گردشگران و مسافرانی را که از کشورهای پاک و کم‌خطر همچون ایسلند، آلمان و نروژ می‌آیند، اجازه ورود خواهد داد اما برای مسافران برخی دیگر از کشورهای پرخطرتر همچون سوئد قانون حداقل ۶ شب اقامت و قرنطینه اجباری با نظارت دقیق را اعمال می‌کند. بریتانیا نیز همچنان قانون دو هفته قرنطینه اجباری را برای مسافران پروازهای ورودی به خاک این کشور اجرا می‌کند.

بر اساس آماری که پارلمان اروپا سال گذشته منتشر کرد، تا پیش از بحران پاندمی‌کرونا، به طور متوسط ۳.۵ میلیون نفر هر روزه از مرزهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا عبور کرده و در رفت و آمد بودند که از این تعداد، حدود ۱.۷ میلیون نفر از آنها برای کار و فعالیت‌های شغلی خود به کشورهای مختلف این منطقه سفر می‌کردند. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما