معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۷/۰۷- ۱۴:۱۸ - مشاهده: ۹۳

اخبار اقتصادی کویت

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کویت در هفته اول مهرماه 1402 مندرج در رسانه‌ها و روزنامه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

وزیر آب و برق کویت : دستورالعمل ولی عهد برای ساخت نیروگاه‌های متکی به انرژی پاک

دکتر جاسم الاستاد وزیر آب و برق و انرژی تجدیدپذیر کویت، به دستورالعمل ولی عهد کشورش برای ساخت ایستگاه‌های متکی به انرژی پاک در کویت و همچنین تعهد کشورش نسبت به تحقق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد 2023 با هدف ارائه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک زیست محیطی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای اشاره کرد و گفت :

در جریان سفر شیخ مشعل الاحمد به پکن یک یادداشت تفاهم با طرف چینی، برای ساخت یک نیروگاه تولید انرژی الکتریکی تجدیدپذیر در کویت امضا شد که در چارچوب ترجمه دستورالعمل رهبری سیاسی کشورش مبنی بر ضرورت روی آوردن به انرژی پاک از طریق اجرای پروژه‌های دوستدار محیط زیست می‌باشد.

وی گفت : دولت مایل است تا شرکت های تولید کننده برق مستقل (IPP) ، ایستگاه‌هایی را در کشور احداث کنند که با استفاده از نور خورشید انرژی پاک و ارزان تولید کنند. وزیر برق کویت ، همچنین از امکان تامین انرژی خورشیدی از طریق نصب پنل ها در منازل و مدارس و اتصال آن به شبکه برق خبر داد و گفت تجربیات و پروژه‌های مشابه این نیز در کشورهای همسایه وجود دارد.

کویت بزرگ ترین محموله سوخت دیزل پیشرفته را به اروپا صادر می‌کند.

شرکت صنایع نفت یکپارچه کویت (KIPIC) از صادرات محموله سوخت دیزل پیشرفته مطابق با آخرین مشخصات و استانداردهای بازارهای اروپایی به اروپا خبر داد .

عبدالله العجمی سخنگوی رسمی این شرکت اعلام کرد : این محموله بزرگ ترین محموله صادر شده به اروپا در تاریخ کویت است و بدین ترتیب این شرکت در زمینه عرضه بهترین مواد نفتی با کیفیت بالا به بازارهای جهانی به پیشرفت چشم گیری دست یافته و توانسته است به عنوان یک تامین کننده اصلی و قابل اعتماد به بازارهای جهانی انرژی به افق های جدیدی دست یابد و جایگاه خود را در میان شرکت های انرژی همتا تقویت کند.

العجمی خاطرنشان کرد : شرکت صنایع نفت (KIPIC) در مورخ 22 سپتامبر 2023 توانست با همکاری و هماهنگی مدیریت پالایشگاه «الزور» و بخش بازاریابی جهانی شرکت نفت کویت، بیش از 100 هزار تن معادل 780 هزار بشکه دیزل کم سولفور تولید شده مطابق با آخرین استانداردها و مشخصات زیست محیطی جهانی را از طریق کشتی نفتکش (ستای سانستیتی) به بازارهای اروپایی صادر کند.

وی با بیان اینکه این شرکت پس از غلبه بر موانع و چالش های عملیاتی فراوان در پیش رو به این دستاورد جدید دست یافته، از تلاش تیم های فعال در پالایشگاه «الزور» در بهره برداری موفق و ایمن از واحدهای پروژه تقدیر کرد.

نامبرده اضافه کرد: صادرات این محموله دیزل با کیفیت و مطابق با آخرین مشخصات و استانداردهای بین المللی، جهش کیفی قابل توجهی در تاریخ پالایشگاه «الزور» ایجاد کرده است چرا که این یک دستاورد بی سابقه محسوب می‌شود که در سایه چالش های دشوار در زمینه راه اندازی محقق شده است.

سخنگوی رسمی‌شرکت، در پایان خاطرنشان کرد: تمامی‌کارکنان پالایشگاه در تلاش برای دستیابی به برنامه‌های استراتژیک شرکت نفت کویت و حفظ جایگاه پیشگام و متمایز خود در بازارهای انرژی جهانی فعالیت می‌کنند.

موافقت دولت با پیش نویس چهارمین برنامه ساختاری کویت برای سال 2040

دولت کویت چهارمین برنامه ساختاری کویت (2040) را تصویب کرد. این برنامه متضمن احداث چهار منطقه شهری، اقتصادی شمالی، اقتصادی جنوبی و غربی خواهد بود که تحت نظارت دولت و براساس بودجه ممکن اجرا خواهد شد.

فهد الشعله وزیر دولت در امور شهرداری و وزیر ارتباطات پس از پایان نشست دولت گفت : پیش نویس چهارمین برنامه ساختاری کلی کشور تا سال 2040، چهار منطقه شهری و اقتصادی را شامل می‌شود و این برنامه نقشه راه برای ایجاد کویت جدید خواهد بود و اهداف و سیاست های عمرانی آینده کشور را محقق و منعکس کننده چشم انداز و برنامه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی کویت همزمان با رشد و توزیع جمعیت مورد انتظار در کشور تا سال 2040 می‌باشد.

الشعله خاطرنشان کرد : جمعیت کل کشور در منطقه شهری تا سال 2040 با 2 میلیون و 968 هزار و 200 فرصت شغلی به 6 میلیون و 123 هزار و 500 نفر خواهد رسید. این در حالی است که منطقه شمالی با 171 هزار و 800 فرصت شغلی و جمعیت بالغ بر 519 هزار نفر به قطب بین المللی مبدل خواهد شد.

منطقه جنوبی کشور، با 157 هزار فرصت شغلی و جمعیت بالغ بر 486 هزار نفر قطب صنعتی کشور و منطقه غربی نیز با جمعیتی بالغ بر 126 هزار نفر و 180 فرصت شغلی قطب منابع کشور خواهد بود. 

راه اندازی خط کشتیرانی میان بندر خلیفه و بندر شویخ

فهد الشعله وزیر شهرداری و ارتباطات کویت از افتتاح خط کشتیرانی حمل و نقل کالا و وسایل نقلیه میان بندر خلیفه در امارات و بندر شویخ در کویت خبر داد.

وی در بیانیه ای اعلام کرد که امیدوار است این ابتکار که از سوی گروه بنادر ابوظبی مطرح شده به نفع همه کشورهای شورای همکاری باشد. به گفته مطر النیادی سفیر امارات در کویت این خط کشتیرانی امکان حمل و نقل کالاهایی که امکان ورود آنها به کویت با کانتینر وجود ندارد و یا دیگر کالاهای غیرقابل حمل را می دهد و به تسریع ورود کالا با کمترین هزینه کمک می‌کند.

در حال حاضر حجم مبادلات تجاری میان کویت و امارات بالغ بر یک میلیارد دلار است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما