معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۱۰/۱۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۹

کویت بدنبال افزایش سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز

کویت اخیرا در برنامه‌های مربوط به ظرفیت تولید نفت خود تجدید نظر نمود و تولید روزانه 4 میلیون بشکه در سال 2035 و 2 میلیون فوت مکعب گاز غیرهمراه تا سال 2040 را هدفگذاری نموده و قرار است این افزایش ظرفیت تولید از طریق میادین محلی و همچنین منطقه تقسیم شده با عربستان سعودی صورت گیرد.

موسسه اعتبار سنجی «استاندارد اند پورز» (S&P) ، با اشاره به این که کویت در زمینه توسعه صنعت انرژی نسبت به همتایان خود در منطقه شتاب کمتری دارد، اعلام کرد : کویت برای افزایش ظرفیت تولید نفت خام خود و رساندن آن به سطح مطلوب در چارچوب اجرای استراتژی 2040 ، آن هم پیش از افزایش سطح تقاضا به اوج خود و ضرب الاجل تعیین شده برای کربن صفر در اواسط قرن، مستلزم غلبه بر چالش های متعدد همانند کمبود سرمایه گذاری خارجی و فرسایش میادین نفتی خود است.

کویت در ماه اکتبر در برنامه‌های مربوط به ظرفیت تولید نفت خود تجدید نظر کرده و تولید روزانه 4 میلیون بشکه در سال 2035 و 2 میلیون فوت مکعب گاز غیرهمراه تا سال 2040 را هدف قرار داده است و قرار است این افزایش ظرفیت تولید از طریق میادین محلی و همچنین منطقه تقسیم شده با عربستان سعودی صورت گیرد.

بنا بر اعلام پلاتس وابسته به موسسه «استاندارد اند پورز»، ظرفیت تولید کویت بالغ بر 2.9 میلیون بشکه نفت در روز اعلام شده بود اما به خاطر تصمیم اوپک پلاس مبنی بر کاهش سطح تولید در ماه نوامبر، هم اکنون بالغ بر 2.55 میلیون بشکه است.

موسسه مذکور اضافه کرد: بخش اکتشاف و تولید نفت در کویت به سرمایه گذاری‌های کلان نیاز دارد زیرا میدان بزرگ «برقان» به طور طبیعی در حال فرسایش است و هرگونه افزایش ظرفیت تولید به فرسایش بیشتر دومین میدان نفتی بزرگ جهان که تقریباً با 95 درصد از ظرفیت کامل خود در حال تولید است، همراه خواهد بود چرا که تولید فعلی با استفاده از فرآیند استخراج از طریق تزریق گاز و آب انجام می‌شود و بالغ بر حدود 1.6 میلیون بشکه در روز است.

موسسه اضافه کرد : منطقه بی طرف یکی دیگر از منابع بالقوه برای افزایش ظرفیت تولید محسوب می‌شود، اما چالش های عملیاتی و اصلاحات سیاسی در کویت آن هم پس از یک وقفه 4 ساله و راه اندازی آن در سال 2020 مانع از توسعه جدی میادین مشترک شده است.

در جریان کنفرانس اخیر تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP28 ) در دبی، کویت اعلام کرد که از متن نهایی درخواست حذف تدریجی سوخت های فسیلی حمایت نمی‌کند. هیثم الغیص دبیرکل اوپک نیز در نامه ای به تولیدگنندگان خواستار عدم حمایت شان از متن مذکور شد. حال آنکه امارات در این نشست حمایت کشورها از انتقال تدریجی به سمت پایان استفاده از سوخت های فسیلی و افزایش سه برابری ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر را خواستار شده است ، چیزی که در کویت وجود ندارد.

«موسسه استاندارد اند پورز» اضافه کرد : شرکت نفت کویت در ماه اکتبر به منظور توسعه در زمینه فناوری، برنامه‌هایی اعم از جذب و ذخیره کربن به عنوان بخشی از اهداف خود برای رساندن انتشار گازهای گلخانه ای به صفر در محدوده 1 و 2 تا سال 2050 ترسیم کرد. کما این که این شرکت در حال مطالعه و بررسی موضوع هیدروژن سبز، سوخت های زیستی نسل دوم، منابع انرژی تجدیدپذیر ، ذخیره سازی ، پلاستیک های بازیافتی ، بهره وری انرژی ، تجارت خرده فرشی و جبران کربن به عنوان بخشی از استراتژی خود می‌باشد اما تاکنون برنامه‌ها و یا جدول زمانی خاصی برای آن تعیین نکرده است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما