معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۱۱/۱۴- ۰۸:۰۰

اخبار اقتصادی هند - مومبای

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی مومبای هند در هفته دوم بهمن ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این منطقه به شرح زیر ارائه می‌گردد:

امضای 54 تفاهم نامه با نهادهای تجاری و دولتی ایالت ماهاراشترا به ارزش157 میلیون کرور روپیه در اجلاس داووس

نهادهای تجاری، اقتصادی و دولتی ایالت ماهاراشترا  با حضور فعال مجموعاً 54 تفاهمنامه به ارزش 157 میلیون کرور روپیه در مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در شهر داووس امضا کردند. این سلسله توافقنامه‌ها با هدف ایجاد 1.6 میلیون شغل امضا شده و شامل طیف وسیعی از حوزه‌های صنعتی و تجاری اعم از زیرساخت ها، مراکز داده انرژی‌های تجدید پذیر، املاک و مستغلات و هوش مصنوعی می‌باشند.  شرکت صنایع ریلاینس با تعهد به سرمایه گذاری کلان به ارزش کلی 3.05 تریلیون روپیه در حوزه‌های پتروشیمی، انرژی‌های تجدید پذیر، هیدروژن پاک، خرده فروشی، مراکز داده، مخابرات و املاک، بزرگترین شریک تجاری در سرمایه گذاری‌های ایالت ماهاراشترا در این مجمع بود.

AI city, massive jobs, and ₹15.70 lakh crore—Maharashtra’s Davos deal explained - Manufacturing Today India

 همکاری دولت ایالت ماهاراشترا با موسسه upGrad جهت ایجاد مراکز هوش مصنوعی برای 1 میلیون دانشجو

شرکت فناوری آموزشی-تدریسی upGrad یادداشت تفاهمی‌با دولت ماهاراشترا جهت احداث مرکز استعدادیابی هوش مصنوعی امضا کرد. این مرکز قصد برگزاری دوره‌های آموزشی برای یک میلیون دانشجو در حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوظهور از طریق تاسیس مراکز استعدادیابی در ماهاراشترا با سرمایه گذاری اولیه 2150 کرور روپیه را دارد. در این طرح برنامه‌های ترکیبی اعم از طراحی، تحولات دیجیتال، فناوری، هوش مصنوعی و گیمینگ تحت ابتکار دانشگاه نخبگان ایالت ماهاراشترا ساخته خواهد شد. علاوه بر آن پردیس های بزرگ دانشگاهی در شهرهای مهم ماهاراشترا با همکاری و مشارکت 3 دانشگاه بین المللی ساخته خواهد شد.

https://yourstory.com/2025/01/upgrad-maharashtra-gov-partner-ai-excellence-centers-train-1-million-students

سرمایه گذاری 7000 کرور روپیه ای در شهر فناوری Million Minds  در گجرات

پروژه احداث شهرک فنی Tech City به مساحت 18 میلیون فوت مربع با سرمایه گذاری کلان به ارزش 6 تا 7 هزار کرور روپیه (حدوداً 692 تا 808 میلیون دلار ) در حال احداث می‌باشد. فاز اول این پروژه ی چند مرحله ای با ساخت 1.4 میلیون فوت مربع در حال حاضر آماده می‌باشد.

آقای ویرن مهتا رئیس بخش فروش و بازاریابی شرکت مسکن گانش در حاشیه دومین نمایش خیابانی «سیاست فناوری اطلاعات و خدمات مرتبط گجرات برای سال 27-2022» با تاکید بر موفقیت این سیاست در جذب بیش از 200 شرکت بزرگ فناوری اطلاعاتی به نقش شرکت مذکور در همکاری با دولت ایالتی  و پیشبرد این طرح اشاره داشت.


Gujarat positions itself as IT hub with nearly ₹7,000 cr investment in ‘Million Minds’ Tech City - The Hindu BusinessLine

ایالت گجرات در صدد احداث مناطق ساحلی اقتصادی با هدف تقویت اشتغالزایی است

در حالیکه بسیاری از ایالات هند ساخت مناطق اقتصادی ساحلی (CEZ) را بر اساس پروژه ملی دولت مرکزی به ساگارمالا را پیشنهاد کرده اند، اکنون گجرات خواهان احداث این دسته از مناطق می‌باشد. به گفته یک مقام ارشد دولت گجرات، ایالت دارای بنادر مهمی است که نقشی حساس در توسعه اقتصادی ایفا می‌کنند با این حال در جلسه دولتی راه کار های افزایش اشتغالزایی احداث این مناطق برای ایالت گجرات مطرح شد. در حال حاضر، سواحل جنوبی گجرات توسعه چندانی نیافته است و استعدادهای بومی‌کشف نشده ای هم اکنون در آنجا وجود دارد.

https://timesofindia.indiatimes.com/city/ahmedabad/guj-plans-coastal-economic-zones-to-boost-employment/articleshow/117651646.cms

 شرکت داروسازی امکیور بزرگترین مرکز تحقیقات و توسعه خود در گجرات را راه اندازی نمود.

شرکت داورسازی اِمکیور Emcure Pharmaceuticals  بزرگترین مرکز تحقیقات و توسعه خود را در شهر احمدآباد، گجرات راه اندازی کرده است. این مرکز به ابداع سامانه‌های تحویل دارو با هدف ارتقای میزان دسترسی به دارو و معرفی راه کارهای بیمار- محور توجه خواهد کرد. امکیور با بیش از 350 کارمند حرفه ای  آماده برای راهبری در عرصه تولید دارو و فرمول های پیچیده می‌باشد.

https://www.manufacturingtodayindia.com/emcure-pharma-opens-its-biggest-rd-hub-in-gujarat

 عوامل  مؤثر بر تعطیلی 5000  صنایع کوچک و متوسط ظرف 5 سال گذشته

به نظر می رسد صنایع کوچک و متوسط گجرات با بحرانی جدی روبرو هستند. بخش نساجی و محصولات شیمیایی گجرات پس از ناکام ماندن در رکود ناشی از کرونا و طرح حذف اسکناس های درشت از چرخه پولی اکنون با بحران جدیدی در بنگلادش روبرو هستند.

به گفته رهبران صنایع، مسائلی اعم از جریان پول نقد، فقدان دسترسی به منابع اعتباری، کاهش تقاضا و استفاده ی ناچیز دولت ایالتی از سرمایه اختصاصی دولت مرکزی منجر به ظهور این مشکل شده است.

پراتیک تیواری رئیس اتاق بازرگانی هندی در گجرات GCCI  پیامدهای همه‌گیری و به دنبال آن تقاضای کم به دلیل جنگ روسیه و اوکراین و تورم، عدم دسترسی بخش عمده شرکت های کوچک و متوسط به وام اعتباری از عوامل این شکست بوده است.

علاوه بر این نزدیک به 35 درصد از شرکت های کوچک فولاد ضد زنگ در سه ماهه دوم سال مالی 24-2023 تعطیل، که عمده واردات ارزان محصولات چینی از عوامل موثر این جریان شناسایی شده اند. طبق اظهارات صنعتگران حدود 80 درصد شرکت های کوچک و متوسط هنوز در گجرات فعال هستند.

در صنعت نساجی، آقای چامپالعل بوتهرا، رئیس فدراسیون تجار نساجی صمن اشاره به عواقب ناشی از طرح های مالیات یکپارچه جی اس تی و حذف اسکناس های درشت و پس از همه گیری کرونا، تولید کنندگان را به کاهش 40 درصدی محصولات خود وادار کرده است.

هم اکنون با توجه به ناآرامی‌های موجود در بنگلادش این صنعت با تهدیدی جدی مواجه شده است. بوترا افزود ما ماهانه در حدود 100 کرور روپیه (حدود 11.5 میلیون دلار) الیاف بافندگی و منسوجات به بنگلادش صادر می‌کردیم که در حال حاضر این روند سیر نزولی دارد. گجرات ماهانه 3500 تا 4000 رنگ صنعتی انفعالی به بنگلادش صادر می‌کند که در صورت کاهش این تقاضا بخش مذکور با وضعیت بغرنجی روبرو خواهد شد.

نزدیک به 250 از 674 واحد تولیدی این دسته از رنگ های انفعالی در کریدور توسعه صنعتی واتوا (GIDC) میزان تولید خود را به 50 درصد کاهش داده اند.

Why almost 5,000 Gujarat MSMEs have closed down in less than 5 years

 تانکرهای حامل نفت روسیه تا 27 فوریه فرصت تخلیه دارند.

آقای پانکاج جین، معاون وزارت نفت هند خطاب به خبرنگاران در برنامه ای اعلام کرد،  ایالات متحده در مکاتبات با  هند تصریح کرد تانکرهای حامل نفت روسی باید تا 27 فوریه تخلیه شوند. این ابلاغیه تحت تحریم های اخیر آمریکا علیه درآمدهای نفتی روسیه صادر شده است. واشنگتن در این ماه تحریم های گسترده ای علیه تانکرها و تولیدکنندگان نفت روسیه اعمال کرده است. جین همچنین اعلام کرد هند در صورت فروش نفت روسیه با تخفیف ویژه ی 60 دلار بر هر بشکه به خرید آن ادامه خواهد داد.

https://www.reuters.com/world/india/india-says-sanctioned-russian-oil-tankers-can-discharge-before-feb-27-2025-01-24/ 

برگزاری سمینار ملی در خصوص آگروفیزیک و نوآوری در کشاورزی در گوا

سمینار ملی دو روزه ای با عنوان « نقش آگروفیزیک در نوآوری‌های تکنولوژیکی برای دگردیسی کشاورزی » توسط موسسه تحقیقات کشاورزی ساحلی در گوا با حضور صد شرکت کننده اعم از پژوهشگران، صنعتگران و دانشجویان حوزه کشاورزی برگزار شد. این برنامه به صورت مشترک توسط جامعه آگروفیزیک هند (ISAP) و انجمن تحقیقات کشاورزی ساحلی (ACAR) با تاکید بر نقش ابداعات علمی مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و کشاورزی دیجیتال برای حصول کشاورزی ایمن، بهینه و پایدار برگزار شد.

راجش فالدِسای نماینده مجلس ایالتی و رئیس هیئت توانمندی گوا مهمان اصلی برنامه ضمن اشاره به چالش های کشاورزی در گوا خواستار راه کارهای تاب آور در مقابل تغییرات اقلیمی‌شد.

دکتر اس. کی. چودهری معاون مدیر کل ستاد مدیریت منابع طبیعی به توانایی  بالقوه کشاورزی فیزیک در ایجاد انقلاب کشاورزی تاکید کرد. در این سمینار همچنین فناوری‌های نوین کشاورزی نیز به نمایش گذاشته شد.

National Seminar on Agrophysics and Agricultural Innovation Inaugurated | ICAR

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما