معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۲/۰۴- ۰۷:۳۰ - مشاهده: ۷۳۵

معرفی مرکز نوآوری و خلاقیت جهانی مالزی

مرکز نوآوری و خلاقیت جهانی مالزی[1] در پی تحقق رشد کارآفرینی پایدار و پشتیبانی از آن در مالزی و  همچنین در تلاش برای تقویت روحیه کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری در کشور می‌باشد. هدف این مرکز هدایت و توسعه اکوسیستم کارآفرینی پایدار از طریق نوآوری و خلاقیت با ایجاد یک محرک اقتصادی در مالزی و همکاری با سازمان‌های دولتی، صنایع و ذینفعان در کارآفرینی، در کلیه مراحل می‌باشد. این مرکز برای پرورش مهارت های نوآوری و خلاقیت و همچنین رشد استعداد ها، برنامه‌های پویا و ابتکاری را ارائه می دهد. همچنین این مرکز مالزی را به عنوان دروازه ورود به آسه آن[2] برای کارآفرینان به منظور گسترش تجارت جهانی قرار می دهد. با چشم انداز ایجاد مرکز خلاقیت و نوآوری جهانی برجسته برای کارآفرینان و با ماموریت: 1)ایجاد یک اکوسیستم کارآفرینی پایدار 2) تجزیه و تحلیل خلاقیت ها و نوآوری‌ها به منظور بررسی تأثیر طولانی مدت در کشور به وجود آمد.

 کارآفرینی اجتماعی[3] نیز از دیگر اهداف اصلی این مرکز است که این مهم را از طریق مشارکت عمومی، توسعه توانمندی‌ها و ابتکارات جامعه انجام می دهد. مرکز نوآوری و خلاقیت یک مرکز تحت نظارت وزارت توسعه کارآفرینان[4]  است با این مأموریت که اهداف سیاست ملی کارآفرینی [5]2030 را محقق سازد و در ارتقائ مالزی به یک کشور کارآفرین کمک می‌کند.

تاسیس چنین مرکزی برای اولین بار در اکتبر 2013 در چهارمین اجلاس جهانی کارآفرینی-کوالالامپور مطرح شد. به همین منظور در سایبر جایا مکانی برای این مرکز در نظر گرفته شد. در تاریخ 27 آوریل 2014 ، مرکز نوآوری و خلاقیت جهانی مالزی توسط رئیس جمهور وقت امریکا آقای باراک اوباما و نخست وزیر ششم مالزی با حضور 7000 کارآفرین مشتاق رسما راه‌اندازی شد. در ادامه این مرکز با دانشگاه استنفورد و مرکز مشاوره UP Global  تفاهم نامه امضا کرد تا بیشتر و بهتر بتواند یک اکوسیستم پر جنب و جوش مبتکرانه را در مالزی و فراتر از آن رونق دهد.

 برنامه‌ها

  • اعتباربخشی سازمان‌های اجتماعی[6]

اعتباربخشی سازمان‌های اجتماعی یک مجوز ملی است برای به رسمیت شناختن بنگاه‌های اجتماعی مجاز، که توسط وزارت توسعه کارآفرینان صادر می‌شود. با این اعتبار بخشی در نظر دارد وضعیت بنگاه‌های اجتماعی در مالزی تأیید و با کمک به آنها از پشتیبانی و فرصت های بیشتری برای رشد برخوردار شوند.

  • آموزش[7]

 با ارتباط برقرار کردن با کارآفرینان ماهر و شناخته شده و با تجربه، به رویای هدف و ماموریت که همانا توسعه و تقویت کارآفرینی است نزدیک شود.

  • آنلاین آکادمی[8]

آنلاین آکادمی یک برنامه آزمایشی برای پشتیبانی کارآفرینان با استفاده از برنامه‌های مجازی در حال انجام و نیز فراهم کردن یک سیستم پشتیبانی یادگیری مداوم برای شرکت کنندگان پس از اتمام برنامه‌های تعیین شده آنان است.

  • بوت کمپ[9]

وقتی ایده ای برای یک تولید یک محصول یا خدمات جدید وجود داشته اما نمی دانید از کجا شروع کنید، این واحد به کسانی که به دنبال ابزارها و روش های نوآوری و علاقمند به یادگیری برای تبدیل ایده‌های خود به استارتاپ هستند، کمک می‌کند تا به یک کارآفرین موفق تبدیل شوند و هر آنچه را که برای کارآفرینی لازم دارند آموزش ببینند.

  • برنامه‌های اقلیمی[10]

در ادامه برنامه 6 هفته ای مرکز آموزش (Mentorship)یک برنامه 2 روزه در مورد تغییرات آب و هوایی نیز برای پیوستن به بزرگترین و هوشمندانه ترین مسابقه ایده‌های کسب و کار سبز در دنیا، با مأموریت افزایش پتانسیل های جهان پاک منظور شده است.

  • توسعه کارآفرینی اجتماعی[11]

برنامه ای است که هدف آن تأثیرگذاری اجتماعی در کار آفرینی از طریق ابتکار عمل کارآفرینان است.

  • برنامه شتاب دهنده جهانی[12]

برنامه شتاب دهنده جهانی مشتاق گسترش مهارت ها، ابزار ها و شبکه‌های لازم و ضروری برای سرمایه گذاری سریع در مدت 4 ماه در جنوب شرق آسیا است.

  • سمپوزیوم آکادمی مرکز نوآوری و خلاقیت جهانی مالزی [13]

از بزرگترین کنفرانس های کارآفرینی در منطقه است که انتظار میرود کارفرمایان، بنیانگذاران، سرمایه گذاران و علاقه مندان به نوآوری را به هم نزدیک و مرتبط کند. نخستین جلسه آن در سال 2017 برگزار شد.

  • کارگاه در مالزی[14]

مجموعه ای از کارگاه‌های 3 روزه است که در کشور در مالزی با هدف ایجاد تأثیر مثبت بر برخی از موضوعات پر فشار برگزار می‌شود تا نوآوری و خلاقیت جوانان در این زمینه‌ها را شکوفا سازد.

  • برنامه‌های خلاقیت[15]

یک بستر فعال و آماده که از نوآوری در شرکت های دولتی و بخش خصوصی و اتصال آنها با جامعه جهانی کارآفرینان پشتیبانی می‌کند.

همکاری

پردیس سایبرجایا[16]

بررسی اجمالی

پردیس سایبرجایا به گونه ای طراحی شده است که یک فضای همکاری مشترک برای انجمن‌های نوپا باشد لذا چیزی بیش از یک دفتر کار مشترک است. این مرکز در واقع مرکز جامعی است که در آن کارآفرینان می‌توانند برای گفتگو حول محورهای همکاری، مشارکت و بحث و تبادل نظر با سایر شرکاء و صاحب نظران حوزه خود کنار یکدیگر جمع شوند.

امکانات و خدمات این مرکز شامل : اینترنت سریع، دستگاه چاپ / کپی / اسکن، چاپگرهای سه بعدی، اتاق های آموزشی، اتاق های ملاقات، سالن سخنرانی، وجود منابع مرجع که مجموعه ای جامع از خدمات سازمان‌های دولتی و خصوصی که برای کارآفرینان به آسانی در دسترس است. خدمات موجود بیش از 700 منبع از 180 سازمان می‌باشد.

 برنامه‌های مرکز نیز شامل: برگزاری جلسات ماهیانه، جلسات مشترک فنی و علمی، جلسات در خصوص معرفی فرصت های سرمایه گذاری، بررسی رویدادهای جامعه و فراهم نمودن شرایطی برای دسترسی به اطلاعات سایر کارآفرینان میباشد

مرکز کارآفرینی آسه آن[17]

عمده فعالیت این مرکز حمایت از نوآوری‌های منطقه ای (شامل کشورهای عضو از جمله مالزی، اندونزی، سنگاپور، ویتنام، تایلند، لائوس، برونئی، میانمار، فیلیپین، کامبوج) و نیز جهانی است. این مرکز  اولین برنامه خدمات پشتیبانی در آسه آن است که خدمات اصلی برای کمک به نوآوری در گسترش مشاغل نوپا به صورت منطقه ای و جهانی را ارائه می نماید.

طرح سرمایه گذاری برای کارآفرینی اجتماعی در مالزی

 این طرح یک نقشه راه سه ساله است که هدف آن توسعه و سرمایه گذاری در بخش کارآفرینی با محوریت عموم مردم به منظور توانمندسازی کارآفرینان پایدار در جامعه است.

 

[1] Malaysian Global Innovation & Creativity Centre  (MaGIC)

[2] Association of Southeast Asian Nations  (ASEAN)

[3] Social Entrepreneurship

[4] Ministry of Entrepreneur Development (MED) 

[5] the National Entrepreneurship Policy 2030

[6] Social Enterprise Accreditation (SE.A)

[7] Mentorship

[8] MaGIC Online Academy

[9] Bootcamp MaGIC

[10] Climate Launchpad

[11] Social Entrepreneurship Development

[12] Global Accelerator Programme

[13] MaGIC Academy Symposium 2017

 [14]  Lab Malaysia

[15] Open Innovation Platform

[16] Cyberjaya Campus

[17] Asean Centre of Entrepreneurship :ACE

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما