اخبار اقتصادی کشورهای حوزه کارائیب
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشورهای واقع در حوزه کارائیب در هفته دوم فروردین ماه 1404 مندرج در رسانههای این کشورها به شرح زیر ارائه می گردد.
جمهوری دومینیکن
تعرفههای آمریکا چالشها و فرصتهای جدیدی برای اقتصاد جمهوری دومینیکن ایجاد میکند
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده اعلام نمود که تعرفههای متقابل ۱۰٪ را بر کالاهای دومینیکن که وارد ایالات متحده میشوند اعمال خواهد کرد؛ اقدامیکه چالشهای اقتصادی بزرگی برای جمهوری دومینیکن ایجاد خواهد نمود. اقتصاددان سزار هررا به تاثیرات احتمالی از جمله کاهش رقابتپذیری برای صادرات کلیدی مانند سیگار برگ و پوشاک اشاره نمود؛ که به ترتیب هزینههای اضافی به ترتیب حدود ۱۰۵ میلیون دلار و ۴۹ میلیون دلار ایجاد خواهد کرد. صادرات ابزارهای پزشکی نیز با هزینههای اضافی ۱۵۶ میلیون دلار روبرو خواهد شد؛ که تاثیر منفی بر بخشی خواهد داشت که اخیراً رشد قابل توجهی نشان داده است. با وجود این چالشها، آقای هررا مزایای احتمالی برای منسوجات دومینیکن را مورد اشاره قرار داد؛ که ممکن است در برابر رقبا مثل چین و هند که تعرفههای تا ۶۰-۷۰٪ دارند دست برتری را در بازار آمریکا پیدا کنند.
https://acento.com.do/economia/tabaco-vestimentas-e-instrumentos-medicos-potenciales-productos-perjudicados-con-el-10-de-arancel-de-washington-9479117.html
انرژی بادی جایگاه مهمی در تولید برق جمهوری دومینیکن پیدا میکند
بر اساس گزارش آقای جوئل سانتوس، وزیر انرژی جمهوری دومینیکن این کشور موفق شد که تولید برق با استفاده از باد در زمانهای اوج مصرف از ۳۰۰ مگاوات عبور کند و به دومین منبع بزرگ تولید برق در کشور تبدیل شود. وی با تاکید بر نقش حیاتی انرژیهای تجدیدپذیر در تنوع بخشیدن به ماتریس انرژی کشور خاطر نشان کرد که مشارکت انرژی بادی در زمان اوج تقاضا اهمیت سرمایهگذاری در منابع پاک و پایدار را نشان میدهد. آقای سانتوس این موفقیت را نشاندهنده پیشرفت قابلتوجه در موضوع انتقال انرژی در کشور دانست.
https://acento.com.do/economia/generacion-eolica-supero-los-300-mw-de-potencia-el-viernes-9480014.html
جمهوری دومینیکن تأثیر تعرفههای آمریکا را بررسی میکند
آقای ویکتور بیسونو، وزیر صنعت، تجارت و شرکت های خرد، کوچک و متوسط بازیگران کلیدی بخشهای دولتی و خصوصی را برای بررسی پیامدهای اعلامیه دولت ایالات متحده درباره تعرفههای ۱۰٪ بر واردات، که از ۵ آوریل اجرایی میشود گرد هم آورد. در طول جلسه، گروههای کاری بینبخشی تشکیل شدند تا دامنه و تأثیر بالقوه این اقدام بر بخشهای حیاتی اقتصاد ملی را تجزیه و تحلیل کنند. آقای بیسونو بر اهمیت اقدام هماهنگ و ارزیابی مبتنی بر دادهها برای توسعه یک پاسخ استراتژیک مطابق با منافع ملی تأکید نمود. وی با اشاره به رابطه تجاری تاریخی مثبت بین جمهوری دومینیکن و ایالات متحده افزود که این ابتکار به دنبال تثبیت دیدگاهها و آمادهسازی یک موضع متحد در روزهای آتی است.
https://acento.com.do/economia/ministerio-de-industria-comercio-y-mipymes-convoca-a-sector-publico-y-privado-ante-anuncio-arancelario-de-ee-uu-9479730.html
دومینیکن دارای همان چیزهائی است که شرکت ها نیاز دارند
خانم راکِل پِنیا، معاون رئیس جمهور در کنفرانس "Latin American Cities Conference 2025" تأکید کرد که جمهوری دومینیکن به دلیل ثبات اقتصادی، مشوقهای رقابتی و رشد در بخشهای کلیدی مانند جهانگردی و انرژی، مقصدی ایدهآل برای سرمایهگذاری است. به گفته معاون رئیسجمهور، این کشور محیطی مطلوب برای شرکتها فراهم میکند، با رشد تولید ناخالص داخلی ۵٪ در سال ۲۰۲۴ و تورمی معادل ۳.۳۵٪ که پایینترین میزان در شش سال گذشته است. خانم پِنیا تأکید نمود که در دومینیکن سرمایهگذاران نه تنها فرصتهای رقابتی، بلکه دولتی متعهد به رهبری تجاری را نیز پیدا میکنند.
https://acento.com.do/economia/raquel-pena-republica-dominicana-tiene-todo-lo-que-las-empresas-necesitan-9475190.html
فرانسه از سرمایهگذاری بزرگ خود در جمهوری دومینیکن خبر داد
فرانسه هر سال بیش از ۲۰۰ میلیون یورو برای پروژههای حمل و نقل، محیط زیست و سلامت و بهداشت در جمهوری دومینیکن از طریق آژانس توسعه فرانسه (AFD) اختصاص خواهد داد. توافق مربوطه در چارچوب نقشه راه همکاری ۲۰۲۵-۲۰۲۷ که بین دو کشور امضا شد قرار دارد. مدت کلی این سرمایهگذاری مشخص نشده است. در جلساتی که آقای آبینادر، رئیسجمهور جمهوری دومینیکن با وزیر فرانسوی تجارت خارجی آقای لوران سنتمارتین برگزار شد دو طرف بر قصد گسترش همکاری در زمینه زیرساختها، از جمله توسعه سیستمهای حملونقل شهری در سانتو دومینگو و سانتیاگو، تأکید نمودند.
https://acento.com.do/economia/ministro-frances-de-comercio-exterior-anuncia-inversion-de-200-millones-de-euros-en-movilidad-urbana-en-rd-9474641.html
استراتژی جدید بانک توسعه آمریکای لاتین و کارائیب ( CAF ) ، بخش کشاورزی را تقویت میکند
بانک توسعه آمریکای لاتین و کارائیب-CAF استراتژی "رفاه کشاورزی" خود را با هدف تقویت امنیت غذایی، توسعه روستایی و ارتقای جایگاه آمریکای لاتین و کارائیب به عنوان پیشرو در راهحلهای جهانی صنایع غذایی ارائه کرد. این طرح به دنبال دو برابر کردن سرمایهگذاری تجمیعی در بخش کشاورزی و رسیدن به ۸۵۰۰ میلیون دلار تا سال ۲۰۳۰ است، با استفاده از روشهای پایدار در کل زنجیره ارزش و همکاری با شرکای استراتژیکی مثل FAO، IICA و FIDA. در مراسم رونمایی به نقش کلیدی منطقه در تولید صنایع غذایی و ضرورت مواجهه با چالشهایی مانند تغییرات اقلیمی و عدم امنیت غذایی تأکید شد. برای کشور های کارائیب همکاری در چارچوب چنین ساز و کار ها بسیار مهم است.
https://acento.com.do/ecologia/caf-invertira-us-8500-millones-para-impulsar-la-prosperidad-agropecuaria-en-america-latina-y-el-caribe-9474802.html
بخش کشاورزی صادرات دومینیکن را تقویت میکند
در سال ۲۰۲۴ بخش کشاورزی جمهوری دومینیکن بیش از ۳,۲۷۵.۵ میلیون دلار صادرات به ثبت رساند و رشد قابل توجه ۱۷.۷ درصدی را تجربه کرد. محصولاتی مانند تنباکو (۱,۳۴۰.۴ میلیون دلار)، کاکائو دانهای (۴۶۴.۳ میلیون دلار) و میوههای خوراکی (۳۴۲.۳ میلیون دلار) از جمله مهم ترین بودند. این بخش که برای توسعه اقتصادی و اجتماعی استراتژیک است، به ۱۵۰ بازار جهانی دسترسی دارد و ۱,۲۱۷ صادرکننده در آن فعالیت میکنند. آقای اسمار بنیتز، رئیس هیات کشاورزی دومینیکن، بر نیاز به حفظ استراتژیهای متمرکز شدن بر محصولات کلیدی که میتوانند بطور سالانه صادرات خود را ۵۰ میلیون دلار افزایش دهند تأکید نمود.
https://acento.com.do/economia/sector-agropecuario-aporta-tres-mil-millones-de-dolares-por-concepto-de-exportacion-9474657.html
پرودومینیکانا به دنبال افزایش صادرات و تنوع بازارها است
پرو دومینیکانا ( مرکز توسعه تجارت و سرمایه گذاری دومینیکن ) دستاورد ها و استراتژیهای طرح ملی ترویج صادرات (PNFE) را ارائه کرد، با هدف تقویت رشد بخش صادراتی جمهوری دومینیکن و افزایش حضور در بازارهای اروپایی، کارائیبی و آسیایی. در سال ۲۰۲۴، صادرات دومینیکن به ۱۳,۸۵۲.۸ میلیون دلار رسید که رشد ۷.۱۲ درصدی نسبت به سال قبل را نشان میدهد و در بازارهای استراتژیکی مانند ایالات متحده، بریتانیا و مکزیک حضور قابل توجهی داشت. خانم بیویانا ریویرو، مدیر اجرایی پرودومینیکانا، اهمیت PNFE را بهعنوان بخشی از برنامه دولتی در بازه زمانی سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۸ با هدف دو برابر کردن تولید ناخالص داخلی واقعی تا سال ۲۰۳۶ را برجسته نمود.
https://acento.com.do/economia/republica-dominicana-busca-ampliar-su-presencia-en-mercados-europeos-caribenos-y-asiaticos-9476121.html
جمهوری دومینیکن صادرات انگور به ایالات متحده را آغاز خواهد کرد
آقای لیمبر کروز وزیر کشاورزی جمهوری دومینیکن اعلام کرد که صادرات انگور به ایالات متحده و دیگر بازارهای بینالمللی هفته آینده آغاز خواهد شد. محمولههای اول از گویوبین و سایر مناطق مونته کریستی به عنوان بخشی از برنامه ورود محصولات کشاورزی جدید و نوآوری کشاورزی ارسال خواهند شد. آقای وزیر همچنین از ورود ۲۰ محصول جدید کشاورزی با بازار مانند ماکادمیا و دیگر محصولات کشاورزی مورد علاقه بازارهای خارجی و مصرف داخلی را خبر داد.
https://acento.com.do/economia/republica-dominicana-exportara-uvas-de-mesa-a-estados-unidos-9475569.html
گویان و جمهوری دومینیکن روابط تجاری خود را تقویت میکنند
در نشست تجاری برگزار شده توسط اتاق بازرگانی گویان در جمهوری دومینیکن (GuyanaCham) گویان و جمهوری دومینیکن تعهد خود به تقویت روابط استراتژیک در بخشهایی مانند انرژی، تولید، کشاورزی و جهانگردی ابراز نمودند. خانم راکل پینا، معاون رئیسجمهور دومینیکن به رشد تجارت دوجانبه اشاره نمود (افزایش صادرات از ۱۵ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ به بیش از ۶۴ میلیون دلار در سال ۲۰۲۴). تعداد جهانگردان گویانی نیز بطور قابل توجه افزایش یافت. دو کشور همچنین در تلاش برای کاهش موانع تعرفهای هستند و امکان امضای توافقنامه تجارت آزاد بررسی میکنند.
https://acento.com.do/economia/guyana-y-republica-dominicana-consolidan-su-relacion-comercial-9475787.html
ایالات متحده تعرفه ۱۰ درصدی بر محصولات جمهوری دومینیکن اعمال میکند
آسنتو ( 2 آوریل 2025): دولت ایالات متحده تعرفه متقابل ۱۰ درصدی بر محصولات وارداتی از جمهوری دومینیکن اعمال کرده است، که بخشی از یک استراتژی تجاری گستردهتر است که شامل اقدامات مشابه علیه چین، اتحادیه اروپا و سایر کشورهای آمریکای لاتین میشود. اقتصاددان لوئیس مانوئل پیانتینی اظهار داشت که این تعرفه رقابتپذیری در DR-Cafta را مختل نخواهد کرد، اگرچه نیکاراگوئه با تعرفه بالاتر ۱۸ درصدی مواجه است که بر صنعت تنباکوی آن کشور تأثیر میگذارد. اقتصاددان فرانکلین واسکز پیشنهاد کرد که جمهوری دومینیکن باید از این فرصت برای تنوعبخشی به بازارهای خود در کارائیب و آمریکای مرکزی استفاده کند و وابستگی به ایالات متحده را کاهش دهد. ایالات متحده مهمترین شریک تجاری جمهوری دومینیکن میباشد.
https://acento.com.do/economia/economistas-reaccionan-al-10-del-arancel-reciproco-de-estados-unidos-9478666.html
جمهوری دومینیکن مزایده در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و ذخیرهسازی را راهاندازی خواهد کرد
جمهوری دومینیکن قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ میلادی، ۳۰۰ مگاوات سیستمهای باتری عملیاتی را به منظور حمایت از رشد انرژیهای تجدیدپذیر و رسیدگی به افزایش تقاضای انرژی بهکار گیرد. در اجلاس Future Energy Summit Caribe 2025، وزیر انرژی و معادن، بر تلاشهای دولت برای سازماندهی مزایدهای در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر در سال جاری با همکاری کمیسیون ملی انرژی تأکید نمود. تجربه گذشته و ارزیابی پروژههای قبلی به تاسیس قیمتهای مرجع و تعیین ظرفیت تولید برق بر اساس مگاوات برای مزایده کمک خواهد کرد.
https://acento.com.do/economia/republica-dominicana-se-prepara-para-licitacion-de-energias-renovables-y-almacenamiento-9478516.html
آقای آبینادر پیشنهاد داد تا قوانین بازار های دو ملیتی اصلاح شود
رئیس جمهور لوئیس آبینادر اهمیت تجارت دوجانبه به عنوان فرصتی برای تقویت روابط بین جمهوری دومینیکن و هائیتی را مورد توجه قرار داد اما چالشهای مربوط به مهاجرت غیرقانونی را نیز مورد تأکید قرار داد. وی پیشنهاد کرد که قوانین بازارهای دو ملیتی به اصلاح شود تا امنیت و احترام به قانون در مبادلات تجاری تضمین گردد. آقای آبینادر مسئولیت کشورش را در برابر یک وضعیت پیچیده که آن را "طوفان کامل" در جزیرهای مشترک با هائیتی توصیف کرد، تأکید نمود. در این راستا افزود که که این مشکل جمهوری دومینیکن را تحت تأثیر قرار میدهد، اما اصرار داشت که نمیتواند اجازه دهد بینظمی و ناامنی از مرزها عبور کند.
https://acento.com.do/economia/abinader-dice-que-se-modificara-el-reglamento-de-los-mercados-binacionales-9480542.html
رشد مناطق آزاد صادرات خارجی را تقویت میکند
مناطق آزاد در جمهوری دومینیکن همچنان ستون اصلی تجارت خارجی هستند و در ماه مارس با ۷۸۰ میلیون دلار به صادرات کل کشور کمک کردند که نشاندهنده رشد ۱۳.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میباشد. به گفته آقای ویکتور بیسونو، وزیر صنعت و تجارت رشد مزبور بازتابدهنده محیطی مطلوب موجود برای سرمایهگذاری و همکاری بین دولت، سرمایهگذاران و کارگران است. در سهماهه اول سال ۲۰۲۵، صادرات ملی به ۳,۱۶۶ میلیارد دلار رسید که ۳۴۳ میلیون دلار بیشتر نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۴ است. صادرات بههائیتی ۴۵ درصد افزایش یافت، در حالی که صادرات به ایالات متحده ۶.۵ درصد رشد کرد.
https://acento.com.do/economia/zonas-francas-impulsan-las-exportaciones-en-marzo-con-us-780-millones-9480376.html
جامائیکا
انجمن صادرکنندگان جامائیکا نگرانی خود نسبت به تأثیر تعرفههای آمریکا بر کشتیهای چینی را ابراز نمود
خانم کامشا ترنر بلیک، مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان جامائیکا (JMEA)، نگرانی خود نسبت به پیشنهاد ایالات متحده برای اعمال تعرفههای تا ۱.۵ میلیون دلار بر کشتیهای ساخته شده در چین که وارد بنادر کشورهای خارجی میشوند را ابراز کرد. خانم ترنر بلیک هشدار داد که این اقدام میتواند تاثیرات مخربی بر نمایشگاه ۲۰۲۵ و اقتصادهای فلوریدای جنوبی، جامائیکا و کارائیب داشته باشد. این پیشنهاد به تحقیقات بعمل آمده از سوی دفتر نماینده تجاری ایالات متحده درباره تسلط چین بر بخشهای دریایی و لجستیکی بر میگردد. در حال حاضر ۴۵ درصد از کشتیهایی که در مسیر ایالات متحده-کارائیب فعالیت میکنند، ساخت چین هستند.
https://radiojamaicanewsonline.com/business/jmea-anxious-about-cost-impact-of-new-us-charge-for-chinese-built-ships-entering-american-ports
انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان جامائیکا نسبت به تعرفههای آمریکا نگران است
خانم کامشا ترنر بلیک، مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان جامائیکا (JMEA) تعرفه ۱۰ درصدی اعمال شده توسط ایالات متحده بر صادرات جامائیکا را "نامناسب" دانست، به خصوص با توجه به این که چنین اتفاقی درست قبل از برگزاری نمایشگاه جامائیکا و بعد از سرمایهگذاری قابل توجه 2 میلیارد دلار جامائیکایی برای جذب بیش از ۶۰۰ خریدار برای نمایشگاه مزبور صورت میگیرد. با وجود این مشکل، این بخش محصولات پایدار جامائیکایی را به نمایش خواهد گذاشت. آقای جان مافود، رئیس سابق JMEA، کاهش هزینهها و بررسی بازارهای کارائیب و آمریکای لاتین را برای حفظ رقابتپذیری توسط شرکت های جامائیکائی توصیه نمود.
https://radiojamaicanewsonline.com/business/bad-timing-jmea-troubled-by-us-tariff-on-the-eve-of-expo-jamaica
تلاش جامائیکا برای گسترش بازارهای صادراتی
آقای آبین هیل، وزیر صنعت، سرمایهگذاری و تجارت جامائیکا اعلام کرد که دولت کشورش قصد دارد مقصدهای صادراتی خود را فراتر از ایالات متحده گسترش دهد به خصوص پس از اعمال تعرفه ۱۰٪ بر کالاهای جامائیکایی توسط دولت آقای ترامپ. این اقدام با هدف کاهش تأثیر بر کسری تجاری جامائیکا و تقویت روابط با کشورهای آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی و اروپا انجام میشود. سال گذشته، سناتور هیل در راس یک هیات وارد گویان و سورینام شد تا فرصتهای صادراتی را بررسی کند و از عضویت آنها در بلوک تجاری منطقهای در کنار جامائیکا بهرهمند شود. دولت همچنین در حال بررسی این موضوع است که آیا تعرفه یکجانبه، ترجیحات تجاری طولانیمدت تحت ابتکار حوزه کارائیب (CBI) را مختل کرده است یا خیر.
https://radiojamaicanewsonline.com/business/jamaica-seeking-to-widen-export-destination-options
بخش تولید درخواست حمایت از سوی دولت جامائیکا را دارد
کامشا ترنر بلیک، مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان جامائیکا بر نیاز به مداخله دولت برای ارائه فضاهای کارخانه و انبار قابل دسترس و مقرون به صرفه تأکید نمود. این طرح به تولیدکنندگان امکان میدهد تا از فرصتهای ایجاد شده به واسطه تعرفهها بر مواد خام وارداتی بهرهمند شوند. جامائیکا سالانه ۹۰٪ از این مواد را وارد میکند، و هزینههای واردات مواد خام و ورودیهای واسطهای در اولین ۱۱ ماه ۲۰۲۴ به 1 میلیارد و 880 دلار رسید که در مقایسه با صورت حسابهای واردات سوخت و مواد غذایی بیشتر میباشد. خانم ترنر بلیک بر اهمیت حل این چالشهای زیرساختی برای تقویت رشد این بخش و کاهش وابستگی به واردات تأکید داشت و افزود که حمایت بیشتر میتواند بخش تولید جامائیکا را در برابر پویاییهای تجاری جهانی تقویت نماید.
https://radiojamaicanewsonline.com/business/jmea-wants-more-government-support
هائیتی
بحران غذایی در هائیتی نیازمند مداخله فوری است
بر اساس تحلیل انجامشده توسط IPC برای دوره آگوست ۲۰۲۴ تا فوریه ۲۰۲۵، حدود ۶۰۰۰ نفر که در هائیتی در وضعیت جابجایی اجباری هستند به دلیل کمبود شدید غذا در وضعیت فاجعهبار (مرحله ۵) قرار دارند. بدون مداخله فوری، این افراد با خطر مرگ ناشی از گرسنگی مواجه هستند، در حالی که ۳۹ هزار نفر دیگر در مرحله ۴ (اضطراری) نیز نیازمند اقدام در سطح وسیع هستند. تحلیل مذکور نشان میدهد که ۱۸٪ از جمعیت، معادل ۲ میلیون نفر، در وضعیت اضطراری و ۳۰٪، حدود ۳.۴ میلیون نفر، در مرحله بحران (مرحله ۳) قرار دارند. به دلیل عوامل مختلف از جمله حوادث اقلیمی، مشکلات اجتماعی-سیاسی و خشونت گروههای مسلح هائیتی طی کمتر از یک دهه از وضعیت معتدل به بحران رسیده است.
https://lenouvelliste.com/article/254949/environ-6-000-personnes-dans-les-sites-de-deplaces-manquent-cruellement-de-nourriture
صنعت نساجیهائیتی با تعرفههای ترامپ تهدید میشود
صنعت پوشاک هائیتی که مدتهاست به نخی آویزان است، ممکن است به زودی پس از اعلامیه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه 10 درصدی بر تمامیکالاهای وارداتی از دریای کارائیب به طور کامل از بین برود. برای نزدیک به دو دهه، تولیدکنندگان پوشاک در هائیتی از HOPE (فرصت نیمکره ای از طریق تشویق مشارکت) و HELP (برنامه افزایش اقتصادیهائیتی) بهره برده اند. برنامههای تجاری که امکان دسترسی بدون عوارض گمرکی به بازارهای ایالات متحده را فراهم میکند و بطور مستقیم توسط تعرفههای جدید تضعیف میشود. سر رونالد سندرز، سفیر آنتیگوا و باربودا در ایالات متحده، در مقاله ای که در 3 آوریل منتشر شد، نوشت: «یک مورد بسیار حساس برای گروه کاریکوم در حال حاضر هائیتی است، جایی که بافت اجتماعی و اقتصادی به دلیل عدم اطمینان سیاسی و گروههای مسلح که زندگی روزمره را مختل میکنند، تحت فشار است. اعمال تعرفههای بیشتر بر صادرات هائیتی در شرایط کنونی، خطر پیشرفتی را که این کشور به شدت به آن نیاز دارد را متوقف میکند. بدتر شدن شرایط اقتصادیهائیتی تنها انگیزههائیتی برای پناه بردن به ایالات متحده را افزایش می دهد. در سال 2023، هائیتی رتبه 162 جهانی در صادرات و 153 در واردات را به خود اختصاص داد که نشان دهنده موقعیت شکننده آن در اقتصاد جهانی است. بر اساس ارقام رصدخانه پیچیدگی اقتصادی (OEC)، بیشترین صادرات این کشور، عمدتاً اقلام پوشاک مانند تی شرت های بافتنی و ژاکت، تنها از ایالات متحده 844 میلیون دلار درآمد داشته است و این کشور را به شدت به تقاضای آمریکا وابسته کرده است. در همان زمان، هائیتی بیش از 1.15 میلیارد دلار کالا از ایالات متحده وارد کرد، از جمله نفت تصفیه شده، برنج و حتی پارچههای پنبه ای برای بخش پوشاک خود، که نشان دهنده عدم تعادل تجاری و وابستگی عمیق هائیتی به تجارت با ایالات متحده است.
برنامههای در حال انقضا
HOPE و HELP قرار است در سپتامبر 2025 منقضی شوند. قانونگذاران ایالات متحده در فوریه یک لایحه برای تمدید این برنامهها برای 10 سال دیگر ارائه کردند. حامیان میگویند که این برنامهها نه تنها برایهائیتی، بلکه برای تولیدکنندگان آمریکایی و تولیدکنندگان پنبه حیاتی است. شیلا شرفیلوس-مک کورمیک، نماینده کنگره، رئیس مشترک مجلس نمایندگانهائیتی، گفت ایجاد ثبات درازمدت در هائیتی مستلزم یک پایه قوی برای فرصت ها و رشد اقتصادی است. برنامه اولویت تجاری HOPE/HELP نقش مهمی در این تلاش ایفا کرده است، بخش پوشاک را تقویت کرده و شغل ایجاد میکند. ما باید فوراً مجوز HOPE/HELP را برای کمک به اقتصاد ایالات متحده و تاکید مجدد بر تعهد خود به امنیت و رفاههائیتی صادر کنیم. برخی از کارشناسان تجارت هشدار می دهند که بدون تمدید HOPE و HELP، هائیتی ممکن است یکی از آخرین بخش های فعال اقتصاد رسمی خود را از دست بدهد. مائولیک رادیا، رئیس انجمن صنایع هائیتی (ADIH)، در بیانیه ای گفت صنعت پوشاک ستون فقرات اقتصاد رسمیهائیتی است. بدون مجوز مجدد فوری این برنامه، هائیتی با از دست دادن مشاغل بیشتری در بخش پوشاک مواجه خواهد شد. بر اساس گزارش ADIH، هائیتی 40 هزار شغل در صنعت پوشاک از دست داده است و از اوج 60 هزار شغل به بیش از 20 هزار شغل کاهش یافته است. اکثر مشاغل در بخش نساجی در شمال و شرق هائیتی، به دور از خشونت و بی ثباتی در پورتو پرنس و جنوب هائیتی مستقر هستند . سندرز گفت در حالی که تعرفههای جدید که توسط رئیس جمهور ترامپ در 3 آوریل اعلام شد، هزینه محصولات کاریکوم در ایالات متحده را افزایش می دهد و به احتمال زیاد صادرات و درآمد را برای اقتصادهای کارائیب کاهش می دهد، مصرف کنندگان آمریکایی نیز اثرات آن را احساس خواهند کرد. افزایش نرخ عوارض اغلب به قیمتهای بالاتر در قفسههای فروشگاهها تبدیل میشود. بنابراین، در حالی که صادرکنندگان کارائیب درآمد بالقوه خود را از دست میدهند، خریداران آمریکایی با هزینههای بالاتری مواجه میشوند.
https://haitiantimes.com/2025/04/08/haiti-textile-trump-tariffs-hope-help-crisis/