معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۲۱- ۱۷:۲۹ - مشاهده: ۱۲۸

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته سوم دی ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

بانک دولتی پاکستان (SBP)، برای رفع کمبود نقدینگی در بانک ها 1.25 تریلیون روپیه تزریق می‌کند

بانک دولتی پاکستان (SBP)، مبلغ 1.25 تریلیون روپیه را به مدت 28 روز به بانک‌های متعارف و منطبق با شریعت تزریق کرده است تا کمبود نقدینگی را کاهش دهد و نیازهای مالی دولت تحت فشار مالی را برآورده کند. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که نرخ پیشنهادی بین بانکی کراچی (کیبور) که یک نرخ بهره بسیار مهم است، شاهد کاهش قابل‌توجه بیش از سه درصدی به 21.38 درصد بود که نشان‌دهنده کاهش احتمالی اتکای دولت به استقراض بانکی بود. کاهش کیبور به انتظارات کاهش هفت درصدی تدریجی نرخ سیاست کلیدی بانک دولتی پاکستان (SBP)، به 15 درصد تا دسامبر 2024، با هدف کاهش پرداخت‌های با بهره بالا نسبت داده می‌شود. همچنین پیش‌بینی می‌شود که این کاهش مشارکت بخش خصوصی با بانک‌ها را برای پروژه‌های جدید تشویق کند. دولت که با کسری بودجه ناشی از پرداخت های سود قابل توجه و هزینه‌های مربوط به پرسنل دست و پنجه نرم می‌کند، به استقراض بانکی روی آورده است. با وجود درآمدهای بالاتر جمع آوری شده توسط هیئت درآمدهای فدرال (FBR) در شش ماه اول سال مالی 24، مخارج دولت منجر به افزایش اتکا به استقراض بانکی شده است. استقراض بخش خصوصی به دلیل افزایش نرخ بهره حداقل است و کسب و کارها ترجیح می دهند بدهی‌های موجود را بازنشسته کنند. بانک دولتی پاکستان (SBP)، نرخ سیاست خود را از ژوئیه 2023 در 22 درصد حفظ کرده است و مانع از گسترش بخش خصوصی شده است. با این حال، پیش‌بینی‌ها حاکی از کاهش بالقوه 700 واحدی نرخ بهره در سال 2024 است که به 15 درصد کاهش می‌یابد. انتظار می رود این کاهش نرخ پیش بینی شده باعث تحریک فعالیت های اقتصادی و کاهش بار سود دولت شود.

https://profit.pakistantoday.com.pk/2024/01/08/sbp-injects-rs1-25tr-to-address-liquidity-shortage-in-banks/

نهادهای تجاری دولتی در دو سال مالی 1.4 تریلیون روپیه ضرر کردند

آخرین گزارش تلفیقی وزارت دارایی نشان می‌دهد که نهادهای تجاری دولتی این کشور در سال‌های مالی 2021 و 2022 متحمل زیان حیرت‌انگیز 1.395 تریلیون روپیه شده‌اند. این رقم بیش از دو برابر برنامه توسعه بخش عمومی (PSDP) است و نگرانی‌های قابل توجهی را در مورد مدیریت مالی و کارایی عملیاتی در بخش عمومی آشکار می‌کند. این گزارش با عنوان «گزارش تلفیقی شرکت‌های دولتی (SOEs) در سال مالی 2020-22»، توسط وزارت دارایی تحت معیار عملکرد صندوق بین‌المللی پول (IMF) ارائه شده است. این نشان می دهد که از 81 شرکت دولتی ارزیابی شده، 50 شرکت دولتی سود مجموعی 568.44 میلیارد روپیه را در سال مالی 2022 گزارش کردند. با این حال، زیان انباشته 730.26 میلیارد روپیه 31 شرکت باقی مانده تحت الشعاع قرار گرفت که منجر به زیان خالص حدود 162 میلیارد روپیه شد. گزارش تلفیقی شرکت های دولتی نشان می دهد که تعداد شرکت های سودآور از 56 شرکت در سال مالی 21 به 50 شرکت در سال مالی 22 کاهش یافته است. این گزارش به طرز عجیبی نشان می‌دهد که ضرر 18.75 میلیارد روپیه کارخانه فولاد پاکستان در سال 2021 بدون تولید حتی یک شمش یا فروش یک میله فولادی به سودی معادل 7.15 میلیارد روپیه در سال آینده تبدیل شده است زیرا تقریباً یک دهه بسته بود. سازمان ملی بزرگراه (NHA) همچنان بزرگترین نهاد زیان ده باقی مانده است و در مجموع 422 میلیارد روپیه ضرر کرده است. علیرغم کمک به اقتصاد از طریق مالیات، سود سهام و اشتغال، بخش هایی مانند تولید، معدن، مهندسی، نفت و گاز برای دستیابی به سودآوری تلاش کردند. علاوه بر این، نهادهای رسانه ای دولتی، از جمله رادیو و تلویزیون پاکستان و تلویزیون پاکستان، با کاهش عملکرد مالی عمومی را تحت فشار قرار دادند.

https://www.dawn.com/news/1804055/state-owned-entities-lost-rs14-trillion-in-two-fiscal-years

رشد اقتصادی چین باعث خوش بینی برای بهبود جهانی می‌شود

اقتصاد چین علیرغم چالش‌های مختلف پس از همه‌گیری بهبود یافته است، و با پیش‌بینی رشد تولید ناخالص داخلی 5.4 درصد برای سال 2023، انعطاف‌پذیری را نشان می‌دهد. این بهبود برای کشورهایی مانند پاکستان که به سرمایه‌گذاری و تجارت چین متکی هستند، سودمند است. اولویت های اقتصادی پکن برای سال 2024، که در کنفرانس مرکزی کار اقتصادی مشخص شده است، بر نوآوری‌های تکنولوژیکی، تقاضای داخلی و ثبات مالی تاکید دارد. کندتر شدن اقتصاد چین ممکن است بر صادرات و سرمایه گذاری پاکستان تأثیر بگذارد و نیاز به سرمایه گذاری‌های مشترک و صادرات متنوع برای حفظ رشد را برانگیزد.

https://www.dawn.com/news/1803997/chinas-growth-spurs-hope

چه چیزی در سال جدید انتظار می رود

اوضاع اقتصادی پاکستان در سال 2023 شاهد اوج هایی مانند رکوردشکنی بورس اوراق بهادار پاکستان بود، اما با چالش هایی همچون کاهش ارزش پول و تورم بالا مواجه شد. نیمه دوم بهبود هایی پس از کمک مالی صندوق بین المللی پول و کاهش کنترل واردات را نشان داد که منجر به رشد بیش از 3 درصدی شد. پیش بینی سال 2024 همچنان پیچیده است و به ثبات پس از انتخابات، اصلاحات پایدار و عوامل بین المللی مانند قیمت نفت خام و مذاکرات صندوق بین المللی پول بستگی دارد. رشد پیش‌بینی‌شده در کشاورزی 3.5 درصد و امید به احیای تولید همراه با تلاش‌ها برای گسترش پایه مالیاتی و افزایش کیفیت هزینه‌های عمومی است. ثبات اقتصادی پاکستان در سال 2024 به سازگاری با این چالش ها و استفاده از فرصت ها بستگی دارد.

https://tribune.com.pk/story/2452498/what-to-expect-in-new-year

با برآورده کردن تقاضای طولانی مدت فریلنسرها، خبرهای خوبی در مورد PayPal وجود دارد

دولت موقت برنامه‌هایی را برای فعال کردن حواله از طریق PayPal اعلام کرده است تا به تقاضای مداوم فریلنسرها در پاکستان رسیدگی کند. دکتر عمر سیف، وزیر موقت فدرال فناوری اطلاعات و مخابرات، ابتکار وزارت را برای انتقال وجوه از طریق پی پال از طریق شخص ثالث، با هدف قرار دادن پاکستان به عنوان یک مقصد فناوری، فاش کرد. مراسم رسمی این راه اندازی در 11 ژانویه برنامه ریزی شده است. علاوه بر این، اقداماتی برای تقویت صادرات بخش فناوری اطلاعات و مخابرات انجام شده است که به شرکت ها اجازه می دهد 50 درصد از درآمد صادراتی خود را در پاکستان برای سرمایه گذاری حفظ کنند و در نتیجه درآمد در عرض یک ماه صادرات 13 درصد افزایش یابد.

https://www.aaj.tv/news/30364448/

موج تورم در سال جدید ادامه یافت، این هفته چند درصد افزایش یافت؟

وزارت آمار از افزایش هفتگی 0.81 درصدی تورم، در مجموع 42.86 درصد خبر داد. از بین اقلام ضروری، 19 مورد افزایش قیمت و 9 مورد کاهش و 23 کالا ثابت ماندند. قیمت ها به طور قابل توجهی افزایش یافت: گوجه فرنگی 21 روپیه در هر کیلوگرم، مرغ زنده 50 روپیه در هر کیلوگرم و تخم مرغ بیش از 12 روپیه در هر کیلوگرم به دلیل زمستان، پیاز به ازای هر کیلوگرم 6 روپیه، شکر 3 روپیه در کیلوگرم و ماش دال 5 روپیه در کیلوگرم افزایش یافت. قیمت برنج، عدس، جگر، هیزم، گوشت گوسفند، گوشت گاو و استوانه داخلی نیز طی هفته افزایش یافت.

https://www.aaj.tv/news/30364344/

دولت قصد دارد صندوق توسعه 1.5 میلیارد دلاری را فعال کند

دولت موقت قصد دارد صندوق توسعه پاکستان با مسئولیت محدود (PDFL)، یک نهاد دولتی غیرفعال 1.5 میلیارد دلاری را فعال کند تا یک منبع مالی جایگزین برای پروژه‌های بخش دولتی ارائه دهد. این نهاد که در سال 2014 تشکیل شد، قصد دارد سهام دولت را واگذار کند و در PPP مشارکت کند. وزارت دارایی در حال استخدام یک مدیر عامل برای هدایت عملیات PDFL، جذب سرمایه گذاری خارجی و مدیریت منابع مالی است. علاوه بر این، دستورالعمل‌های جدیدی برای پروژه‌های PPP فدرال برای مدیریت تعهدات مالی و بدهی‌های احتمالی با تأکید بر پایداری مالی و توسعه زیرساخت‌ها معرفی شده‌اند.

https://www.dawn.com/news/1804341/govt-plans-to-activate-15-billion-uplift-fund

درآمد پاکستان از صادرات خدمات 2.98 میلیارد دلار است

اداره آمار پاکستان (PBS) گزارش داد که پاکستان با صادرات خدمات مختلف از جولای تا نوامبر سال مالی جاری، 2986.26 میلیون دلار درآمد کسب کرده است. صادرات خدمات در مدت مشابه سال گذشته 3089.23 میلیون دلار بوده که در پنج ماهه نخست سال جاری 3.33 درصد کاهش نشان می دهد. واردات خدمات به کشور با افزایش 20.67 درصدی از 3406.86 میلیون دلار در سال گذشته به 4110.33 میلیون دلار در پنج ماهه نخست سال مالی جاری افزایش یافت. بر اساس این ارقام، کسری تجاری خدمات 254.51 درصد در دوره مورد بررسی افزایش یافت و از 317.07 میلیون دلار در سال گذشته به 1124.06 میلیون دلار در سال جاری رسید. در همین حال، بر اساس آمار سالانه صادرات خدمات از کشور با کاهش 15.85 درصدی از 750.95 میلیون دلار در نوامبر 2022 به 631.93 میلیون دلار در نوامبر 2023 کاهش یافت. بر اساس داده‌های PBS، واردات نیز با افزایش 22.74 درصدی از 677.08 میلیون دلار به 831.07 میلیون دلار افزایش یافت. بر اساس آمار ماهانه، صادرات خدمات در نوامبر 2023 در مقایسه با صادرات 594.01 میلیون دلاری در اکتبر 2023، 6.38 درصد افزایش یافت.

https://pakobserver.net/pakistan-earns-2-98-billion-from-export-of-services/

افت بی سابقه 7 درصدی واردات خودرو در سال

در پنج ماهه نخست سال مالی جاری، واردات خودرو به صورت سالانه 7 درصد کاهش داشته است. بر اساس داده‌های اداره آمار پاکستان، از جولای 2023 تا نوامبر 554.87 میلیون دلار ارز برای واردات خودرو هزینه شده است که نسبت به مدت مشابه سال مالی قبل 7 درصد کاهش داشته است. بر اساس این آمار در مدت مشابه سال مالی گذشته 593.98 میلیون دلار ارز صرف واردات خودرو شده است. حجم مالی واردات خودرو در آبان ماه 106.39 میلیون دلار بوده که در مهرماه 83.18 میلیون دلار و در نوامبر 2022 به 112.79 میلیون دلار رسیده است. بر اساس داده‌های اداره آمار پاکستان، 1.073 میلیارد دلار ارز برای واردات خودرو در سال مالی 2023 هزینه شده است.

https://urdu.samaa.tv/208737964-

اقدامات دولت باعث بن بست تجارت پاکستان و افغانستان می‌شود

جنید مکدا، رئیس اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان گفته است که اقدامات دولت باعث بن بست تجارت پاکستان و افغانستان شده است. جنید مکدا رییس اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در گفتگو با اکسپرس گفت که ممنوعیت برخی اقلام در تجارت ترانزیتی، 10 درصد کارمزد پروسس اقلام عادی و تبدیل ضمانتنامه بیمه گردان به ضمانت نامه بانکی منجر به بن بست تجارت بین پاکستان و افغانستان شد و شورای ویژه تسهیل سرمایه گذاری باید فورا در این زمینه مداخله کند. وی گفت که جامعه تجاری دو کشور به شدت نگران بن بست کنونی ترانزیت و تجارت دوجانبه پاکستان-افغان است که در پی صدور SROها ممنوعیت برخی اقلام از تجارت ترانزیتی و اعمال هزینه‌ها بر اقلام معمولی است.  جنید مکدا بر نیاز فوری دولت به حل فوری این موضوع برای تضمین تداوم بی وقفه ترانزیت و تجارت دوجانبه تاکید کرد و گفت: این بن بست بر افغانستان و از طریق آن کشورهای آسیای میانه تاثیر خواهد گذاشت. تعرفه‌های مرکبات را به شدت افزایش یافته است که منجر به تاخیر در ارسال کالاهای فاسد شدنی و افزایش نگرانی‌ها و چالش ها برای صادرکنندگان شده است. وی از مقامات ذیربط خواست تا با بازنگری در بن بست فعلی، گام های فوری برای رفع موانع موجود در تردد کالا و خدمات بین پاکستان و افغانستان بردارند.

https://www.express.pk/story/2588209/6/

قیمت فرآورده‌های نفتی احتمالا کاهش می یابد

مصرف جهانی نفت خام به طور قابل توجهی کاهش یافته است و باعث کاهش قیمت فرآورده‌های نفتی مانند بنزین و گازوئیل شده است. کاهش تولید صنعتی در آمریکا، اروپا و چین به کاهش تقاضای نفت کمک کرده است. پیش بینی‌ها حاکی از آن است که قیمت نفت خام ممکن است بین 85 تا 60 دلار در سال 2024 باشد. این روند با پیش بینی بودجه 60 دلاری عمان در هر بشکه در سال مطابقت دارد. پاکستان نیز در میان این کاهش تقاضای جهانی شاهد کاهش قابل توجهی در مصرف فرآورده‌های نفتی بوده است.

https://www.aaj.tv/news/30364881/

پاکستان از امارات متحده عربی خواست تا بدهی 2 میلیارد دلاری خود را لغو کند

پاکستان از امارات متحده عربی درخواست کرده است تا وام 2 میلیارد دلاری خود را واگذار کند. به گفته منابع وزارت دارایی، انور حق کاکر، نخست وزیر موقت، در نامه ای به رئیس امارات متحده عربی گفته است که سررسید وام 2 میلیارد دلاری امارات در ماه ژانویه است. منابعی در وزارت دارایی می‌گویند که در مجموع 3 میلیارد دلار توسط امارات در بانک دولتی سپرده شده است، یک میلیارد دلار سررسید 17 ژانویه و یک میلیارد دلار سررسید 23 ژانویه است. به گفته این منابع، نرخ سود یک میلیارد دلاری 3 درصد و از سوی دیگر 6.5 درصد است و احتمالاً سپرده 2 میلیارد دلاری امارات به زودی بازگردانده می‌شود. منابعی از وزارت دارایی همچنین اعلام کردند که مذاکرات برای رفع بدهی دفتر نخست وزیری و وزارت دارایی ادامه دارد.

https://www.aaj.tv/news/30364943/

ثبت 2.4 میلیارد دلار حواله در ماه دسامبر

پاکستان 2.4 میلیارد دلار حواله در ماه دسامبر ثبت کرد که 5.4 درصد نسبت به ماه قبل از آن و 13.4 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت. بر اساس آخرین داده‌های بانک دولتی پاکستان (SBP)، پاکستان در دسامبر 2023 2.4 میلیارد دلار از کارگران خارج از کشور دریافت کرد که نشان دهنده افزایش 5.4 درصدی ماهانه و 13.4 درصدی نسبت به سال قبل است. بر اساس داده‌های SBP، حواله‌های کارگران در نوامبر 2.25 میلیارد دلار و در دسامبر 2022 به 2.1 میلیارد دلار ثبت شد. با این حال، علیرغم افزایش در ماه دسامبر، حواله‌ها با کاهش 6.8 درصدی نسبت به سال قبل به 13.43 میلیارد دلار در نیمه اول سال مالی 2023-24 (ژوئیه تا دسامبر) در مقایسه با 14.42 میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته، کاهش یافت. تجزیه و تحلیل کشوری نشان می دهد که عربستان سعودی همچنان بزرگترین منبع حواله است و 577.6 میلیون دلار در دسامبر ارسال کرده است که 6 درصد نسبت به ماه قبل و 9 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. امارات متحده عربی با 419.2 میلیون دلار، 2 درصد افزایش ماهانه و 27 درصد سالانه، در رتبه بعدی قرار دارد. بریتانیا 368 میلیون دلار ارسال کرد که 7.5 درصد ماهانه و 19 درصد افزایش سالانه است. اتحادیه اروپا 284.9 میلیون دلار کمک کرد که 6 درصد افزایش ماهانه و 19 درصد سالانه است. ایالات متحده نیز 8.5 درصد افزایش سالانه را نشان داد و 263.9 میلیون دلار در دسامبر ارسال کرد. بانک جهانی پیش بینی کرده است که به دلیل بحران اقتصادی و از بین رفتن اعتماد عمومی‌به کانال های رسمی انتقال پول، وجوه ارسالی به پاکستان در سال 2023 به 24 میلیارد دلار و در سال 2024 به کمتر از 22 میلیارد دلار خواهد رسید.

https://profit.pakistantoday.com.pk/2024/01/10/pakistan-records-2-4bn-remittances-in-december-up-5-4-mom-13-4-yoy/

کمیته هماهنگی اقتصادی مکانیسم قیمت گذاری اوره را تصویب کرد

در جلسه اخیر، کمیته هماهنگی اقتصادی (ECC) کابینه، مکانیسم قیمت گذاری اوره را تصویب و رویکرد قیمت میانگین مناسب را تایید کرد. این دستورالعمل، شرکت ملی بازاریابی کودهای شیمیایی (NFML) را موظف می‌کند که از قیمت مناسب برای اوره اطمینان حاصل کند و وزارت صنایع و تولید بر این فرآیند نظارت دارد. انتظار می رود مکانیسم تایید شده بر حداقل قیمت خرده فروشی (MRP) یک کیسه اوره 50 کیلوگرمی تأثیر بگذارد و آن را از محدوده فعلی 3600 روپیه به 3980 روپیه به محدوده جدید 3770 تا 4100 روپیه افزایش دهد. این تنظیم نشان دهنده افزایش 160 تا 170 روپیه در هر کیسه است و با هدف حفظ پایداری اقتصادی در بخش کود انجام می‌شود. این تصمیم در شرایطی اتخاذ می‌شود که «قیمت معقول» برای 220000 تن اوره خریداری شده از شرکت تجاری سوکار آذربایجان از طریق یک توافق دولت به دولت (G2G) تضمین شده است.

https://profit.pakistantoday.com.pk/2024/01/10/economic-coordination-committee-approves-urea-pricing-mechanism/

پاکستان اوراق قرضه به ارزش 400 میلیارد روپیه را از طریق بازار سهام به حراج خواهد گذاشت

سخنگوی وزارت دارایی تایید کرد که پاکستان اوراق قرضه به ارزش 400 میلیارد روپیه را از طریق بازار سهام به حراج خواهد گذاشت. این سخنگو با بیان اینکه اوراق اسلامی در 3 مرحله حراج می‌شود، گفت: اوراق اسلامی در روزهای 24 زانویه، 21 فوریه و 20 مارس به حراج می رسد. اوراق 100 میلیاردی اسلامی‌برای مدت یکسال، دو اوراق به ارزش 150 میلیارد روپیه برای دوره‌های 3 و 5 ساله به حراج گذاشته می‌شود. سخنگوی وزارت دارایی گفت: نرخ سود اوراق یک ساله حراج ثابت و نرخ سود اوراق سه و پنج ساله شناور خواهد بود.

https://jang.com.pk/news/1308577

تلاش ها برای رفع موانع بر سر راه اعتبار از چین تشدید شده است

دولت تلاش های خود را برای رفع موانع دریافت وام از چین افزایش داده است. منابعی در وزارت مالیه گفتند که پاکستان خواهان وام 600 میلیون دلاری چین است. به گفته این منابع، شرایطی برای اقساط معوقات پرداختی بانک های چینی در نظر گرفته شده است، در حالی که وزارت دارایی خواهان وام بی قید و شرط 600 میلیون دلاری است. بانک چینی وام به پاکستان را مشروط به پرداخت بدهی IPP (تولید کنندگان مستقل برق) کرده است. منابع می‌گویند که پاکستان از ماه ژوئیه درگیر رایزنی برای این وام بوده است، به همراه تاییدیه‌های معلق، در حالی که ترتیبات مالی هنوز نهایی نشده است.

https://www.aaj.tv/news/30365070/

پاکستان و مصر توافق کردند که بر همکاری در بخش های کلیدی اقتصادی تمرکز کنند

پاکستان و مصر توافق کردند که بر تقویت همکاری در بخش های کلیدی اقتصادی از جمله کشاورزی، نساجی، مهندسی و خدمات تمرکز کنند. دکتر گوهر اعجاز، وزیر بازرگانی، صنایع و سرمایه گذاری فدرال، با احمد سمیر، وزیر بازرگانی مصر و مهمان ارشد چهارمین کنفرانس توسعه تجارت پاکستان و آفریقا (PATDC) و نمایشگاه تک کشوری (SCE) گفتگو کرد. هر دو طرف بر منافع متقابلی را که می‌تواند از گسترش روابط اقتصادی و تجاری بین پاکستان و مصر ناشی شود، تأکید کردند. دکتر گوهر اعجاز بر تعهد پاکستان برای دسترسی به بازارهای پاکستان برای منطقه MENA تاکید کرد. تمرکز بر دستیابی به این هدف از طریق تقویت روابط اقتصادی با اقتصادهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، با بحث و گفتگو پیرامون پتانسیل همکاری در کشاورزی، نساجی، مهندسی و خدمات است. این تعهد به طور یکپارچه با سیاست نگاه آفریقا مطابقت دارد و بر هدف پاکستان برای باز کردن پتانسیل اقتصادی و تجاری خود تأکید دارد.

https://pakobserver.net/pakistan-egypt-agree-to-focus-on-collaboration-in-key-economic-sectors/

بانک دولتی پاکستان (SBP) جزئیات واردات طلا در دسامبر 2023 را فاش می‌کند

بانک دولتی پاکستان (SBP) از جزئیات پیچیده واردات طلا برای دسامبر 2023 رونمایی کرد. بانک مرکزی اعلام کرد که کشور در شش ماهه نخست سال مالی جاری شاهد کاهش قابل توجه 6.8 درصدی واردات طلا بوده که در مجموع 13.43 میلیارد دلار واردات طلا برای پاکستان به همراه داشته است. کاهش محسوس 6.8 درصدی واردات طلا در نیمه ابتدایی سال مالی جاری وجود داشته است. داده‌های SBP نشان می دهد که در دوره مشابه سال مالی قبل، واردات طلا به طور قابل توجهی بالاتر بوده و به 14.41 میلیارد دلار رسیده است. تفکیک برای دسامبر 2023 رقم مشخص واردات 2.38 میلیارد دلار را نشان داد. در اینجا می‌توان اشاره کرد که در دسامبر 2022، ارقام واردات طلا به 2.09 میلیارد دلار رسیده است. سهم اصلی این واردات عربستان سعودی با 5.776 میلیارد دلار، پس از آن امارات با 4.192 میلیارد دلار، انگلیس با 3.680 میلیارد دلار و ایالات متحده با 2.639 میلیارد دلار بودند.

https://pakobserver.net/sbp-unveils-details-of-gold-imports-during-2023-december/

 ماری پترولیوم از کشف ذخایر جدید گاز خبر داد

شرکت ماری پترولیوم از کشف ذخایر جدید گاز در کشور خبر داد. در بیانیه شرکت ماری پترولیوم آمده است که ذخایر گاز طبیعی در وزیرستان شمالی کشف شده است. در این اطلاعیه آمده است که در ابتدا روزانه 6 میلیون فوت مکعب گاز دریافت می‌شود. بر اساس اعلام شرکت ماری پترولیوم، حفاری چاه گاز در 2 ژوئن 2023 آغاز شد. ماری پترولیوم در این بیانیه گفته است که این چاه تا ارتفاع 4577 متری حفاری شده است. در بیانیه ماری پترولیوم همچنین آمده است که کشف جدید ذخایر گاز کشور را بهبود می‌بخشد.

https://jang.com.pk/news/1308902

بیش از 6.154 میلیون تن گندم برای مصرف داخلی در دسترس است

ذخایر گندم کشور تا هفته دوم از هفته اول ژانویه 2024 بیش از 6.154 میلیون تن ثبت شد که برای رفع نیازهای غذایی محلی کافی است. کمیسر امنیت غذایی وزارت امنیت غذایی و تحقیقات ملی گفت: علاوه بر این، این ذخایر برای حفظ ذخایر استراتژیک و همچنین حفظ عرضه و تقاضای روان در بازارهای داخلی کافی است تا کالا را با قیمت های مناسب تامین کند. وی گفت که از مجموع ذخایر، انتقال غلات 1.610 میلیون متریک تن ثبت شده است، در حالی که دولت در طول سال گذشته خرید گندم حدود 5.998 میلیون تن را خریداری کرده است. در همین حال، ذخایر گندم در استان پنجاب بیش از 3.498 میلیون تن، سند 0.817 میلیون تن و خیبر پختونخوا 0.182 میلیون تن غلات دارد که برای تامین مصرف آرد داخلی و سایر محصولات جانبی کافی است. وی افزود: به طور سنتی، دولت روزانه حدود 46 هزار تن گندم را در بازارهای داخلی برای آسیاب آزاد می‌کند تا عرضه روان این کالا در سراسر کشور حفظ شود و گندم و آرد با قیمت مناسب در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد و این ذخایر آماده است تا نیازهای حیاتی کشور را تا ماه مارس 2024 برآورده کند و پس از این مدت، شروع فصل برداشت محصول جدید شاهد افزایش عرضه غلات در بازارهای داخلی و افزایش بیشتر ذخایر خواهد بود. در همین حال، دولت بخش خصوصی را برای واردات گندم تشویق و حمایت کرده است، زیرا تا کنون حدود 700 هزار تن گندم وارد شده است، در حالی که قرار است یک میلیون و 487 هزار تن دیگر گندم وارد شود تا تقاضا و عرضه تا زمان ورود محصول جدید بدون مشکل تضمین شود.

https://pakobserver.net/over-6-154m-tons-wheat-available-for-local-consumption/

پبش بینی بانک جهانی درباره نرخ رشد پاکستان

بانک جهانی می‌گوید که چشم انداز اقتصادی پاکستان برای دوره ژوئیه 2023 تا ژوئن 2024 منفعل است و نرخ رشد آن تنها 1.7 درصد برآورد شده است. اگر فشار تورمی‌کاهش یابد، نرخ رشد ممکن است در سال مالی 2024-2025 به 2.4 درصد برسد، اما تورم در سال جاری نیز باقی خواهد ماند، خانوارهای فقیر بیشتر برای مواد غذایی هزینه خواهند کرد که باعث افزایش قیمت مواد غذایی و غیره می‌شود. بانک جهانی می افزاید فقر و نابرابری نیز افزایش خواهد یافت.

https://www.express.pk/story/2589634/6/

صندوق بین المللی پول اجازه پرداخت 700 میلیون دلار را داد

صندوق بین المللی پول اولین بازنگری برنامه اصلاحات اقتصادی پاکستان را تصویب کرد که امکان پرداخت 700 میلیون دلار را فراهم می‌کند. این امر از تعهد پاکستان به اصلاحات حیاتی برای ثبات اقتصادی حمایت می‌کند. صندوق بین‌المللی پول بر پایبندی شدید مالی، نرخ ارز مبتنی بر بازار و اصلاحات ساختاری پایدار تأکید دارد. چالش‌ها همچنان ادامه دارند و نیازمند اجرای سیاست‌های متمرکز، با تمرکز بر حفاظت از جمعیت‌های آسیب‌پذیر و بهبود محیط کسب‌وکار برای رشد فراگیر و ایجاد شغل هستند.

https://www.dawn.com/news/1805150/imf-board-nod-allows-disbursement-of-700m

https://www.aaj.tv/news/30365358/

دولت نتوانست یک سرمایه گذار را برای پروژه خورشیدی جذب کند

با وجود بازنگری‌های تشویقی و تمدید مهلت ها، هیچ پیشنهادی برای پروژه 600 مگاواتی انرژی خورشیدی در مظفرگره پاکستان دریافت نشد. این پروژه آزمایشی با هدف دستیابی به انرژی‌های تجدیدپذیر از طریق مناقصه رقابتی بین المللی، همسو با برنامه‌های توسعه بلندمدت بود. عدم قطعیت سیاسی، شرایط اقتصادی، رتبه اعتباری و ریسک بخش برق به واکنش ضعیف سرمایه گذاران کمک کرد. ابتکار دولت برای معرفی 10000 مگاوات انرژی خورشیدی با چالش هایی مواجه است که بدهی دایره ای بخش برق از 2.6 تریلیون روپیه فراتر رفته است. فقدان پیشنهادها ممکن است باعث دور جدیدی از مشکلات برای دولت جدید آتی شود.

https://www.dawn.com/news/1805138/govt-fails-to-woo-a-single-investor-for-solar-project

کاهش ذخایر بانک دولتی پاکستان

ذخایر ارزی بانک دولتی پاکستان به دلیل بازپرداخت بدهی با 66 میلیون دلار کاهش به 8.154 میلیارد دلار رسید. پاکستان با چالش ترتیب دادن 24 میلیارد دلار برای انجام تعهدات خارجی در سال مالی جاری مواجه است که بر نرخ ارز تأثیر می‌گذارد. با وجود این، روپیه پاکستان برای هفتمین جلسه متوالی تقویت شد و در برابر دلار آمریکا در بازار بین بانکی در 281.11 روپیه بسته شد. مجموع ذخایر این کشور با احتساب بانک های تجاری به 13.256 میلیارد دلار افزایش یافت.

https://www.dawn.com/news/1805132/sbp-reserves-fall

بخش شکر در سال مالی 23 شاهد افزایش سود 78 درصدی همراه بود

بخش شکر در سال مالی 23 با افزایش قابل توجه 78 درصدی سود خالص سالانه به 22 میلیارد روپیه رسید. این افزایش به دلیل افزایش قیمت شکر و بهبود عملکرد در بخش اتانول است. علیرغم فشارهای صادراتی بر قیمت های داخلی، این بخش شاهد رشد قابل توجهی است. با افزایش فروش خالص با 29 درصد افزایش در سال به 304 میلیارد روپیه رسید. با این حال، هزینه‌های مالی عامل محدودکننده ای است و 60 درصد در سال افزایش یافته است. کارخانه قند شاهمراد به عنوان برترین عملکرد در سال مالی 23 معرفی شد.

https://tribune.com.pk/story/2452954/sugar-sector-sees-78-surge-in-profits-in-fy23

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما