معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۲۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۴۳

اخبار اقتصادی بولیوی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بولیوی در هفته سوم مهرماه 1402، مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

سطح بدهی بولیوی

مارسلو مونته نگرو، وزیر اقتصاد و دارایی اعلام نمود که کرد که بولیوی سطح بدهی پایداری دارد و به طور متوسط سالانه باید به یک میلیارد دلار برسد. وی اطمینان داد که بدهی دولتی داخلی و خارجی از 50 درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) بیشتر نیست. وی اظهار داشت:« میانگین سالانه  بدهی در باید در حدود یک میلیارد دلار باشد، اما اینطور نبوده است. کل بدهی خارجی و داخلی از 50 درصد میزان تولید ناخالص داخلی تجاوز نمی‌کند». بر اساس داده‌های بانک مرکزی، بدهی دولتی خارجی 13 میلیارد و 587 میلیون دلار است. تولید ناخالص داخلی اسمی‌بولیوی در سال 2022، به 44 میلیارد و 315 میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال 2021 که به 40 میلیارد و 703 میلیون دلار رسیده بود، 8.9 درصد رشد داشت. نامبرده همچنین از اعضای پارلمان خواستار تصویب لوایح مربوط به اخذ وام شد.

https://www.la-razon.com/economia/2023/10/11/bolivia-tiene-un-nivel-de-endeudamiento-de-us-1-000-mm%e2%80%88por-ano/

پیش بینی رشد اقتصادی صندوق بین المللی پول برای بولیوی

صندوق بین المللی پول رشد، در گزارش اخیر خود رشد اقتصادی بولیوی در سال جاری را 1.8 درصد تخمین زد که با رقم پیش بینی شده توسط دولت (4.86 درصد) فاصله ی زیادی دارد. لازم به ذکر است که صندوق مذکور در ماه آوریل نیز رشد اقتصادی بولیوی را همان 1.8 درصد تخمین زده بود. بر اساس این گزارش، بولیوی (1.8 درصد)، کلمبیا (1.4 درصد)، اکوادور (1.4 درصد)، پرو (1.1 درصد) و اروگوئه (1 درصد) رشد متوسطی را تجربه خواهند کرد. پاراگوئه در مقایسه با عملکرد ضعیف خود در سال گذشته، در سال جاری 4.5 درصد رشد خواهد کرد. در همین زمینه، مارسلو مونته نگرو، وزیر اقتصاد و دارایی، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام نمود:«بر اساس پیش بینی صندوق بین‌المللی پول، بولیوی یکی از سه کشور آمریکای جنوبی با بهترین عملکرد اقتصادی در سال جاری خواهد بود. بولیوی با توجه به اینکه دارای منبع مهمی مانند لیتیوم و سایر پتانسیل ها مانند ظرفیت تولید مواد غذایی است، باید فرصت های موجود را تجزیه و تحلیل کند؛ حتی بسیاری از کشورهای آسیایی و عربی با موضوع تامین منابع غذایی از بولیوی بازدید می‌کنند». وی توضیح داد که اقتصادهای نوظهور مانند بریکس به دنبال نظم ژئوپلیتیک جدیدی هستند که شامل یک چندجانبه گرایی فراگیرتر با یک حکومت جهانی جدید با دگرگونی معماری مالی بین المللی و استفاده از ارزهای غیر از دلار و غیره، می‌باشد.

https://eldeber.com.bo/dinero/fmi-estima-en-18-el-crecimiento-economico-de-bolivia-para-2023-y-el-gobierno-lo-destaca_343004

https://ahoraelpueblo.bo/index.php/nacional/economia/ministro-de-economia-bolivia-tiene-potencial-de-alimentos-y-energeticos-para-ofrecer-al-mundo

خطر از دست دادن سرمایه خارجی

وزیر مشتقات نفتی در مورد خطر از دست دادن سرمایه گذاری خارجی به دلیل عدم تصویب سه قرارداد نفتی به ارزش 504.5 میلیون دلار با شرکت وینتج (Vintage Petroleum Bolivia) در مجلس سنا خبرداد. قراردادهای مذکور مربوط به سرمایه گذاری شرکت وینتج، تابع شرکت آمریکاییOccidental Petroleum Corporation (oxy) ، در پروژه‌های واقع در استان‌های چوکیساکا، تاریخا و سانتا کروز می‌باشد.  لازم به ذکر است که یک سال پیش قراردادهای مذکور به تایید اولیه ی پارلمان رسید ولی تاکنون تنها توسط مجلس نمایندگان تصویب شده اند و مجلس سنا رسیدگی به آنها را تا اطلاع ثانوی به تعویق انداخته است. وزیر مشتقات نفتی در این رابطه اظهار داشت: «عدم رسیدگی مجلس سنا به قراردادهای نفتی به دلایل سیاسی، ریسک کشور را برای سرمایه گذاری خارجی افزایش می دهد. شرکت هایی که برای سرمایه گذاری به کشور می آیند تمام مدت سال یا بیشتر از دو یا سه سال منابع مالی در دسترس ندارند، این نشان دهنده هزینه مالی برای کشور است. و ما تامین انرژی کشور را در معرض خطر قرار می دهیم».

https://www.la-razon.com/economia/2023/10/11/el-gobierno-advierte-riesgo-de-perder-inversion-extranjera-por-bloqueo-en-el-senado-a-contratos-petroleros/

ابراز تمایل اتحادیه ی اروپا به سرمایه گذاری در صنعتی نمودن لیتیوم

کارلا کالدرون رئیس شرکت ذخایر لیتیوم بولیوی با مایکل داچی، سفیر اتحادیه اروپا،  سفیر فرانسه، هلن روس، سفیر آلمان، خوزه شولز، سفیر سوئد، نیکلاس ویکس، و سفیر ایتالیا، فابیو مسینئو دیدار نمود. خانم کالدرون در رابطه با جلسه ی مذکور اظهار داشت:« کشورهای اتحادیه اروپا علاقه ی زیاد خود را به سرمایه گذاری در زنجیره تولید صنعتی لیتیوم به بولیوی ابراز نمودند. در حال حاضر کاملاً برای فرصت های سرمایه گذاری کشورهای خارجی باز هستیم». وی حجم تولید کربنات لیتیوم در کارخانه ی آزمایشی را 1031 تن و حجم تولید کلرید پتاسیوم را 72340 تن به ارزش 43 میلیون دلار تا پایان سال جاری پیش بینی نمود. لازم به ذکر است که در ماه ژانویه، شرکت لیتیوم بولیوی قراردادی را با کنسرسیوم چینی Catl Brunp & Cmoc (CBC)  جهت تاسیس دو مجتمع صنعتی تولید کربنات لیتیوم، هر کدام با ظرفیت 25 هزار تن در سال با سرمایه گذاری 1 میلیارد و 400 میلیون دلار منغقد نمود. به همین ترتیب، در ماه ژوئن قراردادهای دیگری با شرکت های سیتیک گوآن (متعلق به گروه سیتیک چین) و شرکت گروه اورانیوم وان (متعلق به شرکت روس اتم روسیه) برای ساخت دو کارخانه دیگر با سرمایه گذاری یک میلیارد و 400 میلیون دلار نیز منعقد شد.

https://www.la-razon.com/economia/2023/10/11/la-union-europea-expresa-alto-interes-en-invertir-en-la-industrializacion-de-litio-en-bolivia/

تاسیس شرکت دولتی تولیدی آزمایشگاهی صنعت داروسازی بولیوی

رئیس جمهور با تصویب فرمان اجرایی 5040، دستور تاسیس شرکت دولتی تولیدی آزمایشگاهی صنعت داروسازی بولیوی، در استان کوچابامبا با بودجه ی 485 میلیون دلار را صادر نمود. لازم به ذکر است که پروژه ی تاسیس یک صنعت داروسازی در استان کوچابامبا در دولت اوو مورالس مطرح شده بود. رئیس جمهور در این رابطه در صفحه ی توئیتر خود نوشت:«صنعت داروسازی مذکور، امکان تولید داروهای شیمیایی، طبیعی و یا سنتی را با توجه به دانش و خرد اجدادی مردم ما فراهم می‌کند».

https://erbol.com.bo/econom%C3%ADa/gobierno-destina-3348-millones-de-bolivianos-para-crear-industria-farmac%C3%A9utica

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما