معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۹/۰۱/۳۰- ۰۷:۲۰ - مشاهده: ۳۲۱

خبرنامه اقتصادی آفریقا شماره 24 ( نیمه دوم فروردین 1399)

مهمترین عناوین و اخبار تحولات اقتصادی داخلی و خارجی کشورهای آفریقائی و سازمان‌های منطقه ای این قاره در نیمه دوم فروردین 1399 به شرح زیر بوده است :

 آفریقای جنوبی:

تخلیه اتباع اروپا از آفریقای جنوبی

بر اساس تصمیم اتخاذ شده از سوی مقامات اروپایی و موافقت مقامات آفریقای جنوبی 2 هواپیمای اختصاصی روز جمعه وارد آفریقای جنوبی شده و این اتباع را از این کشور خارج خواهد کرد. لازم به ذکر است با بسته شدن مرزهای آفریقای جنوبی ورود و خروج پروازهای برنامه ای ممنوع شده و فقط پروازهای اختصاصی با هماهنگی قبلی اجازه ورود به این کشور را دارند. مسافران قبل از خروج از آفریقای جنوبی به هزینه دولت متبوع خود تحت آزمایش کرونا قرار خواهند گرفت و پاسخ آن برای ایشان و دولت متبوعشان ارسال خواهد شد.

 وزیر پلیس آفریقای جنوبی: 8 نفر به خاطر اخبار جعلی در باره ویروس کرونا دستگیر شدند

بهکی کله وزیر پلیس آفریقای جنوبی اعلام کرد که هشت نفر به خاطر جعل اخبار در باره ویروس کووید 19 در کشور دستگیر شدند. وزیر پلیس افزود: زمان‌هایی است که ما باید به اتفاق و در کنار هم حرکت کنیم. این زمان‌هایی است که باید هر نوع دشمنی را کنار بگذاریم. ما دشمنی داریم که توانایی نابودی و قتل همه ما را دارد. در کیپ غربی مردی دستگیر شده که با انتشار ویدئویی مدعی شده بود که کیت های آزمایشی ویروس کورونا آلوده بوده اند. وی در این ویدئو از مردم خواسته تا از آزمایش خودداری کنند. فرد دیگری در همین استان با گذاشتن صدا در واتس اپ ادعاهای دروغی را در مورد قصد مقامات شهری کیپ تاون در مورد افراد بی خانمان مطرح کرده است. 

  پیش بینی رشد منفی 4 درصدی اقتصادآفریقای جنوبی

گروه بانکی بین المللی فرانسوی BNP Paribas  پیش بینی کرده است که اقتصاد آفریقای جنوبی به دلیل شیوع کرونا در سال مالی 2020 با 4 درصد رشد منفی روبرو شود. این گروه کسر بودجه این کشور را در سال مالی 2020 و 2021 را معادل 9.1 درصد تحمین زده که این کشور را به ناچار به سمت دریافت وام و صندوق بین المللی پول سوق خواهد داد. این گروه همچنین گفته است دولت آفریقای جنوبی نسبت به افزایش انتشار اوراق قرضه اقدام خواهد نمود.

 

غنا :

آخرین آمار مبتلایان به کرونا در غنا

براساس گزارش وزارت بهداشت غنا، تاکنون 287 نفر به کرونا مبتلا شده و تحت درمان می‌باشند و براین اساس نیز تا زمان حاضر، 31 نفر بهبود یافته و همچنین 5 نفر فوت کرده اند. آکوفو آدو رئیس جمهور در سخنرانی عمومی خود در تلویزیون، هفته آتی را هفته سختی برای این کشور دانسته و به دستور وی، بسته شدن مرزها تا پایان ماه آوریل (11 اردیبهشت) تمدید گردید. همچنین قرنطینه شهرها، بویژه شهرهای اکرا، تماله و کوماسی نیز که از 11 فروردین و به مدت 2 هفته آغاز شده بود احتمالا به مدت 2 هفته دیگر تمدید خواهد شد. همچنین آکوفو آدو در جلسه با اتحادیه پزشکان غنا (GMA) با اشاره به این که دولت تمامی اقدامات مقتضی به منظور کنترل بیماری و همچنین حمایت از متخصصین و پرستارانی که در صف اول مقابله و کنترل این بیماری قرار دارند را انجام داده است اظهار داشت، مقابله با این بیماری چشم های ما را روشن تر کرد که باید برای سیستم بهداشتی قوی تر، از بخش خصوصی در جهت تقویت زیرساختهای بهداشتی و در حد توان، تولید محصولات پزشکی و بهداشتی در داخل حمایت کرد. دکتر آنکوفا رئیس این انجمن نیز ضمن حمایت از اقدامات دولت در جهت مقابله و کنترل این بیماری اظهار داشت، با توجه به شرایط و شواهد موجود، احتمالا هر پنج سال یکبار، بیماری همه گیر مشابهی وجود خواهد داشت و باید از هم اکنون خود را برای این شرایط آماده نگه داریم و این انجمن آماده همکاری کامل با دولت و دیگر بخشها می‌باشد.

 کمک چین به دولت غنا

دولت چین با اعزام یک پرواز، 60 تن تجهیزات پزشکی و بهداشتی در جهت مقابله با کرونا به غنا اعزام کرد. بخشی از این تجهیزات، از طریق غنا و با همکاری دفتر برنامه جهانی غذا (WFP) به دیگر کشورهای آفریقایی ارسال خواهد شد. همچنین، برخی شرکتهای چینی به منظور کمک به دولت غنا در جهت مقابله با کرونا، کمکهای نقدی و پزشکی و بهداشتی ارائه نمودند. بدین منظور، سفیر چین، 200 هزار دلار از سوی شرکتهای چینی حاضر در غنا، به وزارت بهداشت این کشور اهدا کرد.

 

تانزانیا:

تأیید نهایی وام بانک جهانی به تانزانیا

پس از کش و قوس های فراوان سرانجام بانک جهانی با پرداخت وام 1.2 تریلیون شیلینگی (500 میلیون دلار) به تانزانیا موافقت کرد. این وام که یک وام کمک آموزشی محسوب می‌شود، به زنان آسیب پذیر و مادران جوان که در تحصیل بسر می‌برند اجازه می دهد تا از تسهیلات موردنیاز استفاده کنند و در روند آموزشی آنان خللی ایجاد نشود. این وام برای کمک به حدود 900 هزار دختر در حال تحصیل قرار داده است و طی 6 مرحله تا سال 2026 به تانزانیا پرداخت می‌شود. حدود یک ماه قبل رئیس حزب اپوزوسیون ACT در نامه ای به بانک جهانی ضمن برشمردن اقدامات خشونت آمیز دولت تانزانیا علیه زنان، این دولت را فاقد صلاحیت لازم جهت اعطای وام دانستند و مدعی شد حکومت از این وام در رقابت های انتخاباتی در پیشرو استفاده خواهد کرد و از بانک جهانی درخواست کردد تا این مبلغ را به تانزانیا اختصاص ندهد.

 ضرر اقتصادی کشورهای جامعه شرق آفریقا از بحران کورونا

 طبق اعلام بانک جهانی، منطقه زیرصحرا در آفریقا اولین رکود سنگین اقتصادی خود را پس از 25 سال در پی بحران کورونا تجربه خواهد کرد. همچنین با توجه به رکود قابل پیش بینی در آفریقا، کشورهای جامعه شرق آفریقا جمعا حدود 80 میلیارد دلار تنها در سال 2020 ضرر اقتصادی خواهند داشت. بدیهی است ضرر یاد شده تنها مربوط به سال 2020 بوده و تبعات اقتصادی کورونا در سالهای آینده محاسبه نشده است. کاهش تجارت، کاهش سرمایه گذاری خارجی، کاهش حضور توریست، و نیز کاهش وام و کمک های خارجی، ازجمله دلایل وقوع این رکود ذکر شده اند.

 

اسواتینی( سوازیلند ) :

مشاغل بیشتری در اسواتینی تعطیل می‌شوند

دولت اسواتینی اعلام کرد که تمام مشاغل غیر ضروری در کشور از روز جمعه (15 فروردین) در چارچوب اقدامات برای محدود کردن فراگیری ویروس کورونا تعطیل خواهند شد. کشور پادشاهی از 27 مارس وارد یک دوره 20 روزه تعطیلی نسبی شده است. مانکوبا کومالو وزیر بازرگانی، صنایع و تجارت گفت: کلیه مشاغل و مجموعه‌هایی که درگیر تولید کالاها و خدمات ضروری نیستند، مشمول تعطیلی می‌باشند. بر اساس مقررات منتشره قبل از شروع تعطیلی، تنها بارها و رستورانها مورد اشاره قرار گرفته بودند و در باره سایر فروشگاهها سکوت شده بود.

 

نامیبیا:

انتقاد نامیبیا از محدودیت صادرات کالاهای پزشکی

Calle Schlettwein  بویژه در انتقاد از افریقای جنوبی گفت: اعمال محدودیت های اینچنینی علیه نامیبیا که در شرایط کنونی بشدت به واردات کالاهای بهداشتی و پزشکی وابسته است خلاف معیارهای اخلاقی و انسانی است. از سوی دیگر، وزارت بهداشت نامیبیا اعلام کرد که این کشور شرایط افریقای جنوبی به عنوان آلوده ترین کشور به ویروس کرونا در میان کشورهای افریقای زیر صحرا درک می‌کند اما با اینحال امیدوار است پرتوریا محدودیت صادرات کالاهای پزشکی به نامیبیا را لغو کند. در پی شیوه کرونا در جهان بسیاری از کشورهای از جمله اعضای اتحادیه اروپا، امریکا و هند صادرات ماسک صورت، مواد ضدعفونی کننده و هرگونه کالای پزشکی ضروری برای مقابله با ویروس کرونا را ممنوع اعلام کرده اند.

 اعطای وام 120 میلیون دلاری به نامیبیا

بنابر اعلام وزارت دارایی، این وام بخش دوم از توافقنامه جامعی است که چندی پیش میان دولت نامیبیا و بانک توسعه افریقا امضا گردید که هدف آن کمک به مدیریت منابع مالی و فضای کسب و کارها در نامیبیا است. وزارت دارایی نامیبیا در عین حال تاکید کرده این وام هیچ ارتباطی با بسته اقتصادی 8 میلیارد دلاری دولت این کشور برای مقابله با اثرات ویروس کرونا ندارد.

 اختصاص بودجه برای مقابله با کرونا در نامیبیا

Ipumbu Shiimhi  وزیر دارایی اعلام کرد: این بودجه به عنوان محرک اقتصادی برای کاهش اثرات منفی ویروس کرونا بر کسب و کارها کوچک و متوسط و همچنین کمک های غذایی به اقشار آسیب دیده و کم درآمد تعیین شده است. بانک توسعه نامیبیا نیز اعلام کرد بازپرداخت وام های بنگاههای کوچک و متوسط، بخش گردشگری و سلامت که متاثر از بحران کرونا شده اند با تعویق خواهد افتاد. از سوی دیگر، وزیر آموزش اعلام کرد مدارس می‌توانند در پایان دوران قرنطینه از 21 آوریل فعالیت خود را از سربگیرند اما بدون حضور دانش آموزان و صرفا از طریق آنلاین. تاکنون16 مورد ابتلا به ویروس کرونا در نامیبیا تایید شده و دولت از 31 مارس تا 20 آوریل را قرنطینه سراسری اعلام کرده است.

 

اوگاندا:

افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۵۳ نفر و پنجمین بیانیه رئیس جمهور در این باره

به دنبال افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ۵۳ نفر، رئیس جمهور این کشور روز چهارشنبه ۸ آوریل در سخنرانی تلویزیونی اقدامات محدود کننده جدیدی وضع کرد. ژنرال موسونی در این سخنرانی ضمن تاکید بر استمرار محدودیتهای وضع شده قبلی، ممنوعیت ورزش پیاده رو و دویدن در فضا های عمومی، و دوچرخه سواری در خیابانها و معابر عمومی و همچنین محدود شدن ساعت کار موتورسیکلت های پیک باری تا ساعت ۱۴ را اعلام کرد. شایان ذکر است رئیس جمهور اوگاندا پیش تر نیز کلیه اجتماعات  بالای ۵ نفر را ممنوع اعلام کرده و دستور تعطیلی مرزهای ورودی و خروجی، مراکز آموزشی، فرهنگی، تجاری و ... و شبکه حمل و نقل عمومی را صادر کرده است. استفاده از خودروی شخصی نیز فقط با اخذ مجوز از شورای مناطق امکان پذیر است.

 کمک ۱۰۰ هزار دلاری ایگاد به اوگاندا

سازمان بین‌دولتی توسعه (ایگاد) مبلغ یکصد هزار دلار برای مبارزه با شیوع ویروس کورونا به اوگاندا کمک کرد. کارگروه ملی مبارزه با کووید۱۹ اوگاندا روز دوشنبه این مبلغ را از ایگاد دریافت کرد. یکی از کارشناسان مهاجرت ایگاد به نام لوسی داکسباچِر به نمایندگی از دبیر اجرایی این نهاد ضمن تحویل دادن چک مذکور گفت «ما باید هر روز با هم در تماس باشیم تا با این بیماری بجنگیم. مایۀ افتخار من است که به نمایندگی از ایگاد این نشان همبستگی را به اوگاندا تقدیم کنم». هفتۀ گذشته همه سران عضو ایگاد طی جلسه‌ای به این نتیجه رسیدند که باید به صورت جمعی با کووید۱۹ مبارزه کنند.

مصر در اوگاندا سد می‌سازد

وزیر منابع آبی و آبیاری مصر گفت کشورش قصد دارد در اوگاندا و سودان جنوبی تعدادی پروژۀ آبی اجرا کند. آقای محمد عبد العاطی افزود بر اساس قراردادهایی که در سال ۲۰۱۹ منعقد شده، مصر شش پروژۀ آبی در سودان جنوبی را آغاز کرده است؛ همچنین قرار است پنج پروژۀ سدِ ذخیره‌سازی آب باران برای مصارف خانگی و آشامیدنی نیز در اوگاندا اجرا شود.

دفاع دولت اوگاندا از برنامۀ توزیع غذا

در پی اعتراض رئیس و نمایندگان پارلمان اوگاندا به اقدام دولت مبنی بر توزیع بسته‌های غذایی فقط میان ساکنان دو ناحیۀ کامپالا و واکیسو، نخست‌وزیر این کشور از اقدام دولت دفاع کرد. وی گفت «این برنامه ربطی به جیره‌های غذایی برای فقرا ندارد بلکه مربوط به شهروندانی است که طبق قانونِ منع آمد و شد، نمی‌توانند درآمدی کسب کنند (مانند تاکسی‌های موتوری) و کامپالا بیشترین تعداد این موتورسواران را دارد، بنابراین، ما از کامپالا شروع کردیم». با این حال، رئیس مجلس با این توضیح قانع نشد و گفت دولت نمی‌بایست بدون تأیید پارلمان برنامه‌ای را اجرا می‌کرد.

تغییر برنامۀ بازپرداخت وام‌ها

بانک‌های اوگاندا زیر نظر انجمن بانکداران اوگاندا اعلام کردند در پی شیوع کووید۱۹ آمادۀ مذاکره دربارۀ تغییر نحوۀ بازپرداخت وام‌ها هستند. مدیر اجرایی این انجمن گفت با وزارت دارایی و بانک مرکزی مذاکره کرده است و منتظر رهنمود بانک مرکزی خواهد ماند.  رئیس جمهور روز دوشنبه گفته بود دولت از بانک‌ها خواهد خواست در برنامۀ بازپرداخت وام‌ها تجدید نظر کند.

اوگاندا به دنبال ۷۵ میلیون دلار متمم بودجه

 رئیس جمهور اوگاندا از نمایندگان پارلمان خواست متمم بودجه‌ای به مبلغ ۲۸۴ میلیارد شیلینگ (۷۵ میلیون دلار) برای مبارزه با بیماری کووید۱۹ تصویب کنند. موسونی متعهد شده بود زندگی کسانی را که بیشترین آسیب را از این بیماری دیده‌اند تأمین کند. پیشتر، این کشور چشم‌انداز رشد اقتصادی خود را از ٪۶ به ٪۵٫۲ درصد کاهش داده بود.

 قول کمک آمریکا به اوگاندا در مبارزه با ویروس کورونا

دولت آمریکا متعهد شد در مبارزه با بیماری کووید۱۹ به اوگاندا کمک کند. این کمک‌ها که از طریق سفارت آمریکا ارائـه خواهد شد عبارتند از تأمین کارشناس، کمک به آزمایشگاه‌ها در انتقال نمونه‌ها، آموزش کارکنان آزمایشگاه‌ها، و افزایش قابلیت‌های تشخیصی. اوگاندا تا کنون ۴۴ مورد تأیید شدۀ این بیماری را ثبت کرده است. آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار به بخش بهداشت اوگاندا کمک کرده است.

 

رواندا:

مقامات ارشد رواندا یک ماه حقوق خود را برای مبارزه با کرونا دادند

مقامات ارشد رواندا حقوق ماه آوریل خود را دریافت نمی‌کنند تا به تأمین هزینۀ برنامه‌های حمایت اجتماعی در پی شیوع ویروس کورونا کمک کنند. نخست‌وزیر این کشور طی بیانیه‌ای اعلام کرد «برای ابراز همبستگی با رواندایی‌هایی که بیشترین آسیب را از این بیماری دیده‌اند، دولت تصمیم گرفته است که همه اعضای کابینه، دبیرکل‌های وزارتخانه‌ها، رؤسای نهادهای دولتی و دیگر مقامات ارشد از دریافت حقوق ماه آوریل خود صرف‌نظر کنند» در این صورت، حدود یک میلیون دلار صرفه‌جویی خواهد شد.

 کمک ۱۴ میلیون دلار بانک جهانی به رواندا

بانک جهانی ۱۴٫۲۵ میلیون دلار به رواندا کمک می‌کند تا این کشور بتواند ویروس کورونا را کنترل کند. این مبلغ در راستای پیشگیری، شناسایی و واکنشِ به‌هنگام به ویروس کورونای جدید، ردیابی افراد مرتبط با بیماران، ارزیابی ریسک و غربالگری مسافران مصرف خواهد شد.

ارسال تجهیزات پزشکی از سوی شرکت چینی به رواندا

یک شرکت چینی مستقر در رواندا مجموعه‌ای از تجهیزات پزشکی شامل ۶۰ هزار ماسک جراحی، ۶۰۰ لباس محافظتی، ۱۰۰۰ ماسک KN95T، ۵۱۰ ماسک N95، و ۹۰۸ روپوش جراحی به دولت رواندا اهدا کرد. این دومین مجموعۀ کمک‌های شرکت China Star در زمینۀ مقابله با ویروس کورونا می‌باشد. این اقلام به شرکت هواپیمایی رواندایر تحویل داده شده است.

 

بروندی:

حزب حاکم: ویروس کورونا برای دیگر کشورهاست، نه بوروندی

وزیر دفاع بوروندی ادعای ورود ویروس کورونا به کشورش را رد کرد و گفت خداوند از بوروندی محافظت می‌کند. سرلشگر اِواریست اِندایی‌شیمیه افزود: «دیگر کشورها در قرنطینه به سر می‌برند اما خدا تصمیم گرفته است که مردم بوروندی ضمن اینکه آزادانه از زندگی لذت می‌برند به رقص و شادی بپردازند. هیچکس نباید به شما دروغ بگوید که یک بیماری جهانگیر به نام کوروناویروس [در بوروندی] وجود دارد. در جاهای دیگر این بیماری جان افراد بسیاری را گرفته است ولی خداوند از بوروندی محافظت کرده است» .شاین ذکر است تاکنون ابتلای ۳ نفر در بوروندی به کووید۱۹ تأیید شده است.

زیمبابوه:

کمبود گسترده تجهیزات در زیمبابوه برای مقابله با کرونا

پزشکان زیمبابوه ای اعلام کردند که این کشور با وضعیت وخیمی از نظر تجهیزات برای مقابله با ویروس کرونا مواجه است و دولت این کشور حتی نتوانسته امکانات محافظتی لازم را برای کادرها درمانی در بیمارستان‌های فراهم آورد. به گفته پزشکان، امکانات مربوط به قرنطینه و ایزوله نیز تنها در هراره و بولوایو، دومین شهر بزرگ این کشور یافت می‌شود و سایر نقاط زیمبابوه از این امکانات محروم هستند. این در حالی است که مدتی پیش، پزشکان و پرستاران در اعتراض به کمبود امکانات محافظتی برای کادرهای پزشکی اعتصاب کرده بودند که با قول مساعد دولت برای تأمین این تجهیزات به سر کار خود بازگشتند.

 درخواست 130 میلیون دلاری سازمان ملل برای کمک به زیمبابوه

آژانس غذایی سازمان ملل روز چهارشنبه اعلام کرد که برای تأمین برنامه‌های اضطراری در زیمبابوه تا ماه آگوست به بودجه ای معادل 130 میلیون دلار نیاز دارد تا از وقوع فاجعه در این کشور آفریقایی جلوگیری کند. به ویژه آنکه زیمبابوه در حال حاضر با مشکلات عمیق ناشی از خشکسالی و تغییرات آب و هوایی و همینطور بحران اقتصادی گسترده دست و پنجه نرم می‌کند. همچنین آژانس اعلام کرد که نیمی از مردم زیمبابوه (7.7 میلیون نفر)، نیازمند کمک های  غذایی هستند. پیش بینی می‌شود که همه گیر شدن ویروس کرونا نیز فشارها بر این کشور را تشدید نماید. هرچند تاکنون تنها مرگ 3 تن و ابتلای 11 نفر در این کشور گزارش شده است اما رکود جهانی ناشی از این ویروس می‌تواند وضعیت زیمبابوه را وخیم تر سازد.

 کمک 43 میلیون دلاری بریتانیا به زیمبابوه برای مقابله با کرونا

سفارت بریتانیا در زیمبابوه اعلام کرد که این کشور از محل بودجه ای که برای مقابله با کرونا در جهان اختصاص داده است، مبلغ 35.4 میلیون پوند معادل 43.6 میلیون دلار برای مبارزه با ویروس کوید-19 در زیمبابوه هزینه خواهد کرد تا اثرات مخرب ناشی از شیوع این ویروس را کاهش دهد. این کمک ها به کشورهای فقیر و آسیب پذیر تخصیص یافته است.  بنا به گفته سفارت بریتانیا، این کشور متعهد است که با ویروس کرونا در تمامی نقاط دنیا مقابله کند. سفیر بریتانیا نیز در توییتر خود اعلام کرد که این کمک مالی از طریق سازمان ملل در محل هایی که ضروری به نظر می رسند، هزینه خواهد شد.

 

جمهوری دموکراتیک کنگو  ( کینشازا)

بیانیه سفارت آمریکا جهت ثبت نام اتباع این کشور برای بازگشت به کشور

سفارت آمریکا از اتباع  خود خواست که برای خرید بلیط پرواز اختصاصی مسیر کینشاسا به واشنگتن ثبت نام کنند. در سایت رسمی سفارت آمریکا در ج.د.کنگو بهای بلیط 2هزار دلار ذکر شده و تاریخ پرواز 9 آوریل 2020 تعیین شده است . فرانسه (بطور مستقیم)، کانادا ا(ز طریق اجاره هواپیما اتیوپی ایرلاین و از طربق آدیس آبابا) و همچنین بلژیک طی روزها و هفته‌های گذشته اتباع خود را به کشورهای‌شان بازگرداندند. سفارت لبنان در کینشاسا نیز طی روزهای گذشته از اتباع داوطلب به بازگشت به کشور خواسته بود که ثبت نام و خود را آماده این پرواز نمایند.

 معرفی تارنما جهت اشتراک‌گذاری تجربیات در مورد ویروس کرونا توسط چین

سفارت چین در ج.د.کنگو از ایجاد یک تارنما تحت عنوان مرکز دانش و تجربه چینی‌ها در مبارزه با ویروس کرونا خبر داد. در این رابطه سفارت چین در ج.د.کنگو در حساب توییتر خبر ایجاد یک تارنما برای به اشتراک گذاشتن تجربیات در تحقیقات مشترک و در دسترس قراردادن دارو، واکسن و ارائه هرگونه کمک ممکن به کشورهای تحت تاثیر بیماری ناشی از ویروس کرونا، را تایید کرد.در این خصوص سفارت چین تصریح کرده که این اقدام تحقق وعده رییس جمهور این کشور در نشست فوق‌العاده G20 در تاریخ 26 مارس2020، می‌باشد که در آن آقای جین پینگ(XiJinping ) وعده داده بود که مرکز دانش و تجربیات چینی‌ها در مبارزه با ویروس کرونا را ایجاد  و به نفع کشورهای تحت تاثیر ویروس کرونا اطلاع رسانی نماید:  

 

کامرون:

ابتلای 650 نفر به ویروس کرونا در کامرون

بر اساس آخرین گزارشات از سوی وزارت سلامت و بهداشت عمومی‌کامرون، تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به 650 مورد رسیده است که از این تعداد 60 نفر بهبود یافته و 9 نفر جان خود را از دست داده اند. دولت کامرون تاکنون تدابیری همچون بستن مرزهای زمینی، هوایی و دریایی؛ تعلیق پروازهای مسافربری از خارج به استثنای پروازهای باری و کشتی‌های حمل کننده کالاهای مصرفی روزمره؛ تعلیق صدور روادید ورود، تعطیلی دانشگاه‌ها، مدارس و دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها تا اطلاع ثانوی را اتخاذ نموده است.

 کامرون سومین کشور مبتلا به ویروس کرونا در جنوب صحرا

براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزیر سلامت و بهداشت عمومی‌کامرون، تعداد مبتلایان در این کشور تا هفته گذشته به 284 مورد رسیده است که از این تعداد 6 نفر جان باخته اند و 10 نفر درمان شده اند. در حال حاضر کامرون پس از آفریقای جنوبی و بورکینافاسو، سومین کشور در جنوب صحرا است که بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را ثبت کرده است به گونه ای آکادمی علوم این کشور خواستار قرنطینه عمومی‌شده است. تاکنون شهرهای یائونده، دوالا و بافوسام بیشتر آمار مبتلایان را داشته است.

 

گابن:

گابن کلروکین و آزیترومایسین را بر روی 4 بیمار مبتلا به کرونا را آزمایش می‌کند 

 سخنگوی کمیته مبارزه با کووید19 گابن در جریان یک نشست خبری گفت:« 4 بیمار آلوده به کووید 19 در حال حاضر در مرحله آزمایش هیدروکسی کلروکلین و آزیترومایسین برای بازیابی وضعیت سلامتی خود می‌باشند. وی افزود: «با توجه به پروتکل درمانی، موضع کمیته علمی‌گابن مبنی بر تصویب سه پروتکل درمانی از جمله کلروکین ، هیدروکسی کلروکین با آزیترومایسین است که در حال حاضر توصیه شده است. مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور  33 نفر اعلام شده است که از این تعداد 1 مورد فوتی گزارش شده است.

 لیبرویل بزودی قرنطینه می‌شود

به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، علی بونگو رئیس جمهور گابن از قرنطینه لیبرویل پایتخت کشور در روزهای آینده خبر داد. وی در پیام تلویزیونی خود گفت: « به نخست وزیر دستور داده ام که تمام اقدامات لازم را برای قرنطینه لیبرویل در روزهای آینده انجام دهد.»  گفتنی است از ابتدای این بیماری، گابن تدابیری همچون قرنطینه شهر لیبرویل، منع عبور و مرور شبانه از ساعت 19:30 لغایت 6 صبح؛ تعطیلی مکانهای مذهبی و رستورانها را در دستور کار خود قرار داده است. 

 

اتیوپی:

اتحادیه اروپا برای مبارزه با کرونا 15 میلیارد یورو به کشورهای آسیب پذیر کمک می‌کند

اتحادیه اروپا کمک 15 میلیارد یوروییرا برای قاره وافریقا و دیگر کشورهای آسیب پذیر جهان تضمین می‌کند. اورزولافون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در روز سه شنبه 7 آوریل این خبر را اعلام کرد. این در حالی است که هفته  گذشته، خانم فون در لاین از کمک های 100 میلیارد یورویی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا خبر داده بود

 افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اتیوپی به 65 نفر

وزارت اتیوپی 10 آوریل اعلام نمود که در طی 24 ساعت گذشته و از میان 442 نمونه گرفته شده، 9 مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است و از این رو تعداد کل مبتلایان به این بیماری به 65 نفر رسیده است. از میان این 9 نفر، 7 تن از اتباع اتیوپی، یک نفرهندی و یک نفر اریتره ای بوده است.

 

سومالی:

کمک امارات به ایالت پاتلند سومالی و سومالیلند برای مقابله با کرونا

رئیس ایالت پاتلند سومالی گفت: کمک های پزشکی و بهداشتی دولت برادر، امارات به پاتلند در جهت تلاش برای جلوگیری از شیوع ویروس که همکاری بین المللی نیاز دارد صورت گرفته است. وی از تلاش ها و کمک های دولت امارات تشکر نمود و افزود: دولت امارات روابط دوستانه ای با ما در طول تاریخ داشته است و ایستادنش در کنار ما در این زمان سخت، صفحات جدیدی در روابط برادرانه و دینی ما رقم می زند. همچنین دولت امارات، کمک های پزشکی برای مقابله با کرونا به سومالیلند ارسال نموده است.

 

جیبوتی:

افزایش تعداد بیماران کرونایی در جیبوتی به 121 نفر

وزارت بهداشت جیبوتی روز سه شنبه اعلام کرد که با مثبت بودن نتایح آزمایش 31 نفر، تعداد کل بیماران در این کشور به 121 نفر رسیده است. نخستین مورد ابتلا به ویروس کرونا در جیبوتی  در تاریخ 18 مارس گزارش شده بود. در این هفته همچنین کمیته ای 8 نفره در پارلمان جیبوتی برای حمایت از اقدامات دولت تشکیل شد و کمک های پزشکی چین به جیبوتی برای مقابله با ویروس کرونا ارائه شد.

 

مالی:

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور مالی به 74 نفر رسید

وزارت بهداشت وامور اجتماعی کشورمالی با صدور بیانیه ای شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را تا روز جمعه 10 آوریل، 74 نفر اعلام کرد. از مجموع مبتلایان تاکنون 22 نفر بهبود یافته و تعداد 7 نفر فوتی اعلام گردید. وزارت بهداشت تأکید کرد تمامی اقدامات برای مدیریت ومراقبت بهتر افراد آلوده به کرونا صورت گرفته و مردم را به آرامش و همچنین به رعایت کامل تدابیر پیشگیری اتخاذ شده، دعوت نمود. 

 واریزکمک شش میلیون فرانکی شش نهاد جمهوری مالی برای مبارزه با کوید-19 به شماره حساب اعلامی از طرف دولت

رؤسای شش نهاد جمهوری مالی ( رئیس مجلس ملی ، رئیس دادگاه عالی، رئیس دیوان عالی دادگستری، رئیس دادگاه قانون اساسی، رئیس شورای عالی شهرداری و رئیس شورای اقتصادی و اجتماعی) طی بیانیه ای مشترک مورخ سه شنبه 7 آوریل، واریز مبلغ شش میلیون فرانک سفا ( هر نهاد یک میلیون فرانک ) را به عنوان کمک جهت مبارزه با کرونا به حساب مشخص شده، اعلام نمودند. گفتنی است، در اوئل ماه میلادی جاری "آوریل" دولت مالی برای کنترل بیماری فراگیر کرونا حسابی را تحت عنوان صندوق کوید-19 در بانک همبستگی مالیایی ایجاد کرده است تا مردم و خیرخواهان بتوانند کمکهای خود را در این حساب واریز کنند. 

 

جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا ECOWAS 

حمایت  ECOWAS از کشورهای عضو در مبارزه با کوید-19

جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا ECOWAS طی بیانیه ای که در تاریخ 7 آوریل صادر شد، حمایت خود را  از کشورهای عضو این سازمان در مبارزه با بیماری فراگیر کوید-19 اعلام نمود. براساس بیانیه فوق، ویروس کرونا در  15 کشور عضو سازمان ECOWAS شیوع کرده است. از تاریخ 5 آوریل 2020 ، حدود 1739 نفر به ویروس کرونا در این مناطق آلوده شدند و 55 نفر درگذشتند همچنین 328 نفر شفا یافتند. مسؤولان ECOWAS برای کنترل این بیماری فراگیر در منطقه تصمیم گرفتند از منابع مالی خود و با کمک شرکای بین المللی مبلغی را برای خرید مواد اولیه پزشکی و تجهیزات لازم به منظور مبارزه با کوید-19 اختصاص دهند. 

 اختصاص 1،2 میلیارد یورو از سوی دولت فرانسه برای مبارزه با ویروس کرونا در آفریقا

دولت فرانسه مبلغ 1،2 میلیارد یورو برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا  در آفریقا اختصاص خواهد داد. این خبر روز چهارشنبه 8 آوریل 2020، طی نشست کمیته امور خارجه مجلس ملی فرانسه توسط آقای ژان ایو لودرین، وزیر امور خارجه فرانسه اعلام شد. به گفته وزیر امور خارجه فرانسه هدف از این کمک تقویت سیستم مراقبت های بهداشتی در آفریقا و همچنین تقویت ظرفیتهای کشف و تحقیقات علمی در این قاره می‌باشد. ضمنا در خبر منتشره اضافه شد، روز چهارشنبه 8 آوریل، اتحادیه اروپا بیش از 20 میلیارد یورو" به آسیب پذیرترین کشورهای آفریقا و سایر نقاط جهان برای کمک به کنترل در مبارزه با بیماری فراگیر کوید- 19 اختصاص داده است. 

 

مالی :

670 میلیون فرانک سفا از سوی مسئولین بانک های کشور و بخش های خصوصی جهت کمک به دولت مالی

در تاریخ 8 آوریل، آقای دکتر بوبو سیسه، نخست وزیر و وزیر اقتصاد و دارایی، هیأتی از نمایندگان بخش خصوصی و امور مالی کشور را به حضور پذیرفت.خانم حواء سیلا، مسؤل بودجه ملی کشور نیز در این نشست حضور داشت. در خاتمه این نشست، نمایندگان بخش بانکی و خصوصی به منظور حمایت از تلاش های دولت مالی در مبارزه با بیماری ویروس کرونا "کوید-19"یک چک به مبلغ ششصد و هفتاد میلیون و پانصد هزار فرانک سفا را به صندوق ویژه کرونا به نخست وزیر اعطا کردند. گفتنی است، دولت مالی برای کنترل بیماری فراگیر کرونا یک صندوق تحت عنوان صندوق کوید-19 در بانک همبستگی مالیایی ایجاد کرده است، تا مردم و خیرخواهان بتوانند کمکهای خود را در این حساب واریز کنند. 

 اعلام ساعت کاری بازارها تا اطلاع ثانویه در سراسر کشورمالی

در چارچوب پیشگیری و پاسخگویی به ویروس کرونا "کوید-19"، وزارت گفتگوی اجتماعی، کار و خدمات دولتی طی بیانیه ای،  اقدامات زیر را اتخاذ نمود: کلیه بازارها در سراسر کشور مالی، زمان فعالیتشان در طول هفته از ساعت شش صبح لغایت ساعت 14 تعیین شده است. ساعات کار فروشگاه‌های مواد غذایی و سوپر مارکت ها از هشت صبح لغایت 19 عصر تعیین گردید. 

 بیانیه جدید دولت درباره تعطیلی مدارس جمهوری مالی

وزارت آموزش وپرورش طی بیانیه که در تاریخ 8 آوریل صادر کرد، به والدین دانش آموزان ، دانشجویان، معلمان و کل جامعه آموزشی کشورمالی اطلاع داد. تعطیلی مدارس و دانشگاههای دولتی ، خصوصی و فرقه ای (مهد کودک ، پایه 1 و 2 ، متوسطه و بالاتر) از جمله مدارس عربی به دلیل بیماری فراگیر ویروس کرونا"کوید-19"  از 9 آوریل به مدت یک ماه دیگر تمدید و تا 9  نهم می 2020 تعطیل خواهند ماند. در بیانیه مذکور آمده است ، ترتیبات و اقداماتی برای تداوم آموزشی به زودی اتخاذ خواهد شد. وزارت آموزش وپرورش مردم را به ویژه دانش آموزان را به رعایت کامل تدابیر پیشگیری اتخاذ شده از طرف مسئولین مربوطه، دعوت کرد. بهرحال شیوع ویروس در این کشور روز به روزگسترش دارد و امیدوارم خدای متعال به این مردم محروم تفضل کند . هرگونه تحول جدید متعاقبا گزارش خواهد شد

 بیانیه جدید وزارت بهداشت و امور اجتماعی در خصوص فروش داروی جعلی کلوروکین در بازارهای باماکو

وزارت بهداشت و امور اجتماعی کشور مالی طی بیانیه ای در تاریخ 10 آوریل به عموم ملت اطلاع داد، دارویی به نام کلروکین به عنوان داروی بیماری ویروس کرونا در بازار باماکو در حال فروش است . وزارت بهداشت در این بیانیه اضافه نمود، پس از انجام آزمایشات بهداشتی، این دارو هیچگونه استاندارد دارویی نداشته ، لذا به طور رسمی فروش و مصرف این دارو را ممنوع می‌باشد. وزارت بهداشت از وارد کنندگان دارو و داروخانه‌ها و تجویز کنندگان خواست علیه داروهای جعلی در کشور مبارزه کنند.

 امضای توافق نامه بین دولت مالی و سازمان ملل متحد در رابطه با مبارزه با کوید-19

به گزارش منابع خبری دولتی، در تاریخ 6 آوریل، سازمان ملل متحد از طریق سازمان مینوسما با وزارت بهداشت و امور اجتماعی کشورمالی توافق نامه ای را در رابطه مبارزه با بحران بهداشتی "کوید-19" امضا نمود. مراسم امضای توافق نامه فوق به ریاست آقای میشل سیدیبه، وزیر بهداشت کشورمالی و با حضور آقای مهامات صالح آنادیف، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس مینوسما برگزار شد. مبلغ کلی این توافق نامه 7/2 میلیون دلار معادل 6/1 میلیارد فرانک سفا می‌باشد، که توسط سازمان مینوسما تأمین می‌شود. هدف از امضا این توافق نامه خرید فوری مواد و تجهیزات پزشکی مورد نیاز کشور می‌باشد. این کمک همچنین جهت آموزش پرسنل بهداشتی و درمانی در زمینه بهره برداری لازم از تجهیزات پزشکی مخصوص مبارزه با کوید-19 خواهد بود.

 

جمهوری گینه: 

مبارزه با COVID-19: گفتگوی تلفنی رئیس جمهوری گینه با ولیعهد ابوظبی

شیخ محمد بن زید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی روز دوشنبه  6 آوریل 2020 با رئیس جمهوری گینه آلفا کنده، درباره مبارزه جهانی علیه COVID-19 گفتگو کرد. در این تماس تلفنی، با توجه به محتوای گزارش مطبوعاتی کاخ پادشاهی ابوظبی، دو رهبر طی گفتگوی خود در مورد گسترش ویروس کرونا در جهان، به ویژه در آفریقا و همچنین ابزار پشتیبانی از تلاش های بین المللی و اقدامات انجام شده توسط این دو کشور برای مبارزه با بیماری همه گیر کرونا صحبت کردند. شیخ محمد بار دیگر بر همبستگی امارات متحده عربی با جمهوری گینه و سایر کشورهای دوست در مبارزه با ویروس جدید تاکید کرد. همچنین مطابق محتوای این گزارش مطبوعاتی، رئیس جمهوری گینه نیز به نوبه خود از ولیعهد شیخ محمد  و از حمایت های امارات متحده عربی به کشورش قدردانی کرد.

 طرح عظیم پاسخ اقتصادی کابینه دولت گینه در زمان کرونا

کابینه دولت گینه به نخست وزیری دکتر ابراهیما کاسوری فوفانا - بدستور رئیس جمهوری آلفا کنده- روز دوشنبه یک طرح قاطع را برای پاسخ اقتصادی با مبلغی حدود 3500 میلیارد فرانک گینه (حدود 333 میلیون 300 هزار یورو) برای مقابله با تاثیرات اقتصادی بیماری همه گیر کرونا که همچنان در  گینه در حال گسترش است، اعلام کرد. نخست وزیر گینه در سخنرانی خود در تلویزیون ملی اعلام کرد دولت پرداخت قبوض برق و آب مشترکان با تعرفه اجتماعی برای سه ماهه آوریل - مه - ژوئن را با اختصاص مبلغ 480 میلیارد فرانک گینه بر عهده خواهد گرفت. حمل و نقل عمومی یعنی اتوبوس و خدمات ریلی به مدت سه ماه رایگان خواهد بود. اجاره بهای ساختمانهای عمومی و خصوصی از آوریل تا دسامبر سال 2020 مسدود می‌شود. قیمت داروها و سایر تجهیزات بهداشتی و همچنین لوازم ضروری اساسی، در طول دوره این بیماری همه گیر ثابت خواهد ماند. ...

 ثبت 16 مورد جدید ابتلا به کرونا در گینه، آمار کلی 144 مورد

گینه موارد مثبت جدیدی از Covid-19 را ثبت کرده است. طبق آمار ارائه شده در سه شنبه 7 آوریل 2020 توسط آژانس ملی امنیت سلامت (ANSS) گینه، 16 مورد جدید آلوده به ویروس کورونا ثبت شده است. این تعداد جدید، کل موارد مثبت را در گینه به 144 مورد از جمله پنج مورد بهبود یافته رساند. هیچ مورد فوتی وجود نداشته است.

 

ساحل عاج:

وضعیت مبتلایان به ویروس کرونا در کشورهای حوزه نمایندگی ابیجان

وزارت سلامت و بهداشت ساحل عاج با صدور بیانیه ای تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را تا صبح چهارشنبه 8 آوریل ، 349 نفر اعلام کرد. از مجموع مبتلایان تاکنون 41 نفر بهبود یافته و 3 نفر جان خود را از دست داده اند . این در حالی است که اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی ساحل عاج به نقل از سایت سازمان بهداشت از 450 مورد ابتلا به کووید 19 خبر می دهند . دولت ساحل عاج تاکنون مراکز غربالگری را برای مبتلایان به ویروس کرونا  ایجاد کرده است. به گفته فرماندار ابیجان در روزهای آتی 10 مرکز در منطقه یوپوگون ، 10مرکز در منطقه ابوبو، 5 مرکز در منطقه کوماسی ، 3 مرکز در مارکوری ، 3 مرکز در پوربوئه ،1 مرکز در سونگون و 1 مرکز در بنژرویل ایجاد خواهدشد. یادآور می نماید ایجاد این مراکز با مخالفت مردم در برخی از مناطق همراه شده است. یادآوری می نماید دولت ساحل عاج تدابیری همچون بستن کلیه مرزهای هوایی ، دریایی و زمینی ، تعطیلی مراکز عمومی ( مساجد ، کلیساها ، رستورانها ،مراکز آموزشی و.... ) ، منع عبور و مرور شبانه ، محدویت تردد بین شهری ، ممنوعیت تجمعات بیشر از 20 نفر ، عملیات گندزدائی شهر ابیجان و تاکید بر رعایت موازین بهداشتی و خود مراقبتی را نیز همچنان ادامه می دهد. ضمناً برابر بخشنامه دولت صدور روادید در کلیه نمایندگیهای ساحل عاج در خارج از کشور برای اتباع خارجی تا اطلاع ثانوی ممنوع می‌باشد. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کامرون بر اساس اعلام وزارت سلامت این کشور به 650 مورد رسیده است که از این تعداد 60 نفر معالجه و 9 نفر فوت کرده اند.از زمان شیوع ویروس کرونا در این کشور ، دولت تدابیری همچون بستن مرزهای هوائی ، زمینی و دریایی ، تعلیق صدور ویزا ورود ، تعطیلی مراکز آموزشی و دانشگاهی ، تعطیلی مکانهای مذهبی و رستورانها و... اتخاذ کرده است. آمار مبتلایان به ویروس کرونا در گابن نیز به گفته وزارت بهداشت این کشور تاکنون به 30 مورد رسیده است که از این تعداد 1 نفر معالجه و یک نفر فوت شده است. دولت گابن نیز تدابیری همچون قرنطینه شهر لیبرویل ، منع عبور و مرور شبانه از ساعت 19:30 لغایت 6 صبح ، مجوز تنها یک پرواز برای هر شرکت هواپیمائی در هفته ، ممنوعیت بازدید از بیمارستانها و زندانها ، تعطیلی مکانهای مذهبی و رستورانها اتخاذ کرده است.

 

گینه بیسائو:

کووید-19: 1537 مورد مشکوک شناسایی شده در گینه بیسائو

تعداد مبتلایان به بیماری همه گیر کرونا در کشور گینه بیسائو روز سه‌شنبه در آمار 33 مورد مثبت ثابت بود و فقط اعلام شد 1.537 مورد مشکوک تحت نظارت همچنان باقی مانده است. این اطلاعات توسط کمیسیون "مرکز عملیات اضطراری بهداشتی"  طی یک کنفرانس مطبوعاتی ارائه شد که هدف آن ارائه آمار سرایت روزانه کووید-19 در گینه بیسائو است. دکتر تومانی بلده، عضو کمیته بین وزرایی، اظهار داشت تیم آزمایشگاهی در حال تجزیه و تحلیل 36 مورد مشکوک است و تا 24 ساعت آینده نتایج این موارد مشخص می‌شوند.

 وعده دولت گینه بیسائو برای یک کمک ماهانه 122 میلیون فرانک سفا به بیمارستان ملی سیمائو مندس

جالو الحاجی فادیا وزیر دارایی گینه بیسائو قول داد، برای بهره برداری بهتر از بیمارستان ملی سیمائو مندس، هر ماه 122 میلیون فرانک سفا در اختیار این بزرگترین بیمارستان کشور قرار دهد. وزیر بیان کرد که در مرحله اول، وی تاکنون 100 میلیون فرانک سفا برای خدمات تعمیر و نگهداری در اختیار این بیمارستان قرار داده است، که البته برای 122 میلیون فرانک در هر ماه تمام کارهای مورد نیاز و تلاش خود را انجام می دهد. وزیر بهداشت گینه بیسائو نیز گفت: "دولت گینه بیسائو قادر به عملیاتی کردن این مرکز در سطح ملی نیست، به همین دلیل وزارت دارایی پیشنهاد داده است تا این ابتکار عمل را در این بزرگترین مرکز بیمارستانی کشور آغاز کند."

رسیدگی به اختلاف انتخاباتی در گینه بیسائو پس از پایان وضعیت اضطراری بهداشتی

دیوان عالی دادگستری گینه بیسائو می‌گوید جلسه علنی برای رسیدگی به اختلافات انتخاباتی مربوط به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری را با پایان یافتن وضعیت اضطراری در کشور، برنامه ریزی می‌کند. در بیانیه مطبوعاتی، بالاترین نهاد قضایی گینه بیسائو بیان کرد: "دفتر دیوان عالی دادگستری در نظر دارد بحث اختلاف نظر درمورد تعیین زمان جلسه خود برای داوری در مورد روند انتخاباتی را برای زمانی برنامه ریزی کند که شرایط بیطرفانه مهیا باشند، یعنی پس از غلبه بر شرایطی که باعث اعلام وضعیت اضطراری در کشور با توجه به اوضاع سلامت مردم شده است." نایب رئیس دیوان عالی کشور با توجه به عدم وجود شرایط کار، ثبات و وجود یک کار تکمیل شده در رابطه با موضوع مورد نظر و همچنین حضور نداشتن رئیس این نهاد عالی در کشور از پذیرش اعلام جلسه برنامه ریزی برای بررسی این مورد خودداری کرد. وضعیت اضطراری تا 11 آوریل با امکان تمدید ادامه دارد.

 

سنگال:

آخرین اخبار و وضعیت شیوع بیماری کرونا در سنگال

روز شنبه 15 فروردین 1399، دومین مورد فوتی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ثبت شد. فرد متوفی یک زن پنجاه و پنج ساله اعلام شده است. گفتنی است، روز سه شنبه 12 فروردین 1399 اولین مورد فوتی ناشی از ویروس کرونا در سنگال ثبت شد. بدین ترتیب، تا روز جمعه 22 فروردین 1399، مجموعاً 265 مورد ابتلا به کرونا در این کشور ثبت گردیده است. از این تعداد، 137 نفر بهبود یافته اند. گفتنی است، اولین قربانی کرونا در سنگال (آقای پاپ جوف) یکی از سلبریتی‌های ورزشی – رسانه ای است. وی پیش تر مدیرعامل باشگاه المپیک مارسی فرانسه بوده است.  مکی سال در نشستی که اخیراً از طریق ویدئو کنفرانس در آن شرکت کرد، به همتایان آفریقایی خویش پیشنهاد کرد برای حمایت از کشورهای آفریقایی به ویژه پس از رفع بحران کرونا، بدهی‌های عمومی دولت های آفریقایی لغو گردد و بدهی‌های خصوصی نیز در مذاکره با شرکای خارجی تعدیل شود. این پیشنهاد با استقبال روسای جمهور آفریقایی مواجه شده است. به  دلیل شیوع ویروس کرونا در سنگال، دولت از همان روزهای نخست، وضعیت اضطراری اعلام کرد و همه مراسم رسمی از جمله جشن روز ملی را لغو کرد. به این ترتیب، روز ملی سنگال بر خلاف 59 سال گذشته به مدت 5 دقیقه در کاخ ریاست جمهوری با حضور رئیس جمهور و گارد ریاست جمهوری به صورت نمادین و صرفاً با به اهتزاز درآوردن پرچم سنگال انجام شد. وزیر امور خارجه و سنگالی‌های خارج کشور در یک نشست خبری اعلام کرد دولت سنگال 20 میلیون دلار برای دیاسپورای سنگال بودجه تخصیص داده است. وزیر خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر امکان انتقال اجساد قربانیان کرونا به سنگال، اعلام کرد این امر امکان پذیر نیست. اما نمایندگی‌های سنگال درکشورهای بحرانی، ترتیبی اتخاذ می‌کنند که افراد متوفی در قبرستان‌هایی منطبق با دین متوفیان دفن شوند.

 وضعیت خروج شهروندان خارجی از سنگال

ایالات متحده آمریکا اولین کشوری بود که پس از شیوع کرونا در سنگال، با اجاره هواپیما از اتیوپی ایرلاین و آمریکن دلتا، بیش از 700 شهروند خود را به آمریکا بازگرداند. به گفته سفارت آمریکا در محل، این افراد غالباً تاجر، دیپلمات، مبلغ و دو تابعیتی‌های سنگالی – آمریکایی و نیجریه ای – آمریکایی بوده اند. همچنین با افزایش شمار مبتلایان به کرونا، تا کنون 3500 فرانسوی، سنگال را ترک کرده اند. دولت فرانسه نیز با اجاره 4 هواپیما مبادرت به بازگرداندن بخشی از اتباع خویش نموده است. گفته می‌شود بخش عمده ای از این افراد، گردشگر بوده اند .شایان ذکر است، وزارت گردشگری و حمل و نقل هوایی سنگال در پی شیوع کرونا، همه پروازهای از مبدأ و به مقصد فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، بلژیک، پرتغال، تونس و الجزایر را از روز چهارشنبه 28 اسفند ماه 1398 به مدت 30 روز، ملغی اعلام کرده است. در حال حاضر به غیر از پروازهای چارتری و سفارشی جهت انتقال اتباع کشورهای مختلف و پروازهای حامل دارو و ملزومات پزشکی، هیچ پروازی از فرودگاه بلز جین (مهمترین فرودگاه سنگال) انجام نمی‌شود.

 

نیجریه:

ابراز همدردی وزیر مأموریت های ویژه و امور داخلی نیجریه با درگذشتگان ویروس کرونا در کشورمان

وزیر مأموریت های ویژه و امور داخلی نیجریه آقای جرج آکومه، طی نامه ای ضمن ابراز همدردی  با آسیب دیدگان و درگذشتگان ویروس کرونا، اقدامات کشورمان در خصوص جلوگیری از گسترش هر چه بیشتر این ویروس را تمجید نمود.

گامبیا:

اعلام وضعیت اضطراری در گامبیا

 به دنبال اعلام وضعیت اضطراری در گامبیا و لغو پروازهای بین المللی، یک شهروند انگلیسی که در آن کشور محصور شده است، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی از دولت انگلیس درخواست کرده امکان بازگشت وی و 200 شهروند انگلیسی محصور در گامبیا را فراهم کند.

 

دماغه سبز:

اعلام وضعیت اضطراری در دماغه سبز

در پی شیوع ویروس کرونا در کشور جزیره ای دماغه سبز، خورخه کارلوس فونسکا رئیس جمهور آن کشور، برای یک دوره 20 روزه وضعیت اضطراری اعلام کرده است. گفتنی است تا روز چهارشنبه 20 فروردین مجموعاً آزمایش 7 نفر مثبت اعلام شده است. یک مورد فوتی نیز گزارش شده است؛ نامبرده، مردی 62 ساله و از اتباع انگلیس بوده است.

 

بنین:

بنین امکانات برای محدود کردن(ایزوله) جمعیت خود ندارد

پاتریس تالون رئیس جمهور بنین  در روز یکشنبه 29 مارس گفت: بنین "امکانات مثل کشورهای ثروتمند" را ندارد تا اقدامات سختگیرانه ای را در زمینه مبارزه با گسترش Covid-19 انجام دهد. وی گفت: برای کاهش تحرک یا حصر، کشورهای ثروتمند مبالغی را در نظر می‌گیرند و ما منابع و امکانات کافی را نداریم. وی افزود اگر ما این تدابیر را اتخاذ کنیم همه مردم ما گرسنه خواهند ماند و اعتراض خواهند کرد. تا کنون (31 مارس)  9 مورد بیمار مبتلا به کرونا ویروس در بنین  ثبت شده است.

 کشور بنین 70 میلیارد دلار از بازار مالی  در خواست کرد

روز پنج شنبه مورخ دوآوریل 2020 اتحادیه مالی غرب آفریقا وامی‌به مبلغ سی میلیارد فرانک سیفا ( چهل و هفت میلیون یورو) به بنین پرداخت کرد. دولت بنین پس از دریافت وام مذکور وامی‌به مبلغ به مبلغ 70 میلیارد سیفا جهت پشتیبانی از صادرات به اتحادیه مذکور ارسال نمود. که با توجه به مقررات اتحادیه این  وام درخواستی  تا 6 مارس 2025 با نرخ سود آن 6٪ پرداخت خواهد شد.

 ثبت 7 مورد دیگر مبتلا به کرونا در بنین

تا کنون(31 مارس ) در بنین 8 مورد ابتلای بیماری کرونا تایید شده است اکنون، پس از ثبت 7 مورد جدید در تاریخ 1 آوریل 2020 به طور ناگهانی آمار بیماران به 13 مورد افزایش یافت. آخرین گزارش موجود سایت وزارت بهداشت بنین 13 مورد تأیید شده ، 12 مورد تحت درمان،  1 مورد معالجه شده می‌باشد.

 

سیرالئون:

فرمان عمومی رئیس جمهور سیرالئون جهت مقابله با شیوع ویروس کرونا (شماره 7)

رئیس جمهور سیرالئون در این بیانیه ضمن اشاره به قرنطینه سراسری قبلی کشور (تاریخ5-7آوری)، مقرارت جدید شامل برقراری محدودیت نسبی تردد از تاریخ 11 آوریل 2020 به مدت 14 روز را در چارچوب موارد زیر اعلام نمود:

  • منع رفت و آمد بین نواحی مختلف شهرها بجز در  مورد حمل و نقل کالا و خدمات ضروری؛
  • منع هرگونه رفت و آمد و تردد از ساعت 9 شب الی 6 صبح؛
  • کاهش ساعت کاری بخش های خصوصی و دولتی به صورت از ساعت 9 صبح تا 4 بعد از ظهر؛

لازم به ذکر است تاکنون 7 مورد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور تأیید شده که همگی تحت درمان می‌باشند.

 

توگو:

آخرین آمار مبتلایان به کرونا در توگو

براساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون 58 نفر به کرونا مبتلا شده اند که 28 نفر بهبود یافته و 3 نفر فوت کرده اند. به دستور دولت، بسته شدن مرزها نیز تا پایان آوریل (11 اردیبهشت) تمدید گردید.

 

لیبریا:

آخرین آمار مبتلایان به کرونا در لیبریا

تاکنون 14 نفر در لیبریا به کرونا مبتلا شده اند که 3 نفر بهبود یافته و 3 نفر فوت کرده اند.

 

اتحادیه آفریقا:

تماس تلفنی رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا با رئیس صندوق بین المللی پول

موسی فکی، رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا روز سه شنبه 19 فروردین 99 در تماسی تلفنی با خانم کریستینا جیورجیوا رئیس صندوق بین المللی پول در خصوص شرایط اقتصادی به وجود آمده ناشی از شیوع بیماری کرونا گفتگو و تبادل نظر نمود. فکی در این تماس از عواقب ناگوار شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد قاره آفریقا ابراز نگرانی نمود و خواستار تسریع در ارائه بسته حمایتی صندوق بین المللی پول به منظور پشتیبانی از اقتصاد کشورهای آفریقایی شد.

 حمایت کامل اتحادیه آفریقا از مدیریت رئیس سازمان بهداشت جهانی

این حمایت واکنشی در قبال تهدید و انتقاد روز چهارشنبه 2۰ فرودین ماه 99 رئیس جمهور آمریکا در خصوص مدیریت سازمان جهانی بهداشت بود. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده در نشست خبری روزانه کاخ سفید با انتقاد شدید از مدیریت سازمان جهانی بهداشت در مبارزه با شیوع ویروس کرونا تهدید کرد کمک­های مالی این کشور به این نهاد بین­المللی را قطع می­کند. وی سازمان جهانی بهداشت را به همسویی با چین متهم کرد و گفت آن­ها فرصت هشدار درباره خطر شیوع ویروس کرونا به جامعه جهانی را از دست دادند .رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا در این خصوص اظهار داشت؛ در حال حاضر تمرکز جامعه جهانی باید بر روی مبارزه جمعی با Covid19 به عنوان یک تهدید فراگیر متمرکز باشد. زمان پاسخگویی فرا خواهد رسید. شایان ذکر است روسای جمهور آفریقای جنوبی، نیجریه و اتیوپی نیز از عملکرد آقای آدهانوم بر سازمان جهانی بهداشت، حمایت نمودند.

 برگزاری نشست وزرای اقتصاد اتحادیه آفریقا

جهت بررسی پیامدهای ویروس کرونا مجمع وزرای اقتصاد اتحادیه آفریقا موسوم به F15 روز پنج شنبه 21 فروردین ماه 99 به صورت ویدئو کنفرانس با حضور ریچارد هریسون، کمیسیونر امور اقتصادی، خانم امیرا اِلفادی، کمیسیونر امور اجتماعی اتحادیه آفریقا و خانم وِرا سانگوِی، دبیر اجرائی کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای آفریقا، برگزار شد. در نشست مذکور در خصوص آثار و پیامدهای مخرب 19 -Covid بر اقتصاد کشورهای قاره آفریقا و راه­های کنترل آن از جمله نیاز به 1۰۰ میلیارد دالار محرک مالی، حمایت از بخش خصوصی، بهره برداری از کانال های تجاری موجود و بخشش بدهی‌های خارجی، گفتگو و تبادل نظر شد. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما