معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۵/۰۶- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۱۷

درخواست اروگوئه برای پیوستن به پیمان ترانس پاسیفیک

رئیس‌جمهور اروگوئه در گردهمایی روز صادرات، از علاقمندی کشورش جهت پیوستن به پیمان تجاری اقیانوس آرام خبر داد.

 لاکاژه رئیس‌جمهور اروگوئه در گردهمایی روز صادرات، از علاقمندی کشورش جهت پیوستن به پیمان تجاری اقیانوس آرام خبر داد. روز صادرات در اروگوئه در روز 4 مرداد 1401 (26 ژوئیه 2022) با حضور لاکاژه رئیس جمهور اروگوئه و اتحادیه صادرکنندگان این کشور برگزار گردید. آقای لاکاژه پو در جریان این مراسم و طی یک سخنرانی به اهمیت صادرات که آخرین مرحله از زنجیره اقتصادی کشور محسوب می‌شود اشاره کرد و بر سیاست های دولت خود جهت گشایش درب های تجاری اروگوئه بر روی جهان و گسترش روابط اقتصادی با کشورهای دنیا تاکید نمود.

وی همچنین در این گردهمایی ضمن اعلام خبر درخواست عضویت اروگوئه در پیمان تجاری اقیانوس آرام (ترانس پاسیفیک) تاکید کرد که در روزهای آینده با احزاب تشکیل دهنده ائتلاف دولتی و اپوزیسیون در این خصوص مشورت خواهد کرد و نظر تمام احزاب ائتلافی را در چگونگی پیشبرد درخواست عضویت در این پیمان جویا خواهد شد.

در دوره ریاست جمهوری آقای لاکاژه، اروگوئه بحث امضای موافقتنامه تجارت آزاد با چین و ترکیه را نیز در دستورکار خود قرار داده است و حال قصد دارد درخواست عضویت در پیمان تجاری اقیانوس آرام متشکل از 11 کشور را به ‌طور رسمی عملی کند.

پیمان ترانس پاسیفیک برای همکاری اقتصادی در فوریه 2016 توسط دوازده کشور اقیانوس آرام در اوکلند نیوزلند امضا شد. ایالات متحده، یکی از اعضای مهم این پیمان، در سال 2017 و در زمان دولت دونالد ترامپ از این معاهده خارج شد. اعضای فعلی این پیمان استرالیا، نیوزلند، کانادا، ژاپن، مالزی، مکزیک، پرو، شیلی، ویتنام، سنگاپور و برونئی هستند.

برخی معتقد هستند که عضویت اروگوئه در این معاهده می‌تواند مزیت های اقتصادی خوبی را برای اروگوئه به همراه داشته باشد. یکی از بخش های ذینفع، شرکت های تولیدکننده گوشت، محصولات کشاورزی و لبنی هستند که می‌توانند محصولات خود را با تعرفه‌های ترجیحی به دیگر اعضای این گروه صادر کنند. از طرفی اروگوئه می‌تواند با دیگر کشورهای تولیدکننده گوشت گاوی مانند استرالیا و نیوزلند که اکثر صادرات گوشت به بازار کشورهای آسیای شرقی را در دست دارند وارد رقابت شود و جایگاه خود را در این منطقه مستحکم نماید. به عنوان مثال اروگوئه با ورود به این پیمان می‌تواند محصولات گوشتی خود را با تعرفه 25 درصد به مقصد ژاپن صادر کند که احتمال دارد در آینده این تعرفه به 9 درصد کاهش یابد. امروزه گوشت اروگوئه با تعرفه 38.5 درصدی وارد کشور ژاپن می‌شود. یکی دیگر از مزیت ها برای اروگوئه امکان فروش گوشت بدون استخوان به ژاپن و کانادا با ارزشی بین 10 تا 15 درصد بیشتر می‌باشد. همچنین این پیمان راه صادرات برنج و محصولات لبنی اروگوئه به این منطقه را هموارتر از پیش می‌کند.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما