معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۱/۳۱- ۱۰:۱۶

اخبار اقتصادی غنا و توگو

گزیدۀ اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای غنا و توگو در هفتۀ چهارم فروردین ۱۴۰۴ مندرج در رسانه‌های این کشورها به شرح ذیل ارائه می‌گردد.

جمهوری غنا

افزایش تعرفه‌های آب و برق در غنا

۱۲ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، کمیسیون تنظیم خدمات عمومی غنا (PURC) طی بیانیه‌ای اعلام کرد که از تاریخ ۳ می ۲۰۲۵، تعرفه برق به طور متوسط ۱۴.۷۵ درصد و تعرفه آب ۴.۰۲ درصد افزایش خواهد یافت. این تصمیم در چارچوب بررسی سه ‌ماهه تعرفه‌‌ها برای نیمه اول سال ۲۰۲۵ اتخاذ شده است. به گفته PURC، این افزایش ناشی از عوامل مختلفی از جمله نرخ ارز، نرخ تورم، هزینه سوخت (به ویژه گاز طبیعی) و ترکیب تولید برق آبی-حرارتی است. همچنین، این کمیسیون قصد دارد ۵۰ درصد از بدهی معوقه شرکت‌های خدمات عمومی (معادل ۹۷۶ میلیون سدی) را جبران کند. کمیسیون تنظیم خدمات عمومی غنا تأکید کرد که این افزایش برای جلوگیری از اختلال در خدمات عمومی ضروری است و برای کاهش اثرات منفی بر مصرف‌کنندگان، مابقی بدهی در طول سال ۲۰۲۵ تسویه خواهد شد.

بهبود یک پله‌ای رتبه غنا در میان کشورهای دارای پایین‌ترین قیمت سوخت در آفریقا

۱۳ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، بر اساس جدیدترین گزارش وب سایت Global Petrol Prices، غنا در آوریل ۲۰۲۵ با میانگین قیمت ۱.۰۲۹ دلار برای هر لیتر بنزین، جایگاه خود را در میان کشورهای آفریقایی با کمترین قیمت سوخت از رتبه سیزدهم به دوازدهم ارتقا داد. در سطح جهانی نیز این کشور هم ‌اکنون در جایگاه چهل ‌و هشتم قرار دارد. در این رده‌ بندی، لیبی با قیمت ۰.۰۲۷ دلار در صدر کشورهای آفریقایی و جهان جای گرفته است. آنگولا با ۰.۳۲۸ دلار و مصر با ۰.۳۳۱ دلار به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم آفریقا را به خود اختصاص داده‌‌اند. الجزایر، نیجریه، سودان، تونس، اتیوپی و لیبریا نیز در رده‌های بعدی قرار دارند. بر اساس داده‌های شرکت ملی نفت غنا (NPA)، در ماه جاری، متوسط قیمت هر لیتر بنزین با ۲ درصد افزایش به ۱۵.۲۰ سدی، گازوئیل با ۱.۱ درصد افزایش به ۱۵.۳۵ سدی و قیمت هر کیلوگرم گاز مایع (LPG) با ۰.۳ درصد کاهش به ۱۷.۳۰ سدی رسید.

واردات سالانه ۴۰۰ میلیون دلاری مرغ توسط غنا

۱۴ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، رئیس‌جمهور غنا، در مراسم آغاز به کار برنامه Feed Ghana در تکیمان واقع در منطقه شرق بونو، از برنامه خودکفایی در تولید مرغ رونمایی کرد. جان درامانی ماهاما اظهار داشت که دولت در نظر دارد تا با حمایت از ۵۴ تولید کننده داخلی از طریق این برنامه، ظرفیت تولید ۴ میلیون قطعه مرغ (معادل ۱۰ هزار تن) را در کشور ایجاد نماید. برنامه Feed Ghana با پنج محور کلیدی شامل توسعه بخش دامپروری (گاو، بز و گوسفند)، افزایش تولید غلات و حبوبات (ذرت، برنج، سویا)، پروژه سبزیجات Yeredua، کشاورزی نهادی (مدارس و سازمان‌ها) و طرح احیای مرغداری Nkoko Nketenkete طراحی شده است. رئیس‌جمهور تأکید کرد که این برنامه قادر است وابستگی ۴۰۰ میلیون دلاری به واردات مرغ را کاهش داده و تحولی اساسی در امنیت غذایی کشور ایجاد کند.

چراغ سبز کارشناسان صندوق بین‌المللی پول (IMF) به چهارمین ارزیابی برنامه اقتصادی غنا

۱۶ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، دولت غنا و صندوق بین‌المللی پول (IMF) پس از دو هفته مذاکرات فشرده در اکرا، بر سر چهارمین بازبینی برنامه اقتصادی سه ساله غنا تحت تسهیلات اعتباری تمدید شده (ECF) به توافق در سطح کارشناسی دست یافتند. این توافق که در ۱۶ آوریل ۲۰۲۵ به طور رسمی اعلام شد، زمینه را برای پرداخت حدود ۳۷۰ میلیون دلار به غنا پس از تأیید هیئت اجرایی صندوق در اوایل ماه جولای سال جاری فراهم می‌کند و کل دریافتی غنا تحت این برنامه را به حدود ۲.۳ میلیارد دلار می‌رساند.

امضای تفاهم نامه همکاری میان غنا و مجارستان

۱۶ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری ghanaweb.com، مؤسسه تحقیقات بیوتکنولوژی و کشاورزی هسته‌ای (BNARI) وابسته به کمیسیون انرژی اتمی غنا (GAEC) و وزارت کشاورزی مجارستان، طی مراسمی در محل سفارت مجارستان در اکرا، یادداشت تفاهمی را برای آموزش کارشناسان ترویج کشاورزی غنا به امضا رساندند. این برنامه آموزشی که از آوریل تا سپتامبر ۲۰۲۵ به اجرا درخواهد آمد، با هدف ارتقای مهارت‌‌های فنی این کارشناسان و بهبود بهره‌‌وری کشاورزی و ترویج روش‌های پایدار در غنا طراحی شده است. پروفسور مایکل اوسای، مدیر BNARI، این همکاری را گامی اساسی در تحول خدمات ترویج کشاورزی غنا دانست و بر نقش حیاتی این کارشناسان به عنوان پل ارتباطی میان محققان، سیاست‌ گذاران و کشاورزان تأکید کرد.

کاهش نرخ تورم تولید کننده (PPI) در غنا در ماه مارس

۱۷ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری graphic.com.gh، بر اساس داده‌های منتشر شده توسط مرکز آمار غنا (GSS)، نرخ تورم تولیدکننده (PPI) در این کشور در ماه مارس ۲۰۲۵ با کاهش ۳.۲ درصدی نسبت به ماه فوریه سال جاری، به ۲۴.۴ درصد رسید که نشان دهنده تغییر جزئی ۰.۶ درصدی در نرخ تورم ماهانه بین فوریه و مارس سال جاری است. آمارهای منتشر شده نشان می‌دهند که نرخ تورم در بخش‌های مختلف اقتصادی متفاوت بوده است. بخش معدن با نرخ ۳۵.۴ درصد، بالاترین نرخ تورم را به خود اختصاص داده است، اگرچه این رقم نیز کاهش قابل توجهی را نسبت به ۴۳.۷ درصد ثبت شده در ماه فوریه نشان می‌دهد. پس از آن، بخش تولید با نرخ ۲۲.۸ درصد قرار دارد که نسبت به ۲۰.۸ درصد ماه قبل افزایش یافته است. در مقابل، بخش اطلاعات و ارتباطات با نرخ ۴.۱ درصد، کمترین نرخ تورم را داشته که نسبت به ۴.۲ درصد ماه فوریه اندکی کاهش یافته است. سایر بخش‌ها نیز تغییرات متوسطی را تجربه کرده‌‌اند؛ به طوری که نرخ تورم در بخش ساخت و ساز از ۱۵.۸ درصد به ۱۵.۴ درصد و در بخش خدمات اقامتی و غذایی از ۷.۸ درصد به ۷.۲ درصد کاهش یافته است.

جمهوری توگو

تصویب طرح بلند مدت تمرکز زدایی در توگو

۱۸ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری togofirst، پالی اسوسینام، مدیرکل تمرکززدایی توگو، در گفت ‌و گو با رسانه‌های دولتی این کشور از تصویب برنامه عملیاتی جدید تمرکز زدایی با بودجه‌ای بالغ بر ۵۱ میلیارد فرانک CFA خبر داد که با هدف بهبود ساختاری این فرآیند و جلب مشارکت ذی ‌نفعان در یک بازه ۱۰ ساله (۲۰۳۴-۲۰۲۵) اجرا خواهد شد. وزارت اداره منطقه‌ای، تمرکز‌زدایی و امور سنتی، رهبری این پروژه را بر عهده دارد و سازمان همکاری‌های بین‌‌المللی آلمان (GIZ) از آن حمایت می‌کند. این طرح بر سه راهبرد اصلی تمرکز دارد و طی ۱۰ سال آینده بیش از ۵۱ میلیارد فرانک CFA بودجه به آن اختصاص خواهد یافت. هدف اصلی این طرح، ایجاد حکمرانی محلی فراگیر و کارآمد از طریق تأمین مالی پروژه‌هایی است که تأثیر قابل توجهی بر معیشت جوامع محلی دارند.

عضویت توگو در سازمان بین‌‌المللی قهوه آفریقا

۱۵ آوریل ۲۰۲۵

به گزارش تارنمای خبری togofirst، انسلمه گوتون، دبیرکل کمیته هماهنگی بخش‌های قهوه و کاکائو توگو (CCFCC)، با انتشار بیانیه‌ای، از پیوستن رسمی‌ توگو به سازمان بین‌المللی قهوه آفریقا (IACO) خبر داد. این پیوستن با ارائه سند پذیرش توافقنامه سال ۲۰۲۰ در اوایل ماه جاری نهایی شد و توگو را ملزم به اجرای قوانین مرتبط با صنعت قهوه تحت این توافقنامه می‌سازد. هدف از این اقدام، تقویت همکاری‌ها در بخش قهوه آفریقا عنوان شده است. لازم به ذکر است که توگو پیش‌‌تر در ماه مه سال ۲۰۲۳ با مفاد این توافقنامه موافقت کرده بود.

به گفته گوتون، ارائه این سند به عنوان یک گامی‌کلیدی، تعهد توگو به رعایت قوانین مندرج در توافقنامه را که در راستای ترویج مدیریت پایدار قهوه آفریقا طراحی شده است را تأیید می‌کند. دولت قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ سالانه ۵۰ هزار تن قهوه تولید کند که تقریباً دو برابر سطح فعلی است. بر اساس آمار رسمی دولت توگو، تولید قهوه این کشور در بازه ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ با رشد چشمگیر ۱۵۰ درصدی از ۱۰,۹۵۰ تن به ۲۷,۳۳۰ تن افزایش یافته است. این رشد مثبت در بخش صادرات نیز ادامه داشته است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما