معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۲/۰۴- ۰۷:۱۰ - مشاهده: ۲۴۹

خبرنامه اقتصادی آفریقا شماره 25 ( هفته چهارم فروردین 1399)

مهمترین عناوین و اخبار تحولات اقتصادی داخلی و خارجی کشورهای آفریقائی و سازمان‌های منطقه ای این قاره در هفته چهارم فروردین 1399 به شرح زیر بوده است :

آفریقای جنوبی:
درخواست توقف سود و پاداش از سوی بانک مرکزی آفریقای جنوبی
بانک مرکزی آفریقای جنوبی از بانک های این کشور خواست به منظور تقویت سرمایه‌ها، از پرداخت سود سهام و پاداش خودداری کنند و به بازپرداخت وام به مشاغل و خانوارهایی که از تعطیلی سراسری دچار ضرر و زیان شده اند، ادامه دهند به جلوگیری از گسترش COVID-19 کمک کنند.

کمک حزب DA با صندوق همبستگی
حزب ائتلاف دموکراتیک (DA) اعلام کرد که مبلغ 1.5 میلیون رند ( واحد پول آفریقای جنوبی) به صندوق همبستگی برای کمک به مشاغل کوچک که به دلیل تعطیلی سراسری تحت تاثیر قرار گرفته اند، اعطاء کرده است. سولی مالاتاسی گفت این پول از حقوق نمایندگان عمومی حزب تامین شده است. می افزود این حزب اقلام و ملزومات بهداشتی به ارزش 200 هزار رند برای اهداء به کارکنانی که پیشتاز مبارزه با ویروس کرونا هستند، تامین کرده است. این اقدامات در چارچوب حمایت حزب از نجات جان انسانها در کشور انجام می‌شود. پیش از این نیز رامافوزا رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرده بود که اعضای کابینه با بخشش یک سوم حقوق خود به صندوق همبستگی موافقت کرده اند.

غنا :
آخرین آمار مبتلایان به کرونا در غنا
براساس گزارش وزارت بهداشت غنا، تاکنون 641 نفر در غنا به کرونا متبلا شده اند که 83 نفر بهبود یافته و 8 نفر فوت کرده اند و تنها 2 نفر در وضعیت وخیم قرارداشته و بقیه به درمان واکنش مثبت نشان داده اند.

اعطای تسهیلات اعتباری 1 میلیارد دلاری توسط صندوق بین المللی پول به غنا
اوفوری آتا، وزیر اقتصاد غنا اظهار داشت که با توجه به تصویب اعطای تسهیلات اعتباری سریع (RCF) به مبلغ 1 میلیارد دلار توسط صندوق بین المللی پول به غنا، دولت سریعا اقدامات لازم برای دریافت این وام را آغاز کرده است. وی افزود، این وام، بدون هیچ بهره و 10 سال مهلت پرداخت اعطا شده است و هیچ شرط دیگری ندارد. براساس گزارش صندوق بین المللی پول، شیوع کرونا، اقتصاد غنا را به شدت تحت تاثیر قرار داده و پیش بینی نموده که رشد اقتصادی کندتر خواهد شد و شرایط مالی سخت تر شده و نرخ پول ملی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

تانزانیا:
گزارش ماهیانه بانک مرکزی تانزانیا
گزارش ماهیانه بانک مرکزی مربوط به ماه فوریه 2020 منتشر شد. بر طبق این گزارش ارزش صادرات کالا و خدمات در سال منتهی به فوریه 2020 حدود 9.95 میلیارد دلار می‌باشد که در سال گذشته 8.56 میلیارد بوده است. این افزایش ارزش صادرات بیشتر بدلیل افزایش قیمت کالاهای صادراتی بوده است. ارزش صادرات طلا با 33 درصد افزایش به 2.25 میلیارد دلار رسیده است و ارزش صادرات خدمات نیز در حدود 4.28 میلیارد دلار می‌باشد. این در حالی است که ارزش صادرات ماهی و شیلات با کاهشی نسبی به 794 میلیون دلار رسیده است.

مالاوی:

اعلام 3 هفته قرنطینه عمومی در مالاوی
طبق اعلام وزیر بهداشت مالاوی، قرنطینه عمومی در این کشور از 18 آوریل تا 9 می و به مدت 3 هفته آغاز خواهد شد. طبق اعلام موتاریکا رئیس جمهور مالاوی اگر دولت اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه را رعایت نکند ممکن است 50 هزار نفر در اثر ویروس کورونا در این کشور قربانی شوند. این کشور تاکنون 16 مورد مبتلا و دو فوتی ناشی از کورونا را بطور رسمی اعلام کرده است.

نامیبیا:
تمدید وضعیت فوق العاده در نامیبیا
دولت نامیبیا وضعیت فوق العاده و قرنطینه سراسری در این کشور را 17 روز دیگر تمدید کرد. هاگه گینگوب، رییس جمهوری نامیبیا روز سه شنبه 26 فروردین در کنفرانس خبری اعلام کرد: روشن است که ویروس کرونا هنوز از بین نرفته است و تمدید محدودیت های دوران قرنطینه ضروری است.
گینگوب در عین حال افزود: علیرغم تمدید قرنطینه سراسری تا 4 می (15 اردیبهشت)، از روز 20 آوریل (1 اردیبهشت) مراکز آموزشی شامل مدارس و دانشگاهها می‌توانند بصورت آنلاین فعالیت کنند. وزیر دادگستری نیز تاکید کرد تمام محدودیت های پیشین در دوران قرنطینه سراسری از جمله ممنوعیت فروش مشروبات الکلی، ممنوعیت تجمعات و جابجایی‌های غیر ضروری همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند. تاکنون 16 مورد ابتلا به ویروس کرونا در نامیبیا تایید شده که 3 مورد بهبود یافته اند.

تاثیر شدید ویروس کرونا بر صنعت گردشگری نامیبیا
شیوع ویروس کرونا صنعت گردشگری نامیبیا را به زانو درآوده است. وزیر محیط زیست و گردشگری نامیبیا روز سه شنبه 26 فروردین در سخنانی در مرکز مقابله با ویروس کرونا گفت: شیوع کرونا تاکنون بصورت مستقیم و غیرمستقیم 125 هزار شغل را در صنعت گردشگری این کشور تحت تاثیر قرار داده است. Pohamba Shifeta افزود: سهم گردشگری از تولید ناخالص داخلی نامیبیا سالانه 26 میلیارد دلار نامیبیا است که از دست دادن آن می‌تواند زندگی بسیاری از مردم را تهدید کند. در همین حال، دو انجمن اقتصادی و بانکداران نامیبیا با اعلام اینکه محدویت اولیه دولت برای مقابله با کرونا (به مدت سه هفته) رشد اقتصادی کشور را به میزان 7.6 درصد در سال جاری منفی خواهد کرد، به دولت هشدار دادند که تمدید این شرایط ضمن تاثیر منفی بر رشد اقتصادی به میزان 13 درصد، موجب از بین رفتن یک چهارم مشاغل خواهد شد. این گزارش همچنین هشدار می دهد که بیشترین مشاغلی که از بین خواهند رفت مربوط به بخش غیر رسمی است که زندگی 420 هزار نامیبیایی به آن وابسته است.

واکنش تند نامیبیا به برخوردهای تبعیض آمیز در چین
وزیر امور خارجه نامیبیا در واکنش به برخی گزارش ها در مورد اذیت و آزار افریقایی‌های مقیم چین گفت: نامیبیا تبعیض علیه افریقایی‌ها در چین از جمله اتباع نامیبیا را محکوم می‌کند. خانم Netumbo Nandi-Ndaitwah افزود: بسیاری از نامیبیایی‌ها سال ها در تبعید با تبعیض نژادی مبارزه کرده اند و اکنون نمی‌تواند به بهانه مبارزه با ویروس کرونا رفتار تبعیض آمیز چینی‌ها با افریقایی‌های مقیم آن کشور را تحمل کند. گفتنی است اخیرا گزارش هایی از بدرفتاری با اتباع کشورهای افریقایی در رستوران‌ها و هتل ها بویژه در شهر گوانگجو چین منتشر شده که خشم دولت های افریقایی را برانگیخته است. اتحادیه افریقا نیز در بیانیه ای از دولت چین بدلیل تست گروهی و قرنطینه اتباع کشورهای افریقایی در شهر گوانگجو به شدت انتقاد کرد و آن را نوعی نژادپرستی خواند.

آنگولا :
اعتراض سفارت خانه‌های آفریقایی مقیم چین به دولت این کشور
چندین سفارتخانه آفریقایی در پکن نسبت به بدرفتاری با آفریقایی‌های مقیم چین اعتراض کردند. این سفارتخانه‌ها با ارسال یادداشتی به وزارت خارجه چین به خاطر تعقیب، بدرفتاری و تبعیض نسبت به شهروندان افریقایی دررابطه با مبارزه با کرونا، اعتراض خود را اعلام کردند. سفارتخانه‌های چین در کشورهای کنیا و زیمباوه این موضوع را رد کردند.

کمک سازمان ملل به آنگولا
سازمان ملل 12.5 میلیون دلار به آنگولا در چارچوب مبارزه با کرونا به این کشور کمک نمود. طی 5 روز گذشته در این کشور مورد جدیدی از ابتلا مشاهده نشده است .

جمهوری دموکراتیک کنگو ( کینشازا):
بازداشت یکی از روسای ارشد ادارات دولتی
مدیر کل راه داری با حکم دادستان کل بازداشت و برای رسیدگی به اتهاماتش مبنی بر کم‌کاری و اختلاس در طرح‌های عمرانی پروژه 100 روزه رئیس جمهور بطور موقت روانه زندان شد. پپش از این، مدیرکل اداره راه و جاده‌سازی ج.د.کنگو و مدیرکل صندوق ملی تعمیر و نگهداری راه‌ها و جاده‌ها نیز بازداشت شده بودند. در سال گذشته، David Blattner آمریکایی، رئیس شرکتSafricas فعال در حوزه پروژه‌های عمرانی مستقر در ج.د.کنگو، در پرونده اختلاس از بودجه پروژه‌های اولویت‌دار 100 روزه، زندانی شده بود. شرکت متبوع نامبرده که در قراردادهای مقاطعه‌کاری بسیاری از پروژه‌های ساخت پل‌های روگذر در چهارراه‌های پایتخت فعالیت دارد، به کم‌کاری و اختلاس متهم است. همچنین در رابطه با این پرونده، آقای Jamal Sammih لبنانی، مالک شرکت ساختمانی Somibo، دومین شرکت پیمانکار این طرح، جهت انجام تحقیقات قضایی در بازداشت موقت قرار گرفت. پروژه اضطراری تشیسکدی برای ساخت 4500 واحد مسکونی در سراسر کشور شامل3000 واحد در استان‌ها و 1500 واحد در پایتخت به شرکت لبنانی مزبور واگذار شده بود.

نیجر:
افزایش تعداد مبتلایان به کروناویروس در نیجر افزایش یافت
وزارت بهداشت نیجر در 14 آوریل 2020 آمار جدید مبتلایان به بیماری همه گیر کوید -19 در نیجر را اعلام نمود و بر این اساس 584 مبتلا و چهارده بیمار جان خود را از دست داده اند. در این اطلاعیه اعلام گردیده که تاکنون 2041 نفر آزمایش کروناویروس را انجام داده اندو دولت از مردم خواست از مسافرت به شهر های دیگر خودداری نماید. به منظور جلوگیری از گسترش بیماری مسری کرونا ویروس استفاده از ماسک در نیامی الزامی‌گردید. در اطلاعیه وزارت بهداشت گفته شد "استفاده از ماسک یا هر وسیله دیگری که می‌تواند از بینی و از دهان محافظت کند(عمامه، حجاب، روسری و ...) در نیامی «اجباری » است:"

تصویب قانون تمدید وضعیت اضطراری مقابله با کرونا در نیجر
در اولین جلسه عادی مجلس ملی نیجر، نمایندگان قانون تمدید وضعیت اضطراری در سراسر قلمرو نیجر را تصویب کردند. بر این اساس، دولت اجازه خواهد داشت نسبت برقراری وضعیت اورژانس بهداشتی قانونی برای مقابله با بیماری کرونا ویروس اقدام نماید. لازم به ذکر است پس از اعلام موارد جدید ابتلا به بیماری مسری ویروس کووید 19 دولت تصمیم به اعلام وضعیت اضطراری برای مدت زمان سه ماهه در تمام قلمرو نیجر تمدید نمود. با توجه به مصوبه مجلس، وضعیت اضطراری از 12 آوریل تا 11 ژوئیه 2020 تمدید گردید.

دو برابر شدن سرمایه گذاری مستقیم خارجی
سرمایه گذاری مستقیم خارجی (IDE) در نیجر طی سال های اخیر به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است و بین سال 2016 و 2019 این سرمایه گذاری‌ها دو برابر شده است. به گفته مسئولین نیجر سرمایه گذاری در سال 2019 حدود 340 میلیارد فرانک سیفا بوده است در مقایسه با سال 2016 مبلغ 185 میلیارد فرانک سیفا افزایش داشته است. اجرای اصلاحات و بهبود فضای کسب و کار و تلاش های انجام شده از جمله تسهیل در تجارت و سرمایه گذاری باعث شده است که رتبه نیجر در رده بندی جهانی کسب و کار نیز بهبود یابد. اصلاحات انجام شده در قوانین کشور شامل: سهولت ثبت شرکت، ایجاد دادگاه‌های صنفی، تصویب قانون مشارکت های دولتی و خصوصی، کاهش تشریفات و محدودیت های زمانی برای ثبت شرکت، اعطای مزایای مالیاتی و گمرکی از طریق قوانین سرمایه گذاری، معدن، نفتی می‌باشد.

اختصاص 14 میلیون دلار برای نیجر
بانک جهانی بودجه ای بالغ بر 13.95 میلیون دلار معادل هشت میلیارد فرانک سیفا به برای مقابله باگسترش بیماری کرونا ویروس به نیجر اختصاص داد.این بودجه در چهارچوب برنامه پاسخگویی اضطراری بر علیه بیماری همه گیر COVID-19 تصویب گردیده است این برنامه مداخله ای که توسط مقامات بانک جهانی برای تسهیل در خرید سریع داروهای ضروری و تجهیزات مورد نیاز برای درمان عفونت های کروناویروس به نیجر کمک خواهد کرد.

افزایش میزان دسترسی به انرژی برق در نیجر
علیرغم پیشرفت های که طی 9 سال گذشته در صنعت برق رسانی صورت گرفته ، میزان دسترسی به انرژی الکتریکی در نیجر بسیار پائین است. طبق گزارشات میزان دسترسی به انرژی الکتریکی خانگی از 9 درصد در سال 2010 به 14 درصد در سال 2019 افزایش یافته است. از پروژه‌های در حال انجام می‌توان به ویژه سد کنداجی با ظرفیت 130 مگاوات، نیروگاه ترکیبی دیزل خورشیدی آگادز با توان 13 مگاوات و نیروگاه خورشیدی گورو باندا 20 مگاوات اشاره نمود.

زیمبابوه:
افزایش نرخ تورم زیمبابوه به 676 درصد در ماه مارس
سازمان آمار زیمبابوه اعلام کرد که نرخ تورم زیمبابوه در فاصله ماه مارس سال گذشته تا ماه مارس سال جاری افزایش یافته و به رقم 676 درصد رسیده است. این در حالی است که پیش از آن نرخ تورم 540 درصد اعلام شده بود. سازمان آمار زیمبابوه چندی پیش به دستور دولت اعلام کرده بود تا مدتی نرخ تورم را اعلام نخواهد کرد اما از ماه گذشته اعلام نرخ تورم را از سر گرفت.

ماداگاسکار:
رئیس جمهور ماداگاسکار خبر از شروع تست بالینی گیاه موثر برای درمان کرونا داد
آقای آندری راجولینا، رئیس جمهور کشور ماداگاسکار و که ریاست ستاد مبارزه با کرونا این کشور را بر عهده دارد، در نطق روزانه خود در تلویزیون این کشور خاطر نشان ساخت که ماداگاسکار یکی از مراکز اصلی گیاهان بسیار مفید دارویی می‌باشد که تولیدات این کشور پیش از شیوع کرونا بصورت خام به شرکت داروسازی اروپایی صادر می‌شد. وی مدعی شد بر اساس نظرات دانشمندان این کشور صادرات گیاهان دارویی و مخصوصاً یکی از آنها به دلیل خواص ویژه اش می‌تواند ماده اولیه بسیار موثری برای پیشگیری و درمان مبتلایان به کرونا باشد. رئیس جمهور ماداگاسکار در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد که تولید دارو با استفاده از گیاه دارویی مورد نظر در صدر اولویت های این کشور از بدو شروع بحران کرونا در جهان قرار گرفت و با استفاده از بخشی از کمک های مالی و غیر مالی سازمان‌های منطقه ای و بین المللی بعد از دو ماه کار شبانه روزی داروی مورد نظر تولید و مقرر شده است تست بالینی آن بر روی مبتلایان داوطلب این کشور شروع شود. بر اساس اظهارات رئیس جمهور ماداگاسکار، چندین کشور و سرمایه گذار بین المللی برای ساخت سریع یک واحد دارو سازی برای این منظور پیشنهاد مشارکت داده اند.

کنیا:
تنگ کردن حلقه قرنطینه در کنیا با افزایش تعداد مبتلایان
با رسیدن تعداد مبتلایان به کووید19 به 225 و کشته شدن 10 نفر، احتمال می رود محدودیت های سفر و رفت و آمد در شهرهای دیگر کشور نیز اعمال شود. وزارت بهداشت اعلام کرد که در صورت ادامه افزایش آمار مبتلایان به کرونا 43 استان دیگر کشور نیز می‌تواند دچار محدودیت های رفت و آمد شوند. موتاهی کاگوئه از مردم خواست تا اطلاع ثانوی از سفر به سایر شهرها خودداری کرده و در شهرهای محل زندگی خود باقی بمانند. نایروبی با تعداد 162 مبتلا همچنان در راس فهرست شهرهای مبتلا به کرونا در کنیا قرار دارد.

کاهش چشمگیر صادرات چای کنیا
کنیا در فوریه 2020 شاهد کاهش 4 میلیون کیلویی صادرات چای در مقایسه با سال پیش از آن بود. صادرات چای کشور از 48 میلیون کیلو به دلیل درگیری جهان با ویروس کووید19 و عدم توانایی خرید توسط بسیاری از کشورها و چالش هایی از جمله حمل و نقل و تعطیلی بنادر در بسیاری از کشورها به 44میلیون کیلو تبدیل شده است. پاکستان که بزرگترین مشتری چای کشور است امسال 2 میلیون کیلو کمتر و مجموعا 14میلیون کیلوگرم چای خریداری کرده است در حالی که مصر به عنوان دومین مشتری تقاضایی 1میلیون کیلوگرم کمتر از سال گذشته داشته است.

اوگاندا:
اوگاندا ممکن است مقاوم‌ترین کشور شرق آفریقا باشد
به گزارش روزنامۀ The Independent (۱۵ آوریل ۲۰۲۰)، صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده است که اوگاندا ممکن است در برابر بحران کووید۱۹ از همۀ کشورهای جامعۀ شرق آفریقا مقاوم‌تر ظاهر شود. این نهاد بین‌المللی در آخرین گزارش خود دربارۀ چشم‌انداز جهانی ۲۰۲۰ گفته است رشد اقتصادی اوگاندا در سال جاری ٪۳٫۵ خواهد بود، در حالی که در ۲۰۱۹ حدود ٪۵ بود. این آمار بسیار بهتر از کنیاست که از رشد ۵٫۶ درصدی به رشد یک‌درصدی تنزل خواهد کرد. تانزانیا از ٪۶٫۳ به ٪۲ خواهد رسید. رشد رواندا مانند رشد اوگاندا خواهد بود اما رواندا سال گذشته شاهد رشد ۱۰ درصدی بوده است. پیشتر، بانک مرکزی اوگاندا رشدی معادل ۳ تـــا ۴ درصد را برای این کشور پیش‌بینی کرده بود.

کمک‌های برنامۀ جهانی غذا به اوگاندا
برنامۀ جهانی غذا (WFP) اعلام کرده ۳۰ درصد از کمک‌های غذاییِ خود به برنامۀ آوارگان در اوگاندا را کاهش می‌دهد. علت این اقدام کاهش بودجۀ سازمان مذکور بیان شده است. در واکنش به این تصمیم، مدیر برنامۀ «نجات کودکان» (Save the Children) در اوگاندا ابراز داشت: قطع جیره‌های غذایی، که ناشی از نبود بودجه است، در بدترین زمان ممکن اعلام شده زیرا صدها هزار کودکِ آواره در پی شیوع بیماری کووید۱۹ بیش از پیش به ورطۀ فقر و گرسنگی می‌افتند و جانشان در خطر قرار می‌گیرد. منع رفت‌و‌آمد و فعالیت اقتصادی بدین معناست که خانواده‌ها به‌شدت وابسته به این جیره‌های غذایی شده‌اند.

رواندا:
بخشودگی بدهی رواندا از سوی IMF
صندوق بین‌المللی پول IMF مبلغ ۱۱ میلیون دلار بخشودگی بدهی‌های رواندا را به منظور کمک به این کشور در مقابله با شیوع کووید۱۹ اعلام کرد. نمایندۀ مقیم IMF در رواندا گفت این کشور جزو ۲۵ کشور درحال توسعه و فقیر است که مشمول این بخشودگیِ فوری خواهند شد. وی افزود این صندوق همچنان به جمع‌آوری کمک مالی و معاف کردن کشورها از بازپرداخت بدهی‌هایشان به مدت ۲۴ ماه ادامه خواهد داد.

بروندی:
اعطای کمک بلاعوض ۵ میلیون دلاری به بوروندی
روز سه‌شنبه ۱۴ آوریل، وزیر دارایی بوروندی و نمایندۀ بانک جهانی یک توافقنامۀ مالی امضا کردند که بر پایـۀ آن، این بانک ۵ میلیون دلار به بوروندی کمک می‌کند تا در راستای مقابله با ویروس کورونا و تقویت نظام بهداشتی‌اش از آن استفاده کند. تا این تاریخ (جمعه ۱۷ آوریل)، شمار مبتلایان به کووید۱۹ در این کشور آفریقایی ۵ نفر گزارش شده است.

مالی:
کنفرانس ویدیویی نخست وزیر کشورمالی با رئیس بانک توسعه اسلامی
به نقل از وب سایت نخست وزیری، روز پنجشنبه 16 آوریل، آقای دکتر بوبو سیسه، نخست وزیر و وزیر اقتصاد ودارایی کشورمالی با آقای دکتر بندر حجار، رئیس بانک توسعه اسلامی یک کنفرانس ویدیویی را درخصوص ویروس کوید-19 برقرار کرد. در این کنفرانس ، نخست وزیر گزارشی را در رابطه با بیماری فرا گیر در کشورمالی به رئیس بانک توسعه اسلامی ارائه نمود. طرفین همچنین درخصوص تلاش های بهداشتی واقدامات لازم دولت مالی برای کاهش اثرات اجتماعی و اقتصادی این بیماری به بحث و گفتگو پرداختند. آقای دکتر بندر حجار، در این نشست همبستگی خود را با کشورمالی اعلام و آمادگی این سازمان را جهت همراهی کشور مالی در برطرف نمودن چالش های مربوط به کوید-19 تأکید کرد. رئیس بانک توسعه اسلامی‌پرداخت مبلغ 22.5 میلیون دلار جهت حمایت از برنامه دولت مالی در مبارزه با ویروس کرونا اعلام داشت. در پایان این کنفرانس، طرفین همچنین در مورد پشتیبانی از بخش خصوصی کشورمالی و اقدامات در حال انجام با هدف تضمین امنیت غذایی و تأمین مواد اولیه زندگی مردم محروم گفتگو کردند.

آخرین آمار و ارقام مبتلایان به ویروس کرونا در کشورمالی
به نقل از وب سایت وزارت بهداشت و امور اجتماعی کشورمالی، دولت مالی طی بیانیه ای مورخ 17 آوریل 2020، اعلام کرد که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشورمالی به 190 نفر رسید. 19 مورد جدید کشف شد، غیر از یک تمامی این افراد ساکن شهر باماکو پایتخت کشور می‌باشند. تاکنون 34 نفر از این مجموع شفا یافته و 13 نفر نیز درگذشتند. وزارت بهداشت تأکید کرد تمامی اقدامات برای مدیریت ومراقبت بهتر افراد آلوده به کرونا صورت گرفته و مردم را به آرامش و همچنین به رعایت کامل تدابیر پیشگیری اتخاذ شده، دعوت نمود.

کمک دولت چین برای حمایت از کشورمالی در مبارزه با کوید-19
به نقل از وب سایت خبری جمهوری مالی "مالیژت"، روز جمعه 17 آوریل، اولین بخش از کمک های فوری دولت چین برای حمایت از کشورمالی در مبارزه با COVID-19 وارد باماکو شد. مراسم پذیرش این کمک با حضور آقای میشل هامالا سدیبه، وزیر بهداشت و امور اجتماعی وآقای زو لیینگ سفیر چین در این کشور برگزار شد. این کمک ها شامل 2000 ماسک حرفه ای ، 10000 ماسک جراحی ، 2000 لباس محافظ ،2000 محافظ چشم ، 10000 جفت دستکش ، 10000 جفت کفش محافظت و 500 دستگاه‌های اندازه گیری درجه می‌باشند. بنا به اظهار سفیر چین در مالی این کمک فوری از دولت چین ، همبستگی و دوستی تاریخی فیما بین دو کشورمالی و چین را ثابت می‌کند. آقای میشل سیدیبه وزیر بهداشت و امور اجتماعی به نام رئیس جمهور، دولت و ملت کشورمالی به خاطر این کمک از دولت و مردم جمهوری خلق تشکر کرد.

ساحل عاج:
دولت ساحل عاج وضعیت اضطراری را تا 30 آوریل تمدید کرد
"سیدی تیه موکو توره" سخنگوی دولت ساحل عاج در پایان جلسه هیات دولت در روز چهارشنبه 15 آوریل، از تمدید وضعیت اضطراری تا 30 آوریل خبر داد. وی گفت: « دستور وضعیت اضطراری که در 23 مارس 2020 اعلام شد، به دلیل افزایش شمار مبتلایان و با هدف تقویت مراقبت و پیشگیری در برابر ویروس کرونا تا 30 آوریل تمدید گردید.» یادآوری می نماید رئیس جمهور واتارا روز دوشنبه 23 مارس در پیام تلویزیونی خود به مردم کشورش، وضعیت فوق العاده اعلام کرد و از اتخاذ تدابیری همچون برقراری حکومت نظامی (منع عبور و مرور شبانه) از ساعت 21 لغایت 5 صبح خبر داد. گفتنی است شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور تاکنون به 654 نفر رسیده است که از این تعداد 146 نفر درمان و 6 نفر جان باخته اند .

سنگال:
آخرین اخبار مرتبط با شیوع کرونا در سنگال
تا روز جمعه 29 فروردین 1399، آزمایش 335 فرد مشکوک به کرونا، مثبت اعلام شده است. 194 مورد بهبود یافته و 2 نفر جان خود را از دست داده اند. به گزارش پایگاه خبری L’Observateur، وزارت بهداشت سنگال علی رغم مقاومت برخی از صاحبان هتلها، مجموعاً 13 هتل در شهر داکار را برای قرنطینه افراد مشکوک به کرونا تعیین نموده است. این هتل ها عباتند از: Virage، Arc-En-Ciel، Étoile du Lac، Chez Salon، Pullman-Teranga، Ngor Diarama، Ibis-Novotel، Lagon، Savana، Ndiambour، Terrou-Bi، Calao و Fleur de Lys.
از سوی دیگر نائب رئیس انجمن سنگالی‌های مقیم چین در مصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی seneweb، گفت: در میان قربانیان اخیر سوء رفتار پلیس چین با اتباع آفریقایی، 61 سنگالی نیز دستگیر شده اند. به گفته وی، برخی حتی جرأت خروج از منزل را ندارند؛ چرا که در مقابل منازل آن‌ها پلیس مستقر شده است و به محض خروج، دستگیر و به قرنطینه اجباری در هتل ها برده می‌شوند. هزینه قرنطینه در هتل نیز بر عهده فرد می‌باشد. در حال حاضر،30 خانواده ای که در گوانجو زندگی می‌کنند زندانی شده اند. ما 14 روز در قرنطینه بودیم و طی این مدت همه هزینه‌های اسکان را پرداخت کردیم. زمانی که محرز شد به ویروس کرونا مبتلا نیستیم، مقامات چینی تصمیم گرفتند ما را همچنان در هتل نگهدارند و افرادی را که قادر به پرداخت هزینه‌های لازم نبودند، به زندان منتقل کردند. نامبرده اقدامات اخیر مقامات چینی را نژادپرستانه خواند. شایان ذکر است، نائب رئیس انجمن سنگالی‌های مقیم چین همزمان با شروع اپیدمی‌کرونا در چین نیز اعلام کرده بود با توجه به گستردگی اپیدمی در چین و تراکم بیماران کرونایی در بیمارستان‌های آن کشور، اولویت مقامات بهداشتی چین، شهروندان چینی خواهد بود، لذا دولت سنگال باید در اسرع وقت برای حفظ جان اتباع سنگالی مقیم چین و بازگرداندن آن‌ها به سنگال اقدام نماید.
به گزارش پایگاه خبری seneweb، سفیر چین در سنگال درگفتگو با خبرنگاران با عصبانیت اظهار داشت: «یک کشور غربی از این وضعیت سوء استفاده کرده و تلاش می‌کند تخم نفاق بین چین و آفریقا بکارد.» شایان ذکر است، اخیراً سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به رفتار پلیس چین واکنش نشان داده است و سوء رفتار دولت چین با آفریقایی‌های مقیم چین را مصداقی تأسف بار از نوع روابط چین و آفریقا توصیف کرده است. سفیر چین افزود: این مایه تأسف است اما جای تعجب ندارد که چنین بیگانه هراسی به مقامات چینی نسبت داده می‌شود. کسانی که اقدامات چین در آفریقا را رصد می‌کنند، همواره این رفتار ناعادلانه و تحریف شده را تجربه کرده اند.
پادشاه مراکش در تماس اخیر تلفنی با همتای سنگالی خویش پیشنهاد کرد چند کشور دوست از جمله سنگال نشستی فوری از طریق ویدئوکنفرانس به منظور واکنش سریع و قاطع به اپیدمی ویروس کرونا منعقد کنند. این پیشنهاد با استقبال مکی سال مواجه شده است. مکی سال در گفتگوی تلفنی با نخست وزیر اسبق انگلیس که در حال حاضر ریاست موسسه «تغییر جهانی» را بر عهده دارد در خصوص تقویت ظرفیت های سنگال در مبارزه با کووید – 19 و ضرورت رونق اقتصادی در دوره پسا کرونا و امکان بخشش و تعدیل بدهی‌های دولت سنگال مذاکره کرد. به دنبال اعلام وضعیت اضطراری در سنگال به منظور مبارزه با اپیدمی‌کرونا، پلیس این کشور، 16 لبنانی را که در یک زمین خصوصی در حال بازی فوتبال بودند، بازداشت کرد.
پایگاه خبری seneweb نوشت: آمریکا برای خروج اتباعش از سنگال، 4 هواپیمای دیگر اجاره کرده است. طبق اطلاعیه سفارت ایالات متحده در داکار، دولت آمریکا آماده است اتباع سنگالی مقیم آمریکا را نیز در صورت تمایل آن‌ها به سنگال بازگرداند. خانم کریستالینا جرجیوا رئیس صندوق بین المللی پول اعلام کرد: هیئت اجرایی این نهاد مالی به دهمین درخواست کمک فوری در شرایط مبارزه با کرونا پاسخ مثبت داد. بدین ترتیب، دولت سنگال 442 میلیون دلار کمک فوری دریافت می‌کند.

نیجریه:

انتقاد غنا از سیاست انسداد مرزهای نیجریه

بخش گمرکات سازمان درآمدهای غنا اعلام نمود، سیاست نیجریه در انسداد مرزهای خود موجب عدم تحقق درآمدهای گمرکی پیش بینی شده غنا طی سال 2019 بوده است. خانم شیلا ویگبدور مدیر بخش گمرکات سازمان درآمدهای غنا ضمن اعلام این مهم اظهار داشت تصمیم نیجریه در انسداد مرزهای خود در تعارض با پروتکل آزادی تحرک افراد و کالاهای اکواس بوده و موجب شده تا گمرکات غنا از تحقق 18 میلیون و 570 هزار سدی درآمد پیش بینی شده قبلی ناتوان باشد. بر اساس اظهارات این مقام غنایی مجموع درآمدهای هدف گذاری شده بخش گمرکات اداره درآمدهای غنا برای سال 2019 معادل 164 میلیون و 140 هزار سدی بوده است که از این میزان تنها 145 میلیون و 570 هزار سدی (معادل 88.69 درصد) محقق شده است. شایان ذکر است که پیش از این اتحادیه انجمن‌های بازرگانی غنا نیز ضمن انتقاد شدید از تصمیم دولت نیجریه در انسداد مرزهای خود این اقدام را دیکتاتوری و بر خلاف تعهدات کشورهای منطقه غرب آفریقا در قالب اکواس ارزیابی نموده بود.

کاهش تولید نفت نیجریه در همراهی با تصمیم اوپک پلاس
نیجریه در همراهی با تصمیم اخیر اوپک پلاس قصد دارد تا به منظور بازگشت توازن عرضه و تقاضای نفت در بازار جهانی و افزایش قیمت این ماده خام، تولید نفت خود را کاهش دهد. بر اساس توافق حاصله میان اوپک و دیگر کشورهای صادرکننده نفت مقرر است در بازه زمانی می تا ژوئن سال 2020 تا ده میلیون بشکه از صادرات روزانه نفت کاهش یابد. بر اساس توافق مورد اشاره این کاهش در فاصله ماه‌های جولای تا دسامبر 2020 به میزان هشت میلیون بشکه در روز و در فاصله ژانویه 2021 تا آوریل 2022 به میزان شش میلیون بشکه در روز خواهد بود. در راستای همین توافق، نیجریه نیز که در اکتبر 2018 رکورد تولید 1 میلیون و 829 هزار بشکه نفت در روز را داشته است، در بازه‌های زمانی مورد اشاره به ترتیب 1 میلیون و 412 هزار بشکه، 1 میلیون و 495 هزار بشکه و 1 میلیون و 579 هزار بشکه نفت تولید و روانه بازارهای بین المللی خواهد نمود. البته نیجریه در کنار این میزان به صادرات میعانات به میزان 360 تا 460 هزار بشکه در روز هم ادامه خواهد داد. انتظار می رود این میزان از کاهش تولید، در کوتاه مدت موجب افزایش معادل 15 دلاری بهای هر بشکه نفت در بازارهای بین المللی بشود.

کاهش ذخایر ارزی نیجریه به 34 میلیارد و 580 میلیون دلار
ذخایر ارزی نیجریه در مقایسه با انتهای سال 2019 با کاهشی 10.25 درصدی به 34 میلیارد و 580 میلیون دلار رسیده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی نیجریه درحالیکه در تاریخ دوم ژانویه 2020 مجموع ذخایر ارزی نیجریه برابر با 38 میلیارد و 530 میلیون دلار بوده است، ارزش این ذخایر طی سه ماهه گذشته بیش از 3 میلیارد و 950 میلیون دلار کاهش یافته است. بر اساس این گزارش با توجه به کاهش بهای جهانی نفت انتظار می رود، نیجریه همچنان با خطر کاهش ارزش پول ملی و کاهش میزان ذخایر ارز خارجی خود مواجه باشد. در همین راستا طی هفته‌های اخیر فاصله نرخ ارز دولتی و نرخ بازار آزاد در نیجریه به شدت افزایش یافته است و درحالیکه نرخ اعلامی‌بانک مرکزی نیجریه برای هر دلار 360 نایرا می‌باشد طی هفته گذشته یک دلار در بازار آزاد نیجریه تا 415 نایرا نیز خرید و فروش شد. این درحالی است که با توجه به تعطیلی عمومی در ابوجا، پایتخت و بسیاری از ایالت های دیگر نیجریه واردات این کشور کاهش یافته و در نتیجه تقاضا برای دلار نیز محدودتر شده است. با توجه به وابستگی بیش از 90 درصدی نیجریه به صادرات نفت در تامین درآمدهای ارزی خود و کاهش بهای این ماده خام در بازارهای جهانی، چشم انداز پیش روی اقتصاد نیجریه طی سال 2020 چندان امیدوار کننده به نظر نمی رسد.

پیش بینی صندوق بین المللی پول از رشد منفی اقتصاد نیجریه در سال 2020
صندوق بین المللی پول (IMF) پیش بینی نمود طی سال 2020 رشد تولید ناخالص ملی نیجریه در نتیجه پیامدهای زیان بار گسترش ویروس کووید-19 به منفی 3.4 درصد کاهش می یابد. این درحالی است که نیجریه طی سال گذشته میلادی رشدی معادل 2.2 درصد در تولید ناخالص ملی را ثبت کرده بود. این موضوع، روز سه شنبه مورخ 14 آوریل 2020 و در جریان یک کنفرانس خبری آنلاین در مورد آخرین پیش بینی‌های (IMF)از چشم انداز اقتصاد جهانی در سال 2020، توسط خانم گیتا گوپیناث، اقتصاددان ارشد و مدیر دپارتمان تحقیق صندوق بین المللی پول بیان شد. این نهاد برتن وودزی در فوریه گذشته نیز پیش بینی‌های قبلی خود از رشد اقتصادی نیجریه را مورد بازبینی قرار داده و از 2.5 درصد به 2 درصد تغییر داده بود. در بازبینی اخیر عمده ترین دلایل کاهش درآمد ملی نیجریه، کاهش بهای نفت در بازارهای بین المللی به دلیل گسترش همه گیری ویروس کرونا و همچنین انتظارات قوی از افزایش نرخ تورم در آن کشور عنوان شده است. شایان ذکر است دولت نیجریه همانند بسیاری دیگر از دولت های آفریقایی به منظور مقابله با گسترش کرونا در آن کشور اقدام به تعطیلی‌های گسترده و اعمال مقررات منع رفت آمد نموده است که در نتیجه این سیاست بسیاری از مشاغل که تا پیش از این نیز در رکود به سر می‌بردند متحمل خسارت های گسترده ای شده اند.

کمک 21 میلیارد نایرایی اتحادیه اروپا به نیجریه برای مقابله با کرونا
روز سه شنبه مورخ 14 آوریل 2020 آقای محمدو بوهاری، رئیس جمهور نیجریه از اتحادیه اروپا برای ارائه کمکی به ارزش 50 میلیون یورو- معادل 21 میلیارد نایرا- جهت حمایت از اقدامات دولت نیجریه در مبارزه با کرونا تشکر نمود. آقای بوهاری که در دیدار با هیئت اتحادیه اروپایی به سرپرستی آقای کتیل کارلسن سخن می‌گفت تاکید نمود، کمک ارائه شده از سوی اتحادیه اروپا نقش به سزایی در تقویت تلاش های دولت نیجریه در مقابله با گسترش ویروس کرونا و همچنین ارتقاء سیستم بهداشت و درمان در آن کشور خواهد داشت. رئیس جمهور نیجریه همچنین با استفاده از فرصت دست داده، مراتب تسلیت و همدردی دولت و ملت نیجریه را به کشورهای عضو اتحادیه اروپا و خانواده‌هایی که در جریان همه گیری ویروس کرونا عزیزان خود را از دست داده اند ابلاغ نمود.

گامبیا:
آخرین اخبار مرتبط با شیوع کرونا در سنگال
گامبیا جهت مبارزه با کووید – 19 و کاهش تأثیرات منفی این اپیدمی‌بر اقتصاد ملی، 23 میلیون دلار از صندوق بین المللی پول کمک دریافت می‌کند. وزارت بهداشت گامبیا آخرین آمار مربوط به ویروس کرونا در این کشور را 5 مورد اعلام کرد. از این تعداد 3 نفر ترخیص شده اند.

ارائه اقلام و تجهیزات بهداشتی از سوی اکواس و سازمان بهداشت غرب آفریقا به گامبیا
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (ECOWAS) از طریق سازمان بهداشتی وابسته به خود یعنی سازمان بهداشت غرب آفریقا (WAHO) و به منظور کمک به گامبیا در مقابله با همه گیری ویروس کرونا چندین محموله از اقلام بهداشتی که از جمله شامل 10 هزار قرص 250 میلی گرمی‌کلروکین فسفات، هزار کیت تشخیص کرونا، 80 بسته کپسول آریترومایسین 250 میلی گرمی، 400 بسته تجهیزات محافظت فردی و 3 هزار ظرف انتقال نمونه‌های آزمایشگاهی می‌شد را در اختیار وزارت بهداشت آن کشور قرار داد. آقای کلاود کندور، مشاور سیاسی نماینده دائم اکواس در گامبیا در جریان مراسم تحویل این محموله بهداشتی که در شهر کوتو انجام پذیرفت اظهار داشت، این کمک ها در چارچوب برنامه کلی اکواس برای حمایت از تمامی‌کشورهای عضو در مقابله با همه گیری ویروس کرونا به گامبیا ارائه شده است. ایشان همچنین با ابراز نگرانی عمیق از تاثیرات مخرب و رو به گسترش کرونا بر سیستم بهداشتی تمامی‌کشورهای جهان بویژه کشورهای عضو اکواس تاکید نمود جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا همه توانش را برای حمایت از اعضای خود در مقابله با کرونا بکار خواهد بست.

بنین:
خرید 6 میلیون ماسک در بنین
هونک پاتین وزیر بهداشت بنین گفت روز دوشنبه 13 آوریل 2020 بنین بخش دوم تجهیزات پزشکی شامل 6 میلیون ماسک صورت، دارو و سایر وسایل محافظتی را دریافت نموده است. براساس اعلام مسئولین مبارزه با بیماری کوید -19 وسایل بهداشتی و ملزومات مورد نیاز جهت مبا رزه بر علیه Covid-19 به تدریج وارد کشور خواهد شد. در روز جمعه 10 آوریل بنیامین هونک پاتین وزیر بهداشت پس از دریافت بخش بزرگی از اقلام مورد نیاز پزشکی گفت روز دوشنبه بخش دوم سفارشات تحویل خواهد شد . بخش اعظم کالاها سفارشی بنین توسط هواپیماهای باری شرکت هواپیمایی اتیوپی حمل شده است. وزیر بنیامین هونک پاتین گفت، تمام این وسائلخریداری شده مستقیماً به داروخانه‌ها ارسال خواهد شد. تجهیزات و ملزومات پزشکی خریداری شده شامل 6 میلیون ماسک صورت، دارو و تجهیزات محافظتی می‌باشد. استفاده از ماسک در بنین اجباری می‌باشد و براساس قیمت اعلام شده از سوی دولت قیمت هر ماسک 200 فرانک سیفا می‌باشد. لازم به یادآوری است اولین مورد ابتلا به کرونا در بنین در ماه مارس مشاهد شد و تعداد مبتلایان تا روز دوشنبه مورخ 13 آوریل 2020 سی و پنج نفر اعلام گردیده که از این تعداد ، 5 نفر معالجه و 1 نفر جان خود را از دست داده است.

کاهش بدهی بنین توسط صندوق بین المللی پول
روز دوشنبه13 فوریه 2020 صندوق بین المللی پول (IMF) کاهش بدهی 25 کشور عضو صندوق از جمله بنین را تصویب کرده است. خانم کریستالینا جورجیوا؛ مدیر صندوق بین المللی پول در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: صندوق بدهی 19 کشور آفریقایی از جمله بنین را کاهش می دهد. این تصمیم به منظور کمک به این کشورها جهت مبارزه با کووید 19 اتخاذ گردیده است. هیئت مدیره صندوق بین المللی پول(IMF) تصمیم گرفت به منظورکمک به کشورهای عضو برای مقابله با بیماری همه گیر COVID-19 " اقدام به کاهش بدهی 25 کشو نماید این اقدام بخشی از اقدامات و وظایف صندوق اعتماد برای کمک و پاسخ به بلایای ( صندوق اعتماد ARC) می‌باشد. رئیس صندوق بین المللی پول در بیانیه خود گفت: صندوق اعتماد ARC در حال حاضر می‌تواند از محل منابع در اختیارصندوق تا 500 میلیون دلار و همچنین 185 میلیون دلار تعهد انگلیس و 100 میلیون دلار کمک ژاپن به عنوان منابع در دسترس استفاده نماید. صندوق بین المللی پول پس از سخنرانی روز دوشنبه آقای ماکرون رئیس جمهور فرانسه و طرح پیشنهاد لغو بدهی کشورهای آفریقا یی نسبت به کاهش بدهی‌های کشورهای اقدام نموده است. همچنین پاپ فرانسیس در دیدار با رهبران و سازمان بین المللی خواستار ابطال بدهی کشورهای آفریقایی شده است. بیست و پنج کشور شامل این تصمیم به شرح زیر است:
افغانستان، بنین، بورکینا فاسو، کومور، گامبیا، گینه، گینه بیسائو، هائیتی، جزایر سلیمان، لیبریا، ماداگاسکار، مالاوی، مالی، موزامبیک، نپال، نیجر، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو، رواندا، سائو تومه و پرینسیپ، سیرالئون، تاجیکستان، چاد، توگو و یمن.

گزارش وزارت بهداشت بنین
روز سه شنبه مورخ 14 آوریل 2020 در اعلامیه وزارت بهداشت بنین در وب سایت دولت آمار بیماران مبتلا به کرونا ویروس به شرح ذیل اعلام گردید: تعداد مبتلایان به ویروس کوید-19 سی و پنج نفر ، تعداد افراد درمان شده 18 نفر ، 16 مورد تحت درمان پزشکی و 1 نفر جان خود را از دست داده است .

دریافت دو آمبولانس پزشکی
روز سه شنبه مورخ 14 آوریل 2020 ،در چارچوب کمک های بهداشتی جهت مبارزه با کرونا ویروس بنین دو آمبولانس پزشکی از بلژیک دریافت کرد. رئیس بخش همکاری‌های بهداشتی سفارت بلژیک در بنین گفت" این دو آمبولانس همبستگی پادشاهی بلژیک با جمهوری بنین را بیان می‌کند در این بحران جهانی پشتیبانی انجام شده ، نشان دهنده همبستگی دولتها در مبارزه با این بیماری همه گیر می‌باشد."

سیرالئون:
ثبت 26 مورد مبتلا به کرونا ویروس در سیرالئون
دولت سیرالئون در آخرین بروزرسانی خود، افراد مبتلا به ویروس کرونا در کشور را 26 نفر اعلام کرد. در اطلاعیه دولت آمده است که تاکنون 1363 نفر قرنطینه شده اند که 531 نفر از آنان همچنان در قرنطینه می‌باشند. هفته گذشته دولت محدودیت های بیشتری را به اجرا گذاشته است. همچنین ساعات کاری ادارات دولتی و بخش خصوصی از 9 صبح تا 4 عصر تعیین شده است.

کمک 15 میلیون دلاری صندوق بین المللی پول به سیرالئون به منظور مبارزه با ویروس کرونا
صندوق بین المللی پول (IMF) اعلام کرد به 25 کشور فقیر جهان وام با تعلیق بازپرداخت شش ماهه به منظور افزایش توانایی این گروه از کشورها در مقابله با ویروس همه گیر کرونا اعطا خواهد شد. کشورهای افغانستان، تاجیکستان، یمن، بنین، بورکینافاسو، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، کومور، کنگو، گامبیا، گینه، گینه بیسائو، هائیتی، لیبریا، ماداگاسکار، مالاوی، مالی، موزامبیک، نپال، نیجر، روآندا، سائوتومه و پرنسیپ، توگو، جزایر سلیمان و سیرالئون بعنوان دریافت کنندگان وام معرفی شده اند. مدیر IMF در بخشی از بیانیه ی خود اظهار داشت، در حال حاضر CCRT می‌تواند حدود 500 میلیون دلار از محل تعلیق بدهی‌ها، وعده کمک 185 و 100 میلیون دلاری آمریکا و ژاپن و همچنین کمکهای چین و هلند منابع مالی قابل اعتماد برای کمک به فقیرترین کشورهای دنیا در اختیار ما قرار دهد. پیش بینی می‌شود تنها در سال 2020 سیرالئون می‌بایست مبلغی در حدود 30 میلیون دلار به IMF پول پرداخت می‌کرد. این بازپرداخت ماهانه 2.5 میلیون دلار بوده است. تعویق شش ماهه باز پرداخت وام به دولت سیرالئون کمک می‌کند تا منبع 15 میلیون دلاری در جهت مقابله با ویروس کرونا برای تأمین تغذیه خانواده‌ها و تهیه تجهیزات پزشکی به ویژه تجهیزات محافظت شخصی از پزشکان و پرستاران در اختیار داشته باشد.

وعده ساخت بیمارستان 1000 تختخوابی در سیرالئون توسط گروه مراقبتهای درمانی پادیاس هند
مراقبتهای بهداشتی پادیاس (Padiyath) زیرمجموعه گروه چند ملیتی بهداشت و درمان هند که در خاورمیانه و آفریقا فعالیت دارد اعلام داشت پیشنهاد احداث بیمارستان 1000 تختخوابی را به معاون وزیر بهداشت و درمان سیرالئون ارائه داده است. رئیس گروه پادیاس ابراز علاقه کرده است تا مهمترین تجهیزات بهداشتی بیمارستان Connaught فریتاون را بروزرسانی نماید. وی تأکید کرد تا تمام تلاش خود را در جهت تخصیص زمین مناسب برای ساخت بیمارستان 1000 تختخوابی بکار گیرد.

ارائه تسهیلات 7.5 میلیون دلاری بانک جهانی به سیرالئون به منظور مبارزه با ویروس کرونا
هیأت مدیره بانک جهانی اولین گام جهت عملیات پشتیبانی اضطراری به کشورهای در حال توسعه جهان با استفاده از ارائه تسهیلات سریع را به منظور مبارزه با ویروس همه گیر کرونا اعلام کرد. گروه اول این طرح شامل 25 کشور، مبلغ 1.9 میلیون دلار تسهیلات دریافت می‌کنند و در گام بعدی 40 کشور جهان به سرعت افزوده خواهند شد. گروه بانک جهانی اعلام آمادگی کرده است تا در 15 ماه آینده 160 میلیارد دلار برای حمایت از اقدامات کرونا ویروس کمک خواهد کرد. این عملیات با تأکید برای تأمین بودجه در راستای سیاست و حمایت از فقیرترین خانوارها و محیط زیست اجرا می‌گردد.

توگو:
آخرین آمار مبتلایان به کرونا در توگو
براساس آمار وزارت بهداشت توگو، تاکنون 83 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده، 35 نفر بهبود یافته و 3 نفر فوت نموده اند.

اعزام پزشکان کوبایی به توگو برای مقابله با کرونا
وزارت بهداشت توگو اعلام کرد که براساس هماهنگی‌های صورت گرفته با وزارتخارجه و بهداشت کوبا، برای اولین بار، 10 پزشک و پرستار از سوی کوبا به منظور مقابله با کرونا به توگو اعزام خواهند شد. گفتنی است پزشکان کوبایی در طی شیوع ایبولا هم در سیرالئون حضور پیدا کرده بودند.

لیبریا:
آمار کرونا در لیبریا
براساس آمار وزارت بهداشت لیبریا، تاکنون 59 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و 6 نفر فوت نموده اند.

اتیوپی:
ارسال کمک های امارات به اتیوپی برای مقابله با ویروس کرونا
امارات متحده عربی به منظور حمایت از اتیوپی جهت مقابله با ویروس کرونا، کمک های خود به مقدار 15 تن را به این کشور ارسال نمود. نخست وزیر اتیوپی پیش از این و در تاریخ 11 آوریل با شیخ محمد بن زاید آل نهیان ولی عهد امارات ابوظبی به صورت تلفنی در خصوص همکاری و تلاش مشترک برای مقابله با ویروس کرونا به گفت و گو پرداخته بود.

سومالی :

کمک های امارات به سومالی برای مبارزه با کرونا
وزیر بهداشت دولت سومالی دکتر فوزیه ابوبکر نور، کشتی کمک های بهداشتی به میزان 23 تن را از دولت امارات را دریافت نمود. دولت سومالی به جهت این کمک های بهداشتی از امارات تشکر نمود و ان را هدیه ای خواند که نیکویی روابط دو کشور را نشان می دهد.

جیبوتی:
کاهش تعرفه خدمات بندری جیبوتی
جیبوتی اعلام نمود، تعرفه خدمات بندری را به دلیل همه گیری ویروس کرونا برای صادرات اتیوپی تا 82.5 درصد کاهش می دهد. در حال حاضر بیش از 95 درصد صادرات و واردات اتیوپی از بندر جیبوتی انجام می‌گیرد. نخست وزیر ابی احمد به خاطر این تصمیم از رئیس جمهور جیبوتی قدردانی کرد.

تعداد مبتلایان به کرونا در شاخ آفریقا به 977 نفر رسید و 11 نفر فوت نمودند
بنا بر آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، تعداد مبتلایان به کرونا در اریتره، به 35 نفر رسید . در سومالی نیز 116 نفر تاکنون مبتلا شده اند که 6 نفر فوت نموده اند. در جیبوتی 732 نفر به کرونا مبتلا شده اند که 2 نفر از آنها فوت نموده اند. در اتیوپی نیز 96 نفر تاکنون مبتلا شده اند که 3 نفر از آنها فوت نموده اند.

اتحادیه آفریقا :
انتخاب فرستادگان ویژه رئیس اتحادیه آفریقا برای جمع آوری کمک های بین المللی
در پی شیوع ویروس کرونا در آفریقا، سیریل راما فوزا رئیس اتحادیه آفریقا 3 نفر را به عنوان فرستاده ویژه خود برای جذب کمک-های بین المللی برای آفریقا انتخاب کرد. این اقدام با توجه به شرایط ویژه اقتصادی آفریقا انجام شده است. این فرستادگان ماموریت آن را دارند که در اتحادیه اروپا، گروه بیست و نهادهای مالی بین المللی به جذب کمک¬ برای آفریقا جهت مقابله با پاندمیک کرونا بپردازند.

اکواس:
تاکید اکواس بر حمایت از کشورهای عضو در مقابله با کرونا
جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) اعلام کرد با استفاده از منابع مالی در اختیار و بهره¬گیری از کمک های شرکای بین المللی خود از کشورهای عضو برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی، اقلام دارویی و وسایل بهداشتی مورد نیاز جهت مقابله با گسترش ویروس کرونا حمایت خواهد کرد. بر اساس اعلام این سازمان، در همین چارچوب سازمان بهداشت غرب آفریقا (WAHO) تا کنون اقلام متنوعی که از جمله کیت آزمایشگاهی تشخیص کرونا، تجهیزات مراقبت شخصی (شامل دستکش، گان، عینک، چکمه و ...) قرص های آزیترومایسین و کلروکین می‌شود را در اختیار 15 کشور عضو آن سازمان قرار داده است.
شایان ذکر است بنا بر بیانیه ویژه ای که اکواس در تاریخ 6 آوریل 2020 در مورد کرونا منتشر نمود این سازمان به دقت گسترش ویروس کرونا در سراسر جهان، بویژه کشورهای منطقه غرب آفریقا را تحت نظارت داشته و تا تاریخ 5 آوریل 2020، یک هزار و هفتصد و سی و نه مورد تایید شده از ابتلا به کرونا را در تمامی‌کشورهای عضو به ثبت رسانده است که از آن میان 328 نفر سلامت کامل خود را بازیافته و 55 نفر نیز جان باخته اند.

ایگاد:
نشست وزرای امور مالی کشورهای ایگاد در رابطه با کرونا
اولین نشست وزرای امور مالی ایگاد به شکل ویدئو کنفرانس در 9 آوریل 2020 در جیبوتی برگزار شد. در این نشست آقای گابیو، دبیر اجرایی ایگاد ضمن تشکر از اقدامات صورت گرفته از سوی اعضای ایگاد در زمینه مقابله با بیماری کوید – 19 خواستار برگزاری نشست های تخصصی و سطح بالای اعضاء در رابطه با راه‌های مقابله با بیماری مزبور شد.
مهمترین موضوعات که در نشست مزبور مورد تاکید قرار گرفت عبارتنداز،
تاکید بر نیاز به انعطاف بیشتر از سوی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در حمایت از ایگاد با هدف قطع حمایت های نهاده‌های مالی بین المللی به دلیل بدهی‌های انباشته شده کشورهای جهان سوم؛
• فراهم کردن مشوق های مالی برای شرکت ها محلی و تولید کنندگان محلی به منظور مقابله با کوید -19
• تامین نیاز اساسی و حمایت از قشر آسیب پذیر و آواره گان از طریق ارائه بسته‌های ویژه
• کاهش میزان تعهدات مالیاتی و فراهیم کردن اقلام ضروری از قیبل مواد غذایی و بهداشتی برای مردم آسیب پذیر منطقه شاخ آفریقا.

شرق آفریقا:
برگزاری هجدهمین نشست فوق العاده اجلاس رهبران شرق آفریقا
هجدهمین نشست فوق العاده رهبران کشورهای شرق آفریقا با موضوع بررسی بیماری روبه گسترش کرونا (کوید 19) و پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و مالی آن در 15 آوریل 2020 در تانزانیا به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد. در این نشست اعضاء تعداد مبتلایان به کوید 19در کشورهای عضو را به ترتیب بررسی کردند که بالغ بر 216 مورد مبتلا و 9 مورد فوتی گزارش شده بود. رواندا 134، اوگاندا 55، تانزانیا 53 و 3 فوتی، بروندی 5 و یک فوتی، سودان جنوبی 4 مورد ابتلا. در واقع تاکنون در کشورهای سودان جنوبی، رواندا و اوگاندا موردی از مرگ و میر گزارش ثبت نشده است.

گروه 5 ساحل:
برگزاری نشست امور خارجه گروه 5 ساحل در موریتانی درباره کرونا ویروس
وزاری امور خارجه گروه 5 ساحل به همراه آقای مامن سیدیکو، دبیر اجرایی گروه 5 ساحل در 15 آوریل 2020 نشستی را به ریاست اقای اسماعیل اولد شیخ احمد ویز امور خارجه موریتانی در نواکشوت با هدف بررسسی وضعیت بهداشت، سلامت و امنیت منطقه برگزار کردند. در نشست مزبور بر ادامه حملات تروریستی گروه‌های مسلح افراطی شبه نظامی علی رغم ادامه دار بودن بیماری کرونا در دریاچه چاد و مرزهای سه گانه ( مالی، نیجر، بورکینافاسو) اشاره شده است. در این نشست وزرا بر لزوم کنترل مرزها، ترددها و انجام اقدامات مراقبیت و رعایت ضوابط بهداشتی و اعلام منع آمد و شد در کشورهای عضو تاکید کردند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما