معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۱۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۴۰

برگزاری نهمین دوره اجلاس جهانی اقتصاد سبز در دبی

نهمین دوره اجلاس جهانی اقتصاد سبز مشترکا با همکاری شورای‌عالی انرژی دبی ، اداره برق و آب دبی (DEWA) و سازمان جهانی اقتصاد سبز (WGEO) و با موضوع پر کردن شکاف به سوی آینده: پیشبرد جهانی اقتصاد سبز برگزار شد.

نهمین دوره اجلاس جهانی اقتصاد سبز در تاریخ 28 نوامبر 2023 با حضور شیخ احمد بن سعید آل مکتوم، رئیس شورای عالی انرژی دبی آغاز شد. این اجلاس که به طور مشترک توسط شورای عالی انرژی دبی، اداره برق و آب دبی (DEWA) و سازمان جهانی اقتصاد سبز (WGEO) سازماندهی شده بود، با موضوع "پر کردن شکاف به سوی آینده: پیشبرد جهانی اقتصاد سبز" در روزهای 28 و 29 نوامبر 2023 برگزار شد.

در روز افتتاحیه این رویداد فیلیپه کالدرون، رئیس جمهور سابق مکزیک و رئیس کمیسیون جهانی اقتصاد و آب و هوا؛ سهیل بن محمد المزروعی، وزیر انرژی و زیرساخت امارات، عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات؛ مریم المحیری وزیر تغییر اقلیم و محیط زیست امارات، دکتر ثانی بن احمد آل زیودی، وزیر تجارت خارجی امارات، سعید محمد الطایر، نایب رئیس شورای عالی انرژی دبی، سفیر مجید السویدی مدیر کل و نماینده ویژه COP28و سفیر پاتریشیا اسپینوزا مدیرعامل 5  Onepoin، سخنرانی کردند.

در این اجلاس همچنین از چندین وزیر، مقامات، دانشگاهیان و کارشناسان جهانی متخصص در زمینه‌های اقتصاد، انرژی، محیط زیست و پایداری حضور داشتند. سعید محمد آل طائر به عنوان سخنران افتتاحیه این رویداد گفت که نهمین اجلاس جهانی اقتصاد سبز همزمان با آمادگی امارات متحده عربی برای میزبانی بیست و هشتمین کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد (COP28) است که نشان دهنده تعهد تزلزل ناپذیر این کشور به همکاری جهانی در مبارزه با تغییرات اقلیمی است.

تغییر اقلیم به یک بحران وجودی تبدیل شده است که هر گوشه از سیاره ما را تحت تأثیر قرار می دهد. این یک واقعیت غیرقابل انکار است که نیازمند همکاری جهانی و اقدام هماهنگ است. فوریت این ماموریت را نمی‌توان نادیده گرفت، زیرا فرصت محدود کردن تغییرات آب و هوایی تنها با گذار به اقتصاد جهانی سبز امکانپذیر است. با توجه به چالش‌های عمیق تغییر آب و هوا که بر جهان تأثیر می‌گذارد، نیاز مبرمی‌به اقدام فوری و مشارکتی وجود دارد.

الطایر تاکید کرد که اتحاد جهانی اقتصاد سبز که توسط WGEO در سال گذشته راه اندازی شد، نقش مهمی در توانمندسازی کشورهای در حال توسعه از جمله کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا برای انجام تعهدات مندرج در توافقنامه پاریس و برنامه اهداف توسعه پایدار 2030 ایفا می‌کند. این امر با ترویج فناوری‌های پاک و پایدار، افزایش بهره وری انرژی، و تقویت الگوهای مصرف و تولید پایدار انجام می‌شود.

وضعیت ناظر WGEO در کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییر آب و هوا (UNFCCC) این سازمان را قادر می سازد تا راه حل های فنی و مالی برای کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی و فناوری‌های نوین در زمینه اقتصاد سبز ارائه دهد و مشارکت‌ها را در طول مشارکت سالانه خود در COP28 تقویت کند. الطایر در این اجلاس گفت؛ امروز، امارات متحده عربی به عنوان نمونه ای از ملتی است که گام های مهمی‌برای مقابله با تغییرات آب و هوایی برداشته و تعهد این کشور به اقتصاد سبز، سرمایه‌گذاری قابل توجه در انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر، تأکید بر نوآوری، و تعهد به ارتقای همکاری‌های بین‌المللی در این حوزه بیانگر این واقعیت است.

فیلیپه کالدرون رئیس کمیسیون جهانی اقتصاد و آب و هوا نیز گفت؛  اگر ما به تجارت معمول ادامه دهیم، نمی‌توانیم به اهداف آب و هوایی خود دست یابیم و گرمایش را به زیر 1.5 درجه سانتی گراد محدود کنیم. باید برای کربن‌زدایی هر بخش از اقتصاد اقدام کرد. مبارزه با تغییرات آب و هوایی و تحریک رشد اقتصادی به طور همزمان امکان‌پذیر است.

سهیل بن محمد المزروعی وزیر انرژی و زیرساخت امارات نیز در این اجلاس اظهار داشت: «انرژی پاک یک نیاز اساسی برای ایجاد یک اقتصاد سبز قوی است. بنابراین، ما استراتژی انرژی 2050 امارات متحده عربی را برای دستیابی به این اهداف به روز کرده ایم. این به روزرسانی شامل سه برابر کردن ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر تا سال 2030، افزایش ظرفیت انرژی پاک به 19.8 گیگاوات و افزایش سهم ظرفیت نصب شده انرژی پاک به 30 درصد تا سال 2030 است. ما همچنین استراتژی ملی هیدروژن امارات را با هدف تولید 1.4 میلیون تن هیدروژن سالانه تا سال 2031 و افزایش تولید به 15 میلیون تن سالانه تا سال 2050 در راستای تولید انرژی پاک و دستیابی به هدف کربن صفر 250 امارات راه اندازی کرده ایم. المزروعی تاکید کرد که سال به سال، WGES ثابت می‌کند که یک نیروی محرکه در پشت تغییر جهانی به سمت اقتصاد سبز است.

همچنین عبدالله بن طوق المری وزیر اقتصاد امارات گفت؛«امارات متحده عربی اقتصاد سبز را به عنوان سنگ بنای مدل جدید دانش بنیان خود، جدایی ناپذیر از چشم انداز «ما امارات 2031 هستیم» و محوری حیاتی در تحقق توسعه پایدار کشور پذیرفته است. تسریع رشد اقتصاد سبز یک مسیر مهم در روند پیشرفت اقتصادی کشور است که با چندین ابتکار و سیاست در حال انجام با هدف توسعه یک مدل اقتصادی انعطاف‌پذیر و پایدار برای آینده مشخص شده است. سیاست اقتصاد دایره ای به ایجاد اقتصادی پایدارتر، منطقی کردن منابع و تکیه بر انرژی پاک، با کاهش ضایعات، آلودگی و انتشار کربن کمک می‌کند.

دکتر ثانی بن احمد آل زیودی وزیر تجارت خارجی امارات هم در این اجلاس گفت؛ اجلاس جهانی اقتصاد سبز یک پلتفرم مهم برای پیشبرد برنامه‌های کاهش تغییرات آب و هوا و انتقال به تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است، با گردهمایی ذینفعان از بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین دانشگاهیان، می‌توانیم چارچوب‌ها را توسعه دهیم، سیاست‌ها را تدوین کنیم و راه‌حل‌هایی را که منجر به تغییرات طولانی‌مدت و معنادار می‌شود، بررسی کنیم. این اجلاس یک جنبش جهانی واقعی را برای تقویت فرصت های موجود در تحول  به سوی اقتصادی سبز ایجاد می نماید.

شایان ذکر است ؛

سازمان جهانی اقتصاد سبز (WGEO) در سال 2016 توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نخست وزیر امارات و حاکم دبی با مشارکت برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) تأسیس شد، این سازمان اجلاس اقتصاد سبز را به عنوان یک پلتفرم جهانی برای هدایت گفتگو و اقدام بین سهامداران صنایع مرتبط و همچنین توسعه شراکت و همکاری بین صنایع و کارآفرینان در بخش های مختلف برای ارائه راه حل های نوآورانه و شیوه‌های پیشرو در اقتصاد سبز برگزار می نماید و هدف آن همسویی ذینفعان با سیاست گذاران برای ایجاد یک محیط و اکوسیستم تسهیل کننده برای رشد اقتصاد سبز است که نیازهای فعلی و آینده امارات متحده عربی را بر پایه پنج رویکرد، سیاست سبز، امور مالی سبز، فناوری و نوآوری سبز، انرژی سبز و مشارکت سبز برطرف نماید.

منابع؛

https://wam.ae

https://www.khaleejtimes.com

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما