معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۲۵- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۱۲۶۱

اخبار اقتصادی پاکستان (هفته سوم خرداد 1399)

مهم ترین اخبار اقتصادی پاکستان (هفته سوم خرداد 1399) که در رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

افزایش 127 درصدی سرمایه گذاری خارجی مستقیم در پاکستان

براساس اعلام بانک مرکزی پاکستان، سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این کشور از ابتدای سال میلادی 2020 در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با افزایش 127 درصدی مواجه شد.

بنابراین گزارش در طول سال مالی جاری (ژوئیه– آوریل) این کشور، 2.2 میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی وارد این کشور شده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 1 میلیارد دلار بوده است. طبق آمار بانک مرکزی پاکستان، بیشترین سرمایه گذاری در حوزه انرژی، مخابرات، معدن و بیمه بوده است.

برنامه پاکستان برای اخراج بیش از 9 هزار کارگر از شرکت فولاد پاکستان

دولت پاکستان از تسویه‌ حساب و اخراج 9 هزار و 350 کارگر شرکت فولاد پاکستان (PSM) خبر داد. کمیته هماهنگی اقتصادی دولت پاکستان موسوم به ECC به ریاست دکتر «عبد الحفیظ شیخ» مشاور امور مالی نخست وزیر پاکستان اعلام کرد دولت 9 هزار و 350 کارگر مجتمع فولاد پاکستان را با صرف بودجه 20 میلیارد روپیه تسویه حساب و اخراج خواهد کرد.

شرکت فولاد پاکستان یکی از شرکت های دولتی زیان ده این کشور محسوب می‌شود که دولت های مختلفی برنامه خصوصی سازی آن را در دست اجرا داشته اما به دلیل اعتراض کارگران تاکنون این امر محقق نشده است. هرساله دولت این کشور هزینه زیادی صرف حقوق و دستمزد این شرکت کرده اما به دلیل ضعف ساختاری و سوء مدیریت، عملکرد این شرکت مطلوب نبوده است. 

از سرگیری پروازهای خارجی شرکت های قطرایرویز، امارات و اتحاد از فرودگاه‌های پاکستان

شرکت های هواپیمایی قطر ایرویز، امارات و اتحاد از اوایل ماه ژوئن برنامه پروازهای خارجی از فروگاه‌های پاکستان را آغاز نمودند. در ماه مارس سالجاری، با تصمیم کمیته امنیت ملی پاکستان، فعالیت کلیه شرکت های هواپیمایی به دلیل شیوع ویروس کرونا لغو شده بود. 

تجربه بالاترین نرخ تورم پاکستان طی 12 سال گذشته

پاکستان در سال مالی 2020 شاهد بیشترین نرخ تورم طی 12 سال گذشته بوده است. در ژانویه سالجاری نرخ تورم این کشور به 14.6 درصد رسیده بود.

تصمیم چین برای تعلیق بازپرداخت بدهی‌های مربوط به 77 کشور در حال توسعه

مقامات چین اعلام نمودند که بازپرداخت بدهی‌های مربوط به 77 کشور درحال توسعه را به خاطر بحران کرونا به حالت تعلیق در خواهد آورد. پکن این تصمیم را در راستای درخواست کشورهای فقیر از گروه G20 مبنی بر کمک و مساعدت به بازپرداخت بدهی‌های این کشورها اتخاذ نموده است. پاکستان هم جزء کشورهایی بوده که از گروه G20 چنین درخواستی را مطرح نموده بود.

کاهش ذخایر ارزی 1.7 میلیارد دلاری بانک مرکزی پاکستان

بنابر اعلام بانک مرکزی پاکستان ذخایر ارزی این کشور طی هفته گذشته، 1.7 میلیارد دلار کاهش یافته است. بانک مرکزی پاکستان این حجم از پول را صرف بازپرداخت بدهی‌های خارجی این کشور نموده است. کاهش دفعی 1.7 میلیارد دلاری ذخایر ارزی بانک مرکزی پاکستان طی یک دهه گذشته بی سابقه بوده است.

رایزنی صندوق بین المللی پول با پاکستان درخصوص تنظیم بودجه سال مالی آینده پاکستان

صندوق بین المللی پول در راستای کاهش بدهی‌های عمومی‌پاکستان و ایجاد ثبات و انضباط مالی، خواستار عدم افزایش هزینه‌های غیر توسعه ای ازجمله حقوق و دستمزدها و بودجه دفاعی شده است. دولت پاکستان به دلیل شرایط سخت اقتصادی ایجاد شده متعاقب شیوع ویروس کرونا، خواستار افزایش حقوق و دستمزدها جهت کاستن از فشارهای اقتصادی شده است. در بخش دیگر نیز بین صندوق بین المللی پول و دولت پاکستان، اختلاف معناداری در زمینه تامین منابع بودجه از طریق افزایش مالیات وجود دارد. درحالی که برنامه صندوق بین المللی پول تامین منابع بودجه از طریق مالیات تا 5.1 تریلیون روپیه (معادل حدود 32 میلیارد دلار) می‌باشد، این رقم از سوی دولت پاکستان 4.7 تریلیون (30 میلیارد دلار) روپیه اعلام شده است.

بحران توزیع سوخت در پاکستان

به دنبال کاهش قیمت های سوخت در پاکستان متعاقب کاهش جهانی قیمت نفت، اختلال در توزیع سوخت در جایگاه‌های این کشور موجب ایجاد بحران شده است. یک مقام آگاه در وزارت نفت پاکستان گفت کلیه انبارهای سوخت این کشور خالی شده و ذخایر بنزین به کمتر از 200 هزار تن و گازوئیل به 160 هزار تن رسیده که به ترتیب جوابگوی 6 و 4 روز خواهد بود. دولت ضمن متهم کردن گروه‌های مافیایی در ایجاد اختلال بازار، کمیته ای را جهت انجام تحقیقات تشکیل داده است.

کمک 4 میلیون یورویی آلمان به پاکستان جهت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

دولت آلمان کمک های فنی به ارزش چهار میلیون یورو برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به پاکستان اعطا خواهد کرد. این توافق نامه بین قائم مقام وزارت دارایی پاکستان و سفیر آلمان در اسلام آباد ذیل برنامه توسعه پاکستان ـ آلمان به امضا رسید. برنامه همکاری توسعه ای دو کشور از سال 1961 آغاز شده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما