معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۲/۲۲- ۰۷:۰۰ - مشاهده: ۶۵۵

آثار اقتصادی بحران کرونا بر ایتالیا

تحولات متاثر از بحران کرونا بر اقتصادی ایتالیا به شرح ذیل می‌باشد:

 کاهش پنجاه درصدی (%50) تولیدات صنعتی در ایتالیا

بنا به گزارش دفتر مطالعات کنفدراسیون صنایع ایتالیا طی دو ماهه مارس و آوریل 2020 بدلیل اقدامات دولت برای مقابله با کووید – 19 و قرنطینه عمومی میزان تولیدات صنعتی در ایتالیا با پنجاه درصد کاهش روبرو بوده است. این میزان کاهش تا بحال سابقه نداشته است. بنا به همین گزارش نمی‌توان انتظار داشت تا با از سرگرفته شدن فعالیت های اقتصادی همه چیز به سرعت به حالت قبل باز گردد. در شرایط فعلی خانواده‌ها به صرفه جویی ادامه خواهند داد، شرکت های صنعتی به مصرف ذخایر انبارهای خود ادامه خواهند داد و تقاضای خارجی نیز تحت تاثیر بحران اقتصادی قرار گرفته و کاهش خواهد داشت.  

 خطر کاهش رشد جمعیت در ایتالیا

اداره آمار ایتالیا (ایستات) در گزارشی که دیروز به پارلمان ایتالیا ارائه داده است از خطر کاهش رشد جمعیت در کشور خبر می دهد. به گزارش این نهاد، کووید – 19 در ایتالیا به همراه خود تنها مرگ شمار زیادی از مردم را در بر نداشته است بلکه آمار تولد در ایتالیا را نیز متاثر ساخته است. به طوریکه پس از شمار 435 هزار تولد در سال 2019 و 428 هزار تولد قابل انتظار در سال 2020 (البته در شرایط قبل از بحران کروناویروس) پیش بینی می‌شود، در سال 2021 شمار زاد و ولد در ایتالیا از آستانه روانی 400 هزار تولد در سال نیز پائین تر برود و به تعداد 396 هزار برسد. پیش از این عبور از آستانه روانی در زمینه زاد و ولد در ایتالیا برای سال 2032 پیش بینی می‌شد. اداره آمار ایتالیا مشکلات اقتصادی و عدم اطمینان خانواده‌ها از بهبود وضعیت اقتصادی در کوتاه مدت را از جمله دلایلی می داند که موجب گردیده تا مردم برنامه ریری‌های خود را برای داشتن فرزند به کنار بگذارند.

 وزیر اقتصاد ایتالیا: دولت قصد ندارد کنترل شرکتی را بدست بگیرد

روبرتو گوالتیه ری، وزیر اقتصاد ایتالیا که در مقابل کمیسیون تراز و فعالیت های تولیدی مجلس نمایندگان سخن می‌گفت، از برنامه‌های دولت برای کمک به شرکت ها و همچنین لایحه بعدی هیئت دولت ایتالیا با عنوان"لایحه شرکت ها" خبر داد. وی همچنین ضمن اشاره به کمک های متنوعی که در لایحه فوق پیش بینی گردیده گفت دولت هیچگونه قصدی برای وارد شدن به سرمایه شرکت ها را ندارد.

 توقف طرح ساخت یکی از بزرگترین مراکز تجاری اروپا در میلان

شیوع کووید–19 موجب گردید تا گروه انگلیسی Westfield طرح ساخت مرکز خرید سگراته که قرار بود در میلان اجرا گردد را تا زمان نامعلومی متوقف سازد. بنا به پیش بینی، اجرای این طرح موجب افزایش تولیدات ناخالص داخلی استان لومباردی به میزان 1.6 میلیارد یورو می‌گردید.

 پیش بینی بانک مرکزی اروپا در مورد بازیابی  اقتصاد در کشورهای منطقه یورو

به گزارش سایت Affaritaliani.it  بانک مرکزی اروپا پیش بینی می نماید که اقتصاد منطقه یورو در سال جاری میلادی با کاهشی بین 5 الی 12 درصد و در سال 2021 بازیافتی بین 4 الی 6 درصد مواجه باشد.  این بانک در گزارش خود سرعت خروج از بحران اقتصادی برای منطقه یورو را بر اساس سه سناریو زیر پیش بینی می نماید:

  • سناریوی نخست: خروج نرم با فرضیه پایان قرنطینه کامل در ماه می 2020. در این صورت تولیدات ناخالص داخلی در سال جاری با %5 کاهش روبرو خواهد بود و در سال 2021 بازیافتی برابر با %5 خواهد داشت. 
  • سناریوی دوم: در صورتی که قرنطینه کامل بطول بیانجامد در این صورت تولیدات ناخالص داخلی در سال جاری با %8 کاهش روبرو خواهد بود و در سال 2021  میزان  %5 بازیافت خواهد شد.
  • سناریوی سوم: در صورتی که قرنطینه کامل تا ماه جون امسال بطول بیانجامد در این صورت تولیدات ناخالص داخلی با سقوطی جدی روبرو خواهد شد در این صورت رکود اقتصادی در سه ماهه اول %12، در سه ماهه دوم %15 خواهد بود و اقتصاد ایتالیا در سه ماهه سوم بازیافتی مختصر %6 و در سه ماهه چهارم بازیافت %3 خواهد داشت. رشد کل اقتصاد در سال 2021 در حدود %4 پیش بینی می‌گردد.

شایان ذکر است که بانک مرکزی اروپا تا قبل از شروع بحران کرونا ویروس رشد اقتصاد منطقه یورو را برای سال 2020 برابر با  %1.1 + و برای 2021 برابر با %4.3+ پیش بینی کرده بود.

   مقایسه کمک به شرکت ها در اتحادیه اروپا:

طی دو ماه گذشته اتحادیه اروپا بدلیل بحران اقتصادی ناشی از شیوع پاندمی‌ کروناویروس، کمک های ارائه شده از طرف کشورهای عضو به شرکت ها را به عنوان رقابت غیر متعارف تلقی ننموده (موضوعی که پیش از این بحران بر اساس اصل رقابت نامتعارف ممنوع بوده است). به نوشته روزنامه اقتصادی ایل سوله، تا به امروز دولت های اروپایی 1900 میلیارد یورو به شرکت های کمک کرده اند از این رقم 1000 میلیارد یورو تنها در کشور آلمان بوده است. در ادامه مقایسه برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از نظر درصد کمک های دولت ها به شرکت های کشورهای خود از رقم 1900 میلیارد یورو:

مشارکت 140 میلیون یورویی ایتالیا در طرح تحقیقاتی برای مبارزه بر علیه کووید

بنا به گزارش روزنامه Il Secolo XIX به نقل از نخست وزیر ایتالیا، این کشور در طرح  "World Against Covid-19" با 140.5 میلیون یورو شرکت می‌کند. این طرح تحت حمایت سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی اجرا می‌گردد. این طرح قرار است در پارلمان اروپا معرفی گردد و از جمله مهمترین امضاء کنندگان آن امانوئل مکرون، آنگلا مرکل و جوزپه کونته می‌باشند.

 آغاز فعالیت شرکت های صنعتی و نبود صادرات

شرکت های صنعتی پس از 6 هفته توقف کار خود را از سر گرفته اند ولی %80 از کارآفرینان و صاحبان شرکت ها برای وضعیت خود در آینده نزدیک نگران هستند. صاحبان صنایع با توجه به اینکه سفارشات از خارج بسیار کاهش یافته است، پیش بینی می نمایند تا رسیدن به وضعیت مطلوب حداقل شش ماه زمان لازم است به گفته کارشناسان اکنون کالاهای Made in Italy در وضعیت دشواری قرار گرفته اند و بازیافت صادرات بطور مستقیم با روند وضعیت اضطراری بهداشتی ارتباط مستقیم خواهد داشت.

 کاهش پرسنل در شرکت های هواپیمایی و در آمد صنعت هوایی جهانی

به گزارش انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (IATA) امسال بدلیل بحران کرونا در صنعت حمل و نقل هوایی 25 میلیون فرصت شغلی در خطر قرار دارند. امسال پیش بینی می‌شود در آمد این صنعت با 314 میلیارد دلار کاهش روبرو گردد که این میزان برابر با کاهش %55- به نسبت سال 2019 خواهد بود. در همین حال مهمترین شرکت های هواپیمایی جهان از جمله آلیتالیا اقدام به کاهش پرسنل می‌کنند. بر همین اساس شرکت بریتیش ایر ویز 12 هزار، اس. ای. اس(Sas) تعداد  5 هزار، شرکت رایان ایر 3 هزار نفر از نیروی خود را کاهش خواهند داد. شرکت آلیتالیا پروازهای نیویورک خود را از 5 الی 31 ماه می‌ به حالت تعلیق درآورده است.  همچنین آلیتالیا 6828 نفر از نیروی پرسنل خود را به صندوق بیکاری معرفی نموده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما