معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۳/۳۱- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۳

اخبار اقتصادی امارات عربی متحده ـ دبی

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی امارات متحده عربی و دبی در هفته چهارم خرداد 1401 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد.

 اعلام افتتاح شهر اکسپو دبی در اکتبر 2022

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر و معاون حاکم دبی در سخنانی ضمن پاسداشت موفقیت تاریخی اکسپو 2020 دبی و جذب بیش از 24 میلیون نفر بازدید کننده که برگی زرین را در تاریخ 170 ساله این نمایشگاه به جای گذاشت نوید افتتاح شهر جدید هوشمند اکسپو دبی اول اکتبر 2022 را اعلام نمود شهر اکسپو دبی را دوستدار محیط زیست، خانواده‌ها، اقتصاد و نسل های آینده و متصل به بندر و دو فرودگاه دانست که خاطرات زیبا در قلب و ذهن میلیون‌ها نفر به جای گذاشته و غرفه‌های امارات متحده عربی ـ الیف ـ ترا همچنان پذیرای بازدیدکنندگان در هر سنی می‌باشند.

این شهر جدید موزه جدید خارق‌العاده، مرکز نمایشگاهی در سطح جهانی خواهد داشت و مقر شرکت‌های پیشرفته و خلاق و همچنان میزبان غرفه‌های عربستان سعودی، مراکش، مصر و دیگران خواهد بود. اکسپو سیتی دبی بخشی از طرح جامع شهری 2040 دبی بر اساس شتاب و موفقیت چشمگیر جهانی در ایجاد شهری سازگار با محیط زیست و فناوری در آینده می‌باشد که از جاذبه‌های متنوع، این شهر دفاتر متعدد، امکانات تفریحی، غذا و سرگرمی، امکانات ورزشی و مرکز خرید بوده و از طریق مترو دبی قابل دسترس و بدلیل همجواری با مرکز نمایشگاهی جهانی دبی (DEC) میزبان طیف وسیعی از اجلاس‌ها، کنفرانس‌ها و کنسرت‌های جهانی خواهد بود.

سه مورد از پربازدیدترین جاذبه‌های اکسپو 2020، پلازای نمادین الوصل، برج تماشای باغ در آسمان و آب‌نمای سورئال باقی خواهند ماند. در حالی که Alif، غرفه تحرک و Terra، غرفه پایداری، به عنوان تجربیات آموزشی تعاملی ادامه خواهند داشت. از دیگر جاذبه‌هایی که قرار است در آنجا بمانند می‌توان به غرفه‌ی زنان (Woman’s Pavilion)غرفه ویژن (Vision)  غرفه امارات متحده عربی که با الهام از شاهین و غرفه پادشاهی عربستان سعودی چندین غرفه کشور دیگر - از جمله نسخه‌های بازسازی شده لوکزامبورگ، استرالیا، پاکستان، هند، مراکش و مصر که در ماه‌های آینده آماده سازی می‌شود می‌باشد.

اکسپو سیتی دبی عاری از پلاستیک های یکبار مصرف خواهد بود و 80 درصد زیرساخت ها و ساختمان‌های ساخته شده از جمله 123 ساختمان دارای گواهینامه LEED را حفظ خواهد کرد که بالاترین سطح طراحی، ساخت وساز و عملیات پایدار و سازگار با محیط زیست بوده و فرصت های زیادی برای کسب‌وکارهایی که اهداف پایدار دارند ایجاد نموده و تعداد زیادی متقاضی را به خود جلیب می نماید و بزودی به دفتر مرکزی جدید DP World، زیمنس، و همچنین استارت آپ ها و شرکت های کوچک و متوسط (SMEs) مجهز خواهد شد.

صدور قانون جدید  شرکت سالیک از سوی محمد بن راشد  

محمد بن راشد آل مکتوم نخست وزیر و معاون رییس امارات متحده عربی قانون شماره 12 سال 2022 درخصوص شرکت بهره برداری، مدیریت و توسعه ترافیک امارت دبی سالیکSalik  (دریافت کننده عوارض گذرهای دبی) را صادر کرد بر همین اساس سالیک شرکت سهامی عام تأسیس خواهد کرد که کل سهام آن متعلق به امارت دبی و مقر اصلی آن در همچنان شهر بوده و شعب و دفاتری در امارت های دیگر نیز خواهد داشت، امکان عرضه عمومی درصدی از سهام را داشته و می‌بایست حداقل 60 درصد سهام آن را خود مالک باشد. یکی از اهداف این شرکت بهره برداری، مدیریت و توسعه سیستم تعرفه ترافیک منحصراً در امارت دبی اجرای قوانین حاکم بر تعرفه‌های ترافیکی است و تغییر هر یک از گیت های عوارض تردد در دبی یا افزودن گیت های جدید با تصمیم رئیس شورای اجرایی خواهد بود.

در این قانون مدت زمان شرکت را 99 سال عنوان نموده و دستیابی به اهداف مطابق با قانون جدید، اساسنامه و سایر قوانین، خواهد بود و شرکت دارای استقلال حقوقی، مال و اداری خواهد بود و شرکت مجاز به برون سپاری بخش یا تمام فعالیت های سالیک به اداره حمل و نقل (RTA) است و شرکت مذکور مجاز به مدیریت، راه اندازی و توسعه عوارض ترافیکی در دبی و اجرای قوانین مربوط به گیت های عوارض و سیستم های ترافیکی طبق قراردادهای مقامات ذی صلاح در دبی و خارج از امارت می‌باشد.

مصوبه ممنوعیت صادرات مجدد گندم هند از امارات

با توجه به تحولات بین‌المللی و تأثیر آن بر جریان تجارت و ضمن قدردانی از روابط مستحکم و راهبردی امارات متحده عربی و جمهوری هند به‌ویژه پس از امضای موافقتنامه مشارکت جامع اقتصادی بین دو کشور و تصویب دولت هند مبنی بر صادرات گندم به کشور جهت مصرف تصمیمی‌به شرح زیر اتخاذ شده است..

براساس مصوبه 72 کابینه امارات متحده عربی وزارت اقتصاد به مدت 4 ماه از تاریخ 13 می 2022 انواع صادرات مجدد گندم، آرد گندم وارد شده با مبداء هند از مناطق آزاد متوقف و شامل همه گونه‌های گندم یعنی گندم سفت، معمولی، نرم و آرد گندم (آرد اسپلت) می‌شود.

وزارت اقتصاد تصریح کرد: این تصمیم با توجه به تحولات بین‌المللی که بر جریان‌های تجاری تأثیر گذاشته و با قدردانی از روابط مستحکم و راهبردی متقابل امارات و هند به‌ویژه پس از امضای توافقنامه مشارکت جامع اقتصادی بین دو کشور و موافقت دولت هند برای صادرات گندم به امارات برای مصرف داخلی اتخاذ شده است این وزارتخانه توضیح داد که شرکت‌هایی که مایل به صادرات/صادرات مجدد گندم و ارقام آرد گندم با منشاء هندی هستند که قبل از 13 مه وارد کشور شده‌اند، باید درخواستی را برای دریافت مجوز صادرات به خارج از امارات به وزارتخانه ارائه کنند و اسناد مربوطه تأیید مبداء تاریخ معامله و سایر اسناد را که نیاز به ارائه آن می‌باشد ارائه دهند.

همچنین در رابطه با گندم و محصولات آرد گندم با منشاء غیر هندی، شرکت هایی که مایل به صادرات/صادرات مجدد هستند می‌توانند پس از درخواست مجوز صادرات به خارج از کشور اقدام نمایند و مجوز صادرات شرکت‌ها به مدت 30 روز از تاریخ صدور اعتبار داشته و برای تکمیل مراحل صادرات محموله به خارج از کشور میبایست درخواست به گمرک مربوطه ارائه و از طریق ایمیل antidumping@economy.ae یا مستقیماً در دفتر مرکزی وزارتخانه ارسال می‌شود.

تصمیم جدید بانک مرکزی امارات درخصوص سود تسهیلات

در پی تصمیم بانک مرکزی آمریکا پایه نرخ بهره  75 واحد افزایش خواهد یافت که این تصمیم با هدف مقابله با نرخ تورم بالا گرفته شده و بزرگترین افزایش از سال 1994 بوده و بهره کوتاه مدت وجوه را به 1.5 تا 1.75 درصد می رساند، بانک مرکزی امارات در اقدامی هماهنگ تصمیم گرفته نرخ پایه تسهیلات سپرده را 75 واحد پایه از پنجشنبه 16 ژوئن 2022 افزایش دهد. کارشناسان مالی اعلام کردند بانک مرکزی امارات نیز بدلیل ارتباط درهم با دلار در افزایش نرخ سود مطابق با تصمیم آمریکا عمل خواهد کرد و این افزایش سومین از ماه مارس با هدف آن افزایش ثبات در نرخ تورم و قیمت های مصرف در بازارهای جهانی و محلی کننده می‌باشد.

همچینین بانک مرکزی امارات در نظر دارد نرخ قابل اعمال برای استقراض نقدینگی کوتاه مدت از بانک مرکزی از طریق کلیه تسهیلات اعتباری ثابت را در 50 واحد پایه بالاتر از نرخ پایه حفظ کند.

نرخ پایه، که به سود موجودی ذخیره فدرال رزرو ایالات متحده متصل می‌باشد نشان دهنده موضع کلی سیاست پولی بانک مرکزی امارات متحده عربی است و در واکنش به این تصمیم ارزش دلار افزایش و قیمت طلا کاهشی گردید  و قیمت طلا در معاملات نقدی با 0.17 درصد کاهش به 1830.93 دلار در هر اونس رسید.

پیوستن امارات متحده عربی به طرح مشارکت بین المللی هیدروژن

وزارت انرژی و زیر ساخت امارات متحده عربی از پیوستن امارات به طرح مشارکت بین المللی هیدروژن و سلول های سوختی خبر داد که دستاورد بسیار بزرگی در حوزه انرژی به ویژه انرژی‌های تجدید پذیر و پاک محسوب شده و امارات یکی از تأمین کنندگان اصلی انرژی‌های آینده خواهد بود

توافقنامه الحاق امارات به ابتکار هیدروژن و سلول های سوختی در اقتصاد "IPHE" در نشستی مجازی فی ما بین جناب شریف العلما، معاون وزیر انرژی و امور زیربنایی در امور انرژی و نفت، و جناب نوئه ون هولست، رئیس مشارکت بین المللی به امضا رسید. شریف العلما طی سخنرانی بر تمایل امارات متحده عربی و کمک به تلاش های بین المللی در مشارکت برای هیدروژن و سلول های سوختی در اقتصاد ، نه تنها در سطح محلی، که در سطح منطقه ای و جهانی و به توسعه این بخش حیاتی تأکید داشت که از سیاست های بلندمدت انرژی هیدروژن در راستای اهداف چشم انداز پنجاه سال آینده حمایت می‌کند، زیرا یکی از بخش های حیاتی است که باعث ارتقاء فرآیند توسعه پایدار و محور اصلی جذب سرمایه گذاری خارجی می‌باشد. امارات متحده عربی با ژاپن، کره جنوبی و اروپا همکاری دارد که همین امر نقش این کشور را در نقشه جهانی هیدروژن تقویت کرده است تغییر بهره برداری به انرژی‌های پاک، به ویژه هیدروژن – در امارات نشان دهنده آینده سیستم های انرژی جهانی و گسترش آن اقتصاد گسترده بوده و رفع نیاز به انرژی در آینده، کاهش خطرات تغییرات آب و هوایی، افزایش امنیت و کارایی سیستم ها، حفظ منابع طبیعی و محیط زیست را به دنبال خواهد داشت و امارات از رویکرد روشن برای برنامه ریزی انرژی پیروی می‌کند، و هدف آن ادغام هیدروژن در بسیاری از بخش ها می‌باشد.

وی افزود: ما سخت تلاش می‌کنیم تا استراتژی ملی انرژی 2050 خود را توسعه دهیم، به طوری و یکی از کشورهای پیشرو در زمینه انرژی هیدروژنی هستیم، کشور به عنوان صادرکننده هیدروژن از مزیت های ویژه ای در آسیا و اروپا برخوردار هستیم و سعی داریم به بازار آینده هیدروژن تبدیل شویم.

نوئه ون هولست : از پیوستن امارات متحده عربی به مشارکت بین المللی برای هیدروژن و سلول های سوختی در اقتصاد (IPHE) به عنوان اولین کشور خاورمیانه که به این ابتکار بین المللی پیوست، استقبال کرد و موقعیت جهانی آن را در بخش انرژی ستود. ، به ویژه هیدروژن کم کربن و گفت: ما مشتاقانه منتظر همکاری هستیم تا رشد نقش هیدروژن به عنوان منبع قابل اعتماد انرژی در سطح جهانی تسریع کنیم.

شایان ذکر است که مشارکت بین‌المللی برای هیدروژن و سلولهای سوختی در اقتصاد (IPHE) یک ابتکار مشترک بین‌المللی برای تسریع توسعه و استقرار فناوری‌های هیدروژن و سلول های سوختی است که امنیت انرژی و محیط زیست جهانی و مزایای اقتصادی این فناوری‌ها را ممکن می‌سازد. عضویت IPHE برای نهادهای دولتی ملی که تعهدات قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری منابع در فعالیت‌های تحقیق، توسعه و نمایش ارتقای فناوری‌های هیدروژن و سلول های سوختی دارند، آزاد است، در حالی که عضویت آن شامل کشورهای بزرگ بین‌المللی با دستاوردهای قابل توجه در این زمینه‌ها می‌شود.

در همین رابطه احمد الرومیثی، معاون وزیر انرژی، گفت: وزارت انرژی ابوظبی (DoE) سیاست های نوآورانه ای را برای دستیابی به چشم انداز روشن و آینده ای پایدارتر در دستور کار دارد و بر توسعه سیاست هیدروژن و چارچوب نظارتی ابوظبی، از جمله سیاست نظارتی صدور گواهینامه هیدروژن کم کربن، استانداردهای فنی و رویه‌های صدور مجوز کار می‌کند.

الرومیثی در گفت‌وگو با خبرگزاری امارات (وام)، گفت: « از زمان ظهور هیدروژن بعنوان گزینه انرژی پاک، ابوظبی با تکیه بر منابع و توانایی‌های خود استراتژی ملی هیدروژن و در دست گرفت بازار بین المللی آن را دنبال می‌کند وی افزود: هیدروژن یک سوخت پاک است و آماده تبدیل شدن به سوخت آینده برای صنایع سنگین مانند حمل و نقل، هواپیما، کشتیرانی، تولید فولاد و غیره می‌باشد.

خاطر نشان کرد ابوظبی با بهره گیری از فراوانی انرژی خورشیدی و انرژی‌های تجدیدپذیر کم هزینه، پیشرفت های قابل توجهی در زمینه هیدروژن داشته یکی از عوامل مهم و مبتکر راه اندازی اتحاد هیدروژن در سال 2020 و تثبیت رهبری بین المللی در هیدروژن و توسعه اقتصاد بود.

الرمیثی خاطرنشان کرد ابوظبی از مزیت رقابتی برخوردار و بدلیل وجود ذخایر عظیم ترکیبات هیدروژن دار مانند گاز طبیعی و قابلیت های صنعتی بزرگ شرایط ایفای نقش بیشتر و مؤثرتری را در زمینه هیدروژن، زنجیره، زیرساخت های پیشرفته، تجربه صادرات گسترده، و موقعیت مرکزی آن در میان بازارهای تقاضای بزرگ در سطح جهان دارد.

در راستای بخشی از اعلام نقشه راه، امارات متحده عربی برای تولید هیدروژن در طول جلسات COP26، وزارت انرژی در حال همکاری نزدیک با همه سهامداران است تا ابوظبی را به قطب جهانی هیدروژن و شریک تجاری مهم و تامین کننده هیدروژن در جهان تبدیل کند از جمله سیاست های وزارت انرژی حمایت همه جانبه از وسایل نقلیه الکتریکی بوده و این بخش فرصت مهمی‌برای افزایش پایداری زیست محیطی و کاهش انتشار گاز و مواد مضر از وسایل نقلیه ای که با سوخت های فسیلی کار می‌کنند خواهد بود.

توسعه زیرساخت های شارژ خودروهای الکتریکی در امارت راه اندازی شده و ایجاد شبکه شارژ خودروهای الکتریکی را در سرتاسر ابوظبی در پارکینگ های عمومی، خصوصی و خانگی تعریف می‌کند. همچنین سیاست‌های مالکیت، نصب و مدیریت تجهیزات شارژ خودروهای الکتریکی و الزامات ارائه خدمات شارژ بر طربق سیاست های جدید تحت پوشش می‌باشد.

الرومیثی افزود سرمایه گذاری‌های تولید برق در سال 2021 به 18 میلیارد درهم رسید و انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری‌ها تا سال 2025 به 50 میلیارد درهم و تا سال 2050 به 80 میلیارد درهم دست پیدا کند و اینگونه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر دو سوم سرمایه‌گذاری‌ها را شامل می‌شوند و همچنین تولید برق در ابوظبی از منابع تجدیدپذیر شامل انرژی خورشیدی و انرژی پاک تولید شده در نیروگاه‌های هسته ای برکه است.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما