معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۶/۰۹- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۰

اخبار اقتصادی سنگال

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی کشور سنگال در هفته اول شهریور ماه 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

پرداخت کلیه بدهی‌های مربوط به احداث فرودگاه بین المللی بلز دیاین  

شرکت فرودگاه بین المللی بلز دیاین (Aibd) اعلام کرد پرداخت بدهی مربوط به ساخت این فرودگاه که قرار بود تا سال 2029 ادامه یابد و بالغ بر 600 میلیون یورو می‌باشد در سالجاری میلادی تسویه شده است. مدیر عامل شرکت مذکور در جلسه بررسی وضعیت مالی این شرکت با موضوع چشم انداز  2035 با اعلام این خبر گفت: ما با تدوین یک برنامه جدید در صدد ادامه اجرای زیرساخت های این فرودگاه از جمله مرکز تعمیر و نگهداری و نیز راه اندازی آکادمی هوانوردی غیرنظامی هستیم. وی همچنین اعلام کرد که طبق طرحی سه فرودگاه در منطقه کازامانس احداث خواهد شد.  به گفته ریس‌جمهور کازامانس را در مرکز این برنامه قرار داده است تا ارتباط هوایی در کشور توسعه یابد. وی افزود: ما می خواهیم از طریق پلت فرم های مختلف فرودگاهی به قطب هوایی پیشرو در منطقه غرب افریقا تبدیل شویم. کازامانس با وجود موقعیت جغرافیایی خود در اطراف سه کشور همسایه در حال حاضر یک مرکز مهم است و لذا این فرودگاهها در شهرهای کولدا، زینگشور و کاپ اسپرینگ احداث می‌گردد. مدیرعامل شرکت مذکور در ادامه گفت: ساختمان آکادمی صنایع هوانوردی در حال ساخت است و دارای ظرفیت آموزش 600 دانشجوی خلبان، مکانیک و مهندس پرواز می‌باشد و عملیات احداث آن در سال 2023 به اتمام خواهد رسید. اسس مالیک ندوی از اتحادیه خودمختار کارگران هوانوردی غیرنظامی (Synatrac) نیز معتقد است کاهش مدت بازپرداخت به مقامات فرودگاه این اجازه را می دهد تا در اخذ وامهای بعدی از نرخ های پایین بهره  بهره مند شوند. این امر به ایبد اجازه می دهد تا ظرفیت تامین مالی خود را تقویت کند و بالاتر از همه امکانات زیادی در بازارهای مالی برای اجرای پروژه‌های جدید دریافت کند.  

1401.05.29 مجله    Lejecos 

 امضای توافقنامه   در مورد تقویت اشتغال و مدیریت پسماند جامد

برای تقویت اشتغال جوانان و مدیریت پسماند جامد در سنگال مسئولین پروژه ارتقای مدیریت یکپارچه و اقتصاد پسماند جامد  Promoged و آژانس ملی ترویج اشتغال جوانان  Anpej توافق نامه همکاری امضا کردند. بانک جهانی، آژانس توسعه فرانسه، آژانس همکاری بین المللی و توسعه اسپانیا و بانک سرمایه گذاری اروپا تامین کنندگان مالی این پروژه هستند. این پروژه برای سالهای 2026- 2020    برنامه ریزی شده و مدیریت پسماند زباله جامد را از تولید تا تصفیه نهایی در سنگال انجام خواهد داد. ابراهیما دیاگن مدیر پروژه مذکور در مراسم امضای این توافقنامه گفت: امروز هدف این است که سنگال بتواند این پتانسیل اقتصادی را توسعه دهد تا بتواند برای جمعیت خود ثروت ایجاد کند. ایجاد زیرساخت‌ها برای تصفیه پسماند زباله در فاز دوم این طرح قرار دارد. دیاگن افزود: هدف اصلی ایجاد 500 مرکز فرعی تصفیه زباله در انواع مختلف از نقطه جمع آوری در سطح محله تا مرکز بازیافت زباله در سطح بین شهری است. البته سنگال هنوز زیرساختی مطابق با استانداردها ندارد. وی ابراز امیدواری کرد پیش بینی می‌شود با اجرای کامل این طرح بیش از 5 هزار شغل ایجاد شود. همچنین بازسازی محل های دفن زباله قدیمی و نیز حمایت از 2000 نفر جمع کننده زباله در این طرح پیش بینی شده است. تمصیر فی، مدیرکل انپژ نیز ضمن استقبال از این مشارکت خاطر نشان کرد در اجرای این طرح  هم افزایی خوبی با همه کارآفرینان جوان که ابتکارات بازیافت زباله‌های صنعتی را انجام می دهند برقرار گردد.

Sud Quotidien   1401.05.30

 استراتژی جدید وزارت دام و تولیدات دامی‌ برای ریشه کنی بیماری‌های دامی طی سالهای 2023-2022

برای ریشه کن کردن بیماری‌های بومی دام، وزیر دام و تولیدات دامی علی صالح دیوپ استراتژی جدیدی را برای اجرای کمپین واکسیناسیون طی سالهای 2022 الی 2023 تعیین کرده است که حول چهار محور قرار دارد. همانند ریشه کنی آفت گاوی که در سال 2005 پس از چهار دهه واکسیناسیون انبوه دام ها رخ داد وی در صدد اجرای استراتزی نوینی برای مبارزه با بیماری‌های بومی و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام می‌باشد. در این رابطه یک کارگاه آموزشی برای بررسی نتایج کمپین ملی واکسیناسیون 2022-2021 و روش های سازماندهی برای اجرای کمپین 2023-2022 برگزار شد. در این کارگاه مواردی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که عبارت بودند از : - اطمینان از وجود نیروی انسانی آموزش دیده - ساخت پارک های واکسیناسیون - تولید کافی واکسن برای پوشش کمپین واکسیناسیون و  در نهایت آگاهی بخشی عمومی.  به گفته آقای دیوپ بهبود سلامت حیوانات کمک قابل توجهی به دستیابی به اهداف توسعه پایدار خواهد کرد. همچنین برای تقویت کمپین بعدی واکسیناسیون به عنوان بخشی از برنامه تقویت بخش کشاورزی و دامداری تعداد 170 یخچال ، 110 فریزر ، 4000 سرنگ، 2000 سوزن و 16000 کارت واکسیناسیون تهیه شده است. علاوه بر این در زمینه تدارکات نیز پیش بینی می‌شود تا پایان ماه جاری میلادی 35 دستگاه خودرو و 140 دستگاه موتورسیکلت به مجریان طرح تحویل شود. وی در ادامه افزود: ساخت 230 محل  واکسیناسیون نیز در دستور کار قرار دارد. وی در جهت بهبود روند عملیات میدانی واکسیناسیون  خطاب به 129 شرکت کننده در این کارگاه دو روزه گفت: در طول این کارگاه  تمامی محدودیت ها را شناسایی کرده و راه حل هایی را برای بهبود عملکرد کمپین ملی واکسیناسیون و در نتیجه بهبود بهره وری در بخش دام ارائه کنید. دیوپ از نتایج به دست آمده در طول کمپین واکسیناسیون 2022-2021 استقبال کرد و خاطر نشان نمود که بعنوان مثال در منطقه داکار از 159 هزار و 255 راس دام، 149 هزار و 759 راس علیه آفت نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شدند. همچنین یکی از مشکلاتی که وجود دارد عدم وجود مراکز واکسیناسیون به ویژه در بخش روفیسک است. ما درخواست خود را داده ایم اما مقامات شهرداری با مشکل زمین مواجه هستند که رایزنی‌ها در این مورد ادامه دارد. شایان ذکر اینکه کمپین واکسیناسیون دام که در سال گذشته صورت گرفت بر پنج بیماری تمرکز داشت که عبارت بودند از : آفت نشخوارکنندگان کوچک، بیماری اسب آفریقایی، بیماری نیوکاسل، درماتوز گاوی واگیردار و پلوروپنومونی واگیردار گاوی.

 1401.05.31روزنامه Le Quotidien   

 برگزاری کارگاه بررسی برنامه همتایان آفریقایی (APRM)

به عنوان بخشی از اجرای مکانیسم بررسی برنامه همتایان آفریقایی (APRM) سنگال نمی‌خواهد در رابطه با تعهدات خود در برابر همتایان خود عقب بماند. به همین دلیل است که کمیسیون حکومت داری ملی CNG کارگاهی را برای ارزیابی وضعیت اجرای برنامه اقدام ملی در سطح تمام وزارتخانه‌ها ترتیب داد. به گفته ابراهیما ثیوب رئیس کمیسیون مذکور هدف ارزیابی برنامه اقدام ملی در جهت به روز رسانی برای تصمیم گیرندگان و جهت اجرای آن است. وی افزود: این مجموعه برنامه شامل اقداماتی است که وزارتخانه‌ها فهرست کرده اند و می خواهند برای پیشبرد حکمرانی خوب در کشور انجام شود. در این طرح اقداماتی در نظر گرفته شده که در موعد مقرر با اختصاص منابع مالی لازم برای اجرای آنها به انجام خواهد رسید. امروز اداره نظارت و ارزیابی وزارت دادگستری که نقطه کانونی برنامه در سنگال در ارتباط با کمیسیون حکومت داری ملی می‌باشد این کارگاه ارزیابی را سازماندهی کرد تا ببیند آنچه باید توسط هر یک از وزارتخانه انجام شود بوقوع پیوسته است یا نه و نیز چه موانعی وجود دارد که مانع از این اقدامات شده است. همچنین چه اقدامات اصلاحی باید انجام شود تا تمام برنامه‌هایی که توسط اتحادیه آفریقا برنامه ریزی شده بود و سنگال به انجام آنها متعهد شده بود به مرحله اجرا درآید. در جریان این کارگاه وزارتخانه‌های مربوط به طرح اقدام ملی فهرستی بیش از صد اقدام را در بخش‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و غیره ارائه دادند. یادآوری می‌گردد برنامه مذکور در چارچوب مشارکت جدید برای توسعه آفریقا (NEPAD)  توسط سران کشورهای آفریقایی تدوین شد تا عملکرد و کاستی‌های کشورهای آفریقایی در زمینه‌های دموکراسی، توسعه منابع انسانی، حقوق بشر، حکمرانی خوب و شیوه‌های خوب توسعه اقتصادی و اجتماعی را ارزیابی کند. APRM یک سازوکار انتخابی است که با عضویت کشورها قابل تحقق است.

 1401.06.01سایت  Equonet.net   

 پیش بینی کاهش صادرات انبه به بازار اتحادیه اروپا در سال 2023

رئیس بخش قوانین بهداشت گیاهی و قرنطینه گیاهان در اداره حفاظت از گیاهان (Dpv) گفت: پیش بینی می‌شود در سال 2023 صادرات انبه سنگال به ویژه به بازار اتحادیه اروپا (EU) کاهش یابد. در مورد دلایل این کاهش عبدالله ندیایی تغییرات آب و هوایی را که بر تولید تأثیر منفی می‌گذارد و محدودیت‌های مرتبط با مقررات بهداشت گیاهی در بازار اروپا را از علل این امر برشمرد. سال گذشته سنگال بیش از 20000 تن انبه به بازار اتحادیه اروپا و اندکی نیز به کشورهای زیر منطقه جنوب صحرا در افریقا با گردش مالی بین 13 تا 15 میلیارد فرانک سیفا صادر کرد. وی افزود: اما امسال وضعیت بدتر خواهد شد زیرا این امر در نتیجه تغییرات آب و هوایی است که باعث کاهش بارش باران در سال جاری شد که بر کیفیت تولید تأثیر منفی می‌گذارد. رئیس بخش قوانین بهداشت گیاهی و قرنطینه گیاهان در حاشیه کارگاه آموزشی در مورد پروژه آزمایشی استفاده از بیمه داوطلبانه توسط اشخاص ثالث (Aptv) در سنگال و مالی در رابطه با آموزش های پس از فروش نیز گفت: در این رابطه دوره‌های آموزشی شیوه‌های برداشت انبه با همکاری  Dpv و با مشارکت نهاد سرمایه گذاری برای فرصت های شغلی جدید (Inoe)، صندوق توسعه استاندارد و تجارت (Stdf)، سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (Uudi) و دولت  آلمان برگزار می‌شود. ماری میشل سار، هماهنگ کننده ملی پروژه آزمایشی برای استفاده از بیمه داوطلبانه توسط اشخاص ثالث (Aptv) نیز گفت: این کارگاه آموزشی به بهبود ظرفیت سازی در بخش تولید انبه برای 40 نفر از دست اندرکاران کمک می‌کند.

 1401.06.02مجله    Lejecos  

 برگزاری جشن روز جهانی جوانان در کائولاک: حمایت از ترویج اشتغال سبز

در حاشیه برگزاری جشن روز جهانی جوانان در کائولاک اعلام شد مرکزی به اشتغال سبز اختصاص داده شده است. به گفته رئیس شورای ملی جوانان سنگال (Cnjs) خادم دیوپ این  اقدام به منظور مبارزه با بیکاری در این منطقه اتخاذ شده است. وی گفت: ترویج اشتغال سبز در شرایط فعلی که  جوانان سنگالی با مشکلات متعددی مواجه هستند اقدامی مناسب است. وی با تاکید بر مشکلات مربوط به بخش کشاورزی افزود: همکاری با نهادهای ذیربط در زمینه اشتغال سبز به ویژه در ارتباط با دسترسی به زمین‌های کشاورزی، برخورداری از کشاورزی ارگانیک و توسعه استفاده انرژی خورشیدی بسیار مهم است. بوسائو گوئی فای بازرس منطقه ای کار و تامین اجتماعی کائولاک نیز خاطرنشان کرد: به منظور کمک به کاهش بیکاری در منطقه تقویت ظرفیت های جوانان برای بدست آوردن شغل را ضروری دانستیم و هدف ما مبارزه با بیکاری در میان فارغ التحصیلان جوان است. خانم فای خاطر نشان کرد که بیش از 200000 جوان از مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها سالانه فارغ التحصیل و وارد بازار کار می‌شوند بدون اینکه دولت سنگال به دلیل کمبود امکانات بتواند همه آنها را جذب کند.

1401.06.03مجله  Lejecos 

 برگزاری دوره آموزشی اطفاء حریق در منازل و اماکن عمومی‌ توسط کمیته سنگال برای ایمنی کاربران برق (Cossuel)  

پس از طی یک دوره آموزشی سه روزه 500 صنعتگر برق گواهینامه‌های آموزشی اطفاء حریق در منازل و اماکن عمومی دریافت کردند. این افراد از جمله 1300 نفری هستند که توسط کمیته سنگال برای ایمنی کاربران برق (Cossuel) در منطقه داکار آموزش دیده اند. آنها همچنین کیت هایی را دریافت کردند تا آنها را برای مقابله با آتش‌سوزی در خانه‌ها، بیمارستان‌ها، مساجد و سایر مکانها نصب و راه اندازی کنند. پاپا مادمبا بیتیه مدیر کل شرکت برق سنگال در این مراسم گفت: دیگر علاقمندان نیز می‌توانند از این آموزش بهره مند شوند. هدف کاهش آتش سوزی در بازارها، بیمارستان‌ها و غیره است. مومار ندائو رئیس انجمن مصرف کنندگان سنگال نیز اظهار داشت: این افراد برای انجام بهتر کار خود به ابزار و تجهیزاتی نیاز دارند که استاندارد باشد. بنابراین باید از کیفیت محصولات وارداتی مانند کابل که اغلب تقلبی هستند اطمینان حاصل شود تا سلامت و زندگی مردم حفظ گردد.

1401.06.04روزنامه   24 Hures     

 سهم مهم تولید صنایع دستی در بخش شیلات و آبزیان در رشد اقتصاد ملی

تولید صنایع دستی در بخش شیلات و آبزیان سهم قابل توجهی در رشد اقتصاد ملی دارد. نتایج مطالعه شبکه زنان در صنایع ماهیگیری سنگال (Refepas) در خصوص موضوع « شناسایی زنان شاغل در فرآوری ماهی در سنگال و سهم اجتماعی-اقتصادی آنها » نشان می دهد این بخش 13 میلیارد فرانک سیفا درآمد زایی دارد و نزدیک به 44000 نفر از جمله 25000 زن در آن مشغول بکار هستند. به گفته دیابا دیوپ رویس شبکه مذکور این رقم نشان می دهد که سهم زنان در بخش ماهیگیری و به ویژه در فرآوری محصولات ماهی بسیار زیاد است. رئیس رفپس همچنین خاطر نشان کرد: این مطالعه امکان شناسایی زنانی که در این بخش بسیار فعال هستند را فراهم کرده است. به لطف این مطالعه اکنون می‌توانیم بگوییم که تعداد دقیق زنان در این بخش چقدر است و چقدر به اقتصاد ملی کمک می‌کنند. این مطالعه همچنین به ما کمک خواهد کرد تا از حقوق آنان نیز دفاع کنیم. خانم دیوپ افزود: این مطالعه از ابعاد مهمی‌ برخوردار است دقیقاً به این دلیل که امکان آشکار ساختن سهم زنان در این بخش هم از نظر اجتماعی و هم از نظر اقتصادی را فراهم می‌کند. فاتو ندویه هماهنگ کننده قطب سادا (سیستم غذای جایگزین پایدار) نیز گفت: این مطالعه نشان داده است که در واقع این بخش و زنانی که در بخش فرآوری هستند نقش مهمی در اشتغال جوانان و زنان دارند. با این حال خانم ندویه می‌گوید این زنان در انجام حرفه خود با مشکلاتی مواجه هستند از جمله  محدودیت های مربوط به دسترسی به منابع مالی و مشکل تغییرات آب و هوایی که بر فعالیت آنها تاثیر گذار است. علاوه بر این موانع خانم ندویه گفت که در سطح زیر ساخت های تولید زنان با مشکلاتی مواجه هستند. او توضیح می‌دهد که بسیاری از مراکز فرآوری  مجهز نیستند و در تضمین کیفیت محصول مشکل دارند. بنا بر این او توصیه می‌کند نیاز به حمایت از آنها وجود دارد تا زیرساخت ها و تجهیزات کافی مطابق با استانداردها داشته باشند. برای انجام این مطالعه شبکه مذکور با حمایت از انجمن توسعه ماهیگیری صنایع دستی آفریقای غربی (Adepa) و همچنین اداره شیلات دریایی (Dpm) از 80 محل فرآوری محصولات دریایی  بازدید کرد.

 1401.06.04سایت Senenews  

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما