معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

۱۴۰۰/۱۰/۰۷- ۰۸:۰۰ - مشاهده: ۱۲۴

اخبار اقتصادی سوئیس

گزیده اخبار و تحولات اقتصادی سوئیس در هفته اول دی ماه 1400 مندرج در رسانه‌های این کشور به شرح زیر ارائه می‌گردد:

منبع: سایت swissinfo  

فرانسه از سوئیس خواست تا از پیروی از «شیوه نامه‌های قدیمی» در مذاکرات اتحادیه اروپا دست بردارد

فردریک ژورنس، سفیر فرانسه در سوئیس، در مصاحبه ای که  در روزنامه Le Temps منتشر شد، گفت که توافق چارچوب که سوئیس در ماه مه رد کرد، در شش ماه آینده دوباره روی میز قرار خواهد گرفت. اتحادیه اروپا منتظر نشست مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در داووس برای از سرگیری مذاکرات بود. به دنبال لغو WEF و تمرکز فعلی بر روی محدود کردن نوع اومیکرون، اکنون برگزاری این اجلاس به تابستان 2022 موکول شده است.

ژورنس گفت: «وضعیت پاندمی هم بدتر شده و مهم است که ماروس سفکوویچ و ایگنازیو کاسیس، رئیس جمهور سوئیس، تبادل نظری داشته باشند».

وی ادامه داد که دولت سوئیس باید اقدام کرده و انتظار داشته باشد که پرونده پیشرفت کند. به گفته ژورنس، بروکسل در انتظار پیشنهادات سوئیس در مورد موضوعات کلیدی مربوط به حقوق و تعهدات مشترک، حل و فصل اختلافات و چارچوب مجدد اعمال توافقنامه‌های خاص در مورد حرکت آزاد کارگران است.

ژورنس هشدار داد که این مشکلات با رد توافق چارچوب توسط سوئیس ناپدید نشده است. کسانی که این طور فکر میکنند، در اشتباه هستند.

کشور همسایه سوئیس علیرغم برعهده داشتن ریاست دوره ای اتحادیه اروپا، نقش خاصی در پرونده سوئیس- اتحادیه اروپا ایفا نخواهد کرد. به گفته سفیر فرانسه، این کشور کسی را وادار به انجام کاری نخواهد کرد، بلکه با تشویق به سازش و پیشبرد دستور کار، روند را به پیش خواهد برد. با این حال، ژورنس هشدار داد که اگر سوئیس کنار نیاید، در خطر کنارگذاشته شدن است.

ژورنس افزود: اتحادیه اروپا در حال ساخت قطار جدیدی است که برای آینده تجارت اروپا بسیار مهم است. اما سوئیس به معاهده لوکوموتیورانی قدیمی دوجانبه سال 1999 متعهد باشد، نمی‌تواند به این برنامه بپیوندد. پیروی از شیوه نامه‌های قدیمی، به معنای فکر نکردن به آینده است.

منبع: سایت وزارت خارجه سوئیس

خشکسالی در ماداگاسکار: سوئیس 900000 فرانک دیگر می‌پردازد

سوئیس 900000 فرانک دیگر برای کمک به مقابله با بحران غذایی جدی در ماداگاسکار کمک می‌کند. با این مبلغ، که برای حمایت از فعالیت های برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) در نظر گرفته شده است، سوئیس به درخواست بین المللی برای کمک مقامات این کشور و سازمان ملل پاسخ می دهد.

ناامنی غذایی در ماداگاسکار همچنان در حال افزایش است. مقامات و سازمان‌های بشردوستانه از ابتدای سال جاری تلاش های خود را برای کاهش اثرات بدترین خشکسالی ۴۰ سال اخیر و بحران اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ افزایش داده اند. در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر به کمک های غذایی نیاز مبرم دارند و نزدیک به نیمی از کودکان شش ماهه تا پنج ساله دچار سوءتغذیه مزمن هستند.

به همین دلیل، سوئیس تصمیم گرفت تا برای حمایت از تلاشهای WFP در محل، مبلغ 900000 فرانک دیگر کمک کند. آژانس توسعه و همکاری امور خارجه سوئیس (SDC) از ابتدای سال 1.5 میلیون فرانک برای کاهش پیامدهای این بحران تامین کرده است.

وضعیت در بسیاری از کشورهای دیگر نیز نگران‌کننده است: میلیون‌ها نفر به‌ویژه در نتیجه درگیری‌های مسلحانه، بحران‌های اقتصادی مرتبط با کووید-۱۹ و تأثیرات تغییرات آب و هوایی از گرسنگی رنج می‌برند. برای سال 2021، سوئیس در مجموع 100 میلیون فرانک برای حمایت از فعالیتهای WFP، به ویژه در آفریقا، پرداخت کرده است که این یک رکورد به حساب می آید.

منبع: سایت swissinfo

افزایش قابل توجه تعداد ورشکستگی شرکت های سوئیسی در سال 2021

انجمن اعتباری Creditreform در آمار سالانه خود اعلام کرد: تعداد ورشکستگی شرکت ها در سوئیس با 6 درصد افزایش، به حدود 5200 در سال 2021 رسیده است.

افزایش ورشکستگی‌ها در سالی که رو به پایان است، در مجموع بیشتر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌شد. به گفته Creditreform، انقضای اقدامات حمایتی دولت برای کاهش پیامدهای ناشی از کرونا در این امر بی تاثیر نبوده است. این انجمن اشاره می‌کند حتی اگر مهلت بازپرداخت وام های تضمینی دولت بسیار سخاوتمندانه باشد، باز هم این وامها باید پرداخت شوند و برخی از شرکت ها نمی‌توانند این کار را انجام دهند.

تأثیر همه‌گیری کرونا در ورشکستگی‌های خصوصی نیز قابل‌توجه است: مواردی که در آن ورثه به دلیل وجود بدهی اثبات شده متوفی یا اینکه ظن به بدهکار بودن وی، میراث وی را نپذیرفته اند با 13 درصد افزایش به 7600 مورد رسیده است. Creditreform تردید دارد که این موضوع با افزایش شدید تعداد مرگ و میر افراد مسن مرتبط با کرونا مرتبط باشد که ذخایر مالی آنها به دلیل کسر هزینه‌های درمان به حداقل رسیده است. روند ورشکستگی بازماندگان با 1160 مورد ثابت مانده است.

روزنامه آلمانی زبان Berner Zeitung

میزان برابری ارزش یورو در برابر فرانک سوئیس

از زمان معرفی یورو در 20 سال پیش، این ارز یک سوم ارزش خود را در برابر فرانک سوئیس از دست داده است. در حالی که برخی از کارشناسان انتظار ندارند قدرت فرانک سوئیس به این سرعت کاهش یابد، برخی دیگر پیش بینی می‌کنند یورو به ارزش قبلی خود بازگردد. در حال حاضر، یورو، با نرخ بسیار کمتر از 1.04 فرانک سوئیس برابر است و از سال 2015 تاکنون همین قدر ضعیف بوده است. دلیل اصلی ضعف ارزش یورو آن است که اقتصاد ایالات متحده و سوئیس بهتر از اقتصاد منطقه یورو در حال توسعه هستند.

علاوه بر این، دلار و فرانک در دوره‌های ناامنی، پناهگاه‌های امنی محسوب می‌شوند. علاوه بر این، تورم در سوئیس به طور قابل توجهی کمتر از منطقه یورو است. این امر فرانک را در برابر یورو نیز تقویت می‌کند. در ماه مارس، یک یورو 1.1153 فرانک قیمت داشت. پس از آن، تا پایان دسامبر این نرخ به 1.0363 کاهش یافت که پایین‌ترین سطح از سال 2015 است. در مقابل، دلار از ابتدای سال 4 درصد افزایش یافته است و در حال حاضر نرخ برابری آن با فرانک 0.9193 است.

منبع: سایت swissinfo

فرودگاه‌های سوئیس 50 درصد مسافران کمتری نسبت به قبل از همه‌گیری دارند

در میان لغو پروازها و محدودیت‌های مسافرتی مرتبط با ویروس کرونا، فرودگاه‌های سوئیس انتظار دارند که تعداد مسافران در تعطیلات پیش رو نسبت به قبل از همه‌گیری نصف شود. البته با این حال، همچنان ترافیک هوایی نسبت به سال 2020 بیشتر خواهد بود.

مراکز پروازی ژنو، زوریخ و بازل همگی فعالیت بیشتری را نسبت به سال گذشته گزارش کرده‌اند، اما با توجه به نگرانی‌های بیشتر در مورد سویه اومیکرون ویروس کرونا و شرایط سخت‌گیرانه‌تر ورود در برخی کشورها، تعداد بیشتری از افراد سفرهای خود را لغو کرده یا به تعویق انداخته اند. برخی از خطوط هوایی نیز به دلیل کاهش رزروها و کمبود نیروی کار، مجبور به لغو پروازهای خود شده اند.

فرودگاه کوئینترین ژنو انتظار دارد با عبور حدود 33000 مسافر از این فرودگاه در روز یکشنبه، شلوغ ترین روز خود را سپری کند. ایگناس ژانرات، سخنگوی فرودگاه ژنو در مصاحبه با رسانه سوئیسی کیستون گفت: این نیمی از ترافیک عادی قبل از همه گیری است. در روز کریسمس، که معمولاً آرام‌ترین روز فرودگاه است، طبق پیش‌بینی‌ها می‌بایست حدود 18000 نفر به ژنو وارد یا از آن خارج شوند.

به خصوص تحت تاثیر کاهش مسافر از مبدا انگلستان قرار گرفته است که معمولا در این ایام برای اسکی به این کشور سفر می‌کنند. پروازهای بریتانیا به ژنو حدود 35 درصد کمتر از حد معمول مسافر دارد. بریتیش ایرویز تمامی‌پروازهای خود به بازل-مولهاوس و برعکس را تا پایان سال لغو کرده است.

پیش بینی می‌شود فرودگاه زوریخ در هفته کریسمس هر روز نزدیک به 34000 مسافر داشته باشد. در سال 2020 تعداد مسافرین نصف این بود. فرودگاه یوروایرپورت در بازل-مولهاوس هم پیش بینی می‌کند 40 درصد از ترافیک سال 2019 را در تعطیلات داشته باشد.

منبع: سایت swissinfo

علیرغم شیوع کرونا، میزان نیروی کار صنعت ساعت‌سازی سوئیس ثابت ماند

سرشماری سالانه نیروی کار صنعت ساعت سوئیس نشان داد که بیکاری نسبی به این صنعت کمک کرد تا در سال گذشته از همه‌گیری عبور کند. تعداد کارکنان این صنعت در سال 2021 ثابت ماند در حالی که سهم کارکنان با مهارت بالا افزایش یافت.

تنها کمتر از 60000 نفر در صنعت ساعت سازی در سوئیس مشغول به کار هستند که کمتر از 1 درصد نسبت به سال 2020 کاهش یافته است. بر اساس سرشماری سالانه انجام شده،  بیکاری جزئی به شرکت ها این امکان را داد تا با تغییر تقاضا در طول همه گیری سازگار شوند و در عین حال کارکنان خود را حفظ کنند. به گفته کنوانسیون کارفرمایان صنعت ساعت سازی، نتایج سرشماری سال 2020 نشان داد که سهم کارمندان در این بخش به دلیل اثرات نامطلوب اقتصادی همه‌گیری کووید-19، 2.6 درصد کاهش یافته است.

در سوئیس اگر کارفرما نیاز به کاهش ساعات کار داشته باشد، مزایای بیمه بیکاری جزئی به پوشش کسری حقوق کمک می‌کند که این امر می‌تواند از اخراج کارکنان جلوگیری کند. از این خدمات اغلب در طول موج های قبلی همه گیری کووید-19 استفاده شد که بسیاری از کسب و کارها مجبور بودند درهای خود را به طور موقت تحت قرنطینه نسبی ببندند.

این بخش همچنین با افزایش 3.4 درصدی تعداد افراد دارای مدرک تحصیلات عالی در سال گذشته، افراد بسیار ماهر بیشتری را جذب کرد. بر اساس بیانیه مطبوعاتی این صنعت، نسبت کارکنان واجد شرایط اکنون 70 درصد از کل نیروی کار را تشکیل می دهد.

سه کانتون برتر ساعت سازی از نظر تعداد کارکنان همچنان نوشاتل (15063)، برن (12301) و ژنو (10499) هستند. این سه کانتون، همراه با ژورا، وو و زولوتورن، "کمان ساعت سازی" را تشکیل می دهند که دربرگیرنده 92٪ از کل کارکنان این صنعت است.

گل سرسبد صنعت سوئیس که نزدیک به 95 درصد از محصولات خود را به خارج از کشور می فروشد، در سال 2020 کاهش 22 درصدی را در صادرات تجربه کرد که قابل مقایسه با رکود اقتصادی پس از بحران مالی سال 2009 بود.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما