معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۴/۰۴/۲۰- ۱۵:۳۹

اخبار اقتصادی شرق افغانستان – جلال آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی شرق افغانستان در دهه دوم خرداد ماه 1404 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

آغاز فعالیت یک کارخانه تولید دارو در استان ننگرهار

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، یک کارخانه تولید و بسته‌بندی دارو مرغداری و حیوانی، با سرمایه 15 میلیون افغانی در شهر جلال‌آباد ننگرهار به فعالیت آغاز کرد. در مراسم افتتاح این کارخانه، مولوی محمدولی محسن رئیس زراعت، آب‌رسانی و دامداری ننگرهار، گفته این کارخانه زیر چتر این اداره، در شهر ننگرهار به فعالیت آغاز کرده است. وی این اقدام را یک پیشرفت مثبت در بخش دامداری دانست و ابراز امیدواری کرد که از این طریق تغییرات مثبتی در کیفیت، دسترسی و قیمت داروها به وجود آید. همچنان در این مراسم یک مسئول کارخانه مذکور گفت این کارخانه داروهای باکیفیت را در بازار عرضه خواهد کرد و در بخش تولید و بسته‌بندی داروهای مرغداری و حیوانی نقش مهمی را نیز ایفا می‌کند. وی خاطرنشان کرد که این کارخانه، داروهای ضروری را برای سلامت مرغداری و حیوانات در داخل کشور فراهم می‌کند و نیاز به واردات از سایر کشورها را کاهش خواهد داد و همچنان زمینه کار را برای ده‌ها نفر نیز فراهم کرده است.

https://www.bakhtarnews.af/?p=714737

سنگ‌های قیمتی به ارزش تقریبی 43 میلیون افغانی در استان نورستان در مناقصه به فروش رسید

مقامات استان نورستان می‌گویند، سنگ‌های قیمتی به ارزش نزدیک به 43 میلیون افغانی از طریق داوطلبی در شهرستان دواب این استان به فروش رسید. در ادامه این مطلب به نقل از دفتر مطبوعاتی استان نورستان آمده است که مناقصه سنگ‌های قیمتی کونزیت و بیروج توسط کمیته‌ای متشکل از ادارات دولتی به ریاست اداره معادن نورستان برگزار شد. مقام استان نورستان، این مناقصه شفاف توصیف‌شده و گفته است، سنگ‌های قیمتی به ارزش 43 میلیون و 814 هزار و 500 افغانی به برنده مناقصه تحویل داده‌شده و پول آن به خزانه دولت واریزشده است.

https://www.spogmairadio.com/121897/

آغاز دو پروژه‌ زیربنایی در استان نورستان

روزنامه دولتی باختر در مطلبی نوشته است، دو پروژه زیربنایی شامل ساخت یک پل عمومی و یک جاده در شهرستان برگمتال استان نورستان، آغاز شد. در مراسم آغاز کار این پروژه‌ها، مولوی محمد نادر محمد، رئیس مرزها، اقوام و قبایل گفته است، در این پروژه‌ها، پل عمومی‌برگمتال به ارزش 4 میلیون و 200 هزار افغانی ساخته می‌شود و جاده 22 کیلومتری از مرکز برگمتال تا روستای اتتی با هزینه‌ 29  میلیون افغانی احداث خواهد شد. این پروژه‌ها قرار است طی 18 ماه تکمیل شوند که پس‌ازآن، مشکلات حمل‌ونقل مردم محل به گونه‌ چشم‌گیر کاهش خواهد یافت. در این مراسم، معاون وزارت اقوام و قبایل گفت، این پروژه‌ها بخشی از تعهدات دولت برای بهبود زندگی مردم مناطق مرزی و دورافتاده است. معاون استاندار، نورستان نیز بر اهمیت این پروژه‌ها تأکید کرد و افزود، دولت تمرکز خود را بر نیازهای اساسی مردم گذاشته و با اجرای چنین پروژه‌ها، روابط میان مردم و نظام مستحکم‌تر خواهد شد. از سوی دیگر، ساکنین برگمتال از آغاز این پروژه‌ها ابراز خوشی کرده‌اند و گفته‌اند که این پروژه‌ها نه‌تنها مشکلات حمل‌ونقل را حل خواهد کرد، بلکه برای صدها جوان بیکار نیز زمینه کار را فراهم می‌سازد. قابل‌ذکر است که پروژه‌ پل عمومی‌برگمتال توسط وزارت رفاه و پروژه‌ جاده‌سازی نیز تحت مدیریت ریاست احیا و توسعه‌ای روستاها اجرا می‌گردد.

https://www.bakhtarnews.af/?p=715345

بهره‌برداری از شبکه آب‌رسانی به ارزش 5.5 میلیون افغانی در استان کنر

دفتر مطبوعاتی وزارت احیا و توسعه‌ای روستاها با نشر خبرنامه‌ای نوشته است که با تکمیل این پروژه، 291 خانواده به آب آشامیدنی بهداشتی و دائمی دسترسی پیداکرده‌اند. این شبکه آب‌رسانی در چارچوب برنامه‌های توسعه‌ای وزارت احیا و توسعه‌ای روستاها تطبیق شده و شامل سیستم لوله‌کشی، منبع ذخیره آب و شبکه توزیع محلی می‌باشد که در همکاری با نهادهای همکار فنی و جامعه محلی عملی گردیده است. وزارت احیا و توسعه‌ای روستاها تأکید کرده است که اجرای پروژه‌های مشابه در سایر شهرستان‌های کشور نیز ادامه دارد تا میزان دسترسی مردم به آب پاک و سالم افزایش یابد.دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی یکی از نیازهای بنیادی مردم در مناطق دوردست و روستایی به شمار می‌رود. پروژه‌های کوچک اما مؤثر مانند این شبکه آب‌رسانی در وته‌پور، نقش مهمی در بهبود سلامت عمومی، کاهش امراض ناشی از آب آلوده و افزایش رضایت‌مندی مردم بازی می‌کنند. با توجه به شرایط جغرافیایی و پراکندگی جمعیت در استان‌های شرقی، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پایدار آب‌رسانی می‌تواند اثرات چشمگیری در کاهش مهاجرت‌های داخلی و ثبات اجتماعی در این مناطق داشته باشد. استمرار در نظارت، نگهداری و آموزش استفاده صحیح از این سیستم‌ها نیز برای دوام پروژه‌ها حیاتی است.

https://www.avapress.com/fa/news/317911

افزایش محصولات هلو در استان ننگرهار

مسئولین ریاست زراعت، آب‌رسانی و دامداری ننگرهار میگویند، امسال از باغ‌های هلو ننگرهار بیش از 9 هزار متریک تُن محصول به دست خواهد آمد. به گفته مسئولین، در 15 شهرستان این استان، باغ‌های هلو در 2600 جریب زمین ایجادشده‌اند. باغدار در این استان می‌گویند باگذشت هرسال محصولات باغش افزایش‌یافته و از طریق باغداری نیازمندی‌های روزمره خانواده خود و چند خانواده دیگر را تأمین می‌کند. هرچند در این باغ‌ها، به شماری زیادی از افراد زمینه  کار فراهم‌شده است اما بازرگانان میوه تازه خواستار جلوگیری واردات میوه‌های موسمی از کشورهای همسایه هستند.حضرت باز، کارگر باغ در ننگرهار گفت، روزانه سیصد افغانی برایم می‌دهند و اگر چنین باغ‌ها ساخته شوند، بسیاری جوانان مانند ما بیکار نخواهند ماند و برای بسیاری‌ها زمینه کار فراهم خواهد شد. یونس بازرگان در ننگرهار گفت، باید از واردات میوه از کشورهای دیگر جلوگیری شود و به میوه‌های داخلی اولویت داده شود تا منفعت آن به باغداران برسد.ریاست زراعت و آب‌رسانی ننگرهار می‌گوید، امسال محصولات هلو در این استان افزایش‌یافته است. اجمل سبحانی سخنگوی ریاست زراعت و آب‌رسانی ننگرهار می‌افزاید، بر اساس تخمین‌ها، امسال 9 هزار و 38.75  متریک تُن حاصل خواهد داد. برای ترویج هلو، اداره زراعت باغ‌های جدید ساخته است و در نظر داریم باغ‌های بیشتری نیز ایجاد کنیم. همچنان، به باغداران وسایل زراعتی توزیع کرده‌ایم و در بخش بیماری‌ها و سایر زمینه‌ها آنان را آموزش داده‌ایم. بر اساس اطلاعات ریاست زراعت، آب‌رسانی و دامداری ننگرهار، در سال گذشته از باغ‌های هلو این استان 8964 متریک تُن حاصل به دست آمده بود.

https://tolonews.com/fa/business-19459

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما