معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۲/۳۰- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۸۵

اخبار اقتصادی پاکستان – اسلام آباد

اهم اخبار و تحولات اقتصادی پاکستان در هفته چهارم اردیبهشت ماه 1401 مندرج در روزنامه‌ها و رسانه‌های این کشور به شرح زیر می‌باشد:

افزایش سی درصدی صادرات منسوجات

صادرات منسوجات و پوشاک با 25.96 درصد رشد سالانه به 15.98 میلیارد دلار در 10 ماهه اول سال مالی جاری به دلیل کاهش شدید ارزش روپیه و افزایش مستمر تقاضای جهانی افزایش یافت.  بر اساس داده‌های منتشر شده توسط اداره آمار پاکستان (PBS) ، صادرات نساجی و پوشاک در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال قبل 30.50 درصد رشد داشته است.

تاثیر عدم واردات  به موقع گاز LNGتوسط دولت بر افزایش قیمت CNG

در حالی که بخش خصوصی اجازه واردات LNG را ندارد، ادارات دولتی نیز به موقع  واردات انجام ندادند و در نتیجه قیمت CNG در سند و پنجاب به 300 روپیه در هر لیتر افزایش یافت. غیاث پاراچا، رئیس انجمن کل CNG پاکستان گفت که بخش خصوصی اجازه ندارد به تنهایی LNG وارد کند و دولت واردات را به تاخیر انداخت. این امر همزمان با افزایش قیمت LNG در سطح جهانی بود که دولت نتوانست به موقع خرید کند. عدم واردات به موقع  باعث افزایش قیمت گاز  CNG شده است و  با توجه به اختصاص یارانه به بنزین، مردم گرایش به خرید بنزین به جای LNG دارند. وی تقاضا دارد یا یارانه به CNG تعلق بگیرد و یا اینکه یارانه بنزین لغو شود.

کاهش ارزش روپیه

دلار در بازار بین بانکی در برابر روپیه پاکستان به بالاترین حد خود رسید و در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد استراتژی دولت برای مقابله با بحران اقتصادی از مرز 194 روپیه گذشت.روپیه به دو دلیل عمده کاهش یافته است. "اول، به دلیل عدم اطمینان در مورد احیای برنامه وام صندوق بین المللی پول. دوم، تخلیه ذخایر ارزی.»

پاکستان و صندوق بین المللی پول قرار است در مورد برنامه وام 6 میلیارد دلاری از 18 می در دوحه مذاکرات را آغاز کنند. موفقیت مذاکرات با صندوق مشروط به حذف یارانه‌های ارائه شده توسط دولت پاکستان برای فرآورده‌های نفتی بود. از آغاز این سال مالی (1 ژوئیه 2021) تا به امروز، روپیه در مجموع 21.72 درصد (یا 34.23 روپیه) در مقایسه با پایان سال مالی قبل در 157.54 روپیه کاهش یافته است.

مفتاح اسماعیل : دولت قصد ندارد قیمت نهاده‌های انرژی را گران کند

مفتاح اسماعیل، وزیر دارایی فدرال، درست پیش از برگزاری مذاکرات با صندوق بین المللی پول درباره احیای برنامه متوقف شده 6 میلیارد دلاری، روز یکشنبه 25 اردیبهشت گفت که شهباز شریف، نخست وزیر، از افزایش فوری قیمت محصولات POL خودداری کرده است. با این حال، وزیر امیدوار است که آنها بتوانند در جریان مذاکرات آتی با صندوق بین المللی پول برای احیای برنامه صندوق، "راه حل های دوستانه" پیدا کنند

افزایش واردات نفت

مجموع واردات انرژی کشور طی ماه‌های ژوئیه تا آوریل سال مالی جاری تقریباً دو برابر شده و به 17 میلیارد دلار در مقابل 8.697 میلیارد دلار در مدت مشابه سال مالی 2021 رسیده است که به دلیل رشد بازارهای جهانی و تقاضای محلی است .داده‌های اداره آمار پاکستان (PBS) افزایش عظیمی را در بخش عمده واردات نفت در دوره مورد بررسی نشان داد.

واردات فرآورده‌های نفتی در ده ماهه نخست امسال با 121 درصد افزایش به 8 میلیارد و 549 میلیون دلار در مقابل 3 میلیارد و 865 میلیون دلار در مدت مشابه سال مالی گذشته رسید.  واردات نفت خام به 4.221 میلیارد دلار در ماه‌های مورد بررسی در مقابل 2.407 میلیارد دلار در ماه‌های مشابه سال مالی 2021 افزایش یافت که رشد 75 درصدی را نشان می دهد. گاز طبیعی مایع (LNG) که از خارج از کشور تامین می‌شود، با افزایش 82 درصدی به 3.705 میلیارد دلار در مقابل 2.202 میلیارد دلار در دوره ژوئیه تا آوریل سال مالی گذشته رسید.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما