آمار تولید گوشت قرمز در ترکیه، ۲۰۲۴
تولید گوشت قرمز نرکیه در سال ۲۰۲۴ با ۱۱.۷ درصد کاهش به ۲ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۸۹۵ تن رسیده است.
برآورد تولید گوشت قرمز با ضرب «تعداد دامهای ذبح شده از جمعیت داخلی» و «تعداد دامهای ذبح شده از واردات» محاسبه شده با «نسبت قدرت کشتار دام» {(Butchery Power Ratio) که بر اساس دادههای جمعیتی به دست آمده از تحقیقات تولید دام در شرکتهای کشاورزی تعیین شده است}، در میانگین وزن لاشهها به دست میآید.
بر این اساس، تخمین زده میشود که تولید گوشت قرمز که در سال ۲۰۲۳ به میزان ۲ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۷ تن بود، در سال ۲۰۲۴ با ۱۱.۷ درصد کاهش به ۲ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۸۹۵ تن برسد. در این زمینه، تولید گوشت گاو نسبت به سال قبل ۱۱.۲ درصد کاهش یافته و به ۱ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۴۲ تن، تولید گوشت گوسفند با ۱۰.۵ درصد کاهش به ۵۰۹ هزار و ۵۳۹ تن، تولید گوشت بز با ۲۲.۸ درصد کاهش به ۹۹ هزار و ۵۳۲ تن و تولید گوشت گاومیش با ۱۰.۴ درصد کاهش به ۱۳ هزار و ۷۸۱ تن رسیده است.
تولید گوشت قرمز و نرخ تغییر، 2024، 2023

وقتی تخمینهای تولید گوشت قرمز برای ده سال گذشته بررسی میشود، مشاهده میشود که کل تولید گوشت قرمز در سال ۲۰۱۵ به میزان ۱ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۱۸ تن و در سال ۲۰۲۴ به میزان ۲ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۸۹۵ تن بوده است.
میزان تولید گوشت قرمز، ۲۰۱۵-۲۰۲۴

در حالی که ۷۰.۱٪ از تولید گوشت قرمز در سال ۲۰۲۳ گوشت گاو، ۲۳.۹٪ گوشت گوسفند، ۵.۴٪ گوشت بز و ۰.۶٪ گوشت گاومیش بود، در سال ۲۰۲۴ این میزان به ۷۰.۴٪ گوشت گاو، ۲۴.۲٪ گوشت گوسفند، ۴.۷٪ گوشت بز و ۰.۷٪ گوشت گاومیش رسید.
توزیع تولید گوشت قرمز بر اساس گونههای جانوری، ۲۰۲۳، ۲۰۲۴

________________________________________________________________
توضیحات : روش "نسبت قدرت کشتار دام" برای برآورد تولید گوشت قرمز استفاده شد. نسبت حیوانات ذبح شده برای تولید گوشت در یک جمعیت حیوانی در طول یک سال به تعداد حیوانات در ابتدای سال به عنوان "نسبت قدرت کشتار دام (SPR)" تعریف میشود. نسبتهای جمعیتی مورد نیاز برای محاسبه SPR (میزان تولد، میزان تولد زنده، میزان بقا تا سن کشتار و میزان مرگ و میر در دام های پیر) از بررسی تولید دام شرکتهای کشاورزی (TIHA) که از سوی موسسه آمار ترکیه (توئیک) از سال 2020 بر روی بیش از 40 هزار شرکت کشاورزی انتخاب شده از طریق نمونهگیری اجرا شد، به دست آمد. تعداد حیوانات ابتدا و انتهای دوره بر اساس دادههای سیستم اطلاعات آماری (SIS) که از سوی وزارت کشاورزی و جنگلداری گردآوری و از سوی موسسه آمار ترکیه (توئیک) منتشر شده است، محاسبه شد.
در نتیجه، تعداد کل حیوانات ذبح شده از جمعیت داخلی آنها که با روش "نسبت قدرت کشتار دام (SPR)" محاسبه شده بود و تعداد حیوانات ذبح شده از واردات، در میانگین وزن لاشه ضرب شد تا تولید گوشت قرمز تخمین زده شود. اطلاعات وزن لاشه از بررسی آمار کشتارگاهها که ماهانه از سوی موسسه آمار ترکیه (توئیک) برای کشتارگاهها و TİHA انجام میشود، به دست آمد.
منبع : موسسه آمار ترکیه (توئیک) Tuik