اخبار اقتصادی هند - مومبای
بخش دوم گزیده اخبار و تحولات اقتصادی مومبای هند در هفته چهارم اسفند ماه 1403 مندرج در رسانههای این منطقه به شرح زیر ارائه میگردد:
دولت ماهاراشترا در صدد احداث مراکز ذخیره پیاز مجهز به انرژی هسته ای در تندراه سامرودی است
ناگپور: دولت ایالت ماهاراشترا به منظور کاهش تلفات پسا برداشت و تثبیت قیمتهای فروش برای کشاورزان، مراکز ذخیرهسازی و پرتوافشانی پیاز با استفاده از انرژی هستهای را در امتداد تندراه سامرودی احداث خواهد کرد. ایکنات شینده، معاون وزیر، ضمن اعلام این ابتکار در مجلس مردمی ایالت ماهاراشترا بر تعهد دولت به حمایت از تولیدکنندگان پیاز تأکید کرد.
شینده همچنین گفت که دولت مرکز را تحت فشار قرار خواهد داد تا 20 درصد عوارض صادراتی پیاز را حذف کند، که به شدت بر درآمد کشاورزان تأثیر گذاشته است. ماهاراشترا 40 درصد از کل تولید پیاز هند را تامین میکند. اظهارات معاون وزیر در پاسخ به ابراز نگرانی نمایندگان اپوزیسیون نسبت به اثرات نامطلوب عوارض صادراتی اعلام شد.
شینده تاکید کرد راه کارهای ذخیرهسازی پیشرفته با استفاده از فناوری تابش هستهای، عمر مفید پیاز را افزایش میدهد، ضایعات را کاهش میدهد و سود کشاورزان را افزایش میدهد. مراکز جدید در نقاط استراتژیک و در امتداد بزرگراه سمرودی قرار خواهند گرفت تا حمل و نقل سریع و دسترسی بهتر به بازار را تسهیل کنند.
https://timesofindia.indiatimes.com/city/nagpur/govt-to-set-up-nuclear-energy-based-onion-storage-centres-on-samruddhi-eway/articleshow/118903773.cms
دولت گوا چهار بلوک معدنی خود را به مزایده خواهد گذاشت
دولت ایالت گوا تصمیم گرفته است که چهار بلوک معدنی دیگر را به مزایده بگذارد. اداره معادن و زمینشناسی (DMG) در حال انجام یک بررسی برای شناسایی خانهها، اماکن مذهبی و سایر سازههایی است که باید از محدوده اجاره معادن خارج شوند تا عملیات استخراج بدون مشکل انجام شود. پس از تکمیل این بررسی، برآوردی از میزان ذخایر معدنی انجام شده و سپس این بلوکها به مزایده گذاشته خواهند شد.
تاکنون ۱۲ بلوک معدنی به مزایده گذاشته شده که تنها دو مورد از آنها عملیاتی شدهاند. دو بلوک دیگر پس از پرداخت سومین قسط و امضای قرارداد اجاره، فعالیت خود را آغاز خواهند کرد. سه بلوک معدنی مجوز محیط زیستی (EC) دریافت کردهاند و برای کسب مجوز بهرهبرداری به هیئت کنترل آلودگی گوا درخواست دادهاند. سه بلوک دیگر نیز در انتظار دریافت تأییدیه وزارت محیط زیست، جنگل و تغییرات اقلیمی هستند. وزیر معادن هند، جی کیشان ردی، برای بررسی عملیات استخراج معادن حراجشده، به گوا سفر خواهد کرد و در این زمینه با مقامات محلی و مرکزی جلسهای برگزار خواهد کرد. دولت ایالتی در نظر دارد مکانیزمیبرای محدودیت تولید در بلوکهای معدنی حراجشده ایجاد کند، زیرا دیوان عالی کشور سقف میزان صادرات معادن از ایالت را ۲۰ میلیون تن تعیین کرده است.
برای اولین بار در بخش معدن گوا، دولت ۱۸ انبار سنگ آهن کمعیار را برای مزایده عرضه کرده که مجموعاً حدود ۳۰ میلیون تن ذخیره دارند. فعالیتهای معدنی در سپتامبر ۲۰۱۲ به دنبال انتشار گزارش کمیسیون شاه در پارلمان متوقف شد. صنعت معدن گوا پس از یک وقفه ششساله، از ۴ آوریل ۲۰۲۴ با آغاز فعالیت استخراج شرکت وِدانتا سِسا گوا در بلوک معدنی بیچولیم – بلوک ۱، دوباره فعالیت خود را از سر گرفته است.
.https://timesofindia.indiatimes.com/city/goa/govt-to-auction-4-more-mineral-blocks-survey-on-to-exclude-houses-from-leases/articleshow/118901822.cms
امضای دو یادداشت تفاهم میان شرکت نایارا انرژی و دولت گجرات با هدف حفاظت از محیط زیست و ابتکارات آموزشی
شرکت نایارا انرژی دو یادداشت تفاهم (MoUs) با دولت گجرات امضا کرده است که بر حفاظت از محیط زیست و ابتکارات آموزشی تمرکز دارد. اولین تفاهم نامه که با اداره جنگل های ایالتی امضا شده، شامل تعهد 12 کرور روپیه در طول سه سال برای حفاظت و احیای پناهگاه پرندگان خجادیه، در ناحیه جام نگر است. هدف این پروژه بهبود اکولوژی تالاب، افزایش تنوع زیستی و مشارکت دادن ذینفعان محلی در تلاشهای حفاظتی است. همچنین شامل ترویج اکوتوریسم، توسعه زیرساختها و ابتکارات ظرفیتسازی میشود.
دومین تفاهم نامه که با ویدیا سامیکشا کندرا تحت وزارت آموزش و پرورش ایالت امضا شد، از آموزش در دوران کودکی حمایت خواهد کرد. نایارا انرژی 375000 کتاب را در اختیار 1300خانوار محروم در مناطق جامناگر و دوبومی دوارکا قرار خواهد داد. این ابتکار همچنین با هدف افزایش دسترسی به امکانات آموزشی دیجیتال، آموزش معلمان در مدیریت کتابخانه و ادغام ابزارهای دیجیتال خوانش در یادگیری کلاس درس انجام شده است.
https://www.newsonprojects.com/news/nayara-energy-signs-two-mous-with-gujarat-government
آغاز تولید هیدروژن سبز در بندر کاندلا تا ماه ژوئن سال 2025
بندر کاندلا گجرات قرار است به اولین بندر هند با توانایی تولید هیدروژن سبز عملیاتی در محوطه خود از طریق الکترولیزهای ساخت داخلی این کشور تبدیل شود. بر اساس بیانیه وزارت کشتیرانی، انتظار می رود فرایند تولید در نیمه دوم سال 2025 آغاز شود. این پروژه دارای یک الکترولیز 1 مگاواتی (MW) است که توسط شرکت L&T ساخته شده است و برنامههایی برای افزایش ظرفیت تا 10 مگاوات در آینده دارد. انتظار می رود این تاسیسات تا ژوئیه 2025 به طور کامل عملیاتی شده و تقریباً 18 کیلوگرم هیدروژن سبز در ساعت تولید کند که معادل 80 تا 90 تن در سال میباشد. با تکمیل آماده سازی سایت، الکترولیزها به زودی برای شروع تولید مونتاژ خواهند شد. هیدروژن سبز تولید شده برای تولید انرژی پاک از طریق پیلهای سوختی مورد استفاده قرار میگیرد و از راهحلهای انرژی خودپایدار و سازگار با محیط زیست در بندر پشتیبانی میکند. علاوه بر این، اداره بندر Deendayal (DPA) (مسئول مدیریت بندر کاندلا) در نظر دارد تا با ترکیب زیرساختهای لازم، تولید آمونیاک سبز را از طریق این تاسیسات ایجاد کند.
https://www.newsonprojects.com/news/kandla-port-to-begin-green-hydrogen-production-by-june-2025
آغاز پروژههای زیرساختی در احمدآباد به ارزش کلی 1.46 میلیارد روپیه 16.8 میلیون دلار
آمیت شاه، وزیر کشور و تعاون هند، بهصورت مجازی چندین پروژه زیرساختی به ارزش 1.46 میلیارد روپیه را در احمدآباد و گجرات افتتاح و بنیان نمود. این پروژهها شامل ساخت یک پل روگذر ریلی به ارزش ۶۰۰ میلیون روپیه در خط آهن احمدآباد-ویراگام در جاده ساناند-چخلا-کادی، یک پل چهار بانده به ارزش ۳۶۳ میلیون روپیه بر روی کانال نارمادا در بزرگراه ملی شماره ۱۴۷، و یک پل هوایی به ارزش ۴۵۰ میلیون روپیه در بزرگراه سارکهج-گاندیناگار (SG) در چهرودی میباشد. این پروژهها با هدف بهبود ارتباطات منطقهای، کاهش تراکم ترافیک و تسهیل در رفتوآمدهای روزانه طراحی شدهاند.
آمیت شاه تأکید کرد این پروژهها بهبودهای قابلتوجهی در زیرساختها، اشتغال و فرصتهای تجاری به همراه خواهند داشت. وی همچنین به تکمیل موفقیت آمیز پروژههای مهم اخیر گجرات مانند بزرگترین پارک انرژی سبز هند در منطقه کاچ، بزرگترین شهر پاک آسیا در دهولرا، و دومین بزرگراه طولانی کشور یعنی تندراه سورات-چنای اشاره نمود. علاوه بر این، گجرات با پروژههایی نظیر قطار سریعالسیر احمدآباد-بمبئی و راهآهن سریع بین بهوج و احمدآباد، به یک قدرت مالی تبدیل شده است.
در حوزه بهداشت و درمان نیز بزودی دو بیمارستان جدید تأسیس خواهد شد: یک بیمارستان پیشرفته ۵۰۰ تختخوابی در ساناند که خدمات ۲۴ ساعته ارائه میدهد، و یک بیمارستان ۳۰ تختخوابی در چهرودی.
آمیت شاه تاکید داشت هند اکنون دارای دومین شبکه بزرگ جادهای، سومین شبکه بزرگ مترو و چهارمین شبکه بزرگ ریلی در جهان است. علاوه بر این، ۱۳۶ قطار (مجهز و سریع السیر) ونده بهارات در حال فعالیت هستند و ۹۷٪ از شبکه راهآهن عریض هند برقرسانی شده است.
https://www.constructionworld.in/policy-updates-and-economic-news/amit-shah-inaugurates-projects-in-ahmedabad-gujarat/70447
سرمایه گذاری 100 کرور روپیه ای شرکت هندی در ساخت پهپادهای پیشرفته
نظر به افزایش تقاضای پهپادها و وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV) در حوزه ایمنی عمومی، شرکت TechEagle اعلام کرده است طی سه سال آینده ۱۰۰ کرور روپیه در این حوزه سرمایهگذاری خواهد کرد. این شرکت نوپای فعال در زمینه فناوری پهپاد، که از حمایت شرکتهای Inflection Point Ventures و Paytm برخوردار است، پهپاد خودمختار جدیدی به نام First Responder را برای بهبود امدادرسانی در بلایا، اجرای قانون، کنترل جمعیت و نظارت محیطی عرضه کرده است.
پهپاد First Responder بهصورت کاملاً خودکار طراحی شده و برای پاسخگویی به شرایط اضطراری با ارائه کمکهای فوری، نقشهبرداری از مناطق بحرانزده، نظارت فوری و انجام مأموریتهای جستجو و نجات حیاتی به کار میرود. این پهپاد همچنین بهعنوان یک واحد فرماندهی هوایی عمل کرده و اطلاعات موقعیتی بینظیری را ارائه میدهد.
ویکرام سینگ مینا، بنیانگذار و مدیرعامل TechEagle، اظهار داشت که این پهپاد با برد، ظرفیت حمل و خودمختاری برتر، در مقایسه با نمونههای کشورهای غربی با یکچهارم هزینه، کارایی عملیاتی و اطلاعات بلادرنگ بینظیری را ارائه میدهد.
TechEagle قصد دارد با گسترش تولید، ایجاد مشارکتهای استراتژیک و سرمایهگذاری ۱۰۰ کرور روپیه در سه سال آینده، به تقاضای فزاینده از سوی نهادهای دولتی، نیروهای امنیتی و تیمهای امداد بینالمللی پاسخ دهد.
https://economictimes.indiatimes.com/news/defence/techeagle-to-invest-rs-100-crore-in-uavs-launches-first-responder-drone/articleshow/118007146.cms
شرکت میتسوبیشی کِمیکال در صدد ورود به بازار خودروهای برقی و چیپ های الکترونیک هند است
این گروه ژاپنی در حال حاضر ، محصولات پلی پروپلین قابل استفاده در بخش خودرو را در کارخانه خود در ایالت راجستان تولید میکند. همچنین دارای کسب و کار مرتبط به گاز صنعتی در ایالت ماهاراشترا و تجارت ترکیبی در ایالت گجرات است. مانابو چیکوموتو رئیس گروه میتسوبیشی اظهار داشت ما در تلاش برای یافتن فرصت های ورود به بخش های زنجیره عرضه ی این دو حوزه در هند هستیم. میتسوبیشی کمیکال تمرکز خود را به فناوریهای پاک و کربن زدایی معطوف خواهد کرد.
https://evertiq.com/news/2025-03-13-mitsubishi-chemical-eyes-entry-into-indias-chip-ev-sectors
فهرست 10 دانشکده برتر رشتههای مهندسی در ایالت ماهاراشترا
هر ساله، هند شاهد تعداد قابل توجهی از دانشجویانی است که در برنامههای کارشناسی فناوری (B.Tech) ثبت نام میکنند. در سال تحصیلی 2024-25، شورای آموزش فنی سراسر هند (AICTE) افزایش قابل توجهی در کرسیهای B.Tech را گزارش کرد که به بالاترین حد در هشت سال اخیر یعنی تقریباً 1.49 میلیون رسید
این روند نقش محوری مهندسی را در شکلدهی به نیروی کار ماهر هند و پیشبرد پیشرفتهای تکنولوژیکی برجسته میکند. همانطور که دانش آموزان امتحانات نهایی خود را کامل میکنند، بسیاری آرزو دارند برای پیگیری اهداف علمی و حرفه ای خود به موسسات مهندسی بپیوندند. ماهاراشترا که بهخاطر زیرساختهای آموزشی شهرت دارد، چندین کالج مهندسی سطح بالا را در خود جای داده است. بر اساس چارچوب رتبه بندی نهادی ملی (NIRF) 2024، فهرست 10 دانشکده مهندسی برتر در ماهاراشترا به شرح ذیل میباشد:
- موسسه فنی آی آی تی بمبئی
- موسسه فنی شیمیایی (ICT ) بمبئی
- موسسه ملی فناوری ویسوارایا (VNIT) ناگپور
- دانشکده مهندسی پونا (COEP) ، پونا
- مؤسسه فناوری پیشرفته دفاعی (DIAT)، پونا
- موسسه فناوری ویرماتا جیجابای (VJTI)، بمبئی
- موسسه فناوری ارتش (AIT)، پونا
- کالج مهندسی باراتی ویدیاپیت ، پونا
- کالج مهندسی ماهاراشترا (MITCOE)، پونا
- موسسه تحقیقات و آزموش مهندسی کی کی واگ، ناشیک
https://bestcolleges.indiatoday.in/news-detail/top-10-engineering-colleges-in-maharashtra