معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۱/۰۱/۱۲- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۵۵

چشم انداز اقتصادی ایالت تلانگانا از منظر صادرات و جذب سرمایه گذاری

ایالت تلانگانا از زمان تأسیس تا به امروز، همواره در شاخص هایی همچون صادرات و جذب سرمایه گذاری خارجی روندی رو به پیشرفت داشته است و از سال 2016 میلادی به بعد، هر ساله در میان 3 ایالت برتر هند از نظر رتبه بندی میزان سهولت تجارت قرار گرفته است.

ایالت تلانگانا از زمان تأسیس تا به امروز، همواره در شاخص هایی همچون صادرات و جذب سرمایه گذاری خارجی روندی رو به پیشرفت داشته است و از سال 2016 میلادی به بعد، هر ساله در میان 3 ایالت برتر هند از نظر رتبه بندی میزان سهولت تجارت قرار گرفته است.

در سال مالی 2021 ، میزان کل صادرات ایالت تلانگانا 64539 کرور روپیه (معادل 8.5 میلیارد دلار) بوده است. از این رقم 65 درصد به محصولات دارویی و مواد شیمیایی آلی اختصاص داشته است. بر اساس جدیدترین شماره از سالنامه «چشم انداز اقتصادی اجتماعی تلانگانا[1]» -منتشر شده در سال 2022 - بزرگترین واردکننده کالا از تلانگانا، ایالات متحده آمریکا است و در سال گذشته بیش از 26 درصد از کل محصولات صادراتی تلانگانا وارد بازار های آمریکا شده است.

دولت تلانگانا در سال 2021، بیش از 3 هزار تأییدیه تجاری از طریق سامانه «تی اس – آی پس[2]» صادر کرده است که این تأییدیه‌ها سرمایه گذاری‌های جدیدی به ارزش 6965 کرور روپیه (معادل 913 میلیون دلار) را در ایالت به دنبال داشته است. بر اساس شاخص آمادگی صادراتی که در سال 2020 توسط «مؤسسه ملی تحول هند[3]» منشر شده است، تلانگانا در میان ایالت های محصور در خشکی رتبه دوم و بطور کلی رتبه ششم را از نظر آمادگی در صادرات دارد.

ایالت تلانگانا از زمان تأسیس، همواره در میان سه ایالت برتر هند در رتبه بندی سهولت تجارت قرار داشته است. حمایت دولت ایالتی از تجارت و جذب سرمایه‌های خارجی، از طریق ابتکاراتی همچون سامانه «تی اس – آی پس»، ایجاد یک بانک زمین به مساحت 1.5 هزار هکتار و 63 منطقه ویژه اقتصادی، تجلی یافته است.

در حال حاضر تلانگانا از ایالتی که در سال 2014 با کمبود شدید برق دست به گریبان بود، به ایالتی با مازاد تولید برق تبدیل شده است که با ظرفیتی بالغ بر 16.6 گیگاوات، بدون وقفه برق مصرفی ِ بیش از 16 هزار واحد صنعتی در ایالت را تأمین می‌کند.

مناطق سانگاردی[4]، رانگاردی[5] و بهادرادری کوتهاگودیم[6] بیشترین سرمایه گذاری را در ایالت تلانگانا جذب کرده اند. بیشترین اشتغال زایی از طریق سرمایه گذاری‌های دریافت شده تحت ابتکار تی اس – آی پس، در ناحیه روستایی وارنگال[7] انجام شده است که 11.6 درصد از کل اشتغال ایجاد شده تحت تی اس – آی پس در سراسر ایالت را شامل می‌شود.

بین سال‌های 2015 تا 2021، تعداد تأییدیه‌ های صادر شده برای صنایع غذایی و کشاورزی سیر صعودی مستمری داشته است. داروها و مواد شیمیایی نیز سهم فزاینده ای از کل سرمایه گذاری جذب شده در ایالت را به خود اختصاص داده اند. این سهم از کمتر از 10 درصد در سال 2015  به 46 درصد از کل سرمایه گذاری‌ها در سال 2021 رسیده است. سهم انرژی‌های تجدیدپذیر نیز در سرمایه گذاری دو برابر شده است و از 10.4 درصد در سال 2015  به 19 درصد در سال 2020 رسیده است.

در حد فاصل سال‌های 2016 تا 2020، حوزه فناوری اطلاعات به عنوان اصلی ترین حوزه ایجاد اشتغال در ایالت مطرح بوده است و بیش از 50 درصد از کل مشاغل جدید ایجاد شده توسط شرکت‌های تأیید شده در سامانه تی اس – آی پس، در حوزه آ تی قرار داشته اند. البته در سال 2021، بخش عمده ای از مشاغل جدید (42.9 درصد) به بخش داروسازی اختصاص داشته که جهش چشمگیری را در این حوزه نیز نشان می دهد.

پیش بینی می‌شود پس از تکمیل «شهر داروسازی حیدرآباد[8]»، این مجموعه با قابلیت جذب سرمایه گذاری بالغ بر 64 هزار کرور روپیه (معادل 8.4 میلیارد دلار) و اشتغال زایی برای بیش از 4.2 میلیون نفر، به بزرگترین مجتمع دارویی جهان تبدیل شود. «پارک تجهیزات پزشکی» حیدرآباد نیز با وسعتی بیش از 300 هکتار و در بر گرفتن بیش از 50 شرکت با ظرفیت های مختلف تولید، تحقیق و توسعه، از پروژه‌های اقتصادی مهم ایالت به شمار می رود. تا به حال کل سرمایه گذاری انجام شده در این پارک در حدود 1500 کرور روپیه (معادل 196 میلیون دلار) بوده است و بیش از 7 هزار شغل ایجاد کرده است.

در سال 2017 دولت تلانگانا «پارک بزرگ نساجی کاکاتیا[9]» را در منطقه وارنگال که بیشترین میزان کشت پنبه ایالت را داراست، تأسیس کرد. این پارک با وسعتی بیش از 2 هزار هکتار دارای پتانسیل سرمایه گذاری به ارزش 11586 کرور (معادل 1.5میلیارد دلار) است. شرکت‌های بزرگ ملی نساجی هند مانند «گانش اکوسفر[10]»، «یونگان[11]» و «کیتکس[12]» سرمایه‌گذاری به میزان 2 هزار کرور روپیه را در این پارک پیشنهاد کرده‌اند. دولت ایالتی همچنین در سال 2021 یک پارک پوشاک جدید با هزینه 175 کرور روپیه در منطقه «راجانا سیرکیلا[13]» راه اندازی کرده است. چندین شرکت نساجی متعهد شده‌اند که در سال جاری کارخانه‌هایی را در این پارک احداث کنند.

صنعت فرآوری مواد غذایی نیز در زمره صنایع فعال در ایالت تلانگانا محسوب می‌شود. 25 درصد از تولیدات کشاورزی ایالت در صنایع فرآوری مواد غذایی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد و 12.5 درصد به ارزش کل محصولات کشاورزی بازار می‌افزاید. هدف دولت جذب 25 هزار کرور روپیه (معادل 3.3 میلیار دلار) سرمایه گذاری و تأمین معیشت بیش از 70 هزار نفر از طریق این صنعت است. در حال حاضر ایالت تلانگانا دارای چهار پارک اصلی فرآوری مواد غذایی است.

[1] Telangana Socio Economic Outlook

[2] TS-IPASS

تی اس آی پی، یک سرویس صدور گواهینامه برای آغاز بکار صنایع و واحدهای تولیدی و خدماتی در ایالت تلانگانا است. این سامانه یک مکانیسم واحد برای انجام تجارت با دولت، از جمله دریافت مجوزهای مورد نیاز در بازه‌های زمانی مشخص را امکان پذیر می‌سازد.

 [3] NITI Aayog (National Institution for Transforming India)

[4] Sangareddy

[5] Rangareddy

[6] Bhadradri Kothagudem

[7] Warangal

[8] Hyderabad Pharma City

[9] Kakatiya Mega Textile Park

[10] Ganesha Ecosphere

[11] Youngone Corporation

[12] Kitex

[13] Rajanna Sircilla

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما