معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۲/۱۸- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۷۴

سیاست گازی الجزایر و پروژه‌ها و برنامه‌های در دست پیگیری

وزیر انرژی و معادن الجزایر طی مصاحبه ای به سیاست گازی الجزایر در شرایط فعلی و پروژه‌ها و برنامه‌های در دست پیگیری آن وزراتخانه پرداخته است . گزیده اظهارات وی به شرح ذیل ارائه می‌گردد:

آقای محمد عرقاب وزیر انرژی و معادن الجزایر در گفتگویی با وب سایت "الجزایر الآن" با تأکید بر اینکه چالش بخش انرژی بویژه در زمینه گاز،  تأمین نیازهای روز افزون داخلی است، خاطر نشان کرد که در صورت وجود مقادیر اضافی گاز طبیعی، آنرا در بازار فوری "SPOT" بدون تبعیض میان مشتریان، خواهیم فروخت.

وی درباره افزایش تقاضای کشورهای اروپایی برای گاز الجزایر توضیح داد که الجزایر یک تولید کننده و صادرکننده باسابقه گاز است و این کشور با قراردادهای بلند مدت با شرکا و مشتریان خود در ارتباط است و توسط تمامی همکاران و مشتریان خود به عنوان یک شریک قابل اعتماد شناخته شده و همواره به تعهدات خود حتی در دشوارترین شرایط، عمل کرده است.

 وزیر انرژی و معادن در خصوص سرمایه‌ گذاری‌های مورد انتظار شرکت سوناطراک تصریح کرد: سرمایه گذاری‌ها  برنامه سال های 2022ـ2026، بر توسعه فعالیت ها برای توسعه ذخایر نفت و گاز کشور و افزایش میزان تولید با توسعه تحقیقات و اکتشاف از جمله در دریا و بهبود عملیات بهره برداری از میدان‌های فعلی با استفاده از فناوری‌های مدرن استوار است.

 وی در این گفتگو تأکید کرد: ایجاد ارزش افزوده برای تولیدات هیدروکربور یکی از اولویت های این بخش است که هدف گذاری شده تا 50 درصد محصولات خام تولیدی به محصولات با ارزش افزوده بالاتر تبدیل شوند. به گفته وی شرکت سوناطراک در سال های 2022ـ2026  برنامه ریزی کرده تا  بالغ بر 39 میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام دهد که 70 درصد آن مربوط به بخش اکتشاف، و تولید( معادل 27 میلیارد دلار) و 20 درصد برای توسعه پالایشگاهی و پتروشیمی (8 میلیارد دلار) است.

 این مقام ارشد با بیان اینکه این برنامه شامل مجموعه ای از پروژه‌های ساختاری در ابعاد بین المللی است که تعدادی از آنها در دست اجرا و یا مطالعه می‌باشد، افزود: مهمترین آنها پالایشگاه جدید در منطقه "حاسی مسعود" با ظرفیت تولید 5 میلیون تن است که مبلغ 3.7 ( سه و هفت) میلیارد دلار برای اتمام این پروژه در نظر گرفته شده است.

وی همچنین پالایشگاه "سکیکده" با ظرفیت تولید 4.6 میلیون تن و اختصاص مبلغ 1.4 میلیارد دلار برای آن و همچنین پروژه MTBE در منطقه "ارزیو" در زمینه متانول و  بوتان با ظرفیت تولید 200 هزار تن اشاره کرد. در ضمن مبلغ 520 میلیون دلار برای تکمیل این پروژه اختصاص یافته است.

نامبرده اعلام داشت که پروژه‌های دیگری نیز در دست اجرا می‌باشد، از جمله پروژه "الکیل بنزن خطی" در شهر "سکیکده" به منظور جایگزینی ماده اولیه وارداتی در تولید مواد شوینده و نیز پروژه تولید 100 هزار تن LAB  که برای اتمام این پروژه مبلغ 460 میلیون دلار اعتبار در نظر گرفته شده است.

وزیر انرژی و معادن الجزایر به پروژه "حذف هیدروژن از پروپان و تولید پروپیل پارازیو" با مشارکت شرکت توتال با ظرفیت تولید 550 هزار تن در سال اشاره کرد.

وی در حوزه فعال سازی معادن کشور نیز اظهار داشت گروه MANAL  برنامه فعال سازی چندین پروژه را در استان‌های مختلف در دستور کار دارد که به  پروژه‌های معدن سنگ بنونیت در استان تلمسان، معدن سنگ دولومیت در استان ام البواقی، معدن کربنات کلسیم و معدن خاک دیاتومه در استان ماسکرا، پروژه معدن فلدسپات در استان عنابه، معدن باریت در استان المدیه می‌توان اشاره کرد.

وی به دو پروژه مهم در حوزه فسفات و سنگ آهن نیز اشاره کرد و گفت پروژه تولید فسفات بین گروه Asmidal و MANAL با مشارکت دو شرکت چینی در مجموع با سرمایه گذاری 7 میلیارد دلاری ( بدون در نظر گرفتن پروژه‌های زیرساختی مربوط که بین 5 تا 6 میلیارد دلار سرمایه گذاری برآورد شده) جزو پروژه‌های مهم حوزه معدن است. در همین چارچوب پروزه معدن سنگ آهن غار جبیلات در استان تندوف نیز مکان آغاز بهره برداری در سال جاری و صادرات سنگ آهن خام به چین مورد مطالعه قرار گرفته است.

ایجاد ارزش افزوده برای منابع معدنی کشور،خلق ثروت پایدار، ایجاد اشتغال، تامین نیازهای کشور در زمینه‌های مختلف صنعتی، کاهش فاکتور واردات و صادرات تولید اضافه  از اهداف اجرای این پروژه‌ها اعلام شد. 

منبع: الاخباریه مورخ 25/04/2022 .

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما