معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۱۵- ۰۸:۴۳ - مشاهده: ۹۴

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته دوم مهرماه 1402 مندرج در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

- فزایش قیمت بنزین اولترا از ماه آینده در کویت

کمیته یارانه‌ها در کویت به افزایش 19 درصدی قیمت بنزین اولترا (بنزین سوپر) از ماه آینده تصمیم گرفت . طبق این تصمیم از ماه اکتبر آینده قیمت هر لیتر بنزین اولترا از 210 فلس به 250 فلس افزایش خواهد یافت . این در حالی است که قیمت سایر انواع بنزین تغییری نخواهد کرد و بنزین ممتاز همچنان لیتری 85 فلس و بنزین ویژه 105 فلس خواهد بود.

ـ بانک مرکزی کویت اعمال مالیات بر حواله‌های خارجی را رد کرد

بانک مرکزی کویت در پاسخ به پیشنهادات قانونی مبنی بر اعمال مالیات یک درصدی بر کلیه حواله‌های مالی خارجی اتباع کویت و سایر ملیت ها، آن را رد و تاکید کرد اگر چه این اعمال مالیات موجب درآمدزایی برای بودجه عمومی دولت خواهد شد اما انتظار می رود اثرات منفی آن بر اقتصاد و فضای کسب و کار کشور بیش از درآمدهای ناشی از آن باشد و در نتیجه مانع از جذب سرمایه گذاری‌های خارجی به کشور خواهد شد امری که با چشم انداز «کویت 2035» مبتنی بر تبدیل کشور به یک مرکز مالی و تجاری و جذب سرمایه گذاری‌ها، در تضاد است.

بانک مرکزی کویت همچنین اعلام کرد: اعمال مالیات بر حواله‌ها، به کاهش چشمگیر حجم سپرده‌ها در بخش بانکی و افزایش روند خارج سازی بخشی از آنها از طریق کانال های غیر رسمی‌که بر فعالیت داخلی تاثیر منفی می‌گذارد، منجر خواهد شد. کما این که تحمیل چنین مالیاتی بر نقل و انتقالات وجوه ممکن است مستلزم اخذ تایید از صندوق بین المللی پول باشد امری که ممکن است صندوق را بر آن دارد تا درباره برنامه‌های اصلاحات مالی و اقتصادی کشور سوالاتی مطرح کند.

ـ 1.7 میلیارد دلار حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی کویت در کانادا در سال 2022

محمد جاسم الصقر رئیس اتاق بازرگانی و صنایع کویت در حاشیه سفر به کانادا در راس یک هیات اقتصادی ، ضمن شرکت در همایش تجاری کویت و کانادا، گفت: هدف از این همایش را گشودن افق های جدید برای تعمیق روابط در زمینه اکتشافات و تولید هیدروکربن، خدمات لجستیکی یا تجارت در زمینه کشاورزی و مواد غذایی همچنین جذب تخصص و دانش گسترده کانادا در زمینه‌های صنعت ، خدمات ، امور مالی و فناوری صنعتی است. وی افزود: کویت یکی از سرمایه گذاران اصلی و شریک تجاری بلندمدت اقتصاد کانادا است. الصقر حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی کویت در کانادا در سال 2022 را بالغ بر 1.7 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت کویت در رتبه نخست فهرست 10 کشور برتر آسیایی در حوزه سرمایه گذاری در کانادا قرار گرفته و تجارت فیمابین کویت و کانادا در سال 2022 به 600 میلیون دلار رسیده و احتمال افزایش آن نیز وجود دارد.

ـ شاخص تورم در کویت بدون راه حل واقعی در حال افزایش است.

تعدادی از متخصصان و اقتصاددانان کویت در گفتگو با روزنامه الجریده، با بیان اینکه «شاخص تورم در کویت منعکس کننده تورم واقعی نیست»، اظهار داشتند : وظیفه اداره مرکزی آمار است که به جای تأخیر در انتشار آمار و داده‌ها ، نسبت به ارائه شاخص های صحیح و نحوه محاسبه و انتشار به موقع آنها اقدام کند زیرا شاخص تورم یکی از مهم ترین شاخص ها برای اندازه گیری حرکت نرخ کالاها و خدمات در کشور محسوب می‌شود و سیاست های اقتصادی کشور در زمینه افزایش حقوق، افزایش و یا کاهش نرخ بهره و هزینه‌های دولت برای پروژه‌ها و یارانه‌ها همچنین رفتار مردم در زمینه خرید به خاطر ترس از افزایش قیمت کالاهای با دوام در آینده تا حد زیادی به این آمار و داده‌ها بستگی دارد. کما اینکه افزایش میانگین تورم در سطح محلی به کاهش توانایی کشور در زمینه صادرات و رقابت در مقایسه با نرخ های بین المللی کالاهای رقیب منجر می‌شود بنابراین برای مقابله با بحران تورم در کشور، شاخص ها باید دقیق و درست باشند. نامبردگان بارزترین ناکامی‌های اداره مرکزی آمار را مربوط به دوره همه گیری کرونا و عدم ارائه گزارش های ویژه شاخص تورم در کشور برای 7 ماه متوالی از ماه آوریل لغایت نوامبر 2021 توسط اداره مذکور دانستند حال آنکه کشورهای جهان در مدت مذکور بر نوسان قیمت ها نظارت دقیق داشته و آن را از نزدیک رصد می‌کردند.

اقتصاددانان کویتی بر لزوم رسیدگی ریشه ای به این موضوع و راستی آزمایی شاخص و نحوه اندازه گیری آن برای همگام شدن با افزایش تورم در حال وقوع ، تاکید کردند. دکتر عبدالله الشامی استاد اقتصادسنجی دانشگاه کویت ، گفت : شاخص تورم در کویت به دلیل در نظر نگرفتن موضوع املاک و مستغلات و نابرابری کالاها و عدم انعکاس قیمت خودروها و املاک و مستغلات در آن غیر واقعی است حال آنکه قیمت خودروهای جدید دو برابر شده و قیمت املاک و مستغلات نیز 40 درصد افزایش یافته است.

فیصل المعجل  رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو نیز اظهار داشت: کویت کشور کوچکی است که اکثر کالاها و محصولات مورد نیاز را وارد می‌کند به همین دلیل از لحاظ افزایش قیمت و موارد دیگر تحت تاثیر محیط جهانی قرار می‌گیرد کما اینکه سیاست پولی و اقتصادی در کویت فاقد دیدگاه استراتژیک است. ابراهیم العوضی رئیس هیئت مدیره اتحادیه املاک و مستغلات کویت نیز تصریح کرد : تورم در کویت براساس شاخص گروه‌های عمده اندازه گیری می‌شود و یکی از شاخص ها، شاخص خدمات مسکن (شاخص گروه چهارم) است به عنوان مثال در ماه اوت گذشته با احتساب بخش مسکن، حجم تورم در کویت در بخش خدمات مسکن به میانگین سالانه بالغ به 2.17 درصد افزایش یافت بنابراین افزایش قیمت املاک و مستغلات تاثیر به سزایی بر میانگین تورم در کشور دارد زیرا با افزایش قیمت مسکن ، سایر موارد مربوط به آن نیز افزایش می یابد.

-ادامه سرمایه گذاری کویت برای افزایش ظرفیت تولید نفت روزانه خود به 3.2 میلیون بشکه

سعد البراک معاون نخست وزیر و وزیر نفت و وزیر امور اقتصادی و سرمایه گذاری کویت در حاشیه ریاست هیات کویت در پنجاهمین نشست کمیته مشترک نظارت وزیران (JMMC) طی اظهاراتی مطبوعاتی گفت : بازار نفت با ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا در مسیر درست حرکت می‌کند و جهان ملزم به افزایش سرمایه گذاری در انواع منابع انرژی از جمله نفت برای تضمین تامین نیازهای تقاضای رو به رشد و بهبود اقتصاد جهانی و امنیت انرژی می‌باشد.

وی کاهش تولید نفت «اوپک پلاس» به منظور دستیابی به ثبات در بازار به شیوه ای پایدار را ضروری دانست و از اقدامات پیشگیرانه «اوپک پلاس» برای مقابله با چالش های پیش روی بازار جهانی نقت قدردانی کرد. وزیر نفت کویت همچنین از تصمیم عربستان سعودی و روسیه مبنی بر ادامه کاهش داوطلبانه تولید نفت و تمدید آن تا پایان سال 2023 و تاثیر آن بر برقراری تعادل و ثبات بازار نفت قدردانی و تاکید کرد کویت نیز به تصمیمات خود مبنی بر کاهش تولید به علاوه کاهش داوطلبانه متعهد است و به سرمایه گذاری برای افزایش ظرفیت تولید نفت روزانه خود به 3.2 میلیون بشکه تا سال 2024 ادامه می دهد.

ـ کویتی‌ها 2.37 میلیارد دینار را صرف گردشگری و سفرهای خارجی کرده اند.

بنا بر گزارش روزنامه کویتی «الانباء» شهروندان کویت ظرف 6 ماه نخست سال جاری مبلغ 2.37 میلیارد دینار را صرف گردشگری و سفرهای خارجی خود کرده اند که نسبت به میزان هزینه‌های ثبت شده در نیمه نخست سال گذشته (2022) بالغ بر 1.97 میلیارد دینار، حدود 20 درصد رشد داشته است.

براساس داده‌های تراز پرداخت های کویت صادره از سوی بانک مرکزی این کشور، کل هزینه‌های مربوط به گردشگری و سفرهای خارجی اتباع کویت در سه ماهه نخست سال 2023 بالغ بر 1.36 میلیارد دینار و در سه ماهه دوم سال مذکور حدود 1.01میلیارد دینار بوده است.

براساس داده‌های بانک مرکزی کویت مبالغ هزینه شده توسط شهروندان کویت در نیمه نخست سال 2023 بالاترین میزان طی سال های اخیر به ویژه پس از شیوع همه گیری کرونا در جهان و بسته شدن فرودگاه بین المللی کویت محسوب می‌شود. 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما