معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۳/۰۷/۳۰- ۰۹:۴۸ - مشاهده: ۶۴

اخبار اقتصادی موزامبیک

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور موزامبیک در هفته چهارم مهر ماه 1403 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

 آمادگی موزامبیک برای جذب سرمایه‌گذاران ترک

روزنامه پائیس: معاون همکاری‌های وزارت خارجه موزامبیک در ملاقات با همتای ترکیه خود در نیویورک گفت: زمینه‌های مناسب برای جذب بیشتر سرمایه‌گذاری ترکیه در موزامبیک مهیا است. در سال 2017 در جریان سفر رجب اردوغان به موزامبیک تمایل آن کشور در سه برابر شدن مناسبات تجاری تا سقف 500 میلیون دلار تأکید شد.

تامین 80 درصد سرمایه‌گذاری پروژه تولید گاز در کابو دلگادو

خبرگزاری موزامبیک: رئیس شرکت توتال فرانسه، اعلام کرد: 80 درصد 14 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پروژه عظیم تولید گاز در استان کابو دلگادو تضمین‌شده است.

موزامبیک سه پروژه بزرگ اکتشاف گاز در حوزه روما(Rovuma)  دارد که در زمره بزرگ‌ترین پروژه‌های جهان قرار دارد. شرکت توتال فرانسه رهبری کنسرسیومی را برای اجرای فاز یک این پروژه‌ها در استان کابو دلگادو بر عهده دارد که به دلیل حملات و فعالیت‌های تروریستی در این منطقه به حالت تعلیق درآمده است.

 کاهش نرخ بهره پایه پولی

خبرگزاری موزامبیک: به دلیل تثبیت چشم‌انداز تورم تک‌رقمی در میان‌مدت، کمیته سیاست پولی بانک موزامبیک نرخ بهره را از 14.25به 13.50 درصد کاهش داد. این پنجمین کاهش نرخ بهره طی سال جاری است که دسترسی خانوارها و شرکت‌ها به اعتبار را تسهیل می‌نماید.

آمریکا موزامبیک را در لیست کشورهایی قرار داد که حداقل الزامات شفافیت مالی را برآورده نکرده‌اند

با وجود پیشرفته‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر، وزارت امور خارجه ایالات‌متحده آمریکا در گزارش سالانه شفافیت مالی کشورها در 2024، موزامبیک را در فهرست کشورهایی قرار داده که حداقل الزامات شفافیت مالی را رعایت نکرده‌اند. بررسی اسناد در خصوص حساب‌ها و هزینه‌ها، نشان می دهد تصویر کاملی از هزینه‌ها و درآمدهای برنامه‌ریزی ‌شده منطبق با اصول بین‌المللی رعایت نشده است.

آمریکا توصیه کرده است که مقامات دولتی موزامبیک اسناد دقیق در مورد تخصیص و سود شرکت‌های دولتی و کلیه هزینه‌های حمایتی دستگاه‌های اجرایی و مخارج منطبق بر بودجه مصوب، بودجه‌های نظامی یا اطلاعاتی تحت نظارت مجلس یا نهاد های غیردولتی را طبق اصول پذیرفته‌شده بین‌المللی تنظیم و ارائه نماید. قابل‌توجه است که کشورهای بوتسوانا، بورکینافاسو، کیپ ورد، غنا، کنیا، مراکش، نامیبیا، نیجریه، سیشل، آفریقای جنوبی، توگو، تونس و اوگاندا ازنظر آمریکا کشورهایی هستند که از حداقل شرایط شفافیت برخوردار بوده‌اند.

https://evidencias.co.mz/2024/09/24/eua-colocam-mocambique-na-lista-dos-paises-que-nao-cumpriram-requisitos-minimos-de-transparencia-fiscal/#google_vignette

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما