معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۸/۱۴- ۱۳:۵۲ - مشاهده: ۶۴

اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی

گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در هفته دوم آبان ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

سرمایه و ذخایر بانک های امارات برای اولین بار از 500 میلیارد درهم گذشت

بانک مرکزی امارات اعلام کرد کل سرمایه و ذخایر بانک های کشور به بیش از 500 میلیارد درهم رسید که برای اولین بار در تاریخ خود از مرز نیم تریلیون گذشت. آخرین آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که سرمایه و ذخایر بانک‌ها تا پایان ژوئیه به 502.6 میلیارد درهم رسیده است که نسبت به 454.9 میلیارد درهم در ژوئیه 2023 حدود 10.5 درصد افزایش سالانه داشته است. در هفت ماهه اول سال این ارقام از حدود 489.3 میلیارد درهم در پایان سال 2023 حدود 2.7 درصد معادل 13.3 میلیارد درهم افزایش یافته است. بانک مرکزی افزوده است: این ارقام شامل وام یا سپرده ثانویه نمی‌شود، اما سود سال جاری را پوشش می دهد. بانک‌های ملی حدود 86.3 درصد از کل سرمایه و ذخایر را تشکیل می‌دهند که ارزش آن‌ها در پایان ژوئیه به 433.7 میلیارد درهم رسید که در مقایسه با 392.9 میلیارد درهم در جولای 2023، سالانه 10.4 درصد افزایش داشته است. سهم بانک های خارجی در پایان ژوئیه به 13.7 درصد رسید که بالغ بر 68.9 میلیارد درهم بود که نشان دهنده افزایش 11.1 درصدی از حدود 62 میلیارد درهم در جولای 2023 بود. آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری بانک‌ها نیز تا پایان ماه ژوئیه به بالاترین میزان خود یعنی ۶۹۱.۲ میلیارد درهم رسیده است. این رقم نسبت به 579.5 میلیارد درهم در ژوئیه 2023 افزایش سالانه 19.3 درصدی را نشان می دهد. سرمایه گذاری بانک ها هم در مقایسه با 680.2 میلیارد درهم در ماه ژوئن به طور ماهانه 1.6 درصد افزایش یافته است. در هفت ماهه نخست سال، این سرمایه‌گذاری‌ها حدود 8.8 درصد یا 56.1 میلیارد درهم افزایش داشته است، در حالی که در پایان سال گذشته حدود 635.1 میلیارد درهم بوده است. در این میان اوراق قرضه نگهداری شده تا سررسید، بیشترین سهم از سرمایه گذاری بانک ها را به خود اختصاص داده که با حدود 48.3 درصد در پایان ژوئیه گذشته به 333.9 میلیارد درهم رسیده است که افزایشی حدود 25.1 درصدی بر مبنای سالانه دارد.

https://www.khaleejtimes.com

بیش از 65 درصد از کارمندان امارات در سال 2025 به دنبال مشاغل جدید خواهند بود

بر اساس راهنمای حقوق و دستمزد 2025 منتشر شده توسط موسسه رابرت هالف(Robert Half)، بیش از سه نفر از هر پنج رهبر تجاری امارات، انتظار دارند تعداد کل کارکنان آنها در 12 ماه آینده افزایش یابد و نیمی از آنها معتقدند نیازمند استخدام افراد بیشتری هستند. در عین حال قبل از تصمیم‌گیری در مورد استخدام، منتظر تثبیت یا کاهش نرخ بهره هستند. امسال به عنوان سال انتخابات نامگذاری شده است زیرا بسیاری از کشورهای بزرگ، از جمله ایالات متحده و هند، نظرسنجی‌هایی را برگزار کردند که باعث شد بسیاری از شرکت های بزرگ برنامه‌های توسعه و استخدام خود را متوقف کنند تا تصویر واضح تری از برندگان بدست آورند. در حالی که کارفرمایان امروزه نسبت به 12 ماه پیش کار آسان‌تری برای استخدام پیدا می‌کنند، رابرت هاف می‌گوید بسیاری از افراد جویای کار اخیراً به امارات نقل مکان کرده‌اند و تجربه‌ای در بازار ندارند، بنابراین برای کسب‌وکارها نیز مهم است که استعدادهایی را که در حال حاضر دارند حفظ کنند. با این حال، نزدیک به نیمی از رهبران کسب و کار می‌گویند که اگرچه یافتن کارگران آسان تر است، اما یافتن نامزدهایی با مهارت های مناسب آسان نیست. مطالعه رابرت هاف نشان می دهد که دو سوم - 65 درصد - قبل از پایان سال 2025 به دنبال شغل جدید خواهند بود و 30 درصد از آنها افزایش هزینه‌های زندگی را عامل اصلی حرکت خود می دانند. با توجه به اینکه امارات همچنان تورم بالایی را تجربه می‌کند، یک سوم کارمندان برای انجام تعهدات خود به حقوق بیشتری نیاز دارند. کاهش دستمزدها و عرضه بیش از حد استعدادهای خارجی، رشد حقوق درون نقشی را تضعیف می‌کند، به طوری که سه چهارم آنها معتقدند که امروز مذاکره برای افزایش حقوق در مقایسه با 12 ماه پیش دشوارتر است.

https://www.khaleejtimes.com

افزایش 13.1 درصدی سالانه رشد بازارهای سرمایه بدهی امارات

بشار آل ناتور، مدیر عامل و رئیس جهانی مالی اسلامی موسسه رتبه بندی Fitch، اظهار داشت  بازارهای سرمایه بدهی امارات متحده عربی (DCM) نسبت به سال گذشته 13.1 درصد رشد (بر اساس مقیاس سال به سال) داشته و رد پایات سه ماهه سوم سال 2024 به 294.4 میلیارد دلار رسیده است. وی افزود: این رشد بر چشم انداز مالی در حال گسترش کشور و موقعیت استراتژیک آن در بازار اوراق قرضه(صکوک) تاکید می‌کند. این کشور یک بازیگر محوری در بازار جهانی صکوک است و 6.6 درصد از صکوک جهانی را در اختیار دارد. ولذا پس از مالزی، عربستان سعودی و اندونزی در رتبه چهارم جهان در تمام ارزها قرار دارد. علاوه بر این، امارات یکی از بزرگترین صادرکنندگان بدهی دلار آمریکا در بازارهای نوظهور (به استثنای چین) با سهم 8.9 درصدی از کل در پایان شش ماهه اول سال جاریست و پس از عربستان سعودی و برزیل قرار دارد. امارات همچنین دومین صادرکننده بزرگ اوراق قرضه ESG و صکوک در بازارهای نوظهور (خارج از چین) پس از برزیل در پایان 9 ماهه سال 2024 بشمار می رود. وی افزود: از نظر منطقه ای، امارات با 16.2 درصد پس از سهم 71 درصدی عربستان سعودی، دومین سهم بزرگ از کل صکوک موجود در شورای همکاری خلیج فارس را در اختیار دارد. الناتور ادامه داد: بازارهای سرمایه بدهی امارات برای رشد بیشتر آماده بوده و پیش بینی‌ها حاکی از افزایش احتمالی بیش از 300 میلیارد دلاری تا پایان سال 2024 است. این گسترش به دلیل تمرکز استراتژیک کشور بر تقویت DCM خود است، که همچنان به جذب منطقه ای و بین المللی سرمایه گذاران ادامه می دهد. نامبرده در پایان نتیجه گیری کرد: با نگاه به آینده، بازارهای سرمایه بدهی امارات رشد قوی را تجربه می‌کنند که ناشی از ترکیب متعادلی از انتشار صکوک و اوراق قرضه، رتبه بندی با درجه سرمایه گذاری بالا و موقعیت استراتژیک بازار در بازار صکوک در سطح جهانی و منطقه ای است.

https://www.wam

افزایش 11 درصدی ذخایر خالص بین‌المللی بخش بانکی امارات تا پایان  جولای 2024

ذخایر خالص بین المللی بخش بانکی امارات متحده عربی 11.1 درصد یا 127.5 میلیارد درهم افزایش یافت و در مقایسه با 1.145 تریلیون درهم در پایان سال 2023 در پایان ژوئیه به 1.273 تریلیون درهم رسید. بولتن آماری ماه ژوئن بانک مرکزی امارات متحده عربی، نشان داد که بانک مرکزی ۷۷۱.۶ میلیارد درهم از ذخایر خالص بین‌المللی این بخش را در پایان جولای به خود اختصاص داده که نسبت به موجودی ۶۷۳.۴۲ میلیارد درهم در پایان سال گذشته ۱۴.۶ درصد افزایش داشته است. در حالی که خالص ذخایر بین‌المللی بانک‌های فعال در کشور تا پایان ژوئیه به 501.6 میلیارد درهم رسید که در مقایسه با 472.2 میلیارد درهم در پایان سال 2023، 6.22 درصد افزایش داشت. بر اساس این بولتن، ذخایر طلای بانک مرکزی نسبت به سال قبل 23.5 درصد رشد کرد و در مقایسه با 17.226 میلیارد درهم در جولای 2023، افزایش 4 میلیارد درهمی داشته وتا پایان ژوئیه به 21.28 میلیارد درهم رسید. در هفت ماهه نخست سال جاری، ذخایر طلا 17.3 درصد در مقایسه با 18.147 میلیارد درهم در پایان سال گذشته رشد داشته است.  طلا جزو دارایی‌های متنوع بانک مرکزی است که شامل وجوه نقد، گواهی سپرده و اوراق بهادار تا سررسید می‌شود. ذخایر طلای بانک مرکزی طی سال‌های گذشته رشد قابل‌توجهی داشته و در پایان سال ۲۰۲۰ به ۱۲ میلیارد و ۸۶۲ میلیون درهم در مقایسه با ۴.۰۴۴ میلیارد درهم در پایان سال ۲۰۱۹ و ۱.۱۳۴ میلیارد درهم در پایان سال ۲۰۱۸ رسیده است. در چارچوبی دیگر، آمار عملیات بانکی که امروز توسط بانک مرکزی منتشر شد، نشان داد که ارزش نقل و انتقالات انجام شده در بخش بانکی در امارات از طریق سیستم نقل و انتقال مالی امارات (UAEFTS) با افزایش سالانه 17 درصدی در مقایسه با 9.5 تریلیون درهم در مدت مشابه در سال 2023 طی هفت ماهه نخست سال جاری از 11.13 تریلیون درهم گذشته است. این آمار همچنین حاکی از آن است که ارزش سپرده‌های نقدی بانک مرکزی در هفت ماهه امسال بالغ بر 111.4 میلیارد درهم و ارزش برداشت‌های نقدی از بانک مرکزی به 120.3 میلیارد درهم رسیده است.

https://www.wam

افتتاح دفتر نمایندگی اتاق بین المللی دبی در قزاقستان

اتاق بین المللی دبی، یکی از سه اتاقی که زیر چتر اتاق های دبی فعالیت می‌کند، دفتر نمایندگی جدیدی را در آلماتی قزاقستان افتتاح کرد. هدف از راه اندازی این دفتر تقویت روابط اقتصادی و حمایت از رشد تجارت و سرمایه گذاری بین جوامع تجاری در دبی و قزاقستان می‌باشد. افتتاح دفتر جدید تعداد دفاتر نمایندگی بین‌المللی را که توسط اتاق اداره می‌شود به 32 دفتر افزایش می‌دهد. این راه‌اندازی به عنوان بخشی از طرح «دبی گلوبال» است که به دنبال ایجاد 50 دفتر نمایندگی در سراسر جهان تا سال 2030 برای جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و بین‌المللی و کسب‌وکارها و استعدادهای پیشرو جهانی به دبی می‌باشد. علاوه بر این، هدف آن حمایت از شرکت‌های مستقر در دبی در کشف فرصت‌های تجاری و زمینه‌های جدید در 30 بازار جهانی اولویت‌دار است. افتتاح دفتر جدید نشان دهنده شتاب فزاینده در روابط اقتصادی بین دبی و قزاقستان است. ارزش تجارت غیرنفتی بین دو بازار در سال گذشته به 14 میلیارد درهم رسید که نشان دهنده رشد 82 درصدی نسبت به سال گذشته است. طی 9 ماهه نخست سال جاری، 187 شرکت جدید از قزاقستان به اتاق بازرگانی دبی پیوستند و تعداد کل شرکت‌های عضو فعال از این کشور تا پایان سپتامبر به 668 شرکت افزایش یافت. محمدعلی راشد لوثه، رئیس و مدیر عامل اتاق‌های دبی، در مورد افتتاح دفتر جدید اظهار داشت: "گسترش شبکه جهانی دفاتر اتاق بازرگانی با هدف تقویت موقعیت دبی به عنوان یک مرکز مالی و تجاری پیشرو است. دفاتر نمایندگی اتاق نقش مهمی در جذب شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها در دبی، تقویت تجارت دوجانبه با بازارهای امیدوارکننده و افزایش فرصت‌های مشارکت در بین جوامع تجاری دارند، که همگی به دستیابی به اهداف دستور کار اقتصادی دبی (D33) کمک می‌کنند.

https://www.wam

رکوردشکنی سود نیمه سال 10.4 میلیارد درهمی هواپیمایی امارات

گروه هواپیمایی امارات مستقر در دبی بهترین عملکرد مالی شش ماهه خود را گزارش داد و سود قبل از مالیات 10.4 میلیارد درهم برای شش ماهه اول 2024-2025 ثبت کرد که از رکورد سود خود در مدت مشابه سال گذشته فراتر رفته است. این اولین سال مالی است که مالیات بر درآمد شرکتی امارات که در سال 2023 تصویب شد، برای گروه امارات اعمال می‌شود. پس از محاسبه 9 درصد مالیات، سود گروه پس از کسر مالیات به 9.3 میلیارد درهم رسید. شیخ احمد بن سعید آل مکتوم، رئیس و مدیر اجرایی شرکت هواپیمایی و گروه امارات، گفت: این گروه رکورد عملکرد سال گذشته خود را پشت سر گذاشت تا نتیجه فوق العاده ای را برای نیمه اول سال 2024-2025 ارائه دهد. این دوباره قدرت مدل تجاری اثبات شده ما را نشان می دهد که در مسیر رشد دبی به عنوان شهر انتخابی برای زندگی، کار، بازدید و انجام تجارت قرار دارد. درآمد امارات با احتساب سایر درآمدهای عملیاتی 62.2 میلیارد درهم در مقایسه با 59.5 میلیارد درهم در مدت مشابه سال گذشته پنج درصد افزایش داشته است. رکورد جدید درآمد این ایرلاین به تقاضای مداوم سفر و بار هوایی در سراسر بازارها و توانایی آن در ارائه ارزش و خدمات عالی به مشتریان نسبت داده می‌شود.

https://www.khaleejtimes.com

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما