معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۹/۰۷- ۰۸:۰۱ - مشاهده: ۱۵۲

اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی

گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در هفته اول آذرماه 1402 مندرج در روزنامه‌ها و سایر رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

امضای 5 تفاهمنامه در یازدهمین نشست کمیته عالی مشترک امارات و بحرین

خبرگزاری wam

شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات ضمن ریاست یازدهمین نشست کمیته عالی مشترک امارات و بحرین، از عبداللطیف بن راشد الزیانی وزیر امور خارجه بحرین که ریاست طرف بحرینی را بر عهده داشت، استقبال کرد. در نشست این کمیته که 22 نوامبر 2023 برگزار شد شیخ عبدالله بن زاید و دکتر الزیانی صورتجلسه یازدهمین جلسه کمیته عالی مشترک امارات و بحرین را امضا کردند. شیخ عبدالله خطاب به حاضران این نشست از ادامه تلاش‌های مشترک رئیس‌ کشور امارات شیخ محمد بن زاید آل نهیان و حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین قدردانی کرد و گفت: امارات همواره بحرین را به‌عنوان یک شریک استراتژیک و بخشی جدایی‌ناپذیر از مسیر پیشرفت و رفاه در خلیج فارس و کل منطقه هستند و ما شاهد رشد قابل توجهی در تجارت دوجانبه غیرنفتی دو کشور بوده‌ایم که در سال 2022 به حدود 7 میلیارد دلار رسیده است. ما مشتاقانه منتظر تقویت روابط دوجانبه خود در بخش‌های مختلف از جمله تجارت، سرمایه‌گذاری، آموزش، فرهنگ، انرژی‌های تجدیدپذیر، فناوری مالی، گردشگری هستیم. شیخ عبدالله بر اهمیت ارتقای سطح همکاری‌های دوجانبه در نهادها، سازمان‌ها و طرح های چندجانبه بین المللی تاکید کرد. در این نشست دکتر احمد بلحول الفلاسی وزیر آموزش و پرورش خلیفه شاهین المرار، وزیر کشور؛ زکی نصیبه، مشاور فرهنگی رئیس جمهور امارات و رئیس دانشگاه امارات متحده عربی و تعدادی از دیگر مقامات دو کشور حضور داشتند. در ادامه جلسه شیخ عبدالله و دکتر الزیانی شاهد امضای پنج یادداشت تفاهم بین دو کشور بودند. در این بین تفاهم نامه بین اداره فدرال منابع انسانی دولتی (FAHR) و دفتر خدمات ملکی بحرین توسط الزیانی و لیلا عبید السویدی، سرپرست مدیر کل FAHR امضا شد. تفاهم نامه ای بین وزارت انرژی و زیرساخت و وزارت برق و امور آب بحرین به امضای المرار و دکتر الزیانی رسید.

تفاهم نامه ای بین وزارت آموزش و پرورش و مرکز آموزش حرفه ای ناصر در بحرین به امضای دکتر الفلاسی و دکتر الزیانی رسید. تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه امارات متحده عربی و دانشگاه بحرین به امضای رئیس دانشگاه امارات متحده عربی و دکتر فواد محمد انصاری، رئیس دانشگاه بحرین رسید. تفاهم نامه ای بین بنیاد آینده دبی و وزارت صنعت و تجارت بحرین به امضای خلفان بلهول، مدیر اجرایی بنیاد آینده دبی و دکتر الزیانی رسید.

راه اندازی برند گردشگری «به چین خوش آمدید» در دبی

پایگاه خبری thenationalnews

طی مراسمی در دبی که توسط وزارت فرهنگ و گردشگری چین برگزار شد، برند گردشگری "به چین خوش آمدید"، برای توسعه صنعت گردشگری میان چین و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا راه اندازی شد.

لو یینگ چوان، معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین، گفته است که جمهوری خلق چین و امارات متحده عربی شرکای استراتژیک با سابقه طولانی همکاری گردشگری هستند. وی ابراز امیدواری کرد که پذیرای گردشگران بیشتری از خاورمیانه و شمال آفریقا به چین باشد. لو یینگ چوان، معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین، لی زوهانگ، سرکنسول چین در دبی؛ عصام کاظم، مدیر عامل شرکت دبی برای گردشگری و بازاریابی تجاری (DCTCM)؛ و نمایندگان رسانه‌های چینی و خارجی در این جشن حضور داشتند.

راه اندازی سازوکار تجارت اعتبارات کربن در بازار مالی دبی

پایگاه اینترنتی forbesmiddleeast

بازار مالی دبی (DFM) 22 نوامبر معرفی یک برنامه آزمایشی برای تجارت اعتبارات کربن را اعلام کرد که قرار است با شروع 28COP آغاز به کار نماید.این سازوکار، بازار مالی دبی را در خط مقدم اقدامات اقلیمی قرار می‌دهد که در آن افزایش سرمایه پروژه، تجارت اعتبار کربن و حفظ امنیت در حمایت از هدف صفر خالص دولت امارات متحده عربی تا سال 2050 مورد حمایت قرار می‌گیرد.

این پلتفرم برای بررسی تجارت و استفاده از اعتبارات کربن خواهد بود و مکانیزمی‌برای کمک به شرکت‌ها برای مدیریت انتشار کربن غیرقابل اجتناب و باقیمانده در حالی که استراتژی‌های کربن زدایی مستقیم را دنبال می‌کنند، ارائه می‌کند. هر اعتبار کربن نماد کاهش محسوس در انتشار کربن است،با اختصتصاص هر یک اعتبار معادل یک تن انتشار کربن جبران خواهد شد.

سازوکار مذکور با مشارکت فعال بیش از 17 شرکت اماراتی راه اندازی شد و فرآیندهای تسویه در این سازوکار به دلار و توسط دبی کلیر و سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار دبی (DCSD) با مرجع قیمت روزانه جهانی توسط آژانس های قیمت گذاری پیشرو مانند OPIS(یک شرکت داوجونز) انجام می‌شود.

اعتبارات کربنی که در DFM معامله می‌شود از DEWA و MyCarbon، از پروژه‌های کربن دارای گواهینامه بین المللی در سراسر جهان که شامل ابتکارات اجتناب، کاهش و حذف کربن است، تامین می‌شود. همه پروژه‌ها توسط استانداردسازان شناخته شده ای مانند VERRA یا مکانیسم توسعه پاک سازمان ملل (CDM) تأیید شده اند. سعید محمد الطایر، مدیر عامل DEWA، گفت: «DEWA در این زمینه پیشرو است و ما خوشحالیم که نقشی محوری در ابتکار آزمایشی کربن پیشگام DFM ایفا کنیم. برنامه ما این است که تا سال 2050 صد درصد برق دبی را از منابع انرژی پاک تامین کنیم.

جذب 250 میلیونر از لندن توسط دبی در سال 2023

خبرگزاری wam

بر اساس مطالعه اخیر New World Wealth که متخصص ردیابی افراد ثروتمند در سطح جهان است، تا پایان سال 2023، حدود 250 میلیونر از لندن به دبی نقل مکان خواهند کرد. بر اساس این گزارش، دبی پس از پاریس پایتخت فرانسه، که پیش بینی می‌شود 300 میلیونر به آنجا نقل مکان کنند و موناکو، که حدود 250 میلیونر به آنجا می روند، تبدیل به یکی از سه مقصد برتری خواهد شد که افراد ثروتمند را از بریتانیا به خود جذب می‌کند. در سال 2022، حدود 5200 میلیونر به امارات مهاجرت کردند که بیش از انتظارات مندرج در گزاشات سازمان‌های بین المللی در این زمینه بود. قبل از شیوع همه‌گیری کرونا، امارات متحده عربی شاهد ورود سالانه بیش از 1000 میلیونر به این کشور بود. به گفته اندرو آمولز، رئیس بخش تحقیقات New World Wealth، امارات متحده عربی به عنوان پناهگاه امن در منطقه خاورمیانه و آفریقا در نظر گرفته می‌شود، زیرا از قدرت اقتصادی در بسیاری از بخش های کلیدی، از جمله خدمات مالی، مراقبت های بهداشتی، نفت و گاز،، املاک و مستغلات، فناوری و سفر و گردشگری برخوردار است.آمولز تاکید می‌کند که نرخ های مالیاتی پایین امارات متحده عربی و رقابتی ترین نرخ ها در سطح جهانی حتی در مقایسه با برمودا و موناکو، این کشور را به مقصدی جذاب برای میلیونرهای خارجی تبدیل می‌کند.

این گزارش به چند دلیل منجر به مهاجرت افراد میلیونر از لندن اشاره می‌کند که برجسته ترین آنها کاهش اهمیت بورس لندن و خروج آن از اتحادیه اروپا و بدتر شدن وضعیت بهداشت و درمان سیستم و نرخ های مالیاتی بالا بر صاحبان سرمایه است. بر اساس این گزارش خروج ثروتمندان از لندن حدود یک دهه پیش آغاز شد و هر سال میلیونرهای بیشتری این شهر را ترک می‌کنند و تعداد کمتری نیز لندن را به عنوان مقصد انتخاب می نمایند. از سال 2017 تا 2022، حدود 12500 فرد  با دارایی بیش از یک میلیون دلار از انگلستان مهاجرت کرده اند.

سهم 40 درصدی امارات از ترافیک هوانوردی تجاری خاورمیانه و شمال آفریقا

پایگاه اینترنتی albayan

علی احمد النقبی، بنیانگذار و مدیر عامل انجمن تجاری و هوانوردی خصوصی خاورمیانه و شمال آفریقا (MEBA)، اظهار داشت که امارات متحده عربی بین 35 تا 40 درصد از ترافیک هوانوردی تجاری در خاورمیانه و شمال آفریقا را به خود اختصاص داده است و این امر این کشور را تبدیل به بزرگترین بازار منطقه می‌کند. وی در بیانیه‌ای در حاشیه سومین همایش هوانوردی و سوخت‌های جایگزین ایکائو خاطرنشان کرد: تعداد هواپیماهای خصوصی یا تجاری که در امارات فعالیت می‌کنند از 500 فروند و تعداد هواپیماهای ثبت‌شده در این کشور از 200 فروند هواپیما بیشتر است. وی توضیح داد که در دوره اخیر تعداد هواپیماهایی که در بازار داخلی فعالیت می‌کنند به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، اما مراحل ثبت نام برای بسیاری از آنها تکمیل نشده است.

وی در خصوص قراردادی که بین «MEBA» و اداره کل هوانوردی کشوری امارات منعقد شد، گفت: هدف آن تحکیم چارچوب های همکاری و توسعه کار هوانوردی تجاری و هواپیمایی خصوصی و افزایش حرکت این بخش محوری برا جذب و افزایش تعداد و کیفیت هواپیماهای خصوصی در امارات است. وی افزود: هوانوردی تجاری و هوانوردی خصوصی یکی از بازیگران اساسی در سیستم هوانوردی در امارات محسوب می‌شوند، زیرا این کشور در زمینه هوانوردی تجاری و هوانوردی خصوصی پیشرو محسوب می‌شود.

االنقبی در خصوص پذیرش سوخت های جایگزین در عملیات هوانوردی گفت: هوانوردی تجاری بخشی از سیستم حمایت از استفاده از سوخت پایدار هوانوردی از طریق شورای جهانی هوانوردی تجاری است. وی بر تعهد تجارت و هوانوردی خصوصی به استفاده از بیشتر هواپیماهای خصوصی برای سوخت پایدار هوانوردی و رسیدن به انتشار خالص صفر در سال 2050 تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: آزمایش‌های زیادی برای استفاده از سوخت پایدار در هوانوردی خصوصی انجام شده است و یک ماه پیش پرواز یک فروند هواپیمای گلف استریم G600 با سوخت جایگزین از آمریکا به اروپای مرکزی اعلام شد. وی در خصوص انتشار گازهای گلخانه ای از هوانوردی تجاری و هوانوردی خصوصی اظهار داشت: این عدد ناچیز است، زیرا به طور کلی از 0.02 درصد آلاینده‌های بخش هوانوردی تجاوز نمی‌کند که حدود 2 درصد از کل انتشار جهانی کربن است.

امضای 4 تفاهمنامه در مجمع تجاری مشترک امارات متحده عربی و ارمنستان

پایگاه اینترنتی emirates247

عبدالله محمد المزروعی، رئیس فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنایع امارات (FCCI) و رئیس اتاق بازرگانی و صنعت ابوظبی، و واهان کروبیان، وزیر اقتصاد ارمنستان، مجمع تجاری امارات و ارمنستان را 22 نوامبر 2023 در ایروان پایتخت ارمنستان افتتاح کردند.در جریان این مجمع دو طرف چهار یادداشت تفاهم  میان جوامع تجاری دو کشور امضا نموده و برای ایجاد شورای تجاری امارات و ارمنستان توافق کردند.

این رویداد که توسط FCCI، سفارت امارات در ایروان، و Enterprise Armenia سازماندهی شد، با حضور دکتر نریمان الملا، سفیر امارات در جمهوری ارمنستان، یک هیئت تجاری امارات متحده عربی متشکل از حدود 100 نماینده دولت و نهادهای خصوصی و بیش از 200 نماینده شرکت های ارمنی برگزار شد.

المزروعی در سخنرانی اصلی خود از کسب و کارها در هر دو کشور دعوت کرد تا از فرصت ها و امکانات ارائه شده توسط هر دو کشور استفاده کنند و خاطرنشان کرد که امضای تفاهم نامه‌هایی با Enterprise Armenia و اتاق بازرگانی و صنعت ارمنستان به ایجاد فرصت های سرمایه گذاری جدید و ایجاد امارات متحده عربی قوی تر کمک می‌کند.

وزیر اقتصاد ارمنستان نیز به نوبه خود گفت که مبادلات تجاری امارات و ارمنستان به بیش از یک میلیارد دلار رسیده و امارات متحده عربی را در کنار روسیه و چین به یکی از سه شریک تجاری برتر ارمنستان تبدیل کرده است. در 7 ماهه اول سال 2023، ارزش مبادلات تجاری بین دو کشور 870 میلیون دلار بود که سه برابر ارزش آن در سال گذشته است، در حالی که سرمایه گذاری‌ها در نیمه اول 2023 رشد 20 درصدی داشته است. همچنین لغو روادید میان دو کشور به توسعه گردشگری فی مابین کمک نموده است.

هیئت تجاری امارات جلسات متعددی با مقامات ارمنستان از جمله معاون نخست وزیر، وزیر اقتصاد و وزیر صنعت با فناوری پیشرفته برگزار کرد که در این دیدارها در مورد چشم انداز تقویت همکاری‌های تجاری و سرمایه گذاری و راه اندازی پروژه‌های اقتصادی در هر دو کشور بحث و تبادل نظر شد.

1200 تراکنش حمل و نقل سالیانه شهر بین المللی بشردوستانه دبی به 100 کشور

پایگاه خبری thenationalnews

جوزپه سابا، مدیر اجرایی شهر بین المللی بشردوستانه در دبی، فاش کرد که این شهر از جمله اعضای آن و سازمان‌های امدادی بین المللی، سالانه به بیش از 100 کشور خدمات رسانی می‌کند و به طور متوسط 1200 تراکنش حمل و نقل با ارزش بیش از 120 میلیون دلار انجام می دهد. این رشد مستلزم آمادگی برای رویارویی با چالش های جدید به ویژه چالش های مربوط به تغییرات آب و هوایی و شرایط اضطراری پیچیده است. وی افزود: از سال 2017، ما حرکت کمک‌ها را رصد کرده‌ایم و داده‌ها دائماً نشان می‌دهد که شهر بین‌المللی بشردوستانه دبی به طور میانگین سالانه بیش از 1200 مأموریت را انجام می‌دهد که هر ساله به بیش از 100 کشور جهان خدمت می‌کند که ارزش آن بیش از آن 120 میلیون دلار است.

وی گفت: "ما به توانایی‌های لجستیکی استثنایی خود از جمله بنادر، فرودگاه‌ها، خطوط کشتیرانی و خطوط هوایی در کلاس جهانی متکی هستیم و آسیای جنوب شرقی، خاورمیانه و آفریقا مناطقی هستند که دو یک سوم جمعیت جهان ساکن هستند و متأسفانه شاهد حوادث و بلایای طبیعی مکرر هستند."

سابا خاطرنشان کرد که این شهر همچنان در حال گسترش است، زیرا اکنون 140000 متر مربع مساحت دارد و همچنین به طور مداوم نزدیک به یک میلیون دلار کمک دریافت می‌کند.  شهر بین المللی بشردوستانه موفق به ایجاد یک جامعه متنوع شامل بیش از 80 سازمان مختلف با بیش از 500 فرد از بیش از 70 ملیت شده است. نوآوری و مشارکت با بخش خصوصی و جامعه آکادمی، ابتکارات CSR و کارآفرینان بشردوستانه، ما را موفق به ساختن اکوسیستمی منحصر به فرد برای ارائه کمک های بشردوستانه در منطقه کرده است. شهربشردوستانه دبی در سال گذشته کمک ها و خدماتی را به مردم آسیب دیده در مراکش، ترکیه و سوریه و لیبی و سودان ارائه داده است.

برگزاری نمایشگاه نساجی شارجه

خبرگزاری wam

نمایشگاه بین المللی نساجی شارجه روز 28 نوامبر در نمایشگاه اکسپو سنتر شارجه برگزار می‌شود. در نمایشگاه Vibrant Textile Expo  جدید ترین محصولات  تعداد زیادی از شرکت های هندی تولید کننده منسوجات به نمایش گذاشته خواهد شد. این رویداد که توسط فدراسیون رفاه بافندگان گجرات (FOGWA) هند و با حمایت گروه بازرگانان نساجی (TEXMAS) که در راس تاجران عمده فروشی منسوجات مستقر در دبی است، با بیش از 60 غرفه‌دار و بیش از هزار نفر برگزار می‌شود.

نساجی از دیرباز جزء کلیدی تجارت بین امارات و هند بوده است. امضای قرارداد تجارت آزاد یا توافقنامه مشارکت اقتصادی جامع بین امارات متحده عربی و هند در سال گذشته انگیزه جدیدی به تجارت دوجانبه بخشیده است زیرا این توافق به بازرگانان هر دو کشور امکان می دهد از رفتارهای ترجیحی و مزایای گمرکی استفاده کنند. آشوک جاریوالا، رئیس FOGWA گفت: نمایشگاه نساجی اخیر پنجره جدیدی از دسترسی به مشاغل محلی و منطقه ای نساجی درهند و صنعت پررونق نساجی آن باز خواهد کرد. ما خوشحالیم که با فدراسیون رفاه بافندگان گجرات، که گروهی متشکل از 28000 شرکت بافندگی مستقر در ایالت گجرات در غرب هند است، همکاری می‌کنیم. این واقعیت که امارات متحده عربی برای این نمایشگاه انتخاب شد، به دلیل جذابیت امارات برای ما به عنوان دروازه ای به کل منطقه است.

بر اساس گزارش های اخیر، هند در حال حاضر 43 درصد از واردات پوشاک امارات متحده عربی را در اختیار دارد. هند بزرگترین تولید کننده پنبه و جوت در جهان، دومین تولید کننده ابریشم و پنجمین تولید کننده منسوجات فنی است در حالی که 95 درصد از پارچه‌های دستباف جهان در این کشور تهیه می‌شود. امارات متحده عربی به سرعت در حال ظهور به عنوان یک مرکز جهانی نساجی است. این کشور علاوه بر اینکه پایگاه اصلی واردات و صادرات است، یک تولید کننده پیشرو در منطقه است و این کشور به عنوان یک تسهیل کننده بازار متقابل بین تامین کنندگان و خریداران به تعداد زیادی از بازارها در سراسر جهان عمل می‌کند.

انتخاب دبی به عنوان پنجمین مقصد جهانی غذا

پایگاه خبری thenationalnews

بر اساس یک مطالعه جامع از صحنه جهانی آشپزی در 75 شهر در سراسر جهان که توسط آژانس اجاره خانه‌های تعطیلات آلمان "هولیدو" انجام شده است، دبی در رتبه پنجم جهان در شاخص "Food City Destination" قرار گرفت. بر اساس این گزارش دبی در میان بهترین شهرها در ارائه ترکیبی استثنایی از تجربه‌های غذاخوری با کیفیت بالا و متنوع قرار گرفت و امتیاز کلی 97.55 درصد را کسب کرد و بالاتر از بارسلونا، سنگاپور، هنگ کنگ، لس آنجلس، بانکوک قرار گرفت. نشریه اکونومیک تایمز گزارش داد که این مطالعه مقصدهای سنتی ومدرن غذاخوری را مورد بررسی قرار داد که بر اساس نتایج آن توکیو در صدر فهرست شهرهای پیشرو جهان در زمینه غذا  قرار گرفت.

رشد 5.6 درصدی سود سه ماهه 10 بانک اماراتی

پایگاه خبری thenationalnews

شرکت مشاوره خدمات حرفه ای Alvarez & Marsal در گزارشی اعلام کرد؛ 10 بانک برتر امارات متحده عربی(شامل؛ بانک اول ابوظبی، NBD امارات، بانک تجاری ابوظبی، بانک اسلامی دبی، بانک مشرق، بانک اسلامی ابوظبی، بانک تجاری دبی، بانک ملی فجیره، بانک ملی. بانک اسلامی راس الخیمه و شارجه) افزایش 5.6 درصدی سود سه ماهه را ثبت کردند و درآمد خالص انباشته برای سه ماه منتهی به پایان سپتامبر2023  به 20.2 میلیارد درهم (5.5 میلیارد دلار) رسیده است.

مجموع درآمد خالص بهره، مبلغی که بانک ها از فعالیت های وام دهی خود به دست می آورند منهای سودی که به سپرده گذاران می‌پردازند، 5.5 درصد در مقایسه با سه ماهه قبل 11.4 درصد افزایش یافت. سود دهی وام دهندگان عمدتا ننتیجه شرایط نقدینگی سالم و قیمت های بالای نفت، جریان سرمایه خارجی و تقاضای اعتبار متوسط در بحبوحه افزایش نرخ بهره می‌باشد. عبدالله بن طوق، وزیر اقتصاد امارات متحده عربی گفت که اقتصاد امارات متحده عربی در نیمه اول سال 2023 بیش از 3.7 درصد رشد کرد که بیشتر ناشی از افزایش صادرات غیرنفتی بود.بانک مرکزی امارات پیش بینی کرده است که اقتصاد این کشور در سال جاری در مجموع 3.3 درصد رشد کند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما