بررسی تدابیر جدید برای پشتیبانی مالی از شهروندان یونانی
شش هفته قبل از مراسم افتتاحیه نمایشگاه بین المللی تسالونیکی و دو ماه قبل از تسلیم پیش نویس لایحه بودجه 2024 به پارلمان، ستاد اقتصادی دولت یونان آخرین دادههای اقتصادی که به طور بالقوه ممکن است اجرای بودجه سال جاری و سال آینده را تحت تاثیر قرار دهد، تحت بررسی قرار داده است.
افزایش ناگهانی قیمت نفت در ماه ژوئیه (که قیمت بنزین را به لیتری 2 یورو رسانده است) و افزایش مداوم قیمت مواد غذایی، درآمد قابل تصرف شهروندان را همچنان کاهش می دهد. از سوی دیگر قیمت برق همچنان بالای 100 یورو در هر مگاوات ساعت است. به همین جهت وزارت دارایی به دنبال "کشف ذخایر مالی" برای حمایت از خانوارهای کم درآمد به ویژه در طول زمستان آینده میباشد.
تداوم گرانی مواد خوراکی احتمالا منجر به تمدید Market Pass تا پایان سال خواهد شد. این برنامه بخش کوچکی از هزینه تامین مواد خوراکی افراد کم درآمد را تامین میکند. ارزیابی میشود که بودجه مورد نیاز برای این اقدام 250 تا 300 میلیون یورویی خواهد بود.
با توجه به افزایش قیمت نفت، اعطای کمک هزینه ویژه برای تامین گازوئیل خانگی روی میز قرار گرفته است. دولت تصمیم گرفته پرداخت سوبسید بر قیمت برق تا پایان سال جاری ادامه یابد. یادآور میشود که بر اساس تصمیمات متخذه در اتحادیه اروپا، تمامی تدابیر حمایتی برای مقابله با بحران انرژی و تورم باید در اواخر سال 2023 متقوف شود تا اروپا به مسیر انضباط مالی، یعنی کاهش کسریها بازگردد.
البته به این معنا نیست که مسئله گرانی حل شده است چرا که قیمت مواد خوراکی همچنان رو به افزایش است و ارزیابی میشود که زودتر از اواخر سال جاری متوقف نخواهد شد. دولت متعهد به افزایش حقوق کارکنان دولتی، افزایش حقوق بازنشستگان شده و در کنار این اقدامات باید وجود فضای مالی برای اختصاص کمک هزینه تهیه گازوئیل و مواد خوراکی بدون منحرف شدن بودجه را بررسی نماید.
هدف دولت حفظ مازاد اولیه بودجه به میزان 1.1 درصد تولید ناخالص داخلی است. در حال حاضر روند اجرای بودجه سال جاری به خوبی پیش می رود که ناشی از روند خوب درآمدهای مالیاتی (به ویژه مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد) است.
https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1500551/nea-metra-stirixis-apo-ti-exartontai/