معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۶/۳۱- ۱۳:۴۶ - مشاهده: ۷۹

اخبار اقتصادی بولیوی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی بولیوی در هفته چهارم شهریورماه 1402، مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

بولیوی جزو سه کشور با کمترین آزادی اقتصادی در آمریکای جنوبی

در بولیوی، امکان تجارت، سرمایه گذاری، صادرات و تولید درآمد در سایه دولت و دستگاه دولتی محدود شده و آن کشور را در بین سه کشور با کمترین آزادی اقتصادی در آمریکای جنوبی قرار داده است.

بر اساس داده‌های گزارش سالانه مؤسسه فرایزر کانادا همراه با مرکز مطالعات عمومی POPULI، بولیوی (با کسب 6 امتیاز از سقف 10 امتیاز )، بعد از ونزوئلا (با 3 امتیاز) و آرژانتین (4.77 امتیاز)، در رتبه ی سوم قرار دارد. 

پرو (7.25) و شیلی (7.66) آزادترین کشورهای آمریکای جنوبی از لحاظ اقتصادی، به ترتیب در رتبه‌های 30 و 37 قرار دارند.

https://eldeber.com.bo/edicion-impresa/bolivia-entre-los-tres-paises-con-menor-libertad-economica-en-sudamerica_340562

پیش بینی افزایش تولید گاز به بیش از 60 میلیون متر مکعب در روز در 7 سال آینده

فرانکلین مولینا وزیر مشتقات نفتی در مصاحبه ی تلویزیونی اظهار داشت:«پیش بینی می‌گردد که با اجرای طرح فعال سازی مجدد حوزه‌های بالادستی که شامل 42 پروژه اکتشافی در مناطق مختلف کشور می‌گردد؛ در مدت 6 تا 7 سال آینده تولید گاز به صورت میانگین به حداقل  60 میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید».

بر اساس گزارشات واصله در ماه ژوئیه ی سال جاری تولید گاز طبیعی 37.2 میلیون متر مکعب بود که تقریبا مشابه تولید گاز در سال 2007 به میزان 38.1 میلیون متر مکعب بوده است. لازم به ذکر است که حداکثر میزان تولید گاز در طول تاریخ، در سال 2014 به صورت میانگین 59.6 میلیون متر مکعب بوده است.

https://www.la-razon.com/economia/2023/09/21/bolivia-preve-producir-mas-de-60-mmm3d-de-gas-en-seis-o-siete-anos/

اخذ مالیات در سال جاری

بر اساس گزارش اداره ی مالیات کشور، میزان مالیات اخذ شده از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون به مبلغ 4 میلیارد و 422 میلیون دلار بوده است. لازم به ذکر است که 3 میلیارد و 598 میلیون دلار مربوط به مالیات اخذ شده از مردم بولیوی شامل مالیات بر ارزش افزوده و غیره است و باقی آن مربوط به مالیات ویژه بر مشتقات نفتی می‌باشد.

https://www.la-razon.com/economia/2023/09/20/al-19-de-septiembre-impuestos-recaudo-bs-30-826-millones/

کاهش قیمت صادراتی کینوا در دهه ی اخیر

بر اساس گزارش موسسه ی آمار بولیوی، قیمت صادراتی کینوا از 6.6 دلار به ازای هر کیلو در سال 2014 به 2 دلار به ازای هر کیلو در سال جاری کاهش یافته است. بر اساس گزارشات واصله، قیمت کینوا به دلیل وجود رقبای جدید در سطح بین الملل کاهش یافته است. تا سال 2013،  تنها 17 کشور، صادرکننده ی کینوا بودند و توسط پرو، بولیوی و اکوادور رهبری می‌شد.

از سال 2017، هلند، ایالات متحده، آلمان، اسپانیا، کانادا، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، هند، اتریش، اسلوونی و رژیم صهیونیستی تولید کینوا را افزایش داده اند و شروع به صادرات آن "دانه طلایی" نموده اند.

از سوی دیگر، استاد و محقق در دانشگاه دولتی استان سانتاکروز به نام گابریل رنه مورنو (UGRM)، اعلام نمود که کینوا جدید گرمسیری که در شرق کشور رشد می‌کند، 1500 کیلوگرم در هکتار میانگین بازده دارد، که سه برابر بیشتر از گیاه کینوا در غرب کشور است.

https://www.la-razon.com/economia/2023/09/21/en-una-decada-se-derrumba-precio-de-la-quinua-exportada/

علاقه ی هند و برزیل به سرمایه گذاری در زمینه ی لیتیوم در بولیوی

وزیر مشتقات نفتی فرانکلین مولینا در مصاحبه ی تلویزیونی اظهار داشت که شرکت هایی از هند و برزیل تمایل خود را به سرمایه گذاری در زمینه ی ساخت کارخانه ی باتری لیتیومی نشان داده اند.

https://www.la-razon.com/economia/2023/09/22/india-y-brasil-buscan-emplazar-plantas-de-baterias-de-litio/

کشف ذخایر لیتیوم در آمریکا و تاثیر آن بر بولیوی

ایالات‌متحده آمریکا موفق به کشف منبع عظیمی از لیتیوم به حجم 20 تا 40 میلیون تن شده است که احتمالاً می‌توان آن را بزرگ‌ترین منبع طبیعی این ماده در دنیا دانست.

لازم به ذکر است که ذخایر لیتیوم بولیوی به حجم 23 میلیون تن تا کنون بزرگترین ذخایر لیتیوم جهان شناخته می‌شد و کشف یک ذخیره جدید لیتیوم در ایالات متحده به این معنی است که بولیوی دیگر مهم ترین کشور در بخش مذکور نیست.

از سوی دیگر مشکلات فنی، از جمله تامین آب تا کنون مانع راه اندازی کارخانه ی تولید کربنات لیتیوم در دریاچه ی نمک ایونی شده است. بر اساس اعلام دولت کارخانه ی مذکور باید در اوایل ماه آگوست راه اندازی می‌شد ولی تا کنون ساخت آن حتی 50 درصد نیز پیشرفت نداشته است. به عقیده ی کارشناسان، مشکلات سیاسی داخلی بولیوی باعث شده که تعداد کمی از شرکت های جدی واقعاً بخواهند در بولیوی سرمایه گذاری کنند. همچنین تا کنون هیچ پیشرفت جدی در قانون لیتیوم صورت نگرفته که بتوانند با شرکت های خصوصی همکاری کنند.

https://eldeber.com.bo/economia/falta-de-agua-atrasa-la-puesta-en-marcha-de-planta-de-litio-en-uyuni_340052

قصد افزایش ذخایر طلا تا پایان سال

خانم آدریانا واله مسئول منابع بین الملل بانک مرکزی بولیوی اعلام نمود که نهاد مذکور طی دو ماه اخیر 205 کیلوگرم طلا خریداری نموده و پیش بینی می‌شود که ذخایر طلای کشور تا پایان سال جاری میلادی بین 3 تا 5 تن افزایش یابند.

https://www.la-razon.com/economia/2023/09/15/el-bcb-compro-137-kilos-de-oro-en-10-dias-y-preve-llegar-a-entre-3-y-5-toneladas-hasta-fin-de-ano/

(لاراسون، ال دبر، ائورا ال پوئبلو، پاخینا  سیئته، اربول – 31 شهریور ۱۴۰2)

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما