رونمایی از برنامه پایداری امارات متحده عربی
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی، در نشست کابینه این کشور از استراتژی پایداری امارات موسوم به برنامه پایداری امارات متحده عربی با هدف توسعه بهره برداری از خودروهای الکتریکی، سوخت پایدار هوانوردی و حفاظت از تنوع زیستی رونمایی کرد.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر امارات متحده عربی و حاکم دبی گفت: 10 ابتکار و تصمیم در نشست هیات وزیران امارات تصویب شده است که از جمله آنها میتوان به تصویب چارچوبی برای استراتژی تنوع زیستی 2031 اشاره کرد. این طرح نظارت و حفاظت از اکوسیستم های طبیعی و تقویت پایداری را با هدف بازسازی و احیای 80 درصد از زمینها و مناطق دریایی تخریب شده، حفظ حداقل 21 درصد از اکوسیستم های خشکی و دریایی و بهبود وضعیت گونههای بومی در خطر انقراض تا 10 درصد دنبال خواهد کرد.
امارات متعهد شد با امضای "تعهد جهانی سرمایش" برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای از بخش خنک کننده در جریان Cop28 به بیش از 60 کشور عضو این پیمان ملحق شود. کابینه امارات متحده عربی همچنین موافقت کرد که از یک حرکت جهانی برای حذف کربن از بخش زباله حمایت کند و یک سازوکار ملی از اعتبارات کربن ایجاد کند، که به موسسات دولتی و خصوصی امکان میدهد تا سهم خود را در کاهش انتشار گازهای گلخانهای ارزیابی و مستند کنند.
هیات وزیران امارات با تأسیس شرکتی برای راهاندازی ایستگاههای شارژ وسایل نقلیه الکتریکی و راهاندازی سازوکاری برای سوخت پایدار هوانوردی و ساختوساز هوشمند نیز موافقت کردند. شرکت ایستگاههای شارژ خودروهای برقی مسئولیت ایجاد زیرساخت کارآمد برای شارژ خودروهای برقی و تدوین استراتژی قیمت خدمات را بر عهده خواهدداشت.
هدف سیاست سوخت پایدار هوانوردی نیز این است که حداقل 1 درصد از کل سوخت عرضه شده در فرودگاههای امارات متحده عربی به خطوط هوایی ملی در سال 2031 سوخت پایدار بوده و در داخل امارات تولید شود. هدف اصلی این طرح تولید سالانه 700 میلیون لیتر سوخت پایدار هوانوردی تا سال 2030 خواهد بود. شیخ محمد در اظهاراتی گفت: « امارات عربی گام های مهمی در اقدام اقلیمیبرداشته است و به تلاش های خود برای پایداری ادامه می دهد و تلاشهای ما در این زمینه با تعهد ما به توسعه اقتصادی همسو است. شیخ محمد گفت که امارات در سال 2023 "بیش از 60 سیاست، ابتکار و تصمیم برای ارتقای تلاش های خود برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی و تاثیر آن تصویب کرده است".
مهمترین مصوبات هیات دولت امارات در ارتباط با تغییرات اقلیمی و سوخت پایدار در جلسه اخیر شامل موارد زیر بود؛
- چارچوب استراتژی ملی تنوع زیستی 2031
- ابتکار جهانی برای کربن زدایی زبالهها، به نام «ضایعات تا صفر»
- سامانه ملی ثبت اعتبارات کربن
- پنجمین گزارش ارتباط ملی امارات متحده عربی که به سازمان ملل ارائه میشود
- گزارش استراتژی توسعه کم کربن و کاهش انتشار بلند مدت
- الحاق امارات متحده عربی به تعهد جهانی سرمایش
- تاسیس شرکت ایستگاه شارژ وسایل نقلیه برقی امارات
- راهنمای سوخت پایدار هوانوردی
- راهنمای ملی ساخت و ساز هوشمند
شایان ذکر است امارات متحده عربی در سال های اخیر ضمن سرمایه گذاری گسترده در کشورهای آفریقایی، خود را به عنوان کشور پیشرو در اعتبارات کربنزدایی در آفریقا معرفی کرده و در ماه گذشته میلادی دولت این کشور تصویب کرد 450 میلیون دلار اعتبار کربن، در چارچوب ابتکار بازارهای کربن آفریقا (ACMI) تا سال 2030 کمک نماید. ابتکار بازارهای کربن آفریقا (ACMI) در جریان برگزاری اجلاس قبلی تغییرات آب و هوایی(COP27) پایه گذاری شد.
شرکت انرژی آینده ابوظبی(مصدر) از زمان تصویب میزبانی امارات برای اجلاس COP28 پروژههایی را در بیش از 40 کشور جهان با ظرفیت کل تولید برق ترکیبی بیش از 20 گیگاوات به بهره برداری رسانده است. در همین راستا امارات در پروژههای جهانی با ارزش مجموع بیش از 30 میلیارد دلار(برای رسیدن به 100 گیگاوات برق و 1 میلیون تن هیدروژن سبز تا سال 2030) سرمایه گذاری کرده یا متعهد به سرمایه گذاری شده است.
منابع؛
https://www.cop28.com
https://www.thenationalnews.com
https://climatechangenews.com