اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی
گزیده اخبار اقتصادی امارات متحده عربی- دبی در هفته سوم شهریورماه 1402 مندرج در روزنامهها و رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد
افتتاح پنجمین نمایشگاه UMEX و SimTEX 2022 در ابوظبی
خبرگزاری WAM
این رویداد در زمینه سیستم های بدون سرنشین، شبیه سازی، آموزش، هوش مصنوعی، رباتیک و سیستم های چند منظوره برای بخش های دفاعی و غیرنظامی میباشند. نمایشگاه مذکور توسط شرکت نمایشگاههای ملی ابوظبی (ADNEC) و با همکاری وزارت دفاع امارات برگزار میشود، افتتاحیه با حضور محمد بن احمد البواردی، وزیر امور دفاعی برگزار شد. در روز اول نمایشگاه، وزارت دفاع سه قرارداد با شرکت های داخلی و بین المللی به ارزش کل بیش از 654.6 میلیون درهم امضا کرد که بخش اعظم آن به ارزش کل بیش از 649 میلیون درهم با شرکت های داخلی این کشور بود. قراردادهایی با ارزش کل بیش از 5.597 میلیون درهم نیز با شرکت های خارجی به امضا رسید. این قراردادها شامل قراردادی با International Golden Group برای خرید سامانههای پهپاد به ارزش 10 میلیون درهم و قرارداد دیگری با Global Aerospace Logistics برای ارائه پشتیبانی فنی، تعمیر و نگهداری و خدرید قطعات یدکی با ارزش بیش از 639 میلیون درهم بود. قرارداد خارجی نیز با شرکتی از آفریقای جنوبی با نام Denel SOC Ltd برای ارائه پشتیبانی فنی برای سیستم های هواپیما با ارزش کل بیش از 5.597 میلیون درهم بود. نمایشگاه امسال شاهد مشارکت 134 شرکت از 26 کشور است که هفت نفر از آنها برای اولین بار شرکت میکنند. فضای کلی نمایشگاه برای غرفه داران 25 درصد افزایش یافته است، در حالی که شرکت های جدید شرکت کننده برای اولین بار 36 درصد از کل غرفه داران را تشکیل می دهند. در این نمایشگاه همچنین قرار است از 22 فناوری جدید و سیستم های نوآورانه به ویژه در زمینه توانمند سازی استاترت آپ ها رونمایی کنند. سرلشکر مبارک سعید غفان الجابری، رئیس کمیته عالی سازماندهی UMEX و SimTEX 2022 گفت: "این رویداد تنها رویداد تخصصی امارات در زمینه سیستم های بدون سرنشین و سیستم های آموزشی و شبیه سازی در نوع خود است. همچنین این نمایشگاه بستری برای تجارب پیشرو فراهم میکند که تلاشهای امارات متحده عربی را برای نمایش آخرین نوآوریها در سیستمهای بدون سرنشین را تقویت میکند و از مأموریت آن برای توسعه قابلیتهای ملی حمایت می نماید. هفت کشور جدید بحرین، رژیم صهیونیستی، صربستان، اتریش، بلغارستان، مالت و ترکیه، به اضافه دو غرفه بین المللی جدید: غرفه رژیم صهیونیستی و اوکراین در دوره کنونی نمایشگاه شرکت میکنند. فعالیت های این رویداد شامل 15 نمایش زنده است که در روز چهارشنبه 23 فوریه در منطقه تیلال سویهان برگزار میشود و طی آن از چندین فناوری و سیستم جدید و نوآورانه رونمایی میشود.
امارات متحده عربی و آلمان میزبان کارگاه مشترک استراتژیهای هیدروژن و بازارهای کربن
پایگاه اینترنتی thenationalnews
با مشارکت وزارت انرژی و زیرساخت امارات (MOEI) و وزارت فدرال امور اقتصادی و اقدام اقلیمی آلمان (BMWK) یک کارگاه آموزشی در زمینه استراتژیهای هیدروژن و بازارهای کربن برگزار شد. در این کارگاه کارشناسانی از هر دو طرف گرد هم آمدند که مروری بر استراتژیهای ملی هیدروژن امارات و آلمان ارائه کردند. در این کارگاه همچنین ارائههایی در مورد چشم انداز تجارت کربن در امارات متحده عربی و سایر بازارهای کربن و همچنین یک میزگرد تعاملی در مورد طراحی بازار کربن امارات انجام شد. کریستوف کلارمن، کاردار سفارت آلمان در امارات و همچنین اولیور اهمز، مدیر عامل شورای مشترک صنعت و تجارت امارات-آلمان (AHK) در کنار آژانس محیط زیست – ابوظبی و سایر ذینفعان در این کارگاه شرکت کردند. استراتژی ملی هیدروژن یک برنامه بلند مدت برای تبدیل امارات متحده عربی به یک تولید کننده و تامین کننده پیشرو و قابل اعتماد هیدروژن کم کربن تا سال 2031 است. هدف آن تولید 1.4 میلیون تن هیدروژن کم کربن در سال تا سال 2031 است. این رقم تا سال 2050 به 15 میلیون تن افزایش می یابد. این استراتژی بر اهمیت رشد اقتصادی تاکید میکند و علاوه بر کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در بخش هایی که به سختی کاهش می یابد، مانند صنایع سنگین، حمل و نقل زمینی، هوایی و دریایی، به ایجاد هزاران شغل در حوزه هیدروژن تا سال 2050 کمک میکند.
پیش بینی اوپک درباره ادامه رشد اقتصاد امارات در سال 2023
خبرگزاری WAM
سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) تایید کرده است که اقتصاد امارات متحده عربی در سه ماهه اول سال 2023 رشد 3.8 درصدی داشته است. اوپک در گزارش سپتامبر 2023 خود با اشاره به اینکه بخش های کلیدی اقتصاد این کشور رشد قابل توجهی داشته اند، گفت که انتظار دارد توسعه اقتصادی امارات ادامه یابد. گزارش اوپک تاکید کرد که مهمترین بخشها با رشد قابل توجه شامل؛ حمل و نقل و ذخیرهسازی (10.9 درصد)، ساختوساز (9.2 درصد) و مسکن و خدمات غذایی (7.8 درصد) هستند. این گزارش همچنین خاطرنشان کرد که بخش سفر و گردشگری در امارات نقش مهمی در رشد اقتصادی دارد. در نیمه اول سال 2023، تعداد مسافران فرودگاه بین المللی دبی و بازدیدکنندگان بین المللی دبی از سطح قبل از همه گیری کرونا فراتر رفت. طبق گزارش اوپک، بر اساس گزارش آکسفورد اکونومیکس، انتظار میرود تعداد بازدیدکنندگان بینالمللی از امارات در سال 2023 نزدیک به 40 درصد افزایش یابد. این رقم 17 درصد از سطح سال 2019 فراتر خواهد رفت. در این گزارش همچنین آمده است که بانک مرکزی امارات، سیاست نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا را منعکس کرده و نرخ بهره اصلی را بدون تغییر در 5.4 درصد نگه داشته است.
سفر مقامات اقتصادی فیلیپین به امارات متحده عربی
پایگاه اینترنتیemirates247
دکتر ثانی بن احمد آل زیودی، وزیر دولت در امور بازرگانی خارجی، در مقر وزارت اقتصاد در دبی با هیئتی بلندپایه از فیلیپین دیدار نمود. این هیئت شامل بنجامین دیوکنو، وزیر دارایی فیلیپین، آمنه پنگاندامن، وزیر بودجه و مدیریت؛ آرسنیو بالیساکان، دبیر سازمان ملی اقتصاد و توسعه؛ فرانسیسکو جی. داکیلا معاون رئیس بانک مرکزی فیلیپین؛ روزالیا د لئون، خزانه دار ملی و آلفونسو فردیناند سفیر فیلیپین در امارات متحده عربی بود. در این دیدار، دو طرف راههای تقویت روابط تجاری و سرمایهگذاری را مورد بحث و بررسی قرار دادند و آخرین بهروزرسانیهای توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی (CEPA) بین دو کشور را که پس از اعلام آغاز مذاکرات دو طرف در فوریه 2022 آغاز شد، مورد تاکید قرار دادند. که هدف آن افزایش جریان سرمایه گذاری، تسهیل تجارت و ایجاد فرصت های جدید برای جوامع تجاری در دو کشور است. آنها همچنین تحولات مربوط به تقویت روابط دوجانبه و راههای توسعه پروژههای اقتصادی مشترک در بخشهای مورد علاقه دوجانبه مانند انرژی پاک، هوش مصنوعی، حملونقل و لجستیک و همچنین خدمات مالی و بانکی را بررسی کردند. دو طرف بر اهمیت کار مشترک از طریق بخش خصوصی با بهره مندی از ظرفیت های اتاق های بازرگانی و صنعت دو کشور و همچنین شوراهای تجاری مشترک و محلی تاکید کردند. تجارت غیرنفتی بین امارات متحده عربی و فیلیپین در نیمه اول سال 2023 افزایش داشته و رقم 506.1 میلیون دلار آمریکا را ثبت کرد که نسبت به مدت مشابه در سال 2022 بیش از 19.4 درصد افزایش را نشان می دهد.
گردهمایی اتاق بازرگانی دبی با بیش از 20 شورای تجاری برای توسعه مشارکت خارجی
پایگاه اینترنتی emaratalyoum
اتاق بازرگانی دبی، یکی از سه اتاقی که زیر نظر اتاقهای دبی فعالیت میکند، به عنوان بخشی از تلاشهای خود برای حمایت از جامعه تجاری، ترویج مشارکتهای اقتصادی فرامرزی رویدادی با عنوان "شب بزرگ شبکههای بین شورا" برگزار نمود. این گردهمایی انحصاری که توسط تعدادی از شوراهای تجاری زیر چتر اتاق سازماندهی شد، بزرگترین گردهمایی شوراهای تجاری در سال بود و بستری ایده آل برای ارتباط تیم روابط تجاری اتاق با بیش از 20 شورای تجاری ایجاد کرد. این رویداد بیش از 600 تاجر را به خود جلب کرد و فرصتهای بینظیری را برای حرفهایها فراهم کرد تا شبکههای خود را گسترش دهند، ایدهها را تبادل کنند و مشارکتهای ارزشمندی را با همفکران همفکر خود تقویت کنند. محمدعلی راشد لوثه، رئیس و مدیرعامل اتاقهای دبی، اظهار داشت: «رویدادهای شبکهای با این ماهیت برای جامعه تجاری پر جنب و جوش دبی بسیار مهم است، زیرا گفتگو با شوراهای تجاری کلیدی برای مشارکت استراتژیک موفق بین بخشهای دولتی و خصوصی است. این نشستها بستری ایدهآل برای بحث در مورد همکاریهای مشترک و همسو کردن تلاشها برای خدمت به منافع مشترک، حمایت از حرکت شوراهای کسبوکار برای افزایش رقابتپذیری محیط کسبوکار محلی و تحکیم موقعیت دبی به عنوان یک مقصد تجاری در جهان ایجاد میکند. اتاق بازرگانی دبی در حال حاضر برای گسترش تعداد شوراهای تجاری به نمایندگی از ملیت های سرمایه گذاران در امارت، با هدف تجمیع تلاش ها برای حمایت از اعضا در بازارهای بین المللی و متحد کردن صدای شوراهای تجاری برای دستیابی به اهداف مشترک خود کار میکند.
تکمیل سیستم یکپارچه سازی بلاک چین دبی جنوبی با مشارکت گمرک این امارت
پایگاه اینترنتی dubai south
منطقه آزاد دبی جنوبی بزرگترین طرح توسعه خود با تمرکز بر حمل و نقل هوایی، تدارکات و املاک و مستغلات و تکمیل سیستم یکپارچه سازی بلاک چین خود را با مشارکت گمرک دبی اعلام نمود. این اولین منطقه آزاد در دبی است که به این نقطه عطف دست یافته است. این ادغام به عنوان بخشی از تعهد دبی جنوبی به اهداف کلی استراتژی تجارت الکترونیک دبی اجرا شد. هدف این استراتژی این است که دبی را به عنوان مرکز لجستیک برتر منطقه قرار دهد و سرمایهگذاری مستقیم خارجی را در بخش تجارت الکترونیک جذب کند. ادغام با سیستم اظهارنامه گمرکی، عملیات تجارت الکترونیک را تا حد زیادی تسهیل کرده و افزایش می دهد زیرا به طور قابل توجهی زمان و هزینهها را با تکمیل الکترونیک اظهارنامهها و ساده کردن ردیابی و پردازش سفارش ها کاهش می دهد. این موضوع منجر به یک سیستم ساده تر و کارآمدتر میشود. فرآیندهای اتوماتیک الکترونیکی کارایی را بیشتر تقویت میکنند، در حالی که روش جدید ممهور نمودن پاس دروازه برای ورود و خروج، دسترسی به اطلاعات را افزایش می دهد. محسن احمد، مدیر عامل منطقه لجستیک - دبی جنوبی در اظهارات خود گفت: "هدف ما در منطقه لجستیک دبی جنوبی همسویی با ابتکارات دولتی است. منطقه تجارت الکترونیک تخصصی ما(EZDubai) برای تقویت استراتژی تجارت الکترونیک دبی و جلب نهادهای تجارت الکترونیک منطقه ای و بین المللی افتتاح شده است.همچنین تکمیل موفقیت آمیز ادغام بلاک چین با گمرک دبی به عنوان گواهی بر تعهد ما به ارائه راه حل های کارآمد برای مشتریانمان است. این امر شفافیت زنجیره تامین، احراز هویت و مقابله با جعل کالاها را ترویج میکند، امنیت و حریم خصوصی دادهها را تضمین میکند و زمینه را برای کاهش عوارض ترانزیت کالا از مناطق آزاد فراهم میکند. دبی جنوبی بزرگترین منطقه آزاد دبی با تمرکز بر روی اکوسیستم حمل و نقل هوایی و لجستیک است که بزرگترین فرودگاه جهان را در دست بهره برداری دارد و با زیرساخت حمل و نقل چند وجهی که هوا، زمین و دریا را به هم متصل میکند، تکمیل میشود.
حضور 50 وزیر و تعدادی از سران کشورها در مجمع جهانی سرمایه گذاری در ابوظبی
خبرگزاری WAM
هشتمین نشست مجمع جهانی سرمایهگذاری، یکی از بزرگترین مجامع سرمایهگذاری در جهان، که از 16 تا 20 اکتبر 2023 با حمایت وزارت اقتصاد و وزارت اقتصاد امارات در ابوظبی برگزار میشود. این نشست شاهد حضور سران کشورها و بیش از 50 وزیر از کشورهای مختلف جهان خواهد بود. این مجمع در هشتمین نشست خود که با شعار «سرمایه گذاری در توسعه پایدار» در مرکز نمایشگاههای ملی ابوظبی در حال برگزاری است، از طریق مجموعه ای از رویدادها، انجمنها و کنفرانس های محلی و بین المللی، به توسعه و تدوین سیاست ها و سیاست ها میپردازد. استراتژیهایی برای مقابله با چالشهای سرمایهگذاری پیش روی کشورها در پرداختن به مسائل بینالمللی مرتبط، مانند تغییرات آب و هوا، نابرابری، امنیت غذایی و همچنین تسهیل ارتباطات بین رهبران نقاط مختلف جهان و تشویق همکاری و کار مشترک بین دولت و بخش خصوصی به منظور دستیابی به توسعه پایدار و تشکیل یک محیط سرمایه گذاری جهانی را تنظیم و هدایت می نماید. بر اساس گزارش سرمایه گذاری جهانی 2023 که توسط آنکتاد صادر شده است، همپوشانی بحرانهایی مانند جنگ اوکراین، افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی و افزایش بدهی کشورها منجر به کاهش 12 درصدی سرمایه گذاری مستقیم خارجی جهانی در طول سال 2022 شده است.
وجود بیشترین شرکت های ژاپنی در امارات متحده عربی در سطح منطقه خاورمیانه
پایگاه اینترنتی albayan
یکی از مقامات مرکز همکاری ژاپن برای خاورمیانه با قدردانی از روابط ژاپن و امارات در سطوح مختلف، تاکید کرد که دو کشور در زمینههای گستردهای بر اساس بیش از نیم قرن عرضه پایدار انرژی، تبادلات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مردمیپیوند نزدیک دارند. تاکاشی مانابه، نماینده مدیرعامل این مرکز، در بیانیهای به خبرگزاری امارات افزود که امارات بیشترین تعداد شرکتهای ژاپنی را در خاورمیانه جذب کرده است و تعداد شرکتهای فعال ژاپنی در امارات به حدود 330 شرکت میرسد. بنابراین مرکز همکاریهای ژاپن برای خاورمیانه از سرمایه گذاری ژاپن در امارات حمایت میکند. وی همچنین گفت: حوزههای زیادی وجود دارد که هر شرکتی میتواند به آنها فکر کند و خاطرنشان کرد که اولین چیزی که در مورد انرژی به ذهن میرسد؛ میزبانی امارات متحده عربی از فعالیت های بیست و هشتمین نشست کنفرانس جهانی آب و هوا COP28 در پایان سال جاری میلادی است. وی در مورد هدف امارات برای دستیابی به بی طرفی آب و هوایی تا سال 2050، گفت: در حالی که امارات به شدت برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر تلاش میکند، شرکت های ژاپنی دارای فناوریهای مختلفی هستند و من معتقدم که علاوه بر انرژیهای فسیلی سنتی، فرصت های زیادی در زمینههای دیگر مانند مراقبت های پزشکی و بهداشتی و غذایی، شهرهای هوشمند و نوآوری برای توسعه همکاریهای دو کشور وجود دارد. وی افزود: به عنوان یک نمونه عینی، از سال 2011 هر ساله کنفرانس مشترکی به نام شورای اقتصادی ابوظبی و ژاپن با همکاری وزارت توسعه اقتصادی ابوظبی و مرکز همکاری ژاپن برای خاورمیانه برگزار میکنیم. دهها تاجر در کنفرانسهایی برای بحث در مورد توسعه همکاریهای صنعتی دو کشور شرکت میکنند. وی در خصوص معافیت ویزا برای شهروندان ژاپن و امارات که اخیرا منعقد شده است، گفت: این امر به افزایش تعداد گردشگران کمک شایانی میکند، زیرا شرکت های بزرگ و نوظهور و مکانهای جذاب بسیاری در ژاپن وجود دارد و من انتظار دارم این معافیت به توسعه همکاریهای اقتصادی کمک کند. کارگروههایی در حوزههای مختلف مانند انرژی پایدار، زیرساختها و آموزش بین دو کشور امارات و ژاپن وجود دارد که چندین بار برای ارائه فناوری شرکتهای ژاپنی یا معرفی فضای سرمایهگذاری در ابوظبی تشکیل جلسه داده اند.