معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۹/۱۴- ۰۸:۲۱

اخبار اقتصادی هند - مومبای

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی مومبای هند در هفته دوم آذر ماه 1403 مندرج در رسانه‌های این منطقه به شرح زیر ارائه می‌گردد:

تسهیلات بانکی دولت گچرات برای توسعه صنایع روستایی

 دولت ایالت گجرات هفته گذشته سیاست جدید  2024 «برای صنایع روستایی و خانه‌های کوچک» را اعلام کرد. این سیاست برای اولین بار پیشتیبانی مالی بیشتر، اعم از افزایش سقف مجاز دریافت وام برای هنرمندان صنایع دستی و کوچک از 800 هزار به 2.5 میلیون روپیه را اعلام می‌کند. همچنین طبق این سیاست یارانه ثبات، نوآوری و توسعه بازار از 125 هزار به 375 هزار روپیه افزایش خواهد یافت و انتظار می رود این اصلاحات قادر به ایجاد مستقیم و غیرمستقیم شغل های مربوطه برای 330 هزار نفر باشد.

دولت گجرات همچنین هدف بزرگی مبنی بر افزایش میزان فروش محصولات دستبافت و صنایع دستی از 460 کرور روپیه به 1500 کرور روپیه را مد نظر دارد.  این سیاست همچنین لوگوهای جی آی را برای حفظ مالکیت معنوی این آثار و محصولات تولیدی در نظر گرفته است. همچنین مزایای بیشتری برای صادرات محصولات به 2500 هنرمند در کنار تلاش های بیشتر برای برندسازی در نظر گرفته شده است.  https://timesofindia.indiatimes.com/city/ahmedabad/gujarat-launches-ambitious-cottage-and-rural-industries-policy-to-boost-handicrafts-and-employment/articleshow/115742542.cms

از سر گیری استخراج سنگ آهن به عنوان اصلی ترین منبع درآمد ایالت گوا

دولت گوا، در صدد حصول درآمدی به ارزش 500 کرور روپیه از مزایده اینترنتی سنگ معدن‌های بدون صاحب است هفته گذشته پرامود ساوانت سروزیر گوا اعلام کرد با تصویب سیاست مرور شده، دولت ایالت گجرات به دنبال کسب دارایی‌هایی به ارزش 500 کرور روپیه (حدوداً 60 میلیون دلار) از طریق مزایده ی آنلاین محموله بزرگی از سنگ آهن است که در زمین‌های خصوصی رها شده است.

دولت ایالتی با اصلاح سیاست معدن کاوی سنگ آهن موافقت کرده است که به استناد به آن امکان مزایده ی اینترنتی سنگ  آهن رها شده (به عنوان دامپ) در مناطق مختلف خصوصی را میسر می سازد.

استخراج سنگ آهن یکی از منابع اصلی درآمد گوا بوده که از سال 2012 به دنبال حکم دادگاه عالی در این ایالت ساحلی متوقف شده است و ایالت اکنون مزایده الکترونیکی بلوک های معدنی را آغاز کرده است. سنگ آهن رها شده که در مکان‌های مختلف این ایالت قرار دارند، از زمان توقف عملیات استخراج در سال 2012 دست‌نخورده باقی مانده‌اند.

https://www.business-standard.com/industry/news/goa-govt-eyeing-rs-500-cr-revenue-via-e-auction-of-unclaimed-iron-ore-dumps-124112800711_1.html

معرفی لایحه کشتیرانی ساحلی در لوک سابها هند با هدف تقویت قدرت دریایی هند

دولت هند لایحه‌ای را در لوک صبا یا مجلس عوام هند با هدف نوین سازی و ساده سازی صنعت کشتیرانی معرفی کرد. لایحه کشتیرانی ساحلی ۲۰۲۴ مسیر اعمال تمهیدات متحول کننده برای کنترل ترافیک در بنادر مهم و ارتقای بازدهی صنعت را هموار نموده که به شرکت‌های داخلی کشتیرانی سودمند خواهد بود.

به دلیل تقاضای اعضای اپوزیسیون برای بررسی مسائل مربوطه از جمله اتهامات علیه گوتام آدانی و حکم جلب وی در آمریکا، آقای سارباناندا سونووال وزیر بنادر کشتیرانی هند این لایحه را معرفی کرد.

با تصویب این لایحه فضای بهتری برای شرکت های مدیریت عملیات کشتی ایجاد نموده و موانع بوروکراسی را کاهش داده و هم چنین به مشارکت بیشتر در تجارت ساحلی و بین الملل را  تشویق خواهد کرد.

همچنین ضرورت اخذ پروانه‌های تجاری برای تجارت ساحلی توسط شرکت های داخلی را حذف خواهد کرد. این لایحه که در ماه اکتبر مورد موافقت کابینه دولت هند قرار گرفت همچنین در صدد همسان سازی مقررات موجود برای شرکت های تجارت بین الملل با استانداردهای جهانی و با هدف کمک به کشتی‌های هندی برای مطابقت با معیارهای بین المللی و افزایش رقابت پذیری آنها در تجارت دریایی جهانی است. این لایحه همچنین در صدد ایجاد پایگاه اطلاعاتی برای کشتی‌های ساحلی جهت تضمین شفافیت فرایندهای مربوطه آن و کمک به تبادل اطلاعات می‌باشد.

https://indiashippingnews.com/government-introduces-coastal-shipping-bill-in-lok-sabha-to-boost-indias-sea-power/  

 رونمایی از سیاست صنعتی جدید دولت گجرات پیش از اجلاس جهانی گچرات پویاVibrant Gujarat

دولت ایالت گجرات در صدد رونمایی از سیاست صنعتی جدید خود بیش از آغاز «اجلاس جهانی گجرات پویا» است. انتظار می‌رود این سیاست‌ها تا اوایل و یا اواسط سال ۲۰۲۵ اعلام شود. به گفته مسئولین بخش صنایع و معدن کاوی گجرات، دور فعلی سیاست صنعتی تا سال ۲۰۲۵ پایان خواهد یافت.

آنها همچنین اشاره داشتند پیش نویس جدیدی برای سیاست صنعتی جدید در حال تنظیم است. ما در حال تحلیل سیاست‌های سایر ایالات بزرگ و به زودی جلسات مشاوره با بخش‌های صنایع کوچک و متوسط، صنایع سنگین، انجمن‌های صنعتی و سایر آژانس‌های ملی و جهانی مربوطه را آغاز خواهیم کرد. به گفته آنها دولت با معرفی سیاست صنعتی، سیاست جدیدی برای استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا نیز معرفی خواهد کرد.

https://timesofindia.indiatimes.com/city/ahmedabad/gujarat-to-launch-new-industrial-and-startup-policies-ahead-of-vggs-2026/articleshow/115945988.cms    

همکاری اتاق بازرگانی و صنعت گجرات با اتاق بازرگانی سیلان

 هیات تجاری بلندپایه ای از اتاق بازرگانی و صنعت گجرات جنوبی (SGCCI) اخیراً از اتاق بازرگانی سیلان (CCC) بازدید کرد تا همکاری‌های موجود میان دو سازمان را تقویت نموده و متعاقباً روابط تجاری و سرمایه گذاری هند و سریلانکا را تسهیل نماید.

سفر این هیات به اتاق سیلان به دنبال امضای تفاهم نامه ای میان دو اتاق بازرگانی در اوایل سال جاری با هدف هموار سازی مسیر همکاری نزدیک در زمینه تجارت، سرمایه گذاری و ابتکارات ویژه صنعتی انجام شده که فرصت های جدیدی را برای مشاغل در هر دو منطقه فراهم کرد.

در طی این بازدید که با هماهنگی کنسولگری سریلانکا در بمبئی تسهیل شد، اتاق بازرگانی گجرات جنوبی از تجار سریلانکا دعوت کرد تا در رویداد «دهکده جهانی» که قرار است در ماه ژانویه در شهر سورات – در ایالت گجرات برگزار شود، شرکت کنند. این رویداد فرصت معرفی مستقیم محصولات صادرکنندگان سریلانکا - از جمله چای، ادویه‌ها، میوه‌ها و محصولات کشاورزی - برای خریداران و علاقه مندان هندی را فراهم می نماید.

هیات اعزامی از اتاق بازرگانی گجرات جنوبی محصولات و خدمات خود در صنایع کلیدی از جمله نساجی، الماس، نخ و کشاورزی را به نمایش گذاشت. آنها  تمایل خود به تشکیل سرمایه گذاری‌های مشترک و همکاری با شرکت های سریلانکا، با تاکید بر مزایای متقابل مانند مبادلات تکنولوژیکی، تخصص مشترک و افزایش دسترسی به بازار را ابراز کردند.

https://www.sundayobserver.lk/2024/12/01/business/38974/gujarat-biz-delegation-visits-ccc/

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما