معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۸/۳۰- ۱۳:۴۶ - مشاهده: ۱۱۱

اخبار اقتصادی غرب افغانستان – هرات

اهم اخبار و تحولات اقتصادی غرب افغانستان در نیمه دوم آبان ماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

هشتمین جشنواره گل زعفران در هرات برگزار شد

به گزارش خبرگزاری وطن24 (25آبان)، هشتمین جشنوار ملی گل زعفران در اداره زراعت هرات برگزار شد. در این جنشوار 40 غرفه  از شرکت‌های تولیدات کشاورزی جضور داشتند. مولوی پیرمحمد حلیمی، رئیس اداره زراعت و مالداری هرات گفت: در سال گذشته در حدود 20 تُن زعفران در هرات برداشت شده بود و در سال جاری پیش بینی می‌شود که برداشت طلای سرخ هرات به 30 تُن خواهد رسید. سطح زیر کشت زعفران در هرات هم نسبت به سال گذشته از هفت هزار هکتار به هشت هزار هکتار زمین افزاش یافته است.

همچنان باید منتظر سقوط دلار در برابر افغانی باشیم؟

به گزارش خبرگزاری وطن24 (23آبان)، در دو ماه گذشته ارزش پول افغانی در برابر دیگر ارزها به صورت خیره کننده‌ای بالا رفته است. در این هفته 66 افغانی برابر با 1 دلار بود که مشابه ارزش دلار به افغانی در دوران ریاست جمهوری حامد کرزی و گسیل فراوان کمک های خارجی به افغانستان است. دلیل چنین تحولی چیست؟

برخی به کمک‌های بشردوستانه خارجی در قالب بسته‌های نقدی دلار و عده‌ای هم به بازگشت مجدد مهاجران افغانستانی از ایران و پاکستان ربط داده‌اند. با اینکه از صدها عامل، این دو عامل هم می‌تواند تاثیرگذار در رشد و افزایش بهای پول افغانی باشد اما از عوامل ریشه‌ای و بنیادین نیست. مگر کمک‌های بشردوستانه فعلی بیشتر از کمک‌هایی است که در زمان اشرف غنی به افغانستان می‌شد؟ یا اینکه مگر این حجم مهاجرت از کشور در زمان اشرف غنی رخ داده بود که حالا بازگشت‌شان بتواند روی بهای افغانی تاثیر برجسته بگذارد؟ بدیهی است که هنوز درصد بسیار بالایی از مهاجرت‌های شکل گرفته از افغانستان در دو سال گذشته هنوز هم در خارج از کشور به سر می‌برند و حجم انبوهی از مهاجران افغانستانی تا کنون به کشور باز نگشته‌اند که تاثیر فوری این چنینی روی افزایش بهای پول افغانی بگذارد.

اما تاثیر اساسی و پایدار در افزایش بهای پول افغانی در مدیریت اقتصادی حکومت، افزایش علاقه‌مندی به زندگی در افغانستان، کاهش خرید ارزهای خارجی و اشتغال‌زایی است. از آغاز کار حکومت جدید افغانستان حدودا دو سال می‌گذرد؛ در سال اول تشکیل آن، بحران اقتصادی مسئله اساسی بود اما هم‌زمان با آن کارهای مهم و زیربنایی آغاز شد تا این بحران حل شود؛ به عنوان مثال پروژه‌های فعال سازی معادن افغانستان که در استان‌های مختلف شکل گرفته و علاوه بر ارزآوری، هزاران تن را مشغول کار کرده است. در قدم بعدی ورود ارزهای خارجی به کشور، گردش پول افغانی در داخل، تولید محصولات داخلی با مواد خام داخلی و مدیریت خوب بانک مرکزی افغانستان عناصر اصلی ثبات پول افغانی بوده است. وجود امنیت از اساسی ترین عوامل افزایش بهای ارز یک کشور به شمار می رود و اگر امنیت و ثبات روانی جامعه همراه با سیستم مدیریت اقتصادی فعلی افغانستان پایدار باقی بماند، عوامل زیر می‌تواند قیمت دلار در برابر پول ملی افغانستان را به 50 افغانی یا حتی پایین‌تر از آن برساند:

  • بهره برداری و درآمدزایی عملیاتی از معادن
  • افزایش تولیدات داخلی با سرمایه گذاری‌های خارجی

بهره برداری از معدن آهن غوریان آغاز شد

به گزارش خبرگزاری وطن24 (18آبان)، بهره برداری و استخراج از معدن آهن غوریان در چهار بلاک و مساحت مجموعی 950 کیلومتر مربع آغاز شد. قرار است بیش از پنچ و نیم میلیارد دلار در این معدن سرمایه‌گذاری و فرآوری کامل آن نیز در داخل کشور صورت گیرد. این پروژه بزرگ ، 18 آبان با حضور مسئولان ارشد حکومت و شماری از معدن داران در شهرستان غوریان هرات افتتاح شد. مولوی شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پطرولیم گفت: معدن آهن غوریان یک سرمایه بزرگ ملی و مردمی است که ده‌ها سال برای کشور سود خواهد داد. او افزود: بهره برداری از این معدن بزرگ به چهار شرکت داخلی و سه شرکت از کشورهای ایران، ترکیه و انگلستان داده شده و ما تاکید کرده ایم تا تمامی‌کارمندان اجرایی معدن، داخلی باشند و هم‌چنین برای مردم غوریان خدمات اجتماعی از قبیل مدرسه، جاده سازی و..... ارائه شود. با آغاز به کار این معدن دست‌کم 20 هزار تن در این معدن مشغول کار خواهند شد.

ظرفیت مجموعی این معدن تقریبا یک و نیم میلیارد تُن برآورد شده است. قرارداد کاری با شرکت‌های استخراج کننده نیز 30 سال خواهد بود.

تولید کنندگان فراهی: حکومت موانع پیش روی صادرات از استان فراه را بزداید

به گزارش وطن 24 (29آبان)، تولیدکنندگان فراهی در نشستی از مسئولان خواستند که مشکلات آن‌ها در ارتباط با صادرات کالاهای تولیدی این استان حل گردد. این نشست با سرپرستی حافظ شمس‌الحق اجمل، رئیس اداره صنعت و تجارت فراه برگزار گردید. در این نشست تاجران به عدم وجود سردخانه استاندارد در فراه، عدم حضور تاجران فراهی در نمایشگاه‌های خارجی و تخریب جاده فراه - ماهیرود اشاره نمودند و از مقامات صنعت و تجارت فراه خواهان رفع این مشکلات شدند.

سد خاشرود در استان نیمروز ساخته خواهد شد

به گزارش خبرگزاری افق (27آبان)، براساس فرمان ملاهبت‌الله آخوندزاده رهبر حکومت سرپرستی افغانستان یک سد بزرگ با هزینه دو میلیارد افغانی در شهرستان خاشرود استان نیمروز ساخته خواهد شد. این سد با ارتفاع ۵۰ متر و ظرفیت ذخیره ۶۰ میلیون متر مکعب آب را خواهد داشت و ۸ هزار هکتار زمین را آبیاری خواهد کرد. تلویزیون ملی افغانستان گزارش داده که رهبر طالبان، وظیفه ساختن این سد را به وزارت احیا و انکشاف دهات سپرده است. پیش از این در فروردین ماه ۱۴۰۰، اشرف غنی رئیس‌ جمهور پیشین افغانستان سد کمال خان را در نیمروز افتتاح کرده بود. ساخت سد کمال خان، در شهرستان چهاربرجک استان نیمروز با هزینه 78 میلیون دلاری و در مدت چهار سال ساخته شده بود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما