معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۲/۲۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۹۰

سرمایه گذاری های بنادر جهانی دبی DPW در پروژه‌های جهانی

گزیده گزارش منتشره در پایگاه اینترنتی روزنامه البیان چاپ امارات تحت عنوان سرمایه گذاری های بنادر جهانی دبی DPW در پروژه‌های جهانی به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

سلطان احمد بن سلیّم رئیس هیات مدیره و رئیس اجرایی مجموعه بنادر جهانی دبی DPW در گفتگوی اختصاصی با روزنامه البیان که در روز سه شنبه 19 اردیبهشت‌ماه 1402 منتشر شد تاکید کرد: ارزش کلی سرمایه گذاری پروژه‌های این گروه در سراسر جهان در پایان سال گذشته و در چارچوب تلاش مستمر در جهت تشکیل آینده ای بهتر برای تجارت جهانی، معادل 65 میلیارد دلار (239 میلیارد درهم) بوده است.

سلطان بن سلیم این ارقام را که برای نخستین بار به صورت رسمی منتشر می‌شود را فاش کرد. نامبرده در عین حال بر نگاه به آینده و پیش بینی تغییرات شامل تاثیر مثبت و پایدار بر اقتصادها و جوامع در سراسر جهان در راستای تحولات رو به رشد متوجه حرکت تجاری تاکید کرد. وی گفت انتظار می رود وجوهات خزانه بنادر جهانی دبی در سال 2023 به رشد خود ادامه دهد که با تلاش جهت تحکیم بیشتر استفاده از آخرین روش های تکنولوژی به صورت چشمگیرتر برای ایجاد توسعه ریشه ای در تجارت جهانی از طریق فراهم کردن راه حل های هوشمندانه تر و نوآورانه تر، شروعی دلگرم‌کننده داشته است.

بخش هایی از مهمترین اظهارات رئیس اجرایی بنادر جهانی دبی:

مجموعه DPW در سال 2022 بمنظور تقویت ارتباط میان بازارهای هند و خاورمیانه و آفریقا و سایر مسیرهایی که آمریکای لاتین و اروپا و آسیا را به هم مرتبط می‌کند، به طور جمعی با شرکت های محموله دریایی برای اضافه کردن مسیرهای تجاری جدید به بیش از 23 هزار مایل دریایی کار کرده است. برای مثال، شرکت یونیفیدر از زیر مجموعه DPW، خدمات مستقیمی راه اندازی کرد که بنادر مومباسا در کینا، ماپوتو (پایتخت کشور موازمبیک)، جبل علی در دبی و موندارا در هند را به یکدیگر متصل کرد. هدف اصلی این گسترش، یافتن راه‌های تجاری بهتر، پایدارتر و موثرتر جهت حمل و نقل کالا برای مشتریان و ایجاد (باز کردن) فرصت های جدید برای صاحبان کالا است.

در چارچوب تلاش مستمر DPW برای اشراف بر آینده تجارت جهانی، این مجموعه طی دهه گذشته بیش از 20 میلیارد دلار معادل 73 میلیارد و 500 میلیون درهم در زمینه‌های بنادر و پایانه‌ها، لجستیک، مناطق آزاد، خدمات دریایی سرمایه گذاری کرده تا بتواند جریان تجاری در سراسر جهان را فعال کند.

ارزش کل سرمایه گذاری پروژه‌های این گروه در سراسر جهان در پایان سال گذشته حدود 65 میلیارد دلار بوده است. این شرکت در حال حاضر بیش از 350 واحد تجاری در 6 قاره جهان دارد. شبکه‌های جهانی به هم پیوسته آن افزون بر راه حل های تجاری مبتنی بر فنآوری، تمام نقاط اتصال زنجیره تامین یکپارچه از پایانه‌های درایی و زمینی تا خدمات دریایی و جوامع صنعتی را پوشش می دهد.

مجموعه بنادر جهانی دبی DPW، بمنظور دسترسی به سرمایه، شراکت های قوی با بسیاری از سرمایه گذاران مالی ایجاد کرده است. از جمله شرکای این مجموعه می‌توان به این موارد اشاره کرد: مجموعه سرمایه‌گذاری جهانی «Caisse de depot et placement du Quebec» در کانادا، شرکت سرمایه‌گذاری حصانه «Hassana Investment company» مدیر سرمایه گذاری موسسه سازمان عمومی تامین اجتماعی در عربستان، موسسه بین المللی سرمایه گذاری انگلیس، صندوق ملی سرمایه گذاری هند و زیر ساخت.

این سرمایه‌گذاری‌ها نشان‌دهنده فروش سهام اقلیت استراتژیک از 3 سهم دارایی اصلی DPW در امارات است که عبارت اند از بندر جبل علی، منطقه آزاد جبل علی و مجتمع صنایع ملی.

این دارایی‌ها با هم، بهترین مجموعه زیرساختی در دسته خود را با ثبت (سابقه) رشد قوی بلندمدت تشکیل می دهند که یک زنجیره تامین یکپارچه و خدمات لجستیکی در سطح جهان را ارائه می دهد که به بیش از 3.5 میلیارد مصرف کننده در جهان خدمات ارائه می دهد. این مجموعه از شبکه قوی از گروه‌های مختلف تامین کننده بودجه مالی برخوردار است که در صدور اوراق قرضه، صکوک، گفتمان‌های ویژه و وام های بانکی کمک می‌کند.

مجموعه DPW در طول دوره همه گیری و مرحله بهبود توانست توانایی‌های چشمگیری در سازگاری با تغییرات فوری در بخش زنجیره تامین از خود نشان دهد و به همکاری با مشتریان و شرکا برای یافتن راه حل های کارآمدتر با هدف بهبود انعطاف پذیری و اثربخشی در فراهم کردن امدادها در بخش های اصلی و ... ادامه دهد.

این مجموعه در سه ماهه نخست سال جاری موفق به جابجایی 19.5 میلیون کانتینر قالبی 20 فوتی در سطح دارایی‌های جهانی خود از پایانه‌های کانتینری در سه ماهه نخست سال 2023 شد که افزایش 1.4 درصدی بر اساس سالانه اعلام شده و افزایش 3.7 درصدی بر اساس مشابه را ثبت کرده است.

رشد کلی حجم جابجایی در سه ماهه نخست سال 2023، به طور اساسی ناشی از عملکرد قوی پایانه‌های کانتینری در منطقه آسیا، اقیانوسیه و هند بود که تا حدی با عملکرد پایین تر در اورپا و آمریکا جبران شد.

در بندر جبل علی، 3.5 میلیون کانتینر قالبی 20 فوتی جابجا شد که رشد 2.3 درصدی بر اساس سال داشت. در سطح یکپارچه، پایانه‌های کانتینری 11.4 میلیون کانتینر قالبی 20 فوتی با رشد سالانه 0.7 درصدی در سه ماهه نخست سال 2023 و کاهش 1.3 درصدی بر اساس مقایسه مشابه انجام داده است.

منبع:

https://www.albayan.ae/economy/interviews/2023-05-09-1.4659959

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما