اخبار اقتصادی اتریش
گزیده اخبار و تحولات اقتصادی اتریش در هفته سوم اسفند ماه 1401 مندرج در رسانههای این کشور به شرح زیر ارائه میگردد:
افزایش دوباره هزینههای انرژی خانوار در اتریش
موسسه انرژی اتریش در گزارش سالیانه خود اعلام کرد که هزینه انرژی خانوار در سال 2022 در مقایسه با سال پیش از آن 41 درصد افزایش داشته است، اما نکته مهم آن است که این موسسه کاهش 10 درصدی هزینههای انرژی خانوار در ماه دسامبر 2022 در مقایسه با ماه پیش از آن را اعلام نموده بود که اکنون روند کاهشی از بین رفته و بار دیگر افزایشی شده است، به نحوی که هزینههای انرژی خانوار در ماه ژانویه 12.8 درصد نسبت به ماه دسامبر افزایش یافته است. عدم اطمینان در تضمین تامین انرژی در آینده، ادامه جنگ در اوکراین و توافق دیرهنگام کشورهای اتحادیه اروپا برای بستههای کمکی انرژی از مهمترین عوامل این موضوع عنوان شده است.
https://www.derstandard.at/story/2000144215657/preise-fuer-haushaltsenergie-im-jaenner-wieder-um-rund-13-prozent
واردات گاز گران قیمت، باعث افزایش سرسامآور کسری تجاری اتریش شد
کسری تجارت خارجی اتریش در سال گذشته به شدت افزایش یافت که عمدتا به دلیل واردات گران گاز بود و از حدود 13 میلیارد یورو به 20 میلیارد یورو رسید. توبیاس توماس، مدیر کل آمار اتریش، اظهار داشت: طی یک سال، ارزش واردات سوخت و انرژی 86 درصد افزایش یافته است. تقریبا دو برابر بیشتر پول برای گاز به خارج از کشور منتقل شد، در حالی که مقدار واردات 38.0 درصد کاهش یافت. به طور کلی، حجم تجارت خارجی اتریش در سال 2022 به شدت رشد نموده است. واردات کالا با 19.8 درصد افزایش به 213.72 میلیارد یورو، و صادرات با 17.2 درصد افزایش به 194.1 میلیارد یورو که این منجر به کسری تراز تجاری 19.59 میلیارد یورویی شده است.
https://www.sn.at/wirtschaft/oesterreich/teure-gasimporte-liessen-handelsdefizit-in-die-hoehe-schnellen-135286756
هزینه میلیاردی واردات انرژی برای اتریش
سازمان E-Control به عنوان نهاد تنظیم کننده موارد اقتصادی مرتبط با انرژیهای گاز طبیعی و برق در اتریش در گزارشی اعلام کرد که این کشور در سال 2022 بیش از 3 میلیارد و 200 میلیون یورو برای واردات برق هزینه کرده است. این رقم شامل 7 میلیارد و 700 میلیون کیلو وات ساعت میباشد که نسبت به سال پیش از آن 15 درصد افزایش را نشان میدهد.
یکی از انتقادهایی که در این زمینه بیان میشود آن است که منشاء عمده برق وارداتی اتریش، مربوط به نیروگاههای اتمی، سوخت فسیلی و حتی ذغالسنگ میباشد و این بدان معنی است که اتریش به صورت غیرمستقیم به چرخه انرژی غیرتجدیدپذیر کمکرسانی میکند .اشتفان مویدل رییس اتحادیه نیروگاههای بادی اتریش ضمن انتقاد از این موضوع با اشاره به اینکه دولت موظف است تا سال 2030، صددرصد برق را از نیروگاههای سبز و انرژیهای تجدیدپذیر تامین کند، گفت که با چشمانداز امروز عملا چنین موردی محال است.
https://kurier.at/wirtschaft/oesterreicht-zahlte-32-milliarden-fuer-stromimport-aus-kohle-atom-und-gaskraft/402351996
انتقاد از اتریش به دلیل وابستگی به گاز طبیعی
روزنامه استاندارد در مطلبی با عنوان «وابستگی شدید اتریش به واردات گاز» این کشور را با برخی کشورهای دیگر اتحادیه مانند آلمان مقایسه کرده و نتیجه گرفته است که اراده سیاسی در اتریش برای کاهش وابستگی به واردات گاز وجود ندارد. در این گزارش آمده که اتریش برخلاف آلمان که شش ماه اول سال 2022 بزرگترین واردات کننده گاز طبیعی از روسیه بود و اکنون واردات گاز از این کشور را پس از انفجار خط لوله نورد استریم تقریبا به صفر رسانده است، کماکان 70 درصد گاز خود را از روسیه تامین میکند.
https://www.derstandard.at/story/2000144334963/oesterreich-hinkt-anderen-laendernbei-ersatz-von-russischem-gasnach
رای منفی اتریش به معاهده تجاری اتحادیه اروپا و آمریکای جنوبی
ورنر کوگلر نایب صدراعظم و رئیس حزب سبزهای اتریش اعلام کرد که این کشور به طرح معاهده آزاد تجاری بین اتحادیه اروپا و آمریکای جنوبی رای منفی میدهد. این طرح بیش از هر مورد بر واردات محصولات گوشتی، کشاورزی و لبنی از آمریکای جنوبی تمرکز داشت. اتحادیه کشاورزان در اتریش آن را به معنی از بین رفتن صنعت کشاورزی در اتریش و عدم توانایی رقابت آنها در بازار عنوان کرده بود.
https://www.krone.at/2950228
پیشبینی افزایش نیروی کار در اتریش
موسسه تحقیقات اقتصادی اتریش پیشبینی کرد که در سالهای آتی، تعداد افراد شاغل به کار در این کشور افزایش خواهد یافت. تغییرات در این حوزه عمدتا به دلیل تغییرات در ساختار نظام بازنشستگی و افزایش آموزشهای کسب مهارت عنوان گردیده است. اوج نیروهای شاغل در اتریش در سال 2027 خواهد بود که پیش بینی میشود 4 میلیون و 970 هزار نفر را شامل شود.
https://www.meinbezirk.at/c-wirtschaft/wifo-prognostiziert-zuwachs-an-arbeitskraeften_a5904688
بحث بر سر کمکهای کرونایی بین اتحادیه اروپا و اتریش
رسانههای مختلف اتریشی امروز گزارش دادند که اختلاف نظر بین بروکسل و وین بر سر نوع توزیع کمکهای مالی کرونا ادامه یافته است. گویا اتحادیه اروپا بنا بر دستورالعمل ارسالی خود به کشورهای عضو، خواستار توزیع کمکهای مالی به بنگاههای تجاری و اتحادیههای اقتصادی شده بود، اما اتریش کمکهای مالی را مستقیما به افراد حقوقی-اقتصادی پرداخت کرده است. اتریش استناد میکند که براساس قوانین داخلی، شرکتهای تک نفره نیز بنگاه تجاری محسوب میشوند، اما اتحادیه اروپا این تفسیر را نپذیرفته است. اگر دو طرف نتوانند به توافقی بر سر موضوع دست یابند، اتریش باید بسیاری از کمک هزینههای دریافتی از بروکسل را باز پس دهد.
https://www.vienna.at/streit-um-coronahilfen-zwischen-eu-und-oesterreich/7951246
کسب قراردادی بزرگ برای شرکت فولادسازی وست آلپین اتریش
شرکت مطرح فولادسازی وست آلپین اتریش موفق به دریافت قراردادی 237 میلیون یورویی از شرکت ملی راهآهن بریتانیا شد. این شرکت، ریل قطارهای فوق سرعتی که قرار است با سرعت 275 کیلومتر بر ساعت حرکت کنند را خواهد ساخت. علاوه بر آن، این شرکت اعلام کرد که اخیرا قراردادهایی را از استرالیا، مصر و بوسنی و هرزگوین برای تولید ریلهای مرتبط با قطارهای سریع السیر دریافت کرده است.
https://ooe.orf.at/stories/3197994