معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۷/۰۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۲۰۴

اخبار اقتصادی پاکستان - کویته

اهم اخبار و تحولات اقتصادی ایالت بلوچستان پاکستان در هفته اول مهر ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

طرح احیای کشاورزی

جلسه طرح احیای کشاورزی در مناطق سیل زده بلوچستان و امنیت غذایی به ریاست میرعبدالقدوس بزنجو سروزیر ایالت بلوچستان برگزار شد که طی آن برای احیای کشاورزی در مناطق سیل زده و امنیت غذایی در ایالت یارانه 15 میلیارد و 830 میلیون روپیه ای به کشاورزان برای خرید بذر، کود، نصب پنل های خورشیدی و پمپ های آب اختصاص داده شد.

منبع: آزادی

واردات پیاز و گوجه از ایران و افغانستان

مرکز هماهنگی و مقابله با سیل پاکستان اعلام کرد در کشور هیچ گونه کمبود گندم وجود ندارد و ذخیره 6 ماه کشور در انبارها موجود می‌باشد. برای غلبه بر بحران کمبود محصولات کشاورزی 55 هزار تن گوجه و 6 هزار تن پیاز از کشورهای ایران و افغانستان وارد شده است.

منبع: 92 نیوز

ادامه کاهش ارزش روپیه در برابر دلار

ارزش روپیه با وجود توافق این کشور با صندوق بین المللی پول مجددا کاهش یافت. پس از کاهش ارزش پول پاکستان به پایین ترین سطح خود یعنی 240 روپیه در برابر هر دلار، دکتر عنایت حسین معاون رئیس بانک مرکزی پاکستان در جلسه کمیته دائمی امور مالی سنا، وضعیت اقتصادی فعلی کشور را نگران کننده و پراسترس توصیف کرد. در این جلسه نمایندگان هشت بانک تجاری نیز به ظن دستکاری در بازار ارز احضار شده و اذعان داشتند که دلار را به نرخ بالاتری به مشتریان فروخته اند. معاون بانک مرکزی گفت: این بانک‌ها در برخی معاملات بانکی، نرخ دلار بالاتری را به واردکنندگان اعلام کرده‌ و سود قابل‌توجهی به دست آورده‌اند. این امر به نوسانات بیشتر و عدم ثبات بازار دامن زده است.

دکتر عایشه پاشا از وزارت اقتصاد در این جلسه گفت: برخلاف انتظار، ارزش روپیه پس از احیای برنامه صندوق بین‌المللی پول بهبود چشمگیری پیدا نکرد. زیرا بازار قبلاً ارزش آن را در راستای امکان احیای این توافق، تعدیل کرده بود. اما ممکن است پس از دریافت 2.7 میلیارد دلار از اعتباردهندگان خارجی از جمله 1.5 میلیارد دلار از بانک توسعه آسیایی، وضعیت روپیه بهبود یابد. کشورهای خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر در هفته‌های اخیر متعهد شده اند که 6.2 میلیارد دلار در مدت 12 ماه آینده در پاکستان سرمایه گذاری کنند. عربستان سعودی نیز بازپرداخت مبلغ امانی 3 میلیارد دلاری به پاکستان را برای مدت یک سال به تعویق انداخته است.

منبع: رسانه‌های گروهی پاکستان

دستور وزیر راه آهن فدرال پاکستان برای بازسازی فوری خط راه آهن کویته- تفتان

خط راه آهن 523 کیلومتری کویته- تفتان یکی از چهار خط ریلی اصلی در پاکستان است. این خط راه آهن که از ایستگاه شهر کویته آغاز می‌گردد تا مرز ایران امتداد یافته – و از آنجا تا زاهدان ادامه می یابد - و دارای 23 ایستگاه فعال می‌باشد. نظر به تفاوت عرض راه آهن پاکستان با راه آهن ایران و اروپا، راه‌آهن پاکستان در راستای سازگاری زیرساخت‌های خطوط ریلی این کشور با استانداردهای بین‌المللی و حمل و نقل کالا به کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی، احداث اولین خط ریلی استاندارد این کشور در مسیر کویته به تفتان را مورد بررسی قرار داده است. این طرح از سال ها قبل مطرح بود اما پس از راه اندازی نخستین قطار باری اسلام آباد-تهران-استانبول  با جدیت بیشتری پیگیری شده است. به دلیل وضعیت نامناسب مسیر ریلی کویته به تفتان، طی مسیر کویته به زاهدان برای یک قطار باری چهار الی پنج روز طول می‌کشد. با ارتقاء کیفیت خطوط ریلی کویته به تفتان، مدت سفر به حدود 20 ساعت کاهش می‌یابد. یک مقام مسئول وزارت راه آهن گفت: در نظر داریم از طریق ایران به آذربایجان و سایر کشورهای آسیای مرکزی نیز خطوط ارتباط ریلی راه اندازی نماییم.

در حال حاضر عرض خطوط ریلی در پاکستان، هند و بنگلادش مشابه است ولی با سیستم ایران، ترکیه، اروپا و آسیای میانه که دارای استاندارد جهانی عرض خطوط ریلی می‌باشند، سازگاری نداشته و به همین دلیل دولت در نظر دارد خطوط ریلی را با استانداردهای بین‌المللی سازگار نماید. و خطوط راه‌آهن در ایالت بلوچستان به دلیل بارندگی‌های شدید و سیلاب ها متحمل خسارات مالی سنگینی شده و خط ارتباط ریلی کویته به سایر نقاط کشور قطع می‌باشد. خط راه‌آهن 11 کیلومتری دیره‌الله یار تا جیکب‌آباد به‌طور کامل زیر آب رفته و خط راه آهن کویته- تفتان در 104 نقطه آسیب دیده است. هرچند این آسیب در مسیر تفتان تا دالبندین واقع در بخش چاغی جزئی بوده و تردد قطارها در این مسیر ادامه دارد. پیش از این نیز تردد قطارها اغلب در ایستگاه دالبندین (واقع در 300 کیلومتری تفتان) به دلیل خروج واگن از مسیر مختل شده و تعمیر این خط چند روز زمان می‌برد. دولت ترکیه اخیرأ کمک های امدادی خود را از طریق ریلی به پاکستان ارسال نموده است. این اقلام پس از بارگیری مجدد در زاهدان، در منطقه دالبندین تخلیه گردید و از طریق کامیون به مناطق آسیب دیده بلوچستان و سایر نقاط پاکستان ارسال شد.

منبع: روزنامه اکسپرس تریبون

تلاش وزارت بهداشت فدرال برای کسب مجوز جهت خرید پشه بند از هند به دلیل شیوع مالاریا در سراسر پاکستان

بارندگی‌ها و سیلاب های اخیر منجر به شیوع بیماری‌های واگیردار در پاکستان گشته است. طی دو ماه گذشته بیش از 200 هزار نفر در مناطق سیل‌زده سند و بلوچستان به مالاریا مبتلا شده‌اند و در 22 درصد از افراد ابتلا به پلاسمودیوم فالسیپاروم - کشنده ترین نوع مالاریا – گزارش شده است. در این راستا وزارت بهداشت از کمبود 7 میلیون و 100 هزار پشه بند در 26 منطقه سیل زده پاکستان خبر داد و از دولت درخواست نمود مجوز واردات پشه بند از هند را صادر نماید.

منبع: سایت خبری پاکستان پرو

خسارت 65 میلیارد روپیه ای سیل‌های ویرانگر به بخش بهداشت و کمک های امدادی کشورهای خارجی به پاکستان

 در اثر بارندگی‌ها و سیلاب های اخیر در پاکستان 1091 مرکز بهداشتی در ایالت سند و 297 مرکز بهداشتی در بلوچستان آسیب دیده که باعث وارد آمدن خسارت 34.13 میلیارد روپیه ای و 18.98 میلیارد روپیه ای به بخش بهداشت در این ایالت ها گردیده است. در ایالت خیبرپختونخوا تخریب 221 مرکز بهداشتی خسارتی بالغ بر 8.37 میلیارد روپیه بر جای گذاشته است. 16 مرکز بهداشتی نیز در پنجاب آسیب دیده است.

سپهبد اختر نواز ساتی رئیس سازمان ملی مدیریت بلایای طبیعی درخصوص کمک های امدادی دریافتی تا تاریخ 29 شهریور 1401 از سوی کشورهای مختلف گفت: تاکنون 114 پرواز حاوی کالا و پرسنل امداد از 20 کشور به پاکستان رسیده است. تدارکات 48 پرواز توسط سازمان‌های مربوطه مانند USAID، یونیسف، UNHCR و صلیب سرخ به آسیب دیدگان تحویل داده می‌شود. کالاهای امدادی این پروازها شامل حدود 17 هزار چادر، 3 هزار برزنت، 37 هزار تخته پتو، 11 هزار بسته غذایی، 182 تن جیره خشک، 30 تن دارو و 58 قایق امداد بوده است.  علاوه بر این دو قطار از ترکیه با کالاهای امدادی حاوی شامل چادر، پتو و بسته‌های مواد غذایی به منطقه دالبندین بلوچستان رسیده و شش قطار دیگر نیز در راه هستند. همچنین کمک های امدادی متشکل از 86 کامیون شامل پتو، چادر، سیمان، مواد غذایی و ملحفه و زغال سنگ برای مصرف منازل از تاجیکستان وارد پاکستان شده است. تیم‌های پزشکی از ترکیه، قطر، فلسطین نیز در پاکستان مستقر گشته و در حال ارائه خدمات هستند. این در حالی است که مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نسبت به موج دوم شیوع بیماری‌های واگیردار وبا، مالاریا، تب مالت و اسهال از طریق آب آلوده در مناطق سیل زده و به ویژه سند هشدار داده است. تاکنون کیت های تصفیه آب از سوی سازمان جهانی بهداشت، یک واحد تصفیه آب از سوی دانمارک و 75 پمپ آب از سوی فرانسه تحویل دولت پاکستان گردیده است.

منبع: رسانه‌های گروهی پاکستان

افزایش کمک نقدی دولت فدرال به سیل زدگان در پاکستان

دولت فدرال بسته کمک نقدی به سیل زدگان را از 28 میلیارد روپیه به 70 میلیارد روپیه افزایش داده است. در بلوچستان 136444 خانواده سیل زده 3411.1 میلیون روپیه، در سند 983276 خانواده آسیب دیده  24581.9 میلیون روپیه، در خیبرپختونخوا 127523 خانواده 318807.5 میلیون روپیه، 153550 خانواده در پنجاب 383875 میلیون روپیه و در گلگت بلتستان 103 خانواده سیل زده کمک نقدی 2.57 میلیون روپیه ای دریافت کرده اند. طرح حمایت مالی بینظیر نیز تاکنون مبلغ 35,022,400,000 روپیه به 1,400,896 خانواده سیل زده پرداخت کرده است.

منبع: سایت خبری پاکستان پرو

اسحاق دار وزیر جدید دارایی پاکستان

اسحاق دار به عنوان وزیر جدید دارایی پاکستان در مقابل رئیس جمهور پاکستان ادای سوگند کرد و در جمع خبرنگاران گفت: ما هرگز به کسی اجازه بازی کردن با پول ملی را نخواهیم داد. روپیه در مقابل دلار تقویت خواهد شد.

منبع: آزادی

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما