معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۲/۰۱/۲۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۰۴

افزایش ظرفیت توان تولید برق و ایجاد زیرساختهای مقاوم در بخش انرژی

منابع تولید انرژی در داخل و استفاده از انرژیهای تجدید پذیر در 10 سال گذشته در ترکیه افزایش چشمگیری داشته است.

 توان تولید برق ترکیه در سال 2001 میلادی 28 هزار مگاوات در سال بود که در حال حاضر این ظرفیت به 104 هزار مگاوات افزایش یافته که 65 درصد از کل برق نصب شده را شامل می‌شود. نکته قابل توجه این که  54.4 درصد از منابع انرژی داخلی کشور از انرژیهای تجدید پذیر می‌باشد.

تقاضای انرژی در ترکیه در 20 سال گذشته به طور متوسط سالانه 4 تا 5 درصد افزایش یافته است، انرژی یکی از عناصر اساسی مورد نیاز برای توسعه و رشد اقتصادی کشور است تا بتواند به تدریج در میان 10 کشور برتر اقتصادی جهان قرار گیرد.

 ترکیه  برای دستیابی به هدف فوق با اجرای سیاستهای لازم و با استفاده از فن آوری‌های داخلی و خارجی در تلاش است تا بتواند از منابع داخلی و انرژیهای تجدید پذیر حداکثر استفاده را بنماید.

در سال 2011 میلادی، تعداد بسیار محدودی از قطعات مورد استفاده در این بخش در داخل کشور تولید میشد، تعداد مراکز تولیدی قطعات مورد نیاز در بخش انرژی تا پایان سال 2022 میلادی به بیش از 500 واحد تولیدی رسیده است. برخی از شرکتهای تولیدی در بخش انرژی، 80 درصد از تولیدات خود را صادر می‌کنند.

ترکیه در راستای دستیابی به برنامه ‘’آلایندگی صفر’’ در سال 2053 میلادی از ترکیب فن آوری‌های الکترومکانیکی جدید سازگار با محیط زیست در سیستم برق خود استفاده کرده و به آن ادامه میدهد.

ارزش افزوده کالای تولیدی در صنعت الکترومکانیک بیش از میانگین ارزش افزوده دیگر بخشهای تولیدی است. نگاهی به ارزش واحد صادرات کشور ( ارزش صادرات 1 کیلوگرم کالا ) در ژانویه سال جاری میلادی نشان میدهد که ارزش واحد صادرات محصولات تولیدی در حدود 1.5 دلار است و این در حالیست که ارزش واحد تولیدات صنعت الکترومکانیک بین 4 الی 19 دلار می‌باشد.

ایجاد مکانیسم‌های مالی مناسب و انتقال فناوری از خارج به داخل در بخش انرژی،تشویق در ایجاد همکاری‌های پروژه‌محور،حمایت و تشویق تولید فناوری ، فرآیندهای تحقیق و توسعه و نوآوری از جمله عوامل تاثیر گذار در رشد و پیشرفت صنعت انرژی در ترکیه شده است.  

توسعه فعالیتهای صنعتی و میدانی در بخش انرژی در کشور از یک سو منجر به ساخت خودرو برقی شده  و از سوی دیگر نیروگاههای تولید انرژیهای تجدیدپذیر را گسترش داده است.

ترکیه با تمرکز بر تحول دیجیتالی و تحول سبز و همچنین شناخت پیامدهای تغییرات اقلیمی در صدد است تا بتواند نسبت به ذخیره انرژی و ساخت سیستمهای انرژی قابل حمل اقدام کند.

زلزله اخیر مناطق جنوب شرق ترکیه و خسارات سنگین زیرساختهای 11 شهر زلزله زده و روستاهای اطراف، اهمیت وجود زیرساختهای انرژی مقاوم در برابر بلایای طبیعی را بار دیگر نشان داد . دولت ترکیه پس از زلزله اخیر تمرکز و توجه خاصی به سرمایه گذاری و ایجاد زیرساختهای مقاوم در برابر آفات طبیعی در مناطق زلزله زده با استفاده از بخش دولتی و خصوصی کرده است.

این کشور دارای زیرساختهای لازم با توان نصب شده بالای 100 هزار مگاوات نیروگاههای هیدرو الکتریک، ظرفیت ترانفورماتور بالای 250 هزار مگاوات، 74 هزار کیلومتر خط انتقال و 1.5 میلیون کیلومتر خط توزیع برق است.   

بحران اقلیمی، پاندمی‌کرونا،جنگ روسیه و اوکراین، زلزله اخیر سبب شده است تا این کشور به طور جدی در صدد تغییر و دگرگونی زیر ساختهای انرژی کشور همگام و متناسب با استانداردهای جهانی باشد.

منبع : http://www.ekonomi.haber7.com

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما