معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

مقاله روزنامه سوئدی در انتقاد شدید از تحریم های آمریکا

روزنامه افتون بلادت سوئد در تاریخ 6 آوریل 2021 ( برابر با 17 فروردین 1400)، در مقاله ای به قلم نویسنده مشهور، آقای گوران تربورن Göran Therborn با عنوان «اخلاق، ریاکاری و تمایل به زجردادن دیگران» به موضوع کاربرد ابزار ضدانسانی «تحریم ها» در سیاست خارجی کشورهای غربی پرداخته است. برگردان خلاصه این مقاله درباره تحریم های ضد انسانی کشورهای غربی علیه کشورهای دیگر، از جمله کشورمان ،به شرح زیر است:

اخبار اقتصادی فرانسه (هفته اول فروردین 1400)

اخبار اقتصادی فرانسه در هفته اول فروردین ماه 1400 که در رسانه‌های این کشور منتشر گردیده به شرح زیر است :

ایالات متحده خواستار توقف فوری ساخت خط لوله گاز نورد استریم ۲ شده است

گزارش روزنامه سایت درباره فشار آمریکا به کشورهای اروپایی برای توقف پروژه نورد استریم 2، تحت عنوان: «ایالات متحده خواستار توقف فوری ساخت خط لوله گاز نورد استریم ۲ شده است» در ارتباط با ساخت خط لوله گاز نورد استریم 2 که تقریباً به پایان رسیده است و لوله گذاری در دریای بالتیک پس از تقریباً یک سال تعلیق به دلیل تحریم های آمریکا، مجدداً از ماه دسامبر از سر گرفته شد، در ادامه آمده است.

آمریکای بایدن، اولین قدرت اقتصادی جهان!

در مقاله فرانسوی برگرفته از لوموند تحت عنوان" آمریکای جو بایدن دوباره خود را برای تبدیل شدن به اولین قدرت اقتصادی جهان آماده می‌کند. " آمده است؛ "آمریکا در دوران ریاست جمهوری جو بایدن برای دفاع از رتبه خود به عنوان قدرت اقتصادی پیشرو در جهان آماده می‌شود. " ... برگردان این مقاله در پی خواهد آمد .

قانون آگوا و روابط اقتصادی ماداگاسکار و آمریکا

AGOA (قانون رشد و فرصت آفریقا) همانطور که از نام آن پیداست قانونی درباره رشد و امکان اقتصادی در قاره آفریقاست که در تاریخ18 می سال 2000 توسط کنگره آمریکا به تصویب رسید و رسماً توسط کلینتون اعلام شد. این قانون به کشورهای جنوب صحرای آفریقا اجازه می دهد بدون پرداخت عوارض گمرکی محولات تولیدی خود را به بازار آمریکا صادر کنند. اصطلاح AGOA همچنان یکی از موضوعات داغ در همکاری آفریقا با ایالات متحده است، اما بسیاری آن را اشتباه گرفته یا آن را فقط به صادرات پارچه و لباس به بازار آمریکا محدود می‌کنند.

مشارکت مالی آمریکاو ژاپن در صندوق سرمایه گذاری اندونزی

درجریان سفر اخیرهیئت اقتصادی و تجاری اندونزی به آمریکا بریاست آقای لهوت پانجایتان وزیر هماهنگی اموردریایی وسرمایه گذاری اندونزی قرارداد مشارکت 2 میلیارد دلاری شرکت مالی توسعه بین المللی آمریکا (USIDFC) درصندوق سرمایه گذاری اندونزی که ازآن بعنوان"سازمان سرمایه گذاری اندونزی" نیز یاد می‌شود، به امضاء طرفین رسید .

مشارکت جامع اقتصادی در آسیا؛ زنگ خطری برای اروپا

ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، مناسبات سیاسی و اقتصادی اروپا با دیگر کشورهای جهان را به شدت تحت تاثیر قرار داد. در دوره‌ای چهارساله، اروپا، جهان و عرصه سیاست بین‌المللی شاهد مجموعه‌ای از رویدادها و تصمیم‌گیری‌های ماجراجویانه از سوی ترامپ بود. خروج از معاهدات بین‌المللی و بی‌ارزش جلوه دادن روح همکاری بین‌المللی با خروج از پیمان آب و هوایی پاریس، پایان همکاری با یونسکو در کنار خروج این کشور از برجام و تحمیل تعرفه‌های گزاف گمرکی به واردات محصولاتی از چین و اروپا از دیگر اقدامات دولت آمریکا در این دوره بود. دخالت‌های امریکا در همکاری‌های اقتصادی و فناوری اروپا با چین و همزمان کارشکنی در روند تلاش اروپا برای بازنگاهداشتن کانال سیاسی و اقتصادی با ایران، پیامدهای سیاسی و اقتصادی زیادی برای اروپا بر جای گذاشت.

میزگرد تجاری و سرمایه گذاری آمریکا-آفریقای جنوبی

رئیس جمهور آفریقای جنوبی آقای سیریل رامافوزا و نمایندگان سه سازمان بزرگ تجاری ایالات متحده، روز سه شنبه 10 نوامبر 2020 در میزگرد تجاری و سرمایه گذاری آمریکا-آفریقای جنوبی بصورت مجازی حضور یافتند.

تحلیل ابتکار عمل کمربند-راه چین از منظر استراتژی ایالات متحده در افغانستان

طبق گزارش بنیاد نیلسون، در تمام گفتگوها پیرامون ابتکار عمل کمربند- راه (بی.آر.آی) و کریدور اقتصادی چین-پاکستان (سیپک) به عنوان یکی از زیرپروژه‌های اصلی آن، احتمال گسترش این کریدور به سمت افغانستان، مطرح است. گفتگو دربارۀ تحقق این گمانه‌زنی‌ها، نیازمند مقدمات فراوانی است. در ادامه و بر اساس گزارش بنیاد نیلسون، این مقدمات را بر اساس دشواری فراهم‌سازی آنها، از آسان به سخت، در نوشتار ذیل فهرست گردیده است .

روابط تجاری ایالات متحده – آفریقا در دوران ترامپ

بررسی مقایسه‎ای روابط تجاری ایالات متحده – آفریقا در دوران اوباما و ترامپ گرچه بیانگر رویکردی تجارت و توسعه محور از جانب اوباماست که خود را در ابتکارات متعددی که از سوی وی ارائه شده متبلور می سازد ولی آنچه مهم تر بنظر می رسد متغیرهای اقتصادی در سطح بین الملل است که بر میزان روابط تجاری در این دو دوره تاثیر گذار بوده است. دولت ترامپ که در ابتدای امر به بی توجهی و بی علاقگی نسبت به قاره آفریقا متهم شده بود ولی در نهایت با رونمایی از ابتکار رونق آفریقا سیاست تجاری خود در رابطه با این قاره را تا حدودی مشخص ساخت. پیشتر روابط تجاری ایالات متحده و آفریقا در دوران اوباما و در اینجا روابط در دوران ترامپ مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛