معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۲۱- ۱۱:۵۲

اخبار اقتصادی هند - مومبای

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی مومبای هند در هفته سوم آذر ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این منطقه به شرح زیر ارائه می‌گردد:

انتصاب سانجی مالهوترا به عنوان رئیس جدید رزرو بانک

پس از یک اعلامیه غیرمنتظره، آقای سانجی مالهوترا، دبیر سابق بخش دارایی هند، مسئولیت ریاست رزرو بانک یا بانک مرکزی هند را بر عهده گرفت. روز چهارشنبه، 11 دسامبر 2024،  مالهوترا در ساختمان مرکزی رزرو بانک شهر مومبای حضور یافت. او تا سه سال آینده به عنوان بیست و ششمین رئیس رزرو بانک فعالیت خواهد کرد.

این  مسئول ارشد دولتی 56 ساله، پیش از این سابقه فعالیت در بخش های نیرو، مالی، مالیات، فناوری اطلاعات و معدن را داشته است.

در طول دو دوره ی  نخست وزیری مودی، آقایان راگورام راجان و اورجیت پاتل دو نفر از روسای قبلی رزرو بانک که اقتصاددان نیز بودن پیش از تکمیل دوره سه ساله خود از این سمت کناره گیری و علت آن را دلایل شخصی اعلام کردند.

همکاران سابق مالهوترا، او را به‌عنوان فردی باهوش در برقراری ارتباطات، مدیری دقیق معرفی کرده اند ، و به سخت کوشی و فعالیت تا پاسی از شب شهرت دارد.

https://www.freepressjournal.in/business/sanjay-malhotra-takes-charge-as-rbi-governor-to-address-the-media-later-today 

احداث اولین مسیر آزمایشی و تست قطار هایپرلوب با هدف احداث برای مسافرت از مومبای به پونا ظرف 25 دقیقه

هفته گذشته آشوینی وایشنا وزیر راه آهن هند اعلام کرد موسسه فنی IIT در شهر مدرس، اخیراً ساخت تیوب 410 متری برای آزمایش قطار هایپرلوپ را تکمیل کرده است. این پروژه توسط تیمی از موسسه مذکور با همکاری شرکت دانش بنیان TuTr در دست اجرا است. مسیر مومبای تا پونا به عنوان اولین مسیر عملی برای اجرای این طرح شناسایی شده است. در صورت موفقیت این طرح ، مسافرت میان دو شهر مذکور (مسافت 150 کیلومتر) ظرف 25 دقیقه انجام خواهد شد. طبق گزارشات واصله، شرکت دانش بنیان Quintrans Hyperloop واقع در پونا، آمادگی  سرمایه گذاری برای اجرای این طرح تا سال 2028 میلادی با هدف اولیه جابجایی کالا میان دو شهر مومبای و پونا را دارد. 

https://www.business-standard.com/india-news/mumbai-to-pune-in-25-mins-iit-madras-tests-india-s-first-hyperloop-track-124120600743_1.html

فرماندار ماهاراشترا: ایالت در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی پیشتاز است.

سی پی راداکریشنان، فرماندار ایالت ماهاراشترا در بمبئی اشاره داشت این ایالت در جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی از سایر ایالات پیشی گرفته است.

وی در سخنرانی پارلمانی خود در نشست مشترک دو مجلس ایالتی اعلام کرد: ماهاراشترا بیش از 14 درصد از تولید ناخالص داخلی هند را ارائه می دهد.

در سال مالی 24-2023، ماهاراشترا با سرمایه گذاری‌های متعددی به ارزش  1,25,101 کرور روپیه از نظر سرمایه گذاری مستقیم خارجی در کشور در صدر ایالت های هند قرار دارد و از بازه آوریل تا سپتامبر سال  مالی 2025، با سرمایه گذاری مستقیم خارجی 113236 کرور روپیه، مجدداً در راس این فهرست قرار گرفته است که این رقم بیش از 90 درصد کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی هند در سال گذشته می‌باشد.

وی افزود  دولت مرکزی هدف جاه طلبانه تبدیل ماهاراشترا به اولین ایالت کشور هند با حجم اقتصادی بالغ بر یک تریلیون دلار تا سال 2027-28 را دنبال می‌کند.

وی افزود: دولت ایالتی، سیاست «امتیاز صدور پروانه بین المللی» را برای شرکت های فعال به ویژه در پروژه‌های فناوری پیشرفته تولیدی در حوزه‌هایی مانند نیمه‌هادی‌ها، وسایل نقلیه الکتریکی، هوافضا، دفاع، مواد شیمیایی، پلیمرها، باتری‌های لیتیومی ، فولاد و سایر محصولات فنی معرفی می نماید.

وی گفت: در هشت ماه گذشته مجموع سرمایه گذاری جذب شده برای پروژه‌های مصوب شده بالغ بر، 3.29 میلیون روپیه بوده و روی هم رفته برای یک میلیون و 18 هزار نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شغل نموده است. دولت ایالت ماهاراشترا سیاست «خدمات پشتیبانی فناوری اطلاعات 2023» و سیاست «مرکز داده ی انرژی پاک» را اعلام کرده؛ هدف این راهبردها تبدیل مومبای به پایگاهی برای داده‌های هند می‌باشد. وی گفت به عنوان بخشی از این سیاست، دو پارک مرکز داده یکپارچه سبز در مناطق بمبئی و ناوی مومبای (بمبئی جدید) با سرمایه گذاری حدود یک صد هزار کرور روپیه راه اندازی می‌شود که ظرفیت ایجاد شغل برای 20,000 نفر را خواهد داشت.

https://www.theweek.in/wire-updates/national/2024/12/09/bom19-mh-session-governor-fdi.html 

 امضای یادداشت تفاهم نامه میان FICCI  و MAHAPREIT به منظور ترویج انرژی تجدید پذیر در ایالت ماهاراشترا

فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع هند (FICCI ) تفاهم نامه ای با شرکت فناوری زیرساختی انرژی‌های تجدید پذیر ماهاتما فوله – مسئولیت محدود (MAHARPREIT)  جهت همکاری در حوزه انرژی تجدید پذیر، کربن زدایی، مصرف بهینه انرژی و سازگاری با محیط زیست در ایالت ماهاراشترا امضا نمود. هدف از این یادداشت ایجاد چارچوبی برای پیشبرد راه کار  توسعه پایدار و انرژی پاک در ماهاراشترا و تمرکز به تسهیل پروژه‌های انرژی تجدید پذیر، حمایت از صنایع کربن زدایی، اجرای تمهیدات مصرف بهینه انرژی، تضمین سازگاری تاسیسات صنعتی با محیط زیست در راستای سیاست های دولت است.

این یادداشت تفاهم همچنین به ارائه راه حل های توسعه پایدار صنایع کوچک و متوسط در طیف وسیعی از حوزه‌های صنعتی کمک می‌کند.

https://energy.economictimes.indiatimes.com/news/renewable/ficci-mahapreit-sign-mou-to-promote-renewable-energy-in-maharashtra/116006789?utm_source=top_news&utm_medium=tagListing  

 برگزاری مجمع جهانی اقتصادی هندو (WHEF) در مومبای

کنفرانس سالانه مجمع جهانی اقتصاد هندو (WHEF) از 13 تا 15 دسامبر 2024 در مرکز کنوانسیون جهانی جیو، BKC، مومبای برگزار خواهد شد. این رویداد با شعار " برای آینده، در آینده فکر کنید، " و با هدف الهام بخشیدن به همکاری، نوآوری و رشد در بین صنایع است. سخنرانان کلیدی در این مجمع سه روزه عبارتند از یوگی آدیتیانات سروزیر ایالت اوتار پرادش، بوپندرا پاتل سروزیر ایالت گجرات، دیوندرا فادناویس، سروزیر ایالت ماهاراشترا، پیوش گویال وزیر بازرگانی هند، آشیشکومار چاوهان، مدیر عامل سازمان بورس و سهام ملی  NSE در مومبای کی. وی. کامات رئیس شرکت خدمات مالی جیو و نیرانجان هیراناندانی مدیر عامل گروه هیراناندانی.

این گروه غیر انتفاعی توسط سوامی ویگیاناناند فارغ التحصیل موسسه IIT  در شهر خاراگپور تاسیس و در سال 2012، فعالیت های خود را رسماً آغاز نمود.  هدف اصلی این گروه تعامل و ایجاد ارتباط میان هندوهای موفق از لحاظ مالی است.

مجمع جهانی مذکور، کنفرانس های سالانه ای در شهرهای هنگ کنگ، بانگ کوک، دهلی نو، لندن، لس آنجلس، شیکاگو، آکلند، دوربان و فرانکفورت، فیجی برگزار کرده است.

سانجی کهِمانی معاون رئیس کمیته سازماندهی برای این دوره، اظهار داشت: مومبای موتور رشد اقتصادی بهارت (نام باستانی هند) است و سروزیر جدیدمان دیوندرا فادناویس، دارای کارنامه ای درخشان در عرصه‌های مختلف توسعه، حکمرانی قدرتمند و پرورش رشد اقتصادی است.

https://www.constructionweekonline.in/business/whef-annual-conference-2024-fostering-innovation-and-growth-in-mumbai

رکود بی سابقه صنعت الماس در شهر سورات ایالت گجرات

شهر سورات که غالباً با نام مستعار شهر الماس  شناخته می‌شود، در حال حاضر با چالش های جدی روبرو است. کاهش تقاضا در بازار جهانی منجر به رکود بی سابقه این صنعت طی 50 سال گذشته شده است. در شهر سورات و سایر مناطق ایالت گجرات 1.7 میلیون نفر مشغول به کار در زمینه تراش و پرداخت الماس هستند.

از این میان 1.1 میلیون در سورات زندگی می‌کنند با این حال رکود این صنعت منجر به بحران بیکاری برای کلیه کارگران این حوزه شده است. گزارش سالانه اتحادیه کارگران الماس گجرات  (ِDWUG) به خودکشی 45 کارگر الماس در سورات طی یک سال گذشته اشاره کرده و تا کنون بیش از 3000 کارگر با خدمات تلفنی پیش گیری از خودکشی تماس گرفته اند.

دینش نوادیا، رئیس موسسه الماس هند در مورد رکود اظهار داشت رکودی که در سال 2008 به مدت 7 تا 8 ماه به طول انجامید، قابل توجه بود، اما وضعیت فعلی بسیار شدیدتر است. «بازارها در چین همچنان بسته اند، در حالی که استمرار درگیری‌ها و وضعیت جنگ منجر به رکود شده است. قیمت الماس طبیعی شاهد کاهش قابل توجهی بوده و هم چنین تولیدات کارخانه ای با کاهش قابل توجه 50 درصدی روبرو است.»

 https://www.msn.com/en-in/money/economy/gujarat-surat-s-diamond-industry-faces-unprecedented-recession/ar-AA1vqPdE?ocid=BingNewsVerp    

 تعطیل شدن  5974 کسب و کار از صنایع کوچک و متوسط در ایالت گجرات طی 52 ماه گذشته

با وجود این که گجرات به عنوان قدرت صنعتی شناخته می‌شود، از ماه جولای 2020 این ایالت با معضل تعطیل شدن 5974 شرکت کوچک و متوسط روبرو است.

بر اساس آمار وزارت بازرگانی و صنایع،  از میان دیگر ایالات این کشور، گجرات رتبه سوم در فهرست ایالات هند با بیشترین موارد تعطیل شدن نهاد های کسب و کار کوچک و متوسط پس از ایالات ماهاراشترا با 15220 مورد و تامیل نادو با 7894 مورد را دارد. تحلیل گران قرطینه و محدودیت های کرونا، توام با رشد سریع تورم و کاهش تقاضا را عوامل اصلی این روند اعلام کرده اند.

https://timesofindia.indiatimes.com/city/ahmedabad/gujarat-sees-closure-of-5974-msmes-due-to-economic-woes/articleshow/116054873.cms

 ایالت گجرات در صدد افزایش سه برابری زمین‌های تحت کشت طبیعی طی 7 سال آینده است

با افزایش تقاضای جهانی برای محصولات کشاورزی طبیعی و ارتقای سطح آگاهی نسبت به مضرات کود شیمیایی، دولت ایالت گجرات هدف جاه طلبانه افزایش زمین‌های کشاورزی طبیعی خود را از 3 درصد به ۱۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ و متعاقباْ به ۲۵ درصد تا سال 2047 را دارد.

در کنار این راهبرد؛ دولت ایالت گجرات در صدد برگزاری برنامه‌های آموزشی برای کشاورزان و ترغیب آنان به استفاده از فناوری‌های طبیعی کشاورزی هستند و دولت قصد دارد از فناوری‌هایی مانند جی بی اس، اینترنت اجسام، هوش مصنوعی و پهپادها و غیره برای دستیابی به این راهبرد استفاده نماید.

علاوه بر فضای مناسب برای کشت طبیعی، دولت در صدد معرفی رویکردی جامع و پایدار  به منظور دسترسی آسان مصرف کنندگان به محصولات کشت طبیعی است

https://timesofindia.indiatimes.com/city/ahmedabad/gujarat-plans-to-triple-natural-farming-area-by-2030-amid-rising-health-concerns/articleshow/115982128.cms

بیش از 2 میلیون کشاورز گجراتی با استفاده از کودهای نانو؛ پیشگامان «انقلاب نانو» در این ایالت هستند

ایالت گجرات، که به استفاده از ابتکارات و فناوری‌های جدید شهرت دارد، پیشگام اجرای«انقلاب نانو» در بخش کشاورزی است. طبق اخبار رسمی، کشاورزان گجرات از روش‌های پیشرفته‌ای مانند آبیاری قطره‌ای، خاک پوشانی و سم پاشی از طریق پهپادها استقبال کرده‌اند.

به دنبال این روند تصاعدی و درخواست نخست وزیر هند از کشاورزان مبنی بر اتخاذ روش های علمی و ابتکارهای فنی ، پژوهشگران سازمان تعاون کود کشاورزان هند (IFFCO)  موفق به ساخت بومی محصولات نانو اوره و نانو اوره پلاس و نانو دی آ پی شده اند. مصرف نانو اوره (مایع) نیز به شدت افزایش یافته به گونه ای که بیش از 20 هزار کشاورز در گجرات اکنون از این کود استفاده می نمایند.

در سال 2022، نارندرا مودی اولین مجتمع ساخت نانو اوره در حومه شهر گاندی نگر را افتتاح نموده؛ که ظرفیت تولید روزانه 175 هزار لیتر از این محصول و پروانه ثبت اختراع آن را دارد. IFFCO صادرات این محصولات به کشورهایی مانند سری لانکا، نپال، بوتان و برزیل را آغاز کرده و همچنین فناوری‌های بومی ویژه این حوزه در آمریکا به نمایش گذاشته است.

https://www.dynamitenews.com/story/gujarat-over-20-lakh-farmers-pioneering-nano-revolution-with-nano-fertilizers

دولت مرکزی هند در صدد توسعه ایالت گوا و تبدیل آن به یک پایگاه اصلی برای جابجایی بار و مسافرت های دریایی است

دولت مرکزی هند، با هماهنگی با ایالت گوا، در حال توسعه و تبدیل آن به پایگاهی برای حمل و نقل بار و سفرهای دریایی است. آقای سارباناندا سونووال، وزیر بنادر، کشتی‌رانی و آبراه‌ها روز سه‌شنبه 10 دسامبر 2024 در پاسخی کتبی در راجیا سابها گفت: تحت طرح «ساگارمالا» برای توسعه مناطق ساحلی و بخش دریایی هند، یک پایانه بین‌المللی و داخلی کشتی همراه با پایانه کشتی‌ها در ایالت گوا در دست احداث می‌باشد.

دولت مرکزی طرح احداث اسکله‌های مسافرت دریایی داخلی و بین‌المللی را در کنار پایانه کشتی در بندر مورموگائو در گوا با هزینه کلی 101.72 کرور روپیه را راه اندازی نموده که قرار است تا ماه مارس 2025 تکمیل شود.

سونووال همچنین اظهار داشت: وزارت بنادر، کشتیرانی و آبراه‌ها در حال تهیه گزارشات دقیقی در خصوص امکان سنجی طرح های بالقوه برای 9 اسکله ساحلی در گوا با هدف افزایش حجم بار، کاهش ترافیک و بهبود حمل و نقل داخلی می‌باشد.

https://www.theweek.in/news/maritime/2024/12/03/centre-plans-to-develop-goa-as-a-major-cargo-and-cruise-destination.html

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما