اخبار اقتصادی هند - مومبای
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی مومبای هند در هفته چهارم فروردین 1404 مندرج در رسانههای این منطقه به شرح زیر ارائه میگردد:
بررسی اجرای طرح سرمایه گذاری شهری CITIIS 2.0 در پاناجی گوا از سوی یک هیئت بین المللی
یک هیئت بلندپایه بینالمللی متشکل از مقامات شرکت Agence Française de Développement (AFD)، بانک توسعه آلمان (KfW)، اتحادیه اروپا (EU) و مؤسسه ملی امور شهری (NIUA) در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۲۵ از شهر پاناجی بازدید کردند تا امکان اجرای برنامه
2.0 CITIIS (City Investments to Innovate, Integrate and Sustain) را به طور جامع بررسی کنند. شرکت Imagine Panaji Smart City Development Ltd. (IPSCDL) که مسئول اجرای این برنامه است، جلسهای را تحت عنوان « Amchi Swachh Panaji »با هدف اطمینان یابی از حذف کامل محل های دفن زباله (Landfills) برای پاناجیای شکوفا برگزار کرد. این شرکت، که یکی از ۱۸ شرکت برنده در میان ۱۰۰ شهر هوشمند در در طرح CITIIS 2.0 است، در تلاش برای اجرای ابتکاری ملی با هدف توسعه نوآورانه و پایدار شهری را با تمرکز بر مدیریت پسماند ترویج میکند. در این ماموریتِ ارزیابی، پیشرفتهای برنامه، راهبردها و تأثیرات آن بررسی گردید و بر رویکردِ شهروند محور و مدیریت غیرمرکزی پسماند شهری تأکید شد. همچنین یک جلسه جامع و مفید درباره پیشنهاد پروژه CITIIS 2.0 برگزار شد و در کنار آن، نمایشی چندرسانه ای از سوی IPSCDL برای معرفی نمای کلی فعالیتها و ابتکارات مرتبط با مدیریت پسماند جامد و راهحلهای هوشمند با هدف تقویت پایداری و اقتصاد چرخهای ارائه شد.
مقامات از چندین تأسیسات مدیریت پسماند تحت نظارت شرکت شهر پاناجی (CCP) بازدید کردند، از جمله مرکز بازیافت مواد (MRF) در St. Inez، بایو-هاضمها در نزدیکی NIWS و PAWS، و واحد بیومتانسازی در نزدیکی پمپ بنزین Heera. همچنین، آنها از مجتمعهای مسکونی مانند Models Paradise Apartments و Kamat Galaxy Apartments که شیوه تفکیک ۱۶ مرحلهای زباله را اجرا کردهاند، بازدید کردند. در نهایت، هیئت نمایندگی از تأسیسات مدیریت پسماند جامد در Saligao, Bardez, Goa نیز بازدید نمود.
https://aizgoanews.com/56944/
ارسال اولین محموله از کالاهای نیمه رسانای هندی به ایالات متحده
برای اولین بار در صنعت نوپای نیمهرسانای هند و در پیشرفتی چشمگیر ، شرکت "سوچی سِمیکان" مستقر در ایالت گجرات، نخستین محوله ی تراشههای بستهبندیشده ساخت هند را برای تأیید نهایی به ایالات متحده ارسال کرد. این رویداد، نقطه عطفی در تلاشهای هند برای ورود مؤثر به زنجیره ارزش جهانی نیمهرساناهاست. کارخانه OSAT این شرکت با سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیون دلاری،که در دسامبر ۲۰۲۴ افتتاح شد ، خدمات مونتاژ، آزمایش و بستهبندی تراشه را برای صنایع خودروسازی، الکترونیک مصرفی و تجهیزات صنعتی ارائه خواهد داد. این کارخانه پس از رسیدن به ظرفیت کامل، قادر به تولید روزانه بین ۳ تا ۵ میلیون تراشه خواهد بود.
این پیشرفت در حالی رقم خورده که تمرکز سیاستهای دولتی بیشتر روی تأسیس کارخانههای تولید تراشه (fabs) بوده، در حالی که حوزه پشتیبانی، شامل بستهبندی و تست، نقشی حیاتی و کمهزینهتر دارد. با وجود اینکه پنج پروژه OSAT از سوی دولت هند تأیید شدهاند، "سوچی سمیکان" هنوز مجوز رسمی دریافت نکرده است. مؤسس شرکت اعلام کرده است که در صورت تأیید دولت، نیمی از هزینهها از سوی دولت مرکزی و ۲۰ درصد آن نیز توسط دولت ایالتی گجرات تأمین میشود.
ارسال اولیه تراشه از سوی "سوچی سمیکان" بهعنوان نمادی از پیشرفت عملی هند تلقی میشود. در سایه تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، آمریکا به دنبال تنوعبخشی زنجیره تأمین است و هند با ثبات سیاسی، بازار داخلی بزرگ و نیروی انسانی متخصص، به عنوان شریک قابل اعتماد دیده میشود. بازار نیمهرسانای هند نیز طبق پیشبینیها، از ۳۸ میلیارد دلار در ۲۰۲۴ به ۱۰۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۳۰ خواهد رسید.
دولت ماهاراشترا به رهبری دیوندرا فادناویس سروزیر ایالت در حال اجرای چهار پروژه اتصال رودخانه به ارزش تقریبی ۳۰۰ هزار کرور روپیه است تا ایالت را از خشکسالی نجات دهد. همچنین، یک طرح آبیاری مبتنی بر کانال در منطقه ویدربا در دست اجراست. این اقدامات بخشی از تلاشهای گستردهتر دولت برای ایجاد توسعه متوازن در سراسر ایالت است. فادناویس تأکید کرد که ماهاراشترا در حال ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری جدید و حمایت از زنجیره تأمین جهانی است. او همچنین اشاره کرد که ایالت در زمینه هوش مصنوعی در هند پیشرو است و بسیاری از شرکتهای ملی و بینالمللی در ماهاراشترا فعالیت میکنند.
برای پاسخگویی به نیازهای نیروی کار صنایع، یک دانشگاه مهارتی اختصاصی در حال فعالیت است تا کمبودی در نیروی انسانی آموزشدیده در ایالت وجود نداشته باشد. فادناویس اظهار داشت که مناطق و شهرهای برجسته ماهاراشترا در حال تبدیل شدن به مراکز در بخشهای مختلف هستند که این امر به حل مشکل عدم تعادل منطقهای کمک خواهد کرد.
در ادامه این اقدامات، دولت ماهاراشترا از سرمایهگذاران داخلی و خارجی دعوت کرده تا در پروژههای زیرساختی، صنعتی و کشاورزی در تمامی مناطق ایالت مشارکت کنند. هدف از این رویکرد، جذب سرمایه برای توسعه فراگیر و پایدار، بهویژه در مناطق کمتر توسعهیافته مانند ویدربا و ماراثوادا است. وزیر ارشد تأکید کرد که با ایجاد زیرساختهای مؤثر و حمایت هدفمند، ماهاراشترا میتواند به الگویی برای توسعه منطقهای در سراسر هند تبدیل شود.
https://www.fortuneindia.com/business-news/indias-chip-revolution-begins-gujarat-startup-ships-first-made-in-india-semiconductors-to-us/121785
ماهاراشترا در صدد راه اندازی «کرویدور کشاورزی» با هدف تسریع صادرات به دبی است
دولت ایالت ماهاراشترا برنامهای برای ایجاد یک «کریدور کشاورزی» به منظور تسریع صادرات محصولات کشاورزی به دبی اعلام کرده است. این طرح در جریان نشست «فروم کسبوکار دبی-هند» در بمبئی توسط جایکومار راوال، وزیر بازاریابی و تشریفات ماهاراشترا، معرفی شد. هدف این ابتکار، تسهیل فرآیندهای صادرات، ایجاد تأسیسات مشترک بستهبندی و صدور گواهی، و هماهنگسازی استانداردهای محصولات با نیازهای بازار امارات متحده عربی است.
این اعلامیه همزمان با بازدید رسمیشیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی و معاون نخستوزیر امارات، صورت گرفت. راوال تأکید کرد ماهاراشترا در تولید و صادرات انگور، انار و انبه آلفونسو پیشتاز است که در بازار امارات بسیار مورد تقاضا هستند. محصولات دیگری مانند پیاز، موز، ارزن و حبوبات نیز در برنامههای توسعه صادرات قرار دارند.
دولت ماهاراشترا در حال سرمایهگذاری در خوشههای صادراتی، پارکهای بزرگ غذایی و زیرساختهای زنجیره سرد است تا اکوسیستم قویتری برای صادرکنندگان کشاورزی و ارائهدهندگان خدمات لجستیکی فراهم کند. مدل لجستیکی این کریدور به گونهای طراحی شده است که محصولات در عصر برداشت شده، تا نیمهشب ارسال میشوند و صبح روز بعد در فروشگاهها، رستورانها و هتلهای دبی در دسترس خواهند بود.
https://www.freshplaza.com/europe/article/9722369/maharashtra-plans-agri-corridor-to-fast-track-produce-exports-to-dubai/
تعرفههای تجاری ترامپ مایه دلگرمی صادرکنندگان بادام هندی از گوا است
تصمیم دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، برای توقف ۹۰ روزه در اعمال تعرفههای بالاتر بر واردات، نگرانیهای صنعت بادام هندی گوا را کاهش داده است. اگرچه هند از تعرفههای جدید معاف شده است، اما ویتنام، که بیش از ۸۰٪ بازار بادام هندی آمریکا را در اختیار دارد، با تعرفه ۴۶٪ مواجه شده است. این وضعیت میتواند منجر به کاهش تقاضای آمریکا از ویتنام شود و در نتیجه، بادامهای هندی وارداتی از آفریقا به بازار هند سرازیر شوند و قیمتها را کاهش دهند. روهیت زانتیه، رئیس انجمن تولیدکنندگان بادام هندی گوا، اظهار داشت چنین شرایطی میتواند به کاهش شدید قیمتها منجر شود و برای کارخانههایی که قبلاً مواد اولیه را با قیمت بالاتر خریداری کردهاند، چالشبرانگیز باشد.
در حال حاضر، قیمت بادام هندی وارداتی از آفریقا ۱۵۵ روپیه در هر کیلوگرم است، در حالی که بادام هندی با کیفیت بالاتر گوا ۱۷۵ روپیه در هر کیلوگرم قیمت دارد. با توجه به اینکه بسیاری از کارخانههای گوا قبلاً ۴۰٪ از مواد اولیه خود را خریداری کردهاند، کاهش قیمتها میتوانست ضررهای مالی قابل توجهی به همراه داشته باشد. تحلیل اتاق بازرگانی و صنایع هند (FICCI)نشان میدهد تعرفههای اعمالشده بر ویتنام میتواند فرصتی برای هند باشد تا سهم بازار خود را در آمریکا افزایش دهد، زیرا تعرفههای اعمالشده بر هند تنها ۲۶٪ است.
https://timesofindia.indiatimes.com/city/goa/kernel-of-calm-for-goas-cashew-biz-as-trump-hits-pause-on-tariffs/articleshow/120262078.cms
برگزاری نمایشگاه سالانه اتاق بازرگانی و صنایع گجرات
در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۲۵، بهوپندرا پاتل، سر وزیر ایالت گجرات، نمایشگاه تجاری سالانه اتاق بازرگانی و صنایع گجرات (GCCI) با عنوان GATE 2025 را در احمدآباد افتتاح کرد. این رویداد با حضور مجازی آمیت شاه، وزیر کشور هند، همراه بود. در این نمایشگاه، صدها نهاد تجاری- اقتصادی کوچک، متوسط و بزرگ از بخشهای مختلف صنعت، تولید، خدمات و فناوری نوین شرکت نمودند تا آخرین دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و فرصتهای همکاری و سرمایهگذاری را بررسی کنند.
آمیت شاه در سخنان خود نقش GCCI را در رشد صنعتی گجرات طی ۷۵ سال گذشته ستود و بر ضرورت حرکت این نهاد بهسوی دیجیتالیسازی، گسترش نوآوری و حمایت از کارآفرینان جوان تأکید کرد. او گفت برقراری ارتباط میان صنایع کوچک و متوسط (MSME) و استارتآپها میتواند به رشد اقتصاد محلی و اشتغالزایی منجر شود. وی همچنین به اهمیت همگرایی دولت، صنعت و فناوری در تحقق اهداف توسعهای هند اشاره کرد.
بهوپندرا پاتل نیز در سخنرانی خود شعار نمایشگاه «چشمانداز گجرات، جاهطلبی جهانی» را هم راستا با دیدگاه نخستوزیر نارندرا مودی برای تبدیل هند به یک قدرت اقتصادی جهانی دانست. وی از GCCI بهعنوان پلی مؤثر میان دولت و صنعت یاد کرد و گفت چنین بسترهایی میتوانند به افزایش صادرات، جذب سرمایهگذاری خارجی و ترویج نوآوری در استان کمک کنند. او همچنین بر لزوم ارتقای زیرساختهای تجاری و افزایش تعاملات بینالمللی در چارچوب سیاستهای صنعتی جدید گجرات تأکید کرد.
https://m.economictimes.com/news/india/cm-bhupendra-patel-inaugurates-gujarat-chamber-of-commerce-and-industrys-annual-trade-expo-gate-2025/amp_articleshow/120188575.cms
امضا تفاهم نامه ماهاراشترا با شرکت روسی برای ساخت راکتور های توریومی
دولت ایالت ماهاراشترا در روز جمعه، ۱۱ آوریل ۲۰۲۵، با شرکت دولتی روسی «روساتم (ROSATOM) » تفاهمنامهای برای توسعه راکتورهای کوچک مدولار (SMR) با سوخت توریم امضا کرد. این تفاهمنامه که در حضور دوِندرا فادناویس سروزیر ایالت میان شرکت تولید برق ایالتی ماهاراشترا (MAHAGENCO) و روساتم به امضا رسید، گامی مهم در جهت ورود ایالتی به حوزه انرژی هستهای بهشمار میرود؛ حوزهای که تاکنون تحت نظارت انحصاری وزارت انرژی اتمی هند قرار داشته است.
هدف اصلی این همکاری، توسعه مشترک راکتورهای توریمی در ماهاراشترا، تجاریسازی آنها مطابق با استانداردهای ایمنی هیئت تنظیم مقررات انرژی اتمی هند (AERB) و راهاندازی خط تولید این راکتورها در چارچوب ابتکار «ساخت در ماهاراشترا» است. مؤسسه تحول ماهاراشترا (MITRA) نیز پشتیبانی راهبردی برای توسعه این پروژه ارائه خواهد داد. همه فعالیتها مطابق با دستورالعملهای دولت مرکزی و AERB انجام خواهد شد. همچنین، گروه کاری مشترکی با حضور نمایندگان MAHAGENCO، پروژههای انرژی روساتم، MITRA و اتحاد فناوری جهانی برای هماهنگی و پژوهش در این پروژه تشکیل خواهد شد.
این نخستین بار است که یک دولت ایالتی در هند بهطور مستقیم وارد حوزه توسعه انرژی هستهای میشود. با این حال، مقامات ایالتی تأکید کردهاند که هرگونه پیشرفت در این پروژه تنها پس از تأیید دولت مرکزی انجام خواهد شد. در حال حاضر، هند هیچ راکتور عملیاتی با سوخت توریم ندارد، اما این پروژه میتواند زمینهساز بهرهبرداری از منابع غنی توریم کشور و گامیبهسوی تولید انرژی پاک و پایدار باشد.
https://www.etvbharat.com/en/!state/maharashtra-signs-mou-with-russia-rosatom-to-develop-thorium-based-small-modular-reactor-enn25041106530
برگزاری برنامه کارگاه آموزشی و تبادل تجربیات زنان کشاورز
هفته گذشته مرکز ترویج صادرات محصولات کشاورزی (AEFC) با حمایت بانک توسعه کشاورزی و روستایی هند (NABARD)، یک کارگاه آموزشی و برنامه تبادل تجربیات با عنوان «توانمندسازی زنان کشاورز و سازمانهای تولیدکننده کشاورزی (FPOs) راجستان برای تجارت جهانی محصولات کشاورزی» را در شهر ناشیک، ایالت مهاراشترا برگزار کرد. این برنامه، ۲۰ نماینده زن از سازمانهای FPO، کارآفرینان کشاورزی و کشاورزان زن فعال در حوزه محصولات ارگانیک از غرب ایالت راجستان، بهویژه مناطق جودپور، ناگور، بارمر، بالوترا، فالودی و پالی حضور داشتند.
هدف اصلی این ابتکار، فراهم آوردن بستری برای زنان کشاورز و سازمانهای تولیدکننده کشاورزی در غرب راجستان بود تا بتوانند بهصورت عملی با فرایندهای تولید باکیفیت، فرآوری، صادرات محصولات غذایی و دسترسی به بازارهای جهانی آشنا شده و نقش فعالتری در تجارت بینالمللی محصولات کشاورزی ایفا کنند.
هیئتی از زنان فعال در FPOها با نمایندگان مؤسسات برجسته کشوری مستقر در ناشیک دیدار و گفتوگو کرده و از نهادهایی همچون FPO ساهیادری، مرکز توسعه مهارت ساهیادری-تاتا، شرکت Sam Agri Pvt Ltd، بنیاد ملی پژوهش و توسعه باغبانی (NHRDF)، مرکز حفاظت از تولیدات کشاورزی (KRUSHAK) وابسته به مرکز تحقیقات اتمیبهابا (BARC)، نهالستان Om Gayatri، فروشگاه کشاورزی Om Gayatri Agri Mall و شرکت Seven Star Fruits Pvt Ltd بازدید کردند. همچنین در این بازدید، زنان کشاورز با آقای لالیت دادا باهاله، رئیس اتحادیه کشاورزان (Sethkari Sanghatan) در ایالت مهاراشترا دیدار کردند.
در یک نشست فنی و تعاملی، مهمانان ویژه از جمله ویلاس شینده (مدیرعامل FPO ساهیادری)، پراشانت واگمارِه مدیرکل سازمان توسعه صادرات محصولات کشاورزی و غذایی فرآوریشده (APEDA )، دکتر بهاگیریت چودری (از مرکز SABC)، خانم ساپنا بوهرا، خانم شریا میشرا، و آقای کی. اس. بهاردواج از AEFC ساهیادری حضور داشتند. در این نشست، توضیحاتی جامع در مورد فرآیند و فرصتهای صادرات محصولات کشاورزی و غذایی، و نقش "مرکز تسهیل صادرات محصولات کشاورزی (AEFC) " به عنوان یک "مرکز جامع خدمات صادراتی" ارائه کرد. همچنین فیلم مستندی درباره تلاشها و دستاوردهای مزارع ساهیادری نیز به نمایش گذاشته شد.
https://agrospectrumindia.com/2025/04/10/nabard-aefc-organise-agri-export-workshop-and-exchange-program-for-women-fpos.html
تقویت روابط گردشگری گوا با عمان از طریق برگزاری رویداد تبلیغاتی (رودشو)
وزارت گردشگری گوا اخیراً با برگزاری یک رویداد تبلیغاتی (roadshow) در مسقط، عمان، تلاش کرد تا روابط گردشگری خود را با بازار خاورمیانه تقویت کند. این رویداد با حضور مقامات ارشد گردشگری گوا، از جمله روهان آ. خاونه، وزیر گردشگری ایالت، و کولدیپ آرولکار، مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری گوا (GTDC)، برگزار شد. هدف اصلی این رویداد، معرفی ظرفیتهای گردشگری گوا و جذب مسافران و سرمایهگذاران عمانی بود.
در این برنامه، نمایندگان صنعت گردشگری عمان، از جمله اپراتورهای تور، رسانهها و سرمایهگذاران بالقوه، با هیئت گوا دیدار و گفتگو کردند. موضوعات مورد بحث شامل گردشگری باززاینده، مسیرهای اکوتوریسم، و ترویج بخشهای خاص مانند گردشگری سلامت، ماجراجویی و میراث فرهنگی بود. تاویشی باهل، معاون رئیس مأموریت سفارت هند در مسقط، نیز در این رویداد سخنرانی کرد و بر روابط رو به رشد گردشگری و فرهنگی بین گوا و عمان تأکید نمود.
روهان خاونه، وزیر گردشگری گوا، اظهار داشت گوا در حال تحول از یک مقصد ساحلی به یک تجربه گردشگری جامع ، با تمرکز بر مناطق داخلی آرام، مسیرهای معنوی و زیرساختهایی با استانداردهای جهانی برای گردشگری، برنامههای MICE (جلسات، تشویقی، کنفرانسها و نمایشگاهها) است. کدار نایک، مدیر گردشگری گوا، نیز بر اهمیت تعاملات بینالمللی استراتژیک برای تقویت مشارکتهای گردشگری، بهبود ارتباطات و نمایش تعهد گوا به گردشگری پایدار تأکید کرد.
https://www.traveltrendstoday.in/goa-tourism-strengthens-ties-with-oman-through-roadshow/
کاهش شدید قیمت انگور در بازار داخلی همزمان با افت صادرات
قیمت انگور در بازار داخلی هند بهطور چشمگیری کاهش یافته است، که علت اصلی آن افت تقاضای صادراتی و ورود میوههای فصلی مانند انبه به بازار است. در حال حاضر، قیمت عمدهفروشی انگور بین ۲۵ تا ۶۰ روپیه در هر کیلوگرم کاهش یافته و قیمت خردهفروشی نیز بسته به کیفیت، حدود ۱۰۰ روپیه در هر کیلوگرم است.
طبق اظهارات کالاش بوساله از انجمن تولیدکنندگان انگور ایالت مهاراشترا، این کاهش قیمت در مراحل پایانی فصل برداشت اتفاق افتاده است. وی اشاره کرد که در ماه رمضان تقاضای خوبی از سوی جامعه مسلمان وجود داشت، اما پس از عید فطر این تقاضا کاهش یافت. همچنین، تغییرات اخیر در سیاستهای تجاری آمریکا باعث افت قیمتها در بازارهای بینالمللی شده است، که این امر بسیاری از کشاورزان را به فروش محصولات خود در بازار داخلی ترغیب کرده است.
فصل برداشت انگور در مهاراشترا معمولاً از دسامبر آغاز شده و تا پایان آوریل ادامه دارد. هند هر سال حدود ۲۶۲ هزار تن انگور صادر میکند که بنگلادش سهمی معادل ۲۸ درصد از این صادرات را به خود اختصاص داده است.
https://www.hindustantimes.com/cities/pune-news/grape-prices-fall-sharply-in-domestic-market-as-exports-dip-101744741088372.html
معاون نخستوزیر امارات متحده عربی منطقه آزاد تجاری پیشرفته (FTWZ) شرکت DP World را افتتاح کرد
حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی و معاون نخستوزیر امارات متحده عربی، منطقه آزاد تجاری و انبارداری (FTWZ) پیشرفته شرکت DP World را افتتاح کرد. این منطقه که با نام Nhava Sheva Business Park شناخته میشود، در منطقه رایگاد واقع شده است و نقطه عطفی در تقویت روابط اقتصادی و فرهنگی میان هند و امارات محسوب میشود. DP World به عنوان یکی از بازیگران کلیدی تجارت جهانی، متعهد به توسعه زیرساختهای لجستیکی در سطح جهانی است که باعث افزایش کارایی زنجیره تأمین و تسریع جاهطلبیهای تجاری هند در عرصه بینالمللی میشود.
این پارک تجاری، یک میلیون فوت مربع فضای انبارداری را ارائه میدهد و برنامههایی برای توسعه یک میلیون فوت مربع دیگر نیز در دست اجرا دارد. این مجموعه شامل فضاهای تخصصی و کنترلشده از نظر دما است که نیازهای متنوع صنایع را برآورده میکند. Nhava Sheva Business Park بخشی از شبکه جهانی 12 منطقه آزاد تجاری و انبارداری DP World است که شامل پارک تجاری یکپارچه چنای در تامیل نادو و منطقه اقتصادی کوچین در کرالا نیز میشود. این مناطق به طور یکپارچه با منطقه آزاد جبل علی (JAFZA) ادغام شدهاند و امکان جابجایی بدون مشکل کالاها را فراهم میکنند، که به تقویت ارتباطات تجاری جهانی میان هند و امارات کمک میکند.
https://www.deccanherald.com/india/maharashtra/uae-dy-pm-inaugurates-dp-worlds-state-of-the-art-ftwz-3489639