طرح ملی تامین کود در کشور برزیل
طبق برآوردهای صورتگرفته، کشور برزیل در حدود 8 درصد از کل مصرف جهانی کود را به خود اختصاص داده است و از این جهت جایگاه چهارم را پس از چین، هند و ایالات متحده کسب نموده است.
سویا، ذرت و نیشکر بیش از ۷۳ درصد مصرف کود در کشور برزیل را تشکیل می دهند. غذاهایی که از لحاظ تاریخی برای تامین بازار داخلی برزیل (مانند لوبیا و برنج) مشخص هستند، هنوز هم حاشیه زیادی برای افزایش بهرهوری کشاورزی دارند اما بیشتر در معرض نوسانات قیمت نهادههای کشاورزی در بازار بین المللی هستند. این افزایش بهرهوری ممکن است منجر به ایجاد مشاغل و درآمد بیشتر برای کشاورزی برزیل شده، امنیت غذایی جمعیت این کشور را به نحو مناسبتری فراهم آورد و فرصتهایی را برای صنعت کود ملی برزیل ایجاد نماید.
با این حال، بیش از 80 درصد از کودهای مورد استفاده در برزیل وارداتی است، که نشان دهنده سطح بالایی از وابستگی خارجی در بازاری است که عرضهکنندگان کمی در آن تسلط دارند. این وابستگی، اقتصاد برزیل را که به شدت توسط تجارت کشاورزی حمایت میشود، در برابر نوسانات بازار بین المللی کود آسیبپذیر میکند.
این سناریو مستقیماً بر تولیدکننده روستایی برزیل تأثیر میگذارد. کاهش وابستگی خارجی از طریق افزایش تولید ملی، توسعه فناوریهای مناسب با محیط تولید برزیل، تشکیل شبکههای پشتیبانی فنآوری برای تولیدکنندگان و تکنسینهای روستایی، سیاست مالی مطلوب برای بخش، ارائه فناوری بیشتر محصولات و فناوریها و افزایش بهره وری، قیمتهای پایدارتری را به تولیدکننده روستایی برزیل ارائه خواهد نمود.
همچنین برزیل با هدف تقویت سیاستها برای افزایش رقابتپذیری تولید و توزیع کود در این کشور تا سال 2050، در سال 2021 طرح ملی خودکفایی در زمینه تولید کود را به تصویب رساند. این طرح حائز نکات حیاتی و رویکرد بلندمدت برزیل به مسئله مهم تامین کود برای کشاورزی این کشور میباشد و در قالب اهداف راهبردی پنجگانه، 82 هدف فرعی و 129 اقدام راهبردی در راستای نیل به اهداف مذکور تهیه و تدوین شده است.
با کلیک بر روی لینک ذیل ، گزارش تشریح طرح ملی تامین کود در کشور برزیل قابل مشاهده است:
تشریح طرح ملی تامین کود در کشور برزیل