معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۲/۱۵- ۰۷:۰۰ - مشاهده: ۶۶۳

تاثیر بحران کرونا بر بازار جهانی نفت و برنامه‌های کشور الجزایر در حوزه انرژی

وزیر انرژی الجزایر طی چندین مصاحبه به تاثیر بحران کرونا بر بازار جهانی نفت و برنامه‌های این کشور در حوزه انرژی با توجه به شرایط فوق العاده سقوط قیمت ها پرداخته است.

 وزیر انرژی الجزایر آقای محمد عرقاب طی روزهای گذشته طی چندین مصاحبه رسانه ای به تاثیر بحران کرونا بر بازار جهانی نفت و برنامه‌های این کشور در حوزه انرژی با توجه به شرایط فوق العاده سقوط قیمت ها پرداخته است. اهم مطالب مطرح شده توسط وی بدین شرح است:

 توافق اخیر کشورهای اوپک و اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت یک اقدام مهم و علامت مثبت به بازار است که موجب ایجاد نوعی ثبات وحمایت از قیمت نفت شد.

اکثر کارشناسان بین المللی حوزه انرژی معتقدند در نیمه دوم سال 2020 و با از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی به ویژه در چین و رفع تدریجی سیاست های قرنطینه ای کرونا، قیمت نفت سیر صعودی خواهد داشت.

افزایش تولید برخی کشورها پس از عدم توافق اوپک و اوپک پلاس در 30 مارس در شرایط کاهش تقاضا موجب ایجاد شوک منفی به بازار نفت بود.

در نشست اخیر  اوپک و اوپک پلاس که بصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد ، همه وزرا تاکید داشتند که کشورها باید تعهدات خود برای کاهش تولید را رعایت کنند.

ما به دنبال قیمت های نجومی نفت که مصرف کنندگان را تحت فشار قرار دهد نیسیتم بلکه به دنبال ایجاد تعادل در بازار هستیم.

میزان کل ذخایر اثبات شده نفت الجزایر 1.340 تن معادل 10 میلیارد بشکه است. با حفظ روند فعلی، الجزایر به مدت 27 سال دیگر ذخیره نفت دارد.

میزان کل ذخایر اثبات شده گاز طبیعی الجزایر 2.368 میلیارد متر مکعب است.

میزان کل میعانات گازی نیز 260 میلیون تن برآورد شده است.

میانگین کل هزینه تولید هر بشکه نفت الجزایر 14 دلار است و میانگین تولید نفت از میدان نفتی حاسی مسعود به عنوان مهم ترین میدان تولیدی کشور 5 دلار است. هنوز این میدان به ظرفیت کامل استخراج نرسیده است.

سیاست اصلی ما افزایش اکتشافات، افزایش میزان تولید، تقویت انرژی‌های نوین برای کاهش مصرف سوخت فسیلی و استفاده از ظرفیت آزاد شده آن در صنایع تبدیلی به ویژه پتروشیمی است.

برای امسال برآورد اولیه ما کسب درآمد 33 میلیارد دلاری از صادرات نفت و گاز بود که بر مبنای هر بشکه 50 دلار صورت گرفته بود؛ با توجه به شرایط فعلی تلاش می‌کنیم تا امسال درآمد قابل قبولی کسب کنیم.

در چارچوب قانون جدید هیدورکربور با برخی از بزرگترین شرکت های نفتی جهان همچون اکسون موبیل، شل، شورون، گاز پروم و غیره در حال مذاکره هستیم تا از تکنولوژی و سرمایه آنها برای افزایش ظرفیت تولید استفاده کنیم.

در چارچوب کاهش هزینه‌ها با توجه به شرایط ویژه سقوط قیمت ها و کرونا، شرکت سوناطراک 7 میلیارد دلار و شرکت سونلگاز یک میلیارد دلار امسال صرفه جویی خواهند کرد.

بازار جهانی نفت تغییرات شکلی و ماهوی زیادی به خود دیده  و با گذشته تفاوت زیادی کرده است. باید بتوانیم خود را با شرایط جدید سازگار کنیم.

تفاهم نامه همکاری با شرکت آلمانی Desertecs برای سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی در الجزایر امضا شده است که بعد از رفع شرایط کرونا این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما