معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

اخبار اقتصادی گینه کوناکری

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور گینه کوناکری در هفته دوم آبان ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی عراق - کربلا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی عراق (کربلا) در هفته چهارم فروردین 1401 مندرج در رسانه‌های این استان به شرح زیر ارائه می‌گردد.

اخبار اقتصادی ایتالیا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی ایتالیا در هفته چهارم دی ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

اخبار اقتصادی عراق (کربلا)

گزیده اخبار اقتصادی عراق (کربلا) در هفته اول شهریورماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

طرح 50 میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول برای مقابله با کرونا

در حال حاضر، شرایط واکسیناسیون کرونا در کشورهای در حال توسعه از نظر جنبه‌های حمایت از حیات، سرمایه انسانی و بهبود وضعیت اقتصادی بحرانی است. این بحران باعث افزایش نابرابری شده و بدون دسترسی به امکانات واکسیناسیون، این فاصله طبقاتی بیشتر خواهد شد. بر اساس اعلام دیوید مالپاس رییس بانک جهانی دسترسی به واکسن کرونا یک عامل کلیدی است که به کشورها در بهبودی کمک می‌کند.

سلامت الکترونیک (E-Health) در سوئد

سوئد یکی از کشورهای پیشرو در حوزه سلامت الکترونیک ( Ehealth ) است. این سیستم با استفاده از فرصت‌های بخش دیجیتال و اینترنتی به صورت هدفمند در حال توسعه بوده  و سالانه سرمایه‌گذاری‌های زیادی در این حوزه انجام می‌شود. هم اکنون نسخه‌های کاغذی حذف شده و تقریبا 99 درصد نسخه‌ها الکترونیکی است و بیمار می‌تواند با مراجعه به تمام داروخانه‌های سوئد و با نشان دادن کارت ملی، مطابق نسخه ای که از طریق سیستم الکترونیک برای داروخانه قابل مشاهده است داروی خود را دریافت نماید.  پرونده‌های پزشکی اکنون الکترونیکی هستند و قرارهای پزشک نیز از طریق اینترنت رزرو می‌شود. امروزه بیش از 50 درصد مردم سوئد از خدمات مراقبت های بهداشتی دیجیتال از رزرو وقت ملاقات به صورت آنلاین تا استفاده از برنامه‌های تلفن همراه در حوزه مراقبت های بهداشتی ، استفاده می‌کنند. شرکتهای و اپلیکیشن‌های متعددی در این حوزه  فعال بوده  که برخی از آنها عبارتند از : Doktor.se. , Kry , Doktor24 که بعضا در اروپا نیز فعالند. آژانس دولتی سلامت الکترونیک (Swedish eHealth Agency) مسئول ایجاد، هدایت، نگهداری و بهره‌برداری از سامانه‌های سلامت الکترونیک و هماهنگی ابتکارات دولت در حوزه سلامت الکترونیک است. «برنامه سلامت الکترونیک 2025 سوئد» یکی از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌روی دولت برای یکپارچه‌سازی فعالیتهای حوزه ehealth، جهت دستیابی به جایگاه برتر در سطح جهانی و دسترسی به برابری جنسیتی، مراقبت‌های بهداشتی موثرتر، امن‌تر و  رفاه برابر است.

تعیین کیفیت هوا از طریق هوش مصنوعی در هلسینکی

محققان دانشگاه هلسینکی، اخیراً توانسته‌اند با استفاده از هوش مصنوعی به طور مقرون به صرفه و کارآمد، کیفیت هوا را اندازه‌گیری کنند. این محققان روش جدیدی را توسعه داده‌اند که امکان جمع‌آوری داده‌ها در زمینه کیفیت هوا در مراکز شهری را به روشی مؤثرتر و کم‌هزینه‌تر از قبل فراهم می‌آورد. پیشرفت مهم دانشمندان در این زمینه می‌تواند نقش مهمی در رشد آینده هلسینکی ایفا کند چرا که به طراحان و متخصصان پایتخت کمک می‌کند بدون صرف هزینه‌های بیشتر، به پاکسازی و ایمن‌سازی شهر بپردازند. آن‌ها از هوش مصنوعی در رویکرد جدید خود برای اندازه‌گیری کیفیت هوا بهره گرفته و از این طریق، به هوشمندسازی هر چه بیشتر پایتخت فنلاند کمک زیادی نموده اند.

فنلاند در خرید واکسن ویروس کووید 19 در چه مرحله ای قرار دارد؟

در حال حاضر هیچ واکسنی علیه ویروس کرونا (SARS-CoV-2) وجود ندارد. بیش از 200 نامزد واکسن در تلاش برای تولید این واکسن هستند که از میان آن‌ها، دو شرکت از فنلاند هستند. فنلاند برای دستیابی به واکسن ویروس کرونا، به موافقتنامه مشترک اتحادیه اروپا برای خرید واکسن ویروس کرونا و همچنین به کوواکس(Covax) که مکانیزم بین المللی برای اطمینان از دسترسی عادلانه به واکسن‌ها می‌باشد، پیوسته است. علی رغم این اعلام کرده بعداً تصمیم خواهد گرفت که آیا واکسن‌های احتمالی را طریق مکانیسم کوواکس خریداری کند یا خیر. این کشور با اینحال اعلام کرده که واکسن‌هایی را که در روند خرید مشترک اتحادیه اروپا، در حال مذاکره هستند، از طریق کوواکس خریداری نکند. اتحادیه اروپا در تلاش است واکسن ویروس کرونای مورد نیاز کشورهای عضو را تامین کند. کمیسیون اروپا در این راستا، قبلا با شرکت بریتانیایی-سوئدیِ «آسترازنکا» و نیز شرکت بریتانیایی «جی اس کی» و شرکت چند ملیتی «سانوفی» فرانسه قرارداد هایی را امضا کرده و به تازگی نیز مذاکرات مقدماتی برای سفارش نهایی واکسن به شرکت‌های بیوتک و کیورواکِ آلمان، فیزر آمریکا و مدرنا در ایالات متحده را به پایان رسانده است. کمیسیون اروپا روز پنجشنبه گذشته نیز از تایید قرارداد پیش خرید واکسن کرونا خبر داد و تصریح کرد که برای ثبت سفارش رزرو واکسن با یکی از شرکت‌های زیرمجموعه «جانسون‌اند‌جانسون»، کمپانی آمریکایی و چند ملیتی تولید وعرضه کننده دارو به توافق رسیده است.

کرونا و فرصت‌های تعاملی ایران و کشورهای آفریقایی

ویروس کووید 19 (COVID-19) گونه‌ای جدید از ویروس‌های خانواده کروناست که براساس آخرین شواهد، اواخر سال 2019 میلادی در چین مورد شناسایی قرار گرفت و در شهر ووهان شیوع پیدا کرد. سپس با انتقال به سایر کشورها و مناطق جهان، این روزها میهمان ناخوانده و موجب هراس و آزار شهروندان در 212 کشور و قلمرو سرزمینی است. براساس آمارهای اعلامی دولت‌ها، تاکنون چندین میلیون نفر در جهان به کرونا مبتلا شده و بیش از یک میلیون نفر نیز بر اثر این بیماری از دنیا رفته‌اند. در همین رابطه سایر قاره‌های جهان، آفریقا نیز امروز مورد هجمه کرونا قرار گرفته و از میان 54 کشور و 4 قلمرو وابسته این قاره، تاکنون ده‌ها هزار مورد ابتلا در ۵3 کشور و 2 منطقه و قلمرو وابسته آفریقایی ثبت شده است که از این میزان، چند هزار نفر جان خود را از دست داده‌‌‌اند. این نوشتار با بررسی موضوع شیوع کرونا و وضعیت بهداشتی و درمانی آفریقا برای مقابله با آن و همچنین ارزیابی توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا، به بررسی فرصت‌های تعاملی ایران و کشورهای آفریقایی متأثر از این شرایط می‌پردازد.

اخبار اقتصادی ترکمنستان (مرو، هفته پایانی شهریور ماه 1399)

اهم اخبار اقتصادی داخلی و خارجی ترکمنستان در هفته پایانی شهریور ماه 1399 که در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور منتشر شده به شرح ذیل ارائه می‌گردد.