معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۳۹۸/۱۰/۰۹- ۰۸:۳۱ - مشاهده: ۴۰۴

وضعیت صنعت هتل داری ازبکستان

در سایۀ اصلاحات آقای شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان در سه سال اخیر، گردشگری و توجه به زیرساخت این حوزه به یکی از اولویت های اقتصادی این کشور تبدیل گردیده است. بنا بر آمار منابع دولتی ازبکستان، در سال 2018 تعداد 5 میلیون و 400 هزار گردشگر از این کشور بازدید نمودند که دو برابر سال 2017 می‌باشد.  در سال 2018 میلادی درآمد ازبکستان از گردشگری یک میلیارد دلار بود و در سال 2019 به یک میلیارد و 300 میلیون دلار رسیده است. مقامات این کشور در نظر دارند میزان جذب گردشگران خارجی در سال 2025 را به 12 میلیون نفر در سال برسانند.

امکانات و ظرفیت های زیر ساختی ازبکستان از جمله خدمات رفاهی و هتل ها، حمل و نقل و ...پاسخگوی ورود تعداد زیاد گردشگران نیست و مقامات این کشور به دنبال جذب سرمایه گذاری‌های خارجی جهت توسعه زیرساخت های این بخش هستند. با افزایش تعداد توریست ها در ازبکستان جذابیت سرمایه گذاری به صنعت توریسم،هتل داری و ساختمانی هتل ها افزایش یافته است. دولت در نظر دارد تا آخر سال جاری تعداد اتاق های هتل ها را 20 درصد افزایش داده و به 50 هزار برساند. در حال حاضر 1100 هتل و مهامنسرا در ازبکستان فعال هستندو این کشور در نظر دارد تا سال 2025 تعداد هتل ها را به 3000 و تعداد اتاق ها در این هتل ها را به 130 هزار برساند.

اقدامات و اصلاحات ازبکستان در حوزه گردشگری و توسعه زیرساخت های آن با استفاده از تجربه و راهنمایی‌های مشاوران خارجی به ویژه مشاورانی از کشور ترکیه صورت می‌گیرد. در نتیجه اقدامات و اصلاحات صورت گرفته میزان ساخت هتل در این کشور رشد قابل ملاحظه داشته و این روند همچنان تداوم دارد.  میانگین ساخت هتل در سال های 2017 الی 2018 به طور متوسط حدود 100 هتل در سال گزارش شده و این میزان به 170 هتل در سال 2019 افزایش پیدا کرده است. همچنین چند برند و شرکت معروف هتل داری در ازبکستان مشغول به فعالیت هستند و هتل های 4 و 5 ستاره در تاشکند، بخارا، سمرقند و خیوه در دست احداث دارد؛ از جمله این برندها می‌توان به هتل های زنجیره ای هیلتون، شرکت های ترکیه ای، شرکت های آلمانی و همچنین احداث هتل حلال در سمرقند توسط شرکت اندونزیایی sahid group اشاره کرد.

ازبکستان با هدف گسترش و بهبود کیفیت خدمات هتلداری و معرفی برنامه‌های ملی و بین المللی در صنعت هتلداری انجمن هتلداران ازبکستان را نیز ایجاد نموده است.

بنا بر اعلام کمیته دولتی گردشگری ازبکستان، دولت این کشور جهت احداث هتل بیش از 20 نوع امتیاز و تسهیلات از جمله معافیت مالیاتی، معافیت از عوارض گمرکی هنگام ورود مصالح ساختمانی و تجهیزات جهت احداث هتل، تخصیص بودجه دولتی به سرمایه گذاران اعطا می نماید. 

در زمینه توسعه صنعت هتلداری ، کابینه وزرای این کشور در 27 می سال 2019 مصوبه ای با عنوان« ایجاد شرایط مساعد جهت توسعه بیش از پیش فعالیت صنعت هتلداری»  مقرراتی در خصوص تخصیص بودجه جهت جبران قسمتی از مخارج سرمایه گذاران برای احداث و تجهیز هتل های جدید و تامین مالی این شرکت ها مطابق با قراردادهای فرانشیزی Franchising به تصویب رساند. بر این اساس میزان بودجه اختصاصی دولت جهت کمک به جبران بخشی از مخارج سرمایه گذاران و دیگر شرکتها برای احداث و تجهیز هتل های جدید به شرح ذیل میباشد:

  • ۴۰ میلیون صوم (حدود4210 دلار) برای هر اتاق هتل ۳ ستاره
  • ۶۵ میلیون صوم (حدود6842 دلار) برای هر اتاق هتل ۴ ستاره

البته تخصیص یارانه سرمایه گذاری برای هتل های که در فاصله زمانی  ۵ ژانویه سال ۲۰۱۹ لغایت ۱ ژانویه سال ۲۰۲۲ به بهره برداری برسند، صورت می‌گیرد. سرمایه گذاران برای دریافت یارانه باید به کمیته دولتی توسعه گردشگری مراجعه نمایند. همچنین بر اساس این مصوبه میزان یارانه بخشی از مخارج شرکت های دارنده حق بهره برداری  برندهای این هتل ها  از بودجه دولت به شرح ذیل در نظر گرفته شده است:

  • ۵۰ هتل اول ۳ ستاره – سالانه معادل ۲۰۰ دلار آمریکا برای هر اتاق
  • ۳۰ هتل اول ۴ ستاره – سالانه معادل ۴۰۰ دلار آمریکا برای هر اتاق

تامین مالی پس از اعتبار سنجی قرارداد حق امتیاز با یکی از برندهای هتلداری معروف و معتبر جهانی (که در فهرست 50 برند برتر هتلداری و یا فهرست هتل های که از طرف شورای هماهنگی توسعه گردشگری اعلام می‌شود) در طول سه سال صورت می‌گیرد. حجم کل تامین مالی شرکتهای  دارنده حق بهره برداری بیش از معادل ۱۰ میلیون دلار آمریکا نمی‌باشد.

اطلاعات در مورد زمین و ساختمان‌هایی که برای احداث هتل ها اختصاص داده شده در  وبسایت های وزارت سرمایه گذاری و تجارت خارجی،  کمیته دولتی توسعه گردشگری و اتاق بازرگانی و همچنین سایت "E-IJRO AUKSION" ارایه می‌گردد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما