معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۱۱- ۱۶:۱۸ - مشاهده: ۵۶

افزایش تورم هفتگی قیمت ها در پاکستان

تورم هفتگی در پاکستان به بیش از 43 درصد رسید. افزایش قیمت مواد غذایی و تعرفه‌های انرژی، نشان از افزایش هزینه‌های زندگی در این کشور دارد.

بر اساس اخبار منتشره در مطبوعات پاکستان، قیمت انواع مواد غذایی در این کشور، طی هفته اخیر رشد نگران کننده ای را تجربه کرد. بر اساس این اخبار، مرغ، تخم مرغ و انواع سبزیجات از جمله اقلامی‌بودند که با ادامه رشد تورم قیمت مواد غذایی و افزایش تعرفه‌های حامل های انرژی، شاخص حساس قیمت (SPI) را بار دیگر در مقایسه با همین مدت در سال قبل، 43.25 درصد افزایش دادند.

رکود دستمزدها و فقدان هرگونه حمایت نقدی مستقیم دولت از مردم، به این معنی است که قدرت خرید مردم به حد بی سابقه ای در تاریخ کشور، کاهش می یابد. با افزایش بیشتر تعرفه برق و گاز، علیرغم پیش بینی‌های بانک مرکزی و مقامات دولتی، احتمال مهار تورم بسیار ضعیف شده است.

یکی از حقایق مهم اما نادیده گرفته شده، افزایش صادرات مواد غذایی است که عامل اصلی در کاهش عرضه کالا و افزایش قیمت اقلام مصرفی در داخل کشور است. این روند نشان از عدم درک کامل یا حداقل فقدان اراده لازم از سوی دولت برای بهبود وضعیت معیشت مردم است.

هند درست در آن سوی مرز شرقی پاکستان، می‌تواند الگوی خوبی در این زمینه باشد، اما مقامات پاکستان تمایلی به الگو برداری از دهلی نو ندارند.

 ارقام منتشر شده توسط اداره آمار پاکستان (PBS) نشان می دهد که شاخص حساس قیمت برای هفته منتهی به 29 دسامبر 2023 روی رقم 311.14 قرار گرفت. این شاخص در هفته قبل 310 و در زمان مشابه در سال قبل  217.20 بوده است. با این حال، تورم واقعی مواد غذایی بسیار بالاتر از اعداد درج شده در آمار رسمی است؛ زیرا قیمت مواد غذایی که از مصرف کنندگان دریافت می‌شود بسیار بالاتر از نرخ های مصوب است.

پیش از این، نرخ تورم در ماه نوامبر 2023 که توسط شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)  محاسبه شده بود به 29.2 درصد در سال افزایش یافته بود که از برآوردهای ارائه شده توسط بانک دولتی پاکستان و وزارت دارایی فراتر رفته بود. افزایش مداوم تورم به این معنی است که نرخ ثبت شده در ماه دسامبر نیز بالاتر از حد انتظار خواهد بود. در همین حال، روند هشدار دهنده کنونی، دلیل روشنی بر باقی ماندن نرخ‌های بهره در سطح بی‌سابقه کنونی است.

نرخ‌های بهره بالا، اقتصاد را فلج نگه می‌دارد. در نتیجه نمی‌توان به رشد فعالیت‌های تجاری و ایجاد فرصت‌های شغلی امیدوار بود. با این حال، تنها چیزی که پاکستان می‌تواند به آن امیدوار باشد، استقرار یک دولت منتخب و با ثبات پس از انتخابات 8 فوریه است که با رویکرد اقتصادی و تجاری، در مسیر کنترل قیمت ها و کاهش نرخ بهره بانکی، گام بردارد.

 

منبع: شبکه تلویزیونی دنیا نیوز  - 31 دسامبر 2023

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما