معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۷/۲۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۶۵

اخبار اقتصادی غنا

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور غنا در هفته سوم مهرماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

ثبت اولین مورد صادرات و واردات در قالب موافقتنامه منطقه تجارت آزاد آفریقا؛

به گزارش روزنامه Daily Graphic مورخ جمعه 7 اکتبر 2022، غنا اولین مجوز تجاری جهت صادرات محصولات تحت ابتکار تجاری منطقه تجارت آزاد آفریقا را به یک شرکت تولید کاشی و سرامیک اعطا کرد. در همین راستا سازمان گمرک غنا نیز اولین محموله کالاهای وارداتی روآندا تحت ابتکار مذکور را دریافت کرده است. دستیار کمیسر گمرک دبیرخانه AfCFTA آقای اف. وای. آکوتو، در مصاحبه با دیلی گرافیک گفت که در تاریخ 30 سپتامبر سال جاری بخش گمرک مجوز تجارت را برای یک شرکت تولید کاشی به نام Keda Ghana Ceramics Limited واقع در منطقه شاما Shama در استان غربی جهت صادرات محموله‌ای از محصولات به کشور کامرون صادر کرد. وی گفت: ((پیش بینی می‌شود پس از رسیدن محصولات به کامرون، ماموران گمرک رفتار ترجیحی و تعرفه‌ای لازم را مطابق موافقتنامه منطقه تجارت آزاد آفریقا اعمال نمایند)). در مورد واردات از روآندا نیز وی توضیح داد که محموله‌ای از قهوه از مبداً آن کشور وارد فرودگاه بین المللی کوتوکا غنا شده است. محموله‌ای مجزا حاوی چای نیز از مبداً روآندا به غنا وارد شده است.

بانک جهانی: غنا در رتبه نخست افزایش قیمت مواد‌غذایی در میان کشورهای جنوب صحرای آفریقا قرار دارد؛

به گزارش روزنامه Business and Financial Times مورخ سه‌شنبه 11 اکتبر 2022، ارزیابی بانک جهانی غنا را به لحاظ میزان افزایش قیمت موادغذایی در میان کشورهای آفریقای جنوب صحرا در سال 2022، در رتبه نخست قرار داده است. طبق گزارش موسسه برتون وود Bretton Wood در اکتبر 2022، قیمت مواد غذایی در غنا از 1ژانویه 2022 تاکنون 122درصد افزایش داشته است.

از آغاز سال 2022، قیمت مواد غذایی در بسیاری از کشورها به شدت افزایش یافته است که عمدتاً به دلیل جنگ روسیه و اوکراین می‌باشد. طبق بررسی‌های سازمان خدمات آماری غنا، نرخ تورم موادغذایی در این کشور بسیار بالا است و تورم سالانه 34.4درصدی در اوت 2022 ثبت شده است که البته نرخ تورم ماهیانه بسیار بالاتر می‌باشد.

افزایش تورم غنا به بالاترین سطح در 21سال اخیر (تورم سپتامبر 37.2درصد)؛

به گزارش روزنامه Business and Financial Times مورخ پنج‌شنبه 13 اکتبر 2022، تورم غنا در سپتامبر 2022 به 37.2درصد افزایش یافته است، این رقم نزدیک به 40درصد است که آخرین بار در اوایل دهه 2000 مشاهده شده بود. نرخ تورم سالانه برای شانزدهمین ماه متوالی با 4.7واحد درصد رشد به 33.9درصد در اوت افزایش یافت که بالاترین میزان از ژوئن 2001 تاکنون می‌باشد. این نرخ تورم بالاترین نرخ ثبت شده در 243 ماه معادل 21سال و سه ماه است. براساس گزارش مرکز خدمات آماری غنا، بیش از 90درصد از اقلام اندازه‌گیری شده در این دوره افزایش قیمت داشته‌اند و پنج بخش تورم بالاتر از میانگین کشوری 37.2درصدی را ثبت کردند. فشار ناشی از افزایش قیمت‌ها همچنان به دلیل افزایش هزینه‌های مربوط به سوخت، حمل و نقل و همچنین هزینه‌های بالای موادغذایی و تضعیف پول ملی ادامه دارد.

هدر رفت 50درصدی آب تصفیه شده‌ی شرکت آب غنا توسط فعالیت‌های معدنی غیرمجاز؛

به گزارش روزنامه Business and Financial Times مورخ سه‌شنبه 11 اکتبر 2022، آقای کلیفورد بریمه مدیرعامل شرکت آب غنا اظهار داشت حدود 50درصد از آب تصفیه شده توسط این شرکت به دلیل تاثیر فعالیت‌های معدنی غیرقانونی معروف به ((گالامسی Galamsey)) به هدر می‌رود. وی گفت به عنوان مثال در سال‌های گذشته صرفاً 5درصد از آب تصفیه شده هدر می‌رفت، اما در حال حاضر از هر 100 لیتر آبی که تولید می‌شود، 50درصد آن به دلیل کدر بودن آب قابل استفاده نیست. به گفته مدیرعامل شرکت آب غنا، این وضعیت منجر به جیره‌بندی آب در برخی از مناطق شده است. وی افزود که تاثیرات گالامسی بر عملکرد آنها ویرانگر است.

به دنبال افزایش 300درصدی قیمت خوراک طیور در سال اخیر، 70درصد از مرغداری‌های غنا در آستانه ورشکستگی قرار دارند؛

به گزارش روزنامه Business and Financial Times مورخ چهارشنبه 12 اکتبر 2022، ویکتور اوپونگ ادجی، رئیس صنف مرغداران غنا گفت: ((حدود 70درصد از مرغداری‌های کشور به دلیل افزایش نجومی قیمت خوراک طیور در آستانه ورشکستگی و فروپاشی قرار دارند)). دو سال پیش قیمت هر کیسه 25 کیلوگرمی سبوس گندم 15غناسدی بوده است ولی اکنون قیمت آن به 50غناسدی افزایش یافته است. قیمت هر کیلوگرم دانه سویا که 150غناسدی بوده است هم اکنون به قیمت 400غناسدی فروخته می‌شود و قیمت ذرت که وضعیتی بهتر از سویا و سبوس گندم دارد در چند وقت اخیر تا 60درصد افزایش یافته است. اینها مواد اصلی مورد استفاده در تهیه و تولید خوراک طیور هستند که هرگونه افزایش قیمت آنها، مدیریت مرغداری‌ها را برای صاحبان‌شان بسیار گران می‌کند.

جریمه 2.2میلیون غناسدی 9 شرکت بازاریابی نفت توسط شرکت ملی نفت غنا به دلیل واسطه‌گری و فروش غیرقانونی فرآورده‌های نفتی؛

به گزارش روزنامه Ghanaian Times مورخ چهارشنبه 12 اکتبر 2022، شرکت ملی نفت غنا 9 شرکت بازاریابی نفت را به دلیل تجارت غیرقانونی فرآورده‌های نفتی از طریق شخص ثالث و نقل و انتقال غیرقانونی این فرآورده‌ها 2.2میلیون غناسدی جریمه کرده است. منظور از مداخله شخص ثالث این است که یک شرکت بازاریابی نفت فرآورده‌های نفتی را به یک فروشگاه خرده‌فروشی یا مصرف‌کننده فله‌ای که در مراجع قانونی ثبت نشده است عرضه می‌نماید در حالیکه منظور از حمل غیرقانونی فرآورده‌های نفتی این است که برای فرار از مالیات فرآورده نفتی بدون هرگونه ثبت قانونی و هیچگونه مستندات معتبر از یک نقطه (محل عرضه) به نقطه‌ای دیگر جابه‌جا می‌شود.

ثبت 3450 کسب و کار جدید در سه ماهه سوم سال 2022 در توگو؛

به گزارش خبرگزاری Togo First مورخ سه‌شنبه 11 اکتبر 2022، در سه ماهه‌ سوم سال 2022، 3450 کسب و کار جدید در مرکز تشریفات تجاری توگو موسوم به (CFE) ثبت شده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، 1.3درصد کاهش یافته است. در سه ماهه سوم سال 2021، 3495 کسب و کار ثبت شده بود.

به طور دقیق از 3450 بیزینس ثبت شده در سه ماهه سوم 2022، 2897 بیزینس توسط شهروندان توگویی و بقیه توسط اتباع خارجی ثبت شده است. درخصوص نسبت مردان و زنان، 2508 تجارت توسط مردان و 942 تجارت توسط زنان به ثبت رسیده است.

در مجموع در 9 ماهه سال 2022، 10645 کسب و کار در مرکز تشریفات تجاری توگو ثبت شده است که در مدت مشابه سال 2021، که 10806 بوده است 1.5درصد کاهش را نشان می‌‎دهد.

کدام کشورها بزرگترین خریداران محصولات توگویی در سه ماهه اول سال 2022 بوده‌اند؟

به گزارش خبرگزاری Togo First مورخ سه‌شنبه 11 اکتبر 2022، ارزش صادراتی محصولات کشور توگو در سه ماهه نخست سال 2022 ، 153.7میلیارد فرانک سیفا بوده است که در مقایسه با سال گذشته 9.4درصد رشد را نشان می‌دهد. در این دوره زمانی ((بورکینافاسو)) مقصد اصلی محصولات صادراتی توگو بوده است. طبق آخرین آمار منتشر شده توسط موسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی و جمعیتی توگو، کشور بورکینافاسو 17درصد از کل صادرات توگو را در سه ماهه نخست سال جاری به خود اختصاص داده است.

کشور بورکینافاسو محاط در خشکی که بسیاری از نیازهای خود را از طریق بندر لومه در توگو تامین می‌کند، در سه ماهه آغازین سال جاری 189هزار تن کالا به ارزش 26میلیارد فرانک سیفا از توگو واردات داشته است. پس از بورکینافاسو کشور بنین با واردات 40هزار تن کالا به ارزش 16میلیارد فرانک سیفا، دومین واردکننده بزرگ محصولات از توگو بوده است. صادرکنندگان توگویی همچنین 222هزار تن کالا به ارزش 9.3میلیارد فرانک سیفا به هند صادرات داشته‌اند و لذا شبه قاره هند سومین مشتری بزرگ محصولات توگویی است. سایر واردکنندگان از توگو به ترتیب عبارتند از: مالی (علیرغم تحریم‌های سخت)، غنا، فرانسه، نیجر و نیجریه.

علیرغم اینکه اقتصاد توگو انعطاف پذیری و مقاومتی خوبی از خود نشان داده است ولی نگرانی‌ها همچنان پا بر جا است؛

به گزارش خبرگزاری Togo First مورخ دوشنبه 10 اکتبر 2022، آقای سانی یایا وزیر اقتصاد و دارائی توگو در افتتاحیه جلسه شورای ملی اعتبار که در تاریخ 6 اکتبر 2022 به ریاست وی در لومه برگزار شد، عنوان داشت که به لطف اقدامات مختلف انجام شده، اقتصاد توگو در برابر بحران‌های جهانی مقاوم بوده است. به گفته وی، بدهی‌های عمومی‌ توگو از پایان سال 2021 تا اواسط سال 2022 در حدود 61درصد کنترل شده است و تورم این کشور در در هشت ماهه اول سال 2022 به طور متوسط بر روی رقم 7.5درصد کنترل شده است.

با این حال، تداوم فشارهای تورمی همچنان یک نگرانی بزرگ است. آقای سانی یایا همچنین گفت: ((همانطور که می‌دانید، افزایش سطح عمومی قیمت‌ها که از سال 2021 آغاز شده است، در نتیجه کشمکش‌های روسیه و اوکراین و تنش‌های ژئوپلیتیکی تشدید شده است. در اکثر کشورها از جمله کشورهای درحال توسعه نرخ تورم روندی افزایشی یافته است)).

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما