معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۲/۲۱- ۱۳:۲۱

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته سوم اردیبهشت 1404 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

نگرانی‌های هیئت پارلمانی در مورد توسعه بندر گوادر

یک هیئت پارلمانی نگرانی خود را در مورد سرعت پایین توسعه بندر گوادر و استفاده کم از بودجه توسط وزارتخانه‌های مختلف ابراز کرد. با وجود اهمیت استراتژیک گوادر، این بندر همچنان مورد استفاده قرار نگرفته است و سال گذشته تنها چهار کشتی در آن پهلو گرفته‌اند، در حالی که این تعداد در سال 2009، 70کشتی بود. این کمیته خاطرنشان کرد که بندر چابهار ایران که پس از گوادر ساخته شده است، اکنون کاملاً عملیاتی است، در حالی که گوادر همچنان غیرفعال است. این هیئت به دنبال گزارش‌هایی در مورد تأخیر در پروژه‌ها بود، هزینه‌های بالای بندر را زیر سوال برد و بر لزوم اولویت‌بندی نیازهای اساسی مانند تأمین آب بر گردشگری در این شهر بندری تأکید کرد.

https://www.dawn.com/news/1911289/lawmakers-ask-reasons-for-delay-in-gwadar-projects

ذخایر ارزی پاکستان افزایش یافت

ذخایر ارزی پاکستان تا تاریخ9 مه با 71میلیون دلار افزایش به 10.4 میلیارد دلار رسیده است و کل ذخایر این کشور 15.613میلیارد دلار است که شامل 5.2 میلیارد دلار در اختیار بانک‌های تجاری می‌شود. علاوه بر این، بانک مرکزی پاکستان در 13مه 1.023میلیارد دلار از صندوق بین‌المللی پول تحت برنامه تسهیلات صندوق توسعه‌یافته (EFF) دریافت کرد که در ذخایر هفته منتهی به 16مه منعکس خواهد شد.

https://www.dawn.com/news/1911283/sbp-foreign-exchange-reserves-up-71

قیمت طلا با 2درصد کاهش به پایین‌ترین حد یک ماهه رسید

قیمت طلا روز چهارشنبه بیش از 2 درصد کاهش یافت و به پایین‌ترین حد یک ماهه خود یعنی 3181.62دلار در هر اونس رسید، زیرا افزایش خوش‌بینی تجاری، ریسک‌پذیری را افزایش داد و منجر به تغییر جهت سرمایه‌گذاران از شمش شد. معاملات آتی طلای ایالات متحده نیز با 1.8 درصد کاهش به 3188.3 دلار رسید، زیرا افزایش قیمت جهانی ناشی از کاهش تعرفه‌های ایالات متحده و چین باعث اصلاح قیمت طلا شد.

https://www.dawn.com/news/1911144/gold-hits-lowest-level-in-a-month

دولت در حال بررسی اعمال هزینه اضافی 75 میلیارد روپیه‌ای بر فرآورده‌های نفتی است

دولت در حال بررسی اعمال هزینه اضافی 4.12 روپیه‌ای به ازای هر لیتر بر فرآورده‌های نفتی است که منجر به تأثیر سالانه حدود 75 میلیارد روپیه‌ای خواهد شد و به نفع شرکت‌های بازاریابی نفت، پالایشگاه‌ها و فروشندگان خواهد بود. این اقدام ممکن است مصرف‌کنندگان را از تخفیف احتمالی قیمت‌ها که پیش‌بینی می‌شد به دلیل کاهش قیمت‌ها در بازار بین‌المللی 3.5تا 7 روپیه در هر لیتر کاهش یابد، محروم کند. دولت همچنین پیشنهاد اعمال مالیات عمومی فروش بر فرآورده‌های نفتی با نرخ 3 تا 5روپیه در هر لیتر از اول ژوئیه را مطرح کرده است.

https://www.dawn.com/news/1911148/citizens-may-bear-brunt-of-extra-costs-on-fuel-prices

پاکستان در بودجه آینده مالیات بر واردات 120میلیارد روپیه کاهش می‌دهد.

دولت تصمیم گرفته است که در بودجه آینده، مالیات بر واردات به ارزش 120۰ میلیارد روپیه را به طور قابل توجهی کاهش دهد، با هدف باز کردن اقتصاد به روی رقابت خارجی. این طرح که توسط نخست وزیر شهباز شریف تأیید شده است، تعرفه‌ها را از پنج به چهار کاهش می‌دهد و حداکثر نرخ تعرفه 15درصد تعیین می‌شود. تأثیر درآمد این طرح طی پنج سال 512 میلیارد روپیه تخمین زده می‌شود که 120 میلیارد روپیه آن در سال اول خواهد بود. هدف از این اقدام، افزایش صادرات با کاهش تعرفه‌ها بر نهاده‌های واسطه‌ای و کالاهای سرمایه‌ای است.

https://tribune.com.pk/story/2545908/govt-set-to-cut-import-taxes

پاکستان 1.023میلیارد دلار از صندوق بین‌المللی پول دریافت کرد

بانک مرکزی پاکستان (SBP) پس از اتمام موفقیت‌آمیز اولین بررسی برنامه تسهیلات صندوق بین‌المللی پول (EFF)، دومین بخش از 1.023میلیارد دلار را دریافت کرد. انتظار می‌رود این جریان نقدینگی، ذخایر ارزی پاکستان را تقویت کند، از ثبات ارزی حمایت کند و اعتماد سرمایه‌گذاران را افزایش دهد و در عین حال، حمایت‌های خارجی بیشتری را نیز فراهم کند.

https://tribune.com.pk/story/2545930/sbp-receives-11b-second-imf-tranche

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما